interaktivní učebnice
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, existují i jiné (odbornější) informace o interaktivních učebnicích, než např. na stránkách nové školy a strohých informací, které se uváději u interaktivních tabulích.
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
více informací o interaktivních učebnicích obecně by mělo být obsaženo v následujících publikacích a článcích:
publikace:
* HAUSNER, Milan. Výukové objekty a interaktivní vyučování. [Liberec] : Venkovský prostor, c2007. ISBN 978-80-903897-0-0.
(kapitola: Možnosti interaktivních učebnic přímo ve výuce)
* DOSTÁL, Jiří. Tvorba výukových materiálů. 1. vyd. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2011. ISBN 978-80-244-2783-6.
články:
* ZILVAR, Tomáš. Papírové učebnice jsou přežité. Moderní vyučování : časopis na podporu rozvoje škol. roč. 16, č. 9 (2010), s. 6-8. ISSN 1211-6858.
* HÖFLEROVÁ, Eva. K interaktivnosti elektronických učebních textů. 12. kulatý stůl - Komunikace s dětmi a mládeží - spojující i rozdělující. Ostrava : Pedagogická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě, 2009. s. 13-17. ISBN 978-80-7368-765-6.
* BREJCHA, Pavel. Interaktivní učebnice. Grand biblio : časopis pro čtenářskou veřejnost - o knihách ze všech stran; Roč. 2, č. 9 (2008), s. 20
ISSN: 1802-3320.
K vyhledání další literatury k tématu můžete použít Online katalog Národní knihovny ČR: https://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborný katalog ČR: https://aleph.nkp.cz/cze/skc, portál Knihovny: https://www.knihovny.cz/ , článkovou databázi ANL: http://aleph.nkp.cz/cze/anl a katalogy Pedagogické knihovny Komenského: https://www.npmk.cz/.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.03.2012 12:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu