Inovace, automobilový průmysl, EU
Text dotazu
Dobrý den,
jsem studentkou Vysoké školy ekonomického směru a momentálně píšu svou
bakalářskou práci.
Proto prosím o pomoc s vyhledáním informací ohledně inovací obecně,
inovacím v automobilovém průmyslu a dále informace k témě inovace a
Europská Unie, vztah Unie k inovacím atd.
Odpověď
V seznamu najdete výběr literatury a internetových zdrojů k tématu vaší
bakalářské práce. Všechy uvedené tituly jsou ve fondu knihovny VŠE, další
pak můžete najít v on-line katalogu na adrese http://library.vse.cz, jako
host můžete katalog prohlížet a vyhledávat v něm (klíčová slova - inovace,
automobilový průmysl - slova z názvů, předmětová hesla). V katalogu najdete
i vysokoškolské práce, které však nejsou volně přístupné. Pro přístup k nim
musíte být registrovaným uživatelem knihovny (viz.: http://ciks.vse.cz).
Další prameny pak můžete vyhledávat prostřednictvím Jednotné informační
brány ( http://www.jib.cz).
Literatura:
1.   Heřman, Jan: Průmyslové inovace. Praha : Oeconomica, 2009. ISBN
978-80-245-1445-1 (brož.).
2.   Košturiak, Ján: Inovace : vaše konkurenční výhoda! Brno : Computer
Press, 2008. ISBN 978-80-251-1929-7 (brož.).
3.  Jáč, Ivan: Inovace v malém a středním podnikání. Brno : Computer Press,
2005. ISBN 80-251-0853-8 (váz.).
4.   Adair, John Eric: Efektivní inovace. Praha : Alfa Publishing, 2004.
ISBN 80-86851-04-4 (brož.).
5    Kadeřábková, Anna: Výzvy pro podnikání - inovace a vzdělání : Česká
republika na cestě ke znalostně založené ekonomice. Praha : Linde, 2004.
ISBN 80-86131-50-5 (brož.).
6.   Mlčoch, Jan: Inovace a výnosnost podniku. Praha : Linde, 2002. ISBN
80-7201-302-5 (brož.).
7.   Prnka, Tasilo: Evropská unie a inovace. Ostrava : Repronis, 2002. ISBN
80-7329-010-3 (brož.).
8.   Drucker, Peter Ferdinand: Inovace a podnikavost :  praxe a principy.
Praha : Management Press, 1993. ISBN 80-85603-29-2 (brož.).
9.   Tomek, Gustav: Jak zvýšit konkurenční schopnost firmy. Praha : C.H.
Beck, 2009. ISBN 978-80-7400-098-0 (brož.).
10. The European foresight monitoring network : collection of EFMN briefs.
Luxembourg : Office for Official Publications of the European Communities,
2008. ISBN 978-92-79-07448-6 (brož.).
11. Kadeřábková, Anna: Růst, stabilita a konkurenceschopnost IV : Česká
republika v globalizované a znalostní ekonomice. Praha : Linde, 2008. ISBN
978-80-86131-79-5 (brož.).
12. Open innovation in global networks. Paris : Organisation for Economic
Co-operation and Development, 2008. ISBN 978-92-64-04767-9 (brož.).
13. OECD science, technology and industry outlook 2008. Paris :
Organisation for Economic Co-operation and Development, 2008. ISBN
978-92-64-04991-8 (brož.).
14. Science, technology and innovation in Europe. Luxembourg : Office for
Official Publications of the European Communities, 2008. ISBN
978-92-79-08042-5 (brož.).
15. Vlček, Radim: Management hodnotových inovací. Praha : Management Press,
2008. ISBN 978-80-7261-164-5 (brož.).
16. Antonelli, Cristiano: New frontiers in the economics of innovation and
new technology : essays in honor of Paul A. Dessays. Cheltenham : Edward
Elgar, 2007. ISBN 978-1-84376-631-5 (váz.).
17. Petříček, Václav: Česká podpora podnikání v evropském kontextu. Praha :
Corona Communications, 2007. ISBN 978-80-903954-2-8 (váz.).
18. Reporting intellectual capital to augment research, development and
innovation in SMEs :report to the Commission of the high level expert group
on RICARDIS : encourage corporate measuring and   reporting on research and
other forms of intellectual capital. Luxembourg : Office for Official
Publications of the European Communities, 2006. ISBN 92-79-02149-4 (brož.).
19. Regiony pro ekonomickou změnu :  inovace prostřednictvím regionální
politiky EU / [Evropská komise]. Lucemburk : Úřad pro úřední tisky
Evropských společenství, 2006. ISBN 92-894-9715-7 (brož.).
20. Becker, Helmut: High noon in the automative industry. Berlin ;   New
York : Springer, 2006. ISBN 3-540-25869-8 (váz.) 978-3-540-25869-8.
21. Coffey, Dan: The myth of Japanese efficiency : the world car industry
in globalizing age. Cheltenham ;   Northampton : Elgar, c2006. ISBN
1-84542-041-1(váz.) 978-1-84542-041-3.
22. European competitiveness report 2006. Luxembourg : Office for Official
Publications of the European Communities, 2006. ISBN 92-79-02578-3 (brož.).
23. Automotive industry trends affecting component suppliers :  report for
discussion at the Tripartite Meeting on Employment, Social Dialogue, Rights
at Work and Industrial Relations in Transport Equipment Manufacturing,
Geneva, 2005. Geneva : International Labour Office, 2005. ISBN
92-2-116442-X (brož.).
Internetové zdroje:
http://www.inovace.cz/
http://www.czechinvest.org/inovace
http://europa.eu/pol/rd/index_cs.htm
http://www.mpo.cz/cz/podpora-podnikani/oppi/
http://www.businessinfo.cz/cz/
http://www.euractiv.cz/
http://www.volkswagen.cz/technika/
http://www.vyzkum.cz/FrontClanek.aspx?idsekce=496
http://modernirizeni.ihned.cz/c1-38348570-inovace-v-turbulentnich-casech
http://www.mmspektrum.com/clanek/inovativni-technologie-v-automobilovem-prumyslu
http://www.pwc.com/cz/cs/automobilovy-prumysl/index.jhtml
http://www.nasepenize.cz/news/122/ARTICLE/5424/2009-08-11.html
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2009:211:0059:0060:CS:PDF
http://www.park.cz/cip_novy_program_eu_pro_konkurenceschopnost_a_inovaci
http://www.eu2009.cz/cz/about-the-eu/european-year-of-creativity-and-innovation/evropsky-rok-inovaci-a-designu-585/
http://ec.europa.eu/enterprise/sme/innovation_cs.htm
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.01.2010 11:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu