Ivan Blatný. Melancholické procházky : recenze
Text dotazu
chtěla bych Vás požádat o zaslání alespoň jednoho pramene (sekundární literaturu, popř. recenze)k dílu Melancholické procházky od Ivana Blatného. Srdečně děkuji.
Odpověď
Sbírka Melancholické procházky byla vydána v letech 1941, 1968 a 1990 (ISBN 80-7029-037-4).
Články po r. 1990 (výstup z databáze Česká národní bibliografie : články v českých novinách, časopisech a sbornících):
Na řekách stesku a touhy : Ivan Blatný Melancholické procházky, básně / (sol). In: Svobodné slovo. -- Roč. 47, (19910411), s. 5.
Elegie veřejné a soukromé : melancholie u Seiferta, Ortena a Blatného / Jonathan Bolton. -- Bibliografie na s. 142. In: Česká literatura. -- ISSN 0009-0468. -- Roč. 49, č. 2 (2001), s. 128-143.
Starší recenze a literatura vztahující se k autorovi je dostupná v těchto publikacích:
Lexikon české literatury. 1, A-G : osobnosti, díla, instituce / zpracoval Vladimír Forst. -- 1. vyd.. -- Praha : Academia, 1985, s. 248.
Slovník českých spisovatelů od roku 1945. 1. díl, A-L / Vedoucí redaktor Pavel Janoušek. -- 1. vyd.. -- Praha : Brána, 1995, s. 49-50. ISBN 80-85946-16-5
Lexikon české literatury uvádí tyto recenze na Melancholické procházky: L. Čivrný: Cesta mladé poezie. Čteme. 1942; M.D. (Dvořák): Akord 1942/42; KZK (K.Z. Klíma): Básník Brna. Lidové noviny. 4.1. 1942; fv (J. Heyduk): Marginálie. Lidové noviny. 18.1.1942; -p- (A.M. Píša): Národní práce. 4.1.1942
Slovník českých spisovatelů od roku 1945 uvádí: V. Černý. Kritický měsíčník. 1942, s. 26.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
03.12.2007 12:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu