Interpret a text písně
Text dotazu
Dobrý den, potřebuji znát jméno interpreta a název písně, z které si pamatuji jen úryvek: " tramvaje, řidič má horký dech, voňavý od čaje! pomalu blíží se šestá". Tento dotaz už zde byl v roce 2012, ale nemůžu najít odpověď. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
Na dotaz  hledání písně podle části textu "tramvaje, řidič má horkých dech, voňavý od čaje! Pomalu blíží se šestá" již bylo zodpovězeno.
V minulé odpovědi bylo nalezeno, že se jedná se o píseň Václava Prejzka "Pražské ráno". Tato píseň zvítězila v 5. ročníku Festivalu politické písně v roce 1977 (http://www.soaplzen.cz/sites/default/files/rocenky/2005.pdf (str.93 ) Přehrát si ji můžete například na stránkách: http://mp3fast.org/vaclav-prejzek-prazske-rano-27443310.htm
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
24.02.2017 10:17
Klipik píše:
Neděle 13.08.2017 08:39
Díky moc za odpověď i odkazy, velmi jste mne tím potěšili! Nalézt píseň po 40 letech i s odkazem ke stažení, neuvěřitelné!
Lenka píše:
Čtvrtek 11.06.2020 16:00
Díky, ten dotaz jsem sem původně dala já a teď jsem ho po x letech našla i s odpovědí. Na tu píseň si zřetelně pamatuju, že se hrála v rádiu,ale třeba mí přátelé , stejně staří, vůbec nevěděli, o co jde.
Jarmila píše:
Středa 05.10.2022 12:28
Děkuji. Tuto píseň hledám moc dlouho. Konečně se podařilo. Pamatuji si ji z rádia, doprovázela mě ráno k autobusu do školy
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu