Jaký je nejlépe ohodnocený lékařský objev v historii?
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký je nejlépe ohodnocený lékařský objev v historii? Děkují
Odpověď
Dobrý den, nejčastěji je zmiňován penicilin. Nikde jsem však nenašla žádnou oficiální stupnici nebo hodnocení. Níže uvádím literaturu o nejvýznamnějších lékařských objevech.
ROYSTON, Angela. 100 největších lékařských objevů. Praha : Columbus, 1999. 109 s. ISBN 80-7249-021-4
SVAČINA, Štěpán (ed.). Jan Evangelista Purkyně a jeho význam pro současnou i budoucí medicínu. 1. vyd. Praha : Mladá fronta, 2017. 515 s.ISBN 978-80-204-4669-5
ŽDICHYNEC, Bohumil. Třetí medicína: ...perspektiva nové medicíny přinášející možnost lepšího zdraví v měnícím se světě (v informacích a radách na podkladě dotazů pacientů, s uvedením zajímavých příběhů a případů z lékařské praxe). Praha : Aesculapus, [2016]. 536 s. ISBN 978-80-87200-02-5
RIEDMATTEN, Éric de. Objevy 21. století. 1. vyd.  Praha : Mladá fronta, 2007. 362 s. ISBN 978-80-204-1508-0
SCHREIBER, Vratislav a Ivo  BUDIL. Nové křižovatky medicíny: objevy, společnost, pacienti. 1. vyd. Praha : Galén : Karolinum, c2003. 535 s. ISBN 80-7262-126-2; 80-246-0746-8
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů - specializovaná knihovna
Datum zadání dotazu
06.03.2018 11:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu