Informace o objekt: Hotelový komplex Český dům Moskva
Text dotazu
Dobrý den,
sháním informace o objektu - Český dům v Moskvě. Potřebovala bych získat nějaké informace o historii objektu. Například, co je to za stavbu, kdo ji navrhoval a stavěl. Proč je tento areál tak mohutný, kolik má tento komplex zaměstnanců, zda prošel rekonstrukcí a jakými měnami se dá v Českém domě v Moskvě platit. Předem Vám děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
na stránkách českého domu jsme nalezli informace o kapacitě objektu (viz níže). Protože jsme ale v našich zdrojích více nedohledali, oslovili jsme přímo Český dům v Moskvě a čekáme na jejich reakci. Jakmile obdržíme odpověď, budeme Vás kontaktovat.
Informace z webové stránky: „ČC-ČDM je největším areálem ve vlastnictví České republiky v zahraničí, disponuje 122 kancelářemi, 132 byty a 87 hotelovými pokoji. K dispozici jsou dále konferenční místnosti, salonky, business centrum, autodoprava, restaurace, pivnice, bar, tělocvična, venkovní hřiště, posilovna, sauna a další. České centrum-Český dům Moskva se nachází přímo v centru Moskvy, přibližně 2,5 km od Rudého náměstí a Kremlu. V současné době je v ČC-ČDM akreditováno cca 100 zástupců českých firem. Business centrum ČC-ČDM nabízí vyhledávání kontaktů na potenciální ruské obchodní partnery, informuje o výstavách a veletrzích konaných v Ruské federaci i v České republice, spolupodílí se na organizaci seminářů, firemních prezentací a obchodních jednání, zprostředkovává tlumočnické a překladatelské služby. Business centrum koordinuje svou činnost s Velvyslanectvím ČR v RF, se specializovanými vládními agenturami CzechTrade a CzechTourism, které mají rovněž svá zastoupení v objektu   ČC-ČDM. Dále spolupracuje s Hospodářskou komorou ČR a Komorou pro hospodářské styky se SNS.“
Odkaz na stránky: https://czechhousemoscow.cz
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.05.2019 12:09
ema píše:
Neděle 17.05.2020 20:18
Nikde jsem nenašla, kdy byl postaven a další podrobnosti vzniku... Kde hledat?
PSK - admin píše:
Pátek 22.05.2020 14:34
Dobrý den,
bohužel jsme zatím informaci o historii Českého domu (centra) v Moskvě nenašli.
Janulík Jaroslav píše:
Úterý 20.04.2021 08:46
Dobrý den, nevím kdy byla započata výstavba, ale koncem šedesátých let (1969) se na dokončovacích pracích podílel stavební podnik Stavoindustria Bratislava.
Milan píše:
Pátek 23.04.2021 04:44
Nějaké informace ohledně výstavby můžu poskytnout
Roj píše:
Úterý 18.10.2022 12:33
Zdá se, že se někdo hodně snažil, aby tuto část historie dokonale vymazal. Nebo už někdo něco víte?
PSK - admin píše:
Úterý 18.10.2022 15:46
"Český dům v Moskvě je rozsáhlý komplex, nacházející se asi půl kilometru od budovy českého velvyslanectví a 2,5 kilometru od Rudého náměstí a Kremlu, je největším areálem ve vlastnictví České republiky v zahraničí. Byl dokončen v roce 1986, od začátku bylo jeho úkolem vytvářet zázemí pro české exportéry, po rozdělení Československa přešel do majetku ČR. Disponuje 122 kancelářemi, 131 byty a 87 hotelovými pokoji, nabízí také konferenční místnosti, salonky, business centrum, jsou v něm restaurace, pivnice, bar, tělocvična, venkovní hřiště, posilovna nebo sauna. Kromě obchodu slouží i pro propagací české kultury v Rusku." Zdroj: https://www.archiweb.cz/n/d[…]rizeni-sveho-druhu-ve-svete
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu