Jak velkou roli hraje částečná/úplná ztráta kvalifikace na opětovné uplatnění rodiče na trhu práce
Text dotazu
Dobrý den,
zajímalo by mě, zda existuje vědecká práce s výzkumnými daty na téma, jak velkou roli hraje ztráta kvalifikace rodičů na opětovném uplatnění na trhu práce, potažmo nějaký výzkum na téma, jak důležitý faktor je pro zaměstnavatele ztráta kvalifikace oproti jiným faktorům pro zaměstnávání vracejících se rodičů. Mám ISBN 80-87007-18-2 Kuchařová Zaměstnání a péče o malé děti z perspektivy rodičů a zaměstnavatelů, ISBN 80-87007-38-7 Harmonizace rodiny a zaměstnání - současné možnosti a jejich refexe u mladé rodičovské generace. Děkuji mnohokrát
Odpověď
Dobrý den,
kromě Vámi uvedených zdrojů by Vám mohly pomoci také následující publikace:
* Sokačová, Linda, ed. Kariéra, rodina, rovné příležitosti: výzkumy postavení žen a mužů na trhu práce. Praha: Gender Studies, 2006. 25 s. ISBN 80-86520-12-9. Obsah: http://www.obalkyknih.cz/file/toc/1581/pdf.
* Bartáková, Helena. Cesta zpátky: návrat žen po rodičovské dovolené na trh práce v České republice. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, Mezinárodní politologický ústav, 2009. 240 s. EDIS: ediční řada disertačních prací Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity; sv. 4. ISBN 978-80-210-5012-9. Obsah: http://www.obalkyknih.cz/file/toc/25561/pdf
* Sirovátka, Tomáš, ed. a Hora, Ondřej, ed. Rodina, děti a zaměstnání v české společnosti. Vyd. 1. Boskovice: Fakulta sociálních studií (Institut pro výzkum reprodukce a integrace společnosti) Masarykovy univerzity v Brně v nakl. Albert, 2008. 328 s. ISBN 978-80-7326-140-5. Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200810/contents/nkc20081818910_1.pdf. Plný text dostupný v digitalizované podobě z počítačů v budově Národní knihovny ČR prostřednictvím systému Kramerius 4: http://kramerius4.nkp.cz/search/i.jsp?pid=uuid:efa7b040-b103-11e4-a7a2-005056827e51.
- jedná se o publikaci shrnující mimo jiné také výsledky některých výzkumů, v závěru publikace je uveden přehled použitých výzkumů, některé z nich byste mohla využít dále
Záznamy výše uvedených dokumentů je možné nalézt v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc), informace o možnostech výpůjčky (pro uživatele s platým čtenářským průkazem NK ČR) jsou k dispozici vždy pod ikonou Exempláře. Publikace budou mít s největší pravděpodobností k dispozici také další knihovny, tyto údaje je možné dohledat pomocí Souborného katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc) nebo například portálu Jednotné informační brány (http://www.jib.cz).
Zároveň bychom Vám doporučili kontaktovat i Oddělení knihovnicko-informačních služeb Výzumného ústavu práce a sociálních věcí (http://www.vupsv.cz/index.php?p=organization_units&site=default&id=108) a Knihovnu Sociologického ústavu AV ČR (http://www.soc.cas.cz/knihovna/sluzby-kontakty). Na půdě těchto ústavů vzniká největší množství výzkumných studií z oblasti zaměstnanosti, sociální politiky, rodiny atd.
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
02.11.2015 09:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu