J. Vrchlický: Brevíř moderního člověka
Text dotazu
Ve kterém svazku souborného vydání básnických spisů Jaroslava Vrchlického lze najít sbírku Brevíř moderníhov člověka
Odpověď
Dobrý den,
podle popisu v Generálním katalogu Národní knihovny ČR i podle dalších zdrojů by Brevíř moderního člověka měl být svazek 46 (1889 - 1891) Souborného vydání básnických spisů Jaroslava Vrchlického. Vzhledem k tomu, že dílo Jaroslava Vrchlického je velmi rozsáhlé, není jednoduché se v něm úplně zorientovat. Bibliografii díla i života J. Vrchlického zpracoval Jaromír Borecký a kol.. Je to podrobně zpracovaný soupis básnického i dramatického díla Jaroslava Vrchlického. Bibliografie vyšla ve sborníku, viz níže
Sborník Společnosti Jaroslava Vrchlického. Praha: Společnost Jaroslava vrchlického, 1920. D. 1 -
Editor: Klášterský, Antonín, 1866-1938
Editor: Haškovec, Prokop Miroslav, 1876-1935
Editor: Borecký, Jaromír, 1869-1951
http://kramerius4.nkp.cz/search/handle/uuid:cdced1c0-42a4-11e3-ae53-5ef3fc9ae867
Sebrané spisy J. Vrchlického v autorově uspořádání vydával J. Otto (65 svazků v letech 1896-1913). Poslední vydání jeho spisů z let 1948-1963, které redigoval A. Pražák, později V. Tichý, čítá 20 svazků, nemá však náležitosti vydání kritického.
Zdroj: LEHÁR, Jan. Česká literatura od počátků k dnešku. Praha: NLN, 2008.
http://kramerius4.nkp.cz/search/handle/uuid:a3676050-537c-11e6-8361-5ef3fc9ae867
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
13.02.2017 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu