Jaký byl podíl překladů na celkovém množství knih v obdobích 1990-2000 a 2000-2010?
Text dotazu
Kvůli přípravě přednášky a článku o šíření italské literatury v ČR bych potřebovala vědět, jaký byl celkový počet překladů (ze všech jazyků) na celkovém množství knih v obdobích 1990-2000 a 2000-2010. V tomto článku dr. Císaře je shrnuto období 2010-2014: http://www.svetknihy.cz/userdata/files/2015/Review_2014.pdf s odkazem na Národní knihovnu jako zdroj těchto informací.
Na koho bych se případně mohla obrátit, kdybych potřebovala znát další podobné informace? Vydává Národní knihovna nějaký Bulletin, ve kterém publikuje přehled o celkové produkci knih v ČR a podílu překladů na této produkci?
Děkuji vám mnohokrát za váš čas.
Odpověď
Dobrý den,
statistiku vydaných a přeložených knih naleznete ve Výročních zprávách Národní knihovny ČR na adrese http://www.nkp.cz/o-knihovne/zakladni-informace/vyrocni-zpravy a to za léta 1998-2015.
Pokud byste potřebovala doplnit některé údaje, doporučujeme obrátit se na Oddělení mezinárodních registračních systémů, http://www.nkp.cz/sluzby/sluzby-pro/isbn-ismn-issn.
Statistikou kultury se rovněž zabývá NIPOS, Centrum informací a statistiky, http://www.nipos-mk.cz/?cat=54 a http://www.nipos-mk.cz/?cat=105.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
Praha
Knihovna
Datum zadání dotazu
16.05.2016 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu