Informace o povinnosti předání kopie zápisu o pracovním úrazu zaměstnavatelem zaměstnanci, který utrpěl pracovní úraz
Text dotazu
Podle jakého paragrafu musí zaměstnavatel dát pracovníkovi, který měl pracovní úraz, kopii zápisu o pracovním úraze. Hledala jsem to v zákoníku práce, nezdařilo se mi to najít. Děkuji
Odpověď
V Zákoníku práce (262/2006 Sb.) se v § 105 (Povinnosti zaměstnavatele při pracovních úrazech a nemocech z povolání), odst. 3 mimo jiné uvádí: Zaměstnavatel vyhotovuje záznamy........ Jedno vyhotovení záznamu o úrazu předá zaměstnavatel postiženému zaměstnanci a v případě smrtelného pracovního úrazu jeho rodinným příslušníkům.
Plný text Zákoníku práce je dostupný na stránkách Ministerstva vnitra na adrese http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/sbirka/2006/sb084-06.pdf
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
20.11.2008 10:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu