Jan Viklef
Text dotazu
Dobrý den, prosím o pomoc při shánění literatury k Janu Viklefovi - jeho filozofické spisy a názory. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
pokud jde o literaturu, doporučujeme Vám především následující tituly :
-Miloslav Randsdorf : Kapitoly z geneze husitské ideologie, Praha : Universita Karlova 1986. V knize je na  s.15-85 první kapitola věnovaná Janu Viklefovi a obsahuje soupis použité literatury.
Signatura Národní knihovny je II 40482, výpůjčka je možná prezenčně.
- Antonín Lenz : Soustava učení M. Jana  Viklifa, Praha : Cyrilo-Metodějská tiskárna, 1898.   Signatura Národní knihovny 54 F 3073, výpůjčka je možná prezenčně.
- Vilém Herold : Pražská univerzita a Wyclif. Praha : Univerzita Karlova 1985.   Signatura Národní knihovny II 38912, výpůjčka možná prezenčně.
V češtině je možné dohledat v naskenovaném Generálním katalogu NK ČR I  (RetrIS): Viklefův Dialog v překladu Mistra Jakoubka ze Stříbra. In : Sbírka pramenů ku poznání literárního života v Čechách , první řada II., č. 7, Praha 1893.  Signatury Národní knihovny 54 C 676, 128, 4096, výpůjčka možná prezenčně. Odkaz na daný dokument: https://retris.nkp.cz/Catalog?sigla=ABA001&catalogId=010gk1%20%20%20%20&caseId=32&drawerId=22&recordId=32220413&bookmarkId=null&filterId=null&page=1
Další tituly (v angličtině a latině) pak naleznete na
http://katif.nkp.cz/Katalogy.aspx?katkey=010GK1
Generální katalog I > Wek - Yž > 006: Whit-Widl > 41061254 až  do Generální katalog I > Wek - Yž > 006: Whit-Widl > 41061280.
Odkaz na první výše zmíněnou knihu v řadě: https://retris.nkp.cz/Catalog?sigla=ABA001&catalogId=010gk1%20%20%20%20&caseId=41&drawerId=6&recordId=41061254&bookmarkId=null&filterId=&page=null
Prostřednictvím systému Kramerius, http://www.nkp.cz, záložka Portály, jsou dostupné následující tituly :
- Soustava učení M. Jana Viklefa na základě pramenů
URI: http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/10379896
- Obrana základů víry katolické.
URI: http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/20006034
- Apologie sněmu kostnického v příčině odsouzení 45 vět Jana V... (1/96)
URI: http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/9797799.
Přístup do studoven Národní knihovny a výpůjčky jsou možné na základě
průkazu čtenáře,
http://www.nkp.cz, záložka Služby, Pro uživatele a návštěvníky.
Další informace o osobnosti J. Viclefa naleznete na :
http://cs.wikipedia.org/wiki/John_Wycliffe
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.12.2009 11:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu