Jacques F. J. Swebach
Text dotazu
Chcela by som zistit podrobné údaje o maliarovi Jacques F. J. Swebach, a údaje o obraze daného autora s názvom Turecký lov. Ďakujem
Odpověď
Swebach, Jacques Francois José nebo Joseph, zvaný Fontaine nebo Swebach-Desfontaines, se narodil 19. března 1769 v Metách a zemřel 10. prosince 1823 v Paříži. Byl malířem historických scén, bitev, žánrových výjevů, krajin, horských krajin, akvarelista, rytec a kreslíř. Učil se nejprve u svého bratra, poté u Michela H. Duplessise v Paříži. Od r. 1802 do r. 1813 byl prvním malířem manufaktury v Sevres. Maloval výjevy z francouzské revoluce, jedním ze známých jeho obrazů je Napoleon překračuje Dunaj. Namaloval řadu obrazů na válečná témata. Jeho obrazy jsou zastoupeny v řadě muzeí. Obraz Turecký lov (Chasse turque) je podle pramenů v moskevském Rumjancevově muzeu (údaj může ovšem být nepřesný, nepodařilo se nám zjistit, zda toto muzeum dnes existuje, anebo jeho sbírky byly převedeny jinam).
Pramen:
Dictionnaire critique et documentaire des peintres, sculpteurs, dessinateurs et graveurs de tous le temps et de tous les pays par un groupe d'écrivains spécialistes français et étrangers / E. Bénézit. -- Nouvelle éd., entièrement refondue sous la direction de Jacques Busse. -- Paris : Gründ, 1999. -- 14 sv. ; 25 cm
Potřebujete-li vědět víc, zkuste se prostřednictvím této služby obrátit na knihovnu Uměleckoprůmyslového muzea.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.11.2007 10:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu