J. L. Dussek
Text dotazu
Hello. I'm currently looking for piano scores (2 pianos reduction or general scores) of piano concertos by J.L. Dussek (specially op. 22 and 59). I'd appreciate very much if you could give some information about it.
Odpověď
There are very few published editions of Dussek's piano concerti in full score or 2 pianos reductions.
The Concerto for two pianos in B-flat op. 63 were published twice: - as Grande symphonie concertante op. 63 in: The Symphony 1720-1840, Series B, Vol. XI, Garland, New York 1983 - arranged for 2 pianos (Concerto pour 2 piano et orchestre, ed. O. Hollmann, Cesky hudebni fond, Praha 1957).
The handwrited full score edition of concerto F-major, op. 27, was published as a part of dissertation of Margaret Elizabeth Doutt: The Concertos of Jan Ladislav Dussek (1760-1812), The University of Kentucky 1989, UMI 9001421.
Two study scores of concertos - F dur op. 14 and g moll op. 50/49 (this is probably that concerto, what you called "op. 59") - were edited by Richard Fuller: http://www.mersichkiess.at/musikverlag.htm
The Dussek's concertos in our collection of printed music are listed in our scanned catalogue of music prints in: http://katif.nkp.cz/main.asp
Generally, for older editions and manuscript sources you should consult Howard Allen Craw: A biography and thematic catalogue of the works of J. L. Dussek, L.A. 1964, and RISM.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 11:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu