Jan Staněk
Text dotazu
Dobrý den,
na Vašich stránkách, v oddíle Databáze osobností, jsem našel u Jana Staňka místo narození Poříčí u Přibyslavi 1869. Mohu pokládat tuto informaci za pravdivou? Jiný zdroj uvádí jen Poříčí v Čechách, což může být jiné Poříčí. Dala by se tato Vaše informace potvrdit z dalších zdrojů? Napsal několik spisů, tak určitě jeho jméno bude uvedeno ještě někde jinde. Díky.
Odpověď
Dobrý den,
báze autorit  Národní knihovny, http://www.nkp.cz ,  opravdu uvádí, že Jan Staněk  se narodil v roce 1869 v Poříčí u Přibyslavi, a byl  katolickým knězem a redaktorem časopisu Museum.
Zároveň je v bázi  uveden zdroj, ze kterého bylo čerpáno, tj. literární archiv  Památníku národního písemnictví (PNP), http://www.pamatniknarodnihopisemnictvi.cz/cs/knihovna-dokumenty.php.
Zkuste se proto obrátit na jejich službu Ptejteseknihovny, http://www.pamatniknarodnihopisemnictvi.cz/cs/knihovna-sluzby.php.
Dále bychom Vám doporučovali  Státní oblastní archiv, http://www.soapraha.cz/ anebo  knihovnu Katolické teologické fakulty, http://www.ktf.cuni.cz/KTF-36.html.
Z dostupných pramene  Národní knihovny se nám podařilo zjistit pouze následující údaje :
Staněk, Jan, Evangelista, narozen 1869 v Poříčí, zemřel 30.6.1948 v Blansku, katecheta.
Citace  :
- Petera, Václav : Géniové církve i vlasti, sv. XI, rukopis.
- Bibliografie české  knižní  tvorby (rukopis), 1945-1960, díl 4, NK, 1995, ISBN 80-7050-183-9.
Zdroj :  CD-ROM "Národní jmenné autority křesťanství" (dar Teologické fakulty UK Národní knihovně).
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.12.2012 13:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu