Isopoda ( stejnonožci )
Text dotazu
Chtěla bych získat co nejvíce informaci o stejnonožcích..literaturu, webové stránky...
Odpověď
Dobrý den, z fondu Národní knihovny ČR Vám můžeme nabídnout následující publikace týkající se stejnonožců:
1) Fauna ČSR. Sv. 14, Stejnonožci suchozemští - Oniscoidea / [Autor:] Zdeněk Frankenberger. -- 1. vyd.. -- Praha : ČSAV, 1959 (KNT 05). -- 212, [2] s. : 2 s. fot. příl. ; 8°. -- (Práce ČSAV. Sekce biologicko-lékařská)
2) Tajovský, Karel, 1958-
Mnohonožky (Diplopoda) a suchožemští stejnonožci (Oniscidea) v sekundární sukcesní řadě hnědých půd / Karel Tajovský ; Josef Rusek ; Československá akademie věd. -- Brno : s.n.], 1990. -- 22 l. ; 21 cm. ISBN (Brož.)
3) Flasarová, Marie, 1934-2000
Stejnonožci (Isopoda) severozápadních Čech / Marie Flasarová ; Univerzita Karlova. -- [S.l. : s.n.], 1990. -- 28 s. Autoref. kand. dis. -- autoreferát - datum: 1990 -- datum obhajoby: 19901214 -- ČVO: 15-06-9
4) Merilaita, Sami
Cryptic coloration, microhabitat choice and polymorphism in Idotea baltica (Isopoda) / Sami Merilaita. -- Uppsala : Acta Universitatis Upsaliensis, 1999. -- 30 s. : il. ; 25 cm. -- (Comprehensive summaries of Uppsala dissertations from the Faculty of Science and Technology, ISSN 1104-232X ; 432) ISBN 91-554-4398-2 (brož.) Disertace (doktorská) -- Uppsala University 1999. -- Bibliografie na s.28-30
5) Just, Jean
Decapoda, Mysidacea, Isopoda, and Tanaidacea from Jørgan Brønlund Fjord, North Greenland / Jean Just. -- København : [s.n.], 1970. -- 32 s. : il.. -- (De Danske Peary Land Ekspeditioner) (Meddelelser om Grønland ; Bd. 184. Nr. 9)
6) Miller, Milton A.
Isopoda and Tanaidacea from Buoys in Goastal Western of the Continental United States, Hawai, and the Bahamas (Crustacea) / Milton A. Miller. -- Washington : [s.n.], 1968. -- 53 s. : il.. -- (Procedings of the United States National Museum ; Vol. 125. Nr. 3652)
7) Menzies, Robert James
A New Genus and Species of Marine Asellote Isopod, Caecianiropsis Psammophila, from California / Robert James Menzies and Jean Pettit. -- Washington : Smithonian Inst., 1956. -- S. 441-446 : il.. -- (Procedings of the United States National Museum ; Vol. 106. No. 3376)
8) Schmoelzer, Karl
Ordnung Isopoda (Landasseln) / Karl Schmoelzer. -- Berlin : [s.n.], 1965. -- 2 sv. (186 s., s. 187-468) : il.. -- (Bestimmungsbuecher zur Bodenfauna Europas ; Lief. 4, 5)
9) Williams, William David
A Revision of North American Egipean Species of Asellus (Crustacea: Isopoda) / William David Williams. -- Washington : [s.n.], 1970. -- 80 s. : il.. -- (Smithsonian Contributions to Zoology ; No. 49)
10) Menzies, Robert James
Systematics and Zoogeography of the Genus Synidotea (Crustacea: Isopoda) with an Account of Californian Species / Robert James Menzies and Milton A. Miller. -- Washington : [s.n.], 1972. -- 33 s. : il.. -- (Smithsonian Contributions to Zoology ; No. 102)
11) Menzies, Robert James
The Zoogeography, Ecology, and Systematics of the Chiloan Marine Isopods / Robert James Menzies. -- Lund : [s.n.], 1962. -- 162 s. : il.. -- (Reports of the Lund University Chile Expedition 1948-49 ; 42) (Lunds Universitets Årsskrift ; N.F. Avd. 2. Bd. 57. Nr. 11)
Všechny výše uvedené tituly naleznete v elektronickém katalogu NK ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) zadáním příslušného výrazu do pole autor nebo název. Informace o možnosti výpůjčky dokumentu jsou uvedeny v poli Exempláře. Pokud jste registrovanou čtenářkou naší knihovny, můžete si knihy ze systému ihned objednat. V případě, že u nás registrována nejste a měla byste o registraci zájem, více informací naleznete na adrese http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodi&submenu3=98 .
Užitečné informace Vám mohou poskytnout i tyto webové stránky:
http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/335296-stejnonozci
http://ekologie.upol.cz/ad/tuf/pdf/papers/Navratil_2007.pdf
http://ekologie.upol.cz/ad/tuf/pdf/papers/Holec_Misurcova_Tuf_Vesely_2006.pdf
http://invertebrates.si.edu/isopod/
http://en.wikipedia.org/wiki/Isopod
http://insected.arizona.edu/isoinfo.htm
http://tolweb.org/tree?group=Isopoda&contgroup=Peracarida
http://www.encyclopedia.com/doc/1O8-Isopoda.html
http://www.earthlife.net/insects/isopoda.html
http://www.geocities.com/~gregmck/wlice.htm
Pokud se o toto téma vážně zajímáte, doporučovali bychom ještě oslovit specializované knihovny pro oblast přírodních věd a biologie, např. Knihovnu zoologie Přírodovědecké fakulty UK v Praze (http://lib.natur.cuni.cz/BIBLIO/index.php?menu=zoologie), Ústřední knihovnu Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně (http://www.sci.muni.cz/main.php?stranka=319840&podtext=) nebo Společnou knihovnu Biologického centra AV ČR a Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (http://www.lib.jcu.cz/www_bf/knihovna_bf.htm).
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.01.2008 11:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu