Jaká část migrujících přišlo od počátku migrační krize (2015) během plavby o život
Text dotazu
Dobrý den,
zajímalo by mě, zda existuje nějaký odhad počtu migrujících lidí v rámci migrační krize, kolik se jich vydalo na cestu po moři, a kolik z nich se skutečně dostalo do cílené země a jaké % během cesty zemřelo, např. se utopilo během plavby.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
pro nejpřesnější statistiky doporučujeme hledat přímo na stránkách IOM (Mezinárodní organizace pro migraci), která pravidelně podává statistická hlášení o migraci.
Pro ilustraci, v jedné studii je uvedeno, že v důsledku migrace (celosvětově) zemřelo  nebo zmizelo od roku 2014 přes 23000 osob.
Jaký podíl zaujímají plavby přes Středozemní moře mohou napovědět další statistiky:
Například studie z 27. 7. 2018 uvádí v rozmezí let 2017 - 2018 ve Středozemním moři  111.753 vyloděných osob v Evropě a 2041 mrtvých nebo pohřešovaných. Z toho pro rok 2018 prozatím 55.001 vyloděných osob a 1504 mrtvých/nezvěstných.
Podle článku z iDnes.cz stejná organizace uvádí pro rok 2015 6107 úmrtí a pro rok 2016 7763 úmrtí. Jiné statistiky však uvádějí jiná čísla, záleží jaké skupiny byly do měření zahrnuty.
Použité zdroje
https://www.iom.int/search/Deaths%202018
https://www.tyden.cz/rubrik[…]utonulych-roste_491244.html
https://www.iom.cz/kontaky
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
29.08.2018 18:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu