IXXvýstava osmi topičův salon 1918
Text dotazu
E.Filla vystavoval na IXX výstavě v Topičově salonu v Praze 4 obrazy rád bych nahlédl které.
Odpověď
Dobrý den,
v roce 1918 v Topičově salonu na Praze 1 (dnešní Národní třída) Emil  Filla nevystavoval. O uskutečněných výstavách skupiny 8 se můžete dočíst v níže uvedeném odkazu:
http://abart-full.artarchiv.cz/skupiny.php?Fvazba=skupinanavystave&IDskupiny=120
Obecně v roce 1918 proběhly v Topičově salonu následující výstavy:
* Alois Kalvoda -, František Uprka (13.4. - květen 1918)
* Sdružení českých umělců grafiků Hollar (členská výstava) - (15.5. - 30.6.1918)
* Ladislav Novák, Zemanský kvas - (květen - červen 1918)
* Jan Zrzavý. Souborná výstava prací - (7.9. - 30.9.1918)
* Otakar Nejedlý. Soubor obrazů - (říjen - 31.10.1918)
* Výstava českých umělců ve prospěch pozůstalých po československých legionářích. Série I (12.11. - 1.12.1918)
Zdroj: PECH, Milan, ed. a HOLÁ, Mariana. Topičův salon 18-36. Praha: Společnost Topičova salonu, 2012. 275 s., [11] s. obr. příl. ISBN 978-80-905091-1-5.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.10.2016 19:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu