Jak se jmenovaly Aljechinovy kočky?
Text dotazu
Alexandr Alexandrovič Aljechin ( 31. října nebo 1. listopadu 1892, Moskva – 24. března 1946, Estoril, Portugalsko), ruský šachista, dvojnásobný mistr světa v šachu, vlastnil dvě kočky. Jednu z nich si dokonce podle několika historek nechával procházet po šachovnici pro štěstí. Jak se jmenovaly?
Odpověď
Dobrý den,
knihy a články o ruském šachovém mistrovi Alexandru Alexandoviči Aljechinovi (angl. Alekhine ) se zmiňují o siamské kočce jménem Chess (v angl.. chess = šachy), která se těšila jeho velké oblibě. Právě Chess nechával Aljechin pro štěstí před hrou procházet po šachovnici.  O dalších kočkách v jeho domácnosti se zdroje nezmiňují, je ovšem zřejmé, že Aljechin patřil mezi milovníky koček.
Použité zdroje
Použité a doporučené zdroje:
* http://www.isoa.ru/docs/and[…]_alekhine_the_lone_king.pdf
* https://books.google.cz/boo[…]aljechin%20cats&f=false
* https://books.google.cz/boo[…]aljechin%20cats&f=false
* http://www.purr-n-fur.org.uk/fragment/frag09.html
* KOTOV, Alexander. Alexander Alekhine. R.H.M. Press, 1975. ISBN 0-89058-007-3.
* Morán, Pablo, Frank X. Mur, and Dale A. Brandreth. A. Alekhine: Agony of a Chess Genius. Jefferson, N.C: McFarland & Co, 1989.
* ŠABUROV, Jurij Nikolajevič. Alechin. Moskva: Molodaja gvardija, 2001. 265 s., [32] s. obr. příl. Žizn' zamečatel'nych ljudej: serija biografij; vyp. 794. ISBN 5-235-02416-8.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
14.09.2015 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu