ISBN knihy
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Ráda bych citovala vypůjčený dokument - Cmíralová, J. Učte se mluvit. 3. uprav. vyd. Brno: Nakladatelství, 1992. - včetně ISBN. Domnívala jsem se, že standarní číslo bylo monografiím v ČR přidělováno od r.1992, přesto jej v této knize nemohu najít. Prosím tedy o pomoc se zjišťěním ISBN této knihy, popřípadě o vysvětlení, jak je možné, že jej kniha nemá. Děkuji.
Odpověď
Systém mezinárodního standarního číslování knih (ISBN - International Standard Book Numbering) je v ČR zaveden od roku 1989. Účast nakladatelů v tomto systému je nejen v ČR dobrovolná. Tudíž ne všechny publikace ISBN mají. Viz. http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=ISBN,_ISMN,_ISSN&submenu3=17 Citace Vámi uvedené knihy byla ověřena v Souborném katalogu ČR (viz. http://www.caslin.cz) a je skutečně bez ISBN.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
03.03.2009 15:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu