Islámské bankovnictví
Text dotazu
Dobrý den,
potřeboval bych zjistit, zde máte v knihovně literaturu a téma Islámské
bankovnictví/finance/ekonomie. Již jsem objevil knihu Islámská ekonomie a
bankovnictví od Gabriela Weberová Babulíková.
Odpověď
V seznamu najdete možné zdroje, tištěné i elektronické, k tématu islámského
bankovnictví. Další zdroje lze dohledat v Souborném katalogu ČR na stránkách Národní knihovny ČR - www.nkp.cz nebo v Jednotné informační bráně
- www.jib.cz. Publikací v anglickém jazyce existuje celá řada, ale nejsou
dostupné ve fondech knihoven v ČR, takže je ani neuvádím.
Literatura:
Maitah, Mansoor: Politická a ekonomická kultura islámu na Blízkém východě.
Praha : Wolters Kluwer Česká republika, 2010. ISBN 978-80-7357-589-2
(brož.).
Maitah, Mansoor: Zvláštnosti makroekonomické politiky zemí Blízkého
východu. Praha : Wolters Kluwer Česká republika, 2010. ISBN
978-80-7357-608-0 (brož.).
Scruton, Roger: Západ a ti druzí :  globalizace a teroristická hrozba.
Brno : Barrister & Principal, 2007. ISBN 978-80-7364-042-2 (brož.).
Kettell, Brian: Islamic finance in a nutshell :  a guide for
non-specialists. Chichester : Wiley, 2010. ISBN 978-0-470-74861-9 (brož.).
Iqbal, Munawar: Islamic finance and economic development. Houndmills :
Palgrave Macmillan, 2005. ISBN 1-4039-4718-X (váz.).
Iqbal, Munawar: Financial engineering and Islamic contracts. Houndmills :
Palgrave Macmillan, 2005. ISBN 1-4039-4719-8 (váz.).
Elektronické a internetové zdroje:
http://www.eui.eu/RSCAS/WP-Texts/07_02p.pdf
http://www.islamic-banking.com/
http://www.fidomes.com/islamic%2Dfinance/
http://bankovnipoplatky.com/islamske-bankovnictvi--8734.html
http://www.eurabia.cz/Articles/250-islamske-bankovnictvi.aspx
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/blizky-vychod/clanek.phtml?id=519231
http://www.euportal.cz/Articles/4752-islamske-bankovnictvi-dobyva-britanii.aspx
http://www.kroceje.cz/revue%203,4-06/islamske%20bankovnictvi.htm
http://www.finmag.cz/cs/finmag/penize/saria-a-islamske-bankovnictvi/
http://bankovnictvi.ihned.cz/c4-10004510-38107690-900000_d-islamske-bankovnictvi-v-eu-na-prahu-rozvoje
http://zpravy.kurzy.cz/252870-saria-a-islamske-bankovnictvi/
http://islamcz.cz/content/je-treba-vice-znalcu-islamskeho-bankovnictvi
http://www.mediafax.cz/ekonomika/3168084-Katar-zakazal-konvencnim-bankam-islamske-financnictvi
http://www.rozvojovka.cz/tak-trochu-jine-bankovnictvi_222_203.htm
http://zpravy.profi.cz/15221-principy-islamskeho-bankovnictvi.html
http://www.worldbank.org/
http://www.imf.org/external/index.htm
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
09.06.2011 11:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu