jádrové oblasti světa
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jak bych měla lokalizovat hlavní jadrové oblasti světa nebo kontinentů. Moc Vám předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
kniha Maturitní otázky - geografie uvádí definici jádra ( jádrové oblasti ) takto: "Představují je aglomerace a konurbace. Jejich hospodářská a politická moc přesahuje hranice států i kontinentů. Velké sociální rozdíly, vysoké životní náklady a váží se na ně dopravní sítě s vysokou frekvencí. Nejvýznamnější: severovýchod USA, Honšů, ústí Temže po Liverpool, Porýní a Porůří, Paříž a severní Itálie - Milano - Torino." Dle internetu je otázka na jádrové oblasti velmi často součástí maturitních otázek ze zeměpisu. Toto téma tak bude jistě zpracováno i ve středoškolských učebnicích zeměpisu a maturitních otázkách k tomuto předmětu. Další knihy k tématu:
Karas, Petr. Maturitní otázky ze zeměpisu. 1. vyd. Praha : Tutor, c2006. ISBN 80-86700-34-8 (brož.)
Maturitní otázky - zeměpis : 27 podrobně zpracovaných témat. 2. opr. vyd.Třebíč : Radek Veselý, 1998. ISBN 80-902347-9-8 (brož.)
Kašparovský, Karel. Zeměpis do dlaně : pro střední školy. 1. vyd. Havlíčkův Brod : Fragment, 2003. ISBN 80-7200-703-3 (brož.)
Zdroj:
Mudrychová, Jitka. Maturitní otázky - geografie : 25 podrobně zpracovaných témat. 1. vyd. Třebíč : Radek Veselý, 2000. ISBN 80-86376-06-0 (brož.)
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
28.11.2007 09:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu