Jak skončí sonda New Horizons?
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se sonda New Horizons po prolétnutí kolem Pluta vrátí zpět na Zemi, nebo poletí mimo Sluneční soustavu?
Odpověď
Dobrý den,
sonda by měla dále pokračovat na své cestě. Expedice má probíhat až do roku 2020, pokud bude prodlouženo financování mise. Během této doby se bude pohybovat oblastí Kuiperova pásu (oblast sluneční soustavy rozprostírající se od oběžné dráhy Neptunu (asi 30 astronomických jednotek) až do vzdálenosti přibližně 55 astronomických jednotek od Slunce.
Použité zdroje
Wikipedie: Otevřená encyklopedie: New Horizons [online]. c2015 [citováno 8. 06. 2015]. Dostupný z WWW: <http://cs.wikipedia.org/w/i[…]zons&oldid=12307386>
New Horizons: The First Mission to the Pluto System and the Kuiper Belt. NASA [online]. [cit. 2015-06-08]. Dostupné z: http://www.nasa.gov/[…]/index.html
Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Kuiperův pás [online]. c2015 [citováno 8. 06. 2015]. Dostupný z WWW: <http://cs.wikipedia.org/w/i[…]%A1s&oldid=12606292>
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
08.06.2015 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu