Islandské účetnictví
Text dotazu
Chystám se psát bakalářskou práci o specifikách islandského účetnictví,
případně porovnat islandský účetní systém s mezinárodními standardy IFRS,
nebo s českými standardy. Proto bych Vás chtěla poprosit o odkaz na
jakýkoliv zdroj (nejspíše v angličtině), ze kterého bych mohla čerpat
informace o islandském účetnictví.
Odpověď
Asi vás příliš nepotěším, ale publikace , která by pojednávala přímo o
islandském účetnictví se mi nepodařila najít nejen v našich fondech, ale
ani ve fondech českých knihoven. Níže uvedené publikace jsou pak zaměřeny
na světové účetnictví a mezinárodní účetní standardy. Další pak můžete
najít v našem souborném katalogu na adrese http://library.vse.cz. Přikládám
i několik internetových odkazů.
Další možností je vyhledávání prostřednictvím Jednotné informační brány
(http://www.jib.cz/V?RN=665319073), zde můžete vyhledávat v souborných
katalozích zahraničních knihoven. Knihu je pak možné vypůjčit ze zahraničí
mezinárodní meziknihovní výpůjční službou. Tuto službu zprostředkuje
Národní knihovna ČR, Knihovna Akademie věd nebo Národní technická knihovna,
cena se pohybuje v rozmezí 400 - 800,-Kč, a to podle země zapůjčení.
Literatura:
Mládek, Robert: Postupy účtování podle IFRS = IFRS policies and procedures.
Praha : Leges, 2009.
Krupová, Lenka: IFRS : mezinárodní standardy účetního výkaznictví. Praha :
VOX, 2009.
Schroeder, Richard G.: Financial accounting theory and analysis : text and
cases. Hoboken : John Wiley & Sons, 2009.
Ficbauer, Jiří: Mezinárodní účetní standardy a daňové systémy. Ostrava :
Key Publishing, 2008.
Hunt, Marilyn F.: Problem solving survival guide to accompany
Warfield/Weygandt/Kieso: Intermediate accounting : principles and analysis,
second edition. Hoboken : John Wiley & Sons, 2008.
National accounts of OECD countries. Paris : Organisation for Economic
Co-operation and Development, 2008.
National accounts of OECD countries, 1995-2006. Paris : Organisation for
Economic Co-operation and Development, 2008.
Mládek, Robert: Světové účetnictví IFRS, US GAAP. Praha : Linde, 2005.
Fliegerová, Petra: Islandská ekonomika v době finanční krize. Bakalářská
práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů,
2009. - elektronický zdroj
Názlerová, Zdeňka: Zvláštnosti podnikatelského prostředí Islandu. Diplomová
práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta mezinárodních vztahů,
2008. - elektronický zdroj
Internetové zdroje:
http://www.island.cz/clanek.html?id=3401
http://www.businessinfo.cz/cz/katalog-odkazu/?urlcat_id=359
http://www.businessinfo.cz/cz/rubrika/island/1000956/
http://www.severskelisty.cz/ncm/ncm0100.htm
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.01.2010 11:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu