Jak matka prokaze, ze odlozila dite do babyboxu?
Text dotazu
Pri porodu je vystaven rodny list.Tedy se uredne vi,ze dana zena porodila dite.Jak potom vysvetli,ze ho najednou nema?Treba az se urady zacnou zajimat jakto ze nenastoupilo do skoly atp?
To ze je dite v babyboxu by pak mohla tvrdit kazda (nechci byt vulgarni)...proste existuji lidi co deti vyhazuji do popelnic i hur.Jak tedy matka prokaze ze svemu diteti neublizila,ale odlozila ho?
Odpověď
Dobrý den, informace o této problematice naleznete v těchto dokumentech:
Zákon o sociálně-právní ochraně děti č. 359/1999 Sb. ve znění pozdějších předpisů
MPSV. Metodický pokyn pro případy dětí odložených do baby boxů. Praha: MPSV, 2006. 5 s.
Dále přikládám odkaz na dva on-line volně dostupné zdroje, týkající se Vašeho dotazu.
NECHVÁTALOVÁ, Vladimíra. Problematika dětských baby boxů. Prevence úrazů, otrav a násilí, 2007, roč. 3, č. 1, s. 66-70. ISSN: cnb001567444. Dostupné také z: http://casopis-zsfju.zsf.jcu.cz/prevence-urazu-otrav-a-nasili/administrace/clankyfile/20120501135058587628.pdf
ERBENOVÁ, Marcela. Sociální a právní pohled na babyboxy [online]. Hradec Králové, 2017 [cit. 2019-02-11]. Dostupné z: <https://theses.cz/id/404iq5/>. Bakalářská práce. Univerzita Hradec Králové, Ústav sociální práce. Vedoucí práce doc. JUDr. Olga Sovová, Ph.D..
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů - specializovaná knihovna
Datum zadání dotazu
11.02.2019 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu