Jak uvést citaci z knihy
Text dotazu
...válečný stav s Litvou trval formálně do roku 1938“ (Antoni Czubinski, Rusko-polská válka v letech 1918–1921, Bonus A, 1996, str. 401–402).
Je to takto správně?
tedy citát zakončený uvozovkami bez tečky, pak zdroj v závorce, tečka až za závorkou
Odpověď
Dobrý den,
formálně je tento způsob psaní interpunkce správně. U harvardského odkazování (autor, rok) je závorka dávána před tečkou, pokud se vztahuje ke konkrétní větě nebo citaci (jako v tomto případě). Pokud by byl citován celý odstavem zdroje, závorka by patřila za tečku. V závorce by mělo být uvedené příjmení autora, rok vydání, případně číslo stránky. Kompletní informace je k dohledání v seznamu literatury.
Správně takto:  ...válečný stav s Litvou trval formálně do roku 1938“ (Czubinski, 1996, s. 401–402).
Použité zdroje
https://www.pablikado.cz/dokument/rTgNP6REv1DE6fte
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
05.01.2023 12:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu