Jana Robbová
Text dotazu
Dobrý den,
vyšla někdy kniha o Janě Robbové, zpěvačce divadla Semafor? Objevil se někde
její životní příběh např. v knize o div. Semafor?
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
samostatnou publikaci o Janě Robbové jsme v knihovních katalozích nenalezli a bohužel ani v publikacích věnovaných historii divadla Semafor nebo vzpomínkám jeho účinkujících. Jediný, poměrně rozsáhlý, medailon popisující životní příběh Jany Robbové je obsažen v publikaci od Roberta Rohála s názvem "Vzlety a pády slavných českých žen" (Praha: Petrklíč, 2003. Str. 193-218. ISBN 80-7229-097-5).
V článkové databázi ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://aleph.nkp.cz/cze/anl ) jsme ještě nalezli dva články o Janě Robbové:
ŠMERGLOVÁ, Michaela. Šťastných sto padesát centimetrů. In: Mladá fronta Dnes. ISSN 1210-1168. Roč. 6, č. 22 (19950126). In: Magazín Dnes [příloha]. Roč. 3, č. 4, s. 14-15.
* Robbová, Jana, 1951-1996
* česká populární hudba * české populární zpěvačky * životní příběhy * dnešní činnost * r. 1995
Zemřela Jana Robbová / Česká tisková kancelář. In: Lidové noviny. Praha. ISSN 0862-5921. Roč. 9, č. 184 (19960808), s. 10.
* Robbová, Jana, 1951-1996
* česká populární hudba * rock * české zpěvačky * nekrology
Mimo uvedených zdrojů jsme hledali také v biografických příručkách a v bibliografické databázi Divadelního ústavu (http://db.divadelni-ustav.cz/fdb_biblio/index.php ), ale také neúspěšně. Je však možné, že určité informace k osobě Jany Robbové mohou obsahovat fondy přístupné pouze přímo v Divadelním ústavu - např. fondy Informačně-dokumentačního oddělení (http://www.divadelni-ustav.cz/cs/fondy-2 ).
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.10.2011 13:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu