Janákův východočeský sbor Selských jízd
Text dotazu
Dobrý den, zajímá mě, kdo byl Janák, podle kterého se jmenují východočeské selské jízdy. Stačí mi úplné jméno a zdroj informace. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
pravděpodobně se jedná o odkaz Jana Janáka (1855-1934), jenž byl rakouský a český politik působící za agrární stranu. Jan Janák se v roce 1882 stal zakladatelem selských krojovaných jízd, které se účastnily regionálních slavností.
Literatura:
HARNA, Josef, ed. a RAŠTICOVÁ, Blanka, ed. Agrární strana a její zájmové, družstevní a peněžní organizace. Uherské Hradiště: Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, 2010. 226 s. Studie Slováckého muzea; 15/2010. ISBN 978-80-86185-90-3.
Odkazy:
http://www.asz.cz/cs/aktualne-z-asz/sbor-selskych-jizd-jana-zizky-z-trocnova-tradice-ktera-nekonci.html
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Jan%C3%A1k_(politik)
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.03.2017 11:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu