Jaké byly ceny bytů a nájmů bytů 1925-1935 v centru Brna a v jeho okrajových částech?
Text dotazu
Prosím o odpověď v konkrétních kategoriích - např. družstevní dům - byty v osobním vlastnictví, cena za minimální byt, dvoupokojový byt srovnatelně v centru a na okraji Brna. Nájem bytu - minimální byt, střední kategorie 2 pokojový... ve středu města a na okraji. Množství vyhlášek a zákonů v bytové výstavbě netřeba uvádět, jde mi o srovnání cen bytů do vlastnictví a ceny nájmů pro jednotlivé vrstvy obyvatel v odpovídající velikosti bytů. Velice děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
dotaz tohoto typu je  nutné spíš směrovat na Moravský zemský archiv https://www.mza.cz/, příp. Národní archiv ČR  https://www.nacr.cz/ nebo Muzeum města Brna https://www.spilberk.cz/muzeum-mesta-brna/. Informace, které požadujete, v našich dostupných zdrojích nenajdeme. Požadujete velmi podrobné informace o bytech v Brně, bohužel ale nemáme informace ani obecnější (jiný region, ceny bydlení a získávání bytů přibližně v té době apod.).
Mohlo by vás zajímat:
kniha KOŽÍŠEK, Alois Václav. Zemské hlavní město Brno. Praha: Kamil Šolc, 1928
http://10.5.1.36:8080/search/handle/uuid:a417d700-ad9e-11e2-b48c-001018b5eb5c
BERAN, Václav a kol. Regionální vývoj cen nemovitostí 1920 - 1944. Komparace k hospodářskému vývoji. České Budějovice: Jihočeská univerzita, [2017].
http://bit.fsv.cvut.cz/issues/02-17/full_02-17_06.pdf
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.01.2021 12:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu