Informace o periodiku Obnova
Text dotazu
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, zda prosím nevíte o literatuře, ve které by bylo více informací o periodiku Obnova.
Předem moc děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
pod názvem Obnova vycházelo na území českých zemí od konce 19. století periodik hned několik. Bez dalších informací není možné tuto otázku zodpovědět.
výběrem:
Obnova: ústřední týdeník Československé strany lidové. Praha: Českoslovanská strana lidová, 1926-1929.
Obnova. Praha: František Horák, 1937-1938.
Obnova. V Hradci Králové: Politické družstvo tiskové v Hradci Králové, 1895-1922. ISSN 1803-1455.
Národní obnova. Praha: František Lazecký, 1938-1940.
Bližší informace o periodikách poskytují soupisy periodik.
Použité zdroje
KUBÍČEK, Jaromír. Česká retrospektivní bibliografie. Řada 2, Časopisy. Díl 1, Časopisy České republiky od počátku do roku 1918 (CERBI C1). Část 2, Přehledy, rejstříky. Brno: Sdružení knihoven ČR, 2010. ISBN 80-86249-26-3.
KUBÍČEK, Jaromír. Česká retrospektivní bibliografie. Řada 2, Časopisy. Díl 2, Časopisy České republiky 1919-1945 (CERBI C2). Část 2, Přehledy, rejstříky. Brno: Sdružení knihoven ČR, 2007. ISBN 80-86249-26-3.
KUDLATA, Vojtěch. České časopisectvo XX. věku: Seznam a statistika veškerých současně vycházejících českých časopisů v Čechách, na Moravě, ve Slezsku, na Slovensku, v Německu a v Americe. Praha: Spisovatel, 1903.
VONDRÁK, Vl. Seznam časopisů v Československu: 4267 časopisů. Praha: Středoevropská výstřižková kancelář, 1928.
ŠIK, Hynek. Příspěvky k dějinám novinářství v českých zemích. Část 1, (Soupis jubilejních čísel novin a časopisů, jubilejních záznamů a sborníků). Vyd. 1. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1972. 182 s.
ŠIK, Hynek. Příspěvky k dějinám novinářství v Českých zemích. Část 2., Soupis knižní a článkové literatury k dějinám 1.447 novin a časopisů. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1975. 307 s.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
26.02.2024 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu