Jak vymítit ďábla?
Text dotazu
Jak vymítit ďábla?
Odpověď
Dobrý den,
odpověď na Vaši otázku jsem hledala ve dvou dílech dostupných z našeho
fondu - přikládám jejich citace pro případ, že byste měl zájem si
dostudovat podrobnosti sám.
Co tedy je vymítání ďábla - exorcismus?
"Exorcismus je rituál, při němž se používá modlitba, aby zahnala
ďábly, démony či satanské duchy od osoby nebo místa."
Wilkinson, Tracy. Vatikánští exorcisté : vymítání ďábla v 21. století.
Tracy Wilkinsonová ; [Z anglického originálu ... přeložila Zdeňka
Tenklová]. 1. vyd. Praha : Mladá fronta, 2009. Str. 19. ISBN
978-80-204-1751-0.
Více informací naleznete také v internetové encyklopedii Wikipedii:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Exorcismus
Další dílo, kde najdete příběhy z praxe:
Amorth, Gabriele, 1925-. Exorcista vypráví : [zkušenosti z boje proti
zlu]. Gabriele Amorth ; [Z italského originálu ... přeložil Angelo
Scarano]. Kostelní Vydří : Karmelitánské nakladatelství, 2000. 141 s.
(Duchovní život ; sv. 7). ISBN 80-7192-494-6.
Snad je tato odpověď dostačující.
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna Ústí nad Orlicí
Datum zadání dotazu
20.08.2012 11:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu