Informace o obci Malá Lhota u Valašského Meziříčí
Text dotazu
Dobrý večer.
Prosím Vás,kde bych našel staré fotografie,obrázky a informace o obci Malá Lhota.
Některé obce mají i obecní kroniku,ale to asi nebude případ Malé Lhoty.
A důvod? Prožil jsem tam dětství.
Předem děkuji za jakoukoliv odpovědˇ. Zdeněk.
Odpověď
Vážený pane Vanduchu,
v regionálním oddělení Masarykovy veřejné knihovny Vsetín se bohužel nenacházejí materiály o obci Malá Lhota. Zjistila jsem následující:
Malá Lhota je od roku 1980 součástí Velké Lhoty (dříve taky nazývané Stachova, Lukášova,Chmelova či Hrubá Lhota). Malá Lhota byla dříve nazývána jako Lhota Tomášova, Lhota Kolečkova a od roku 1504 jako Malá Lhota. V její pečeti z roku 1787 jsou dvě zkřížené radlice. V minulosti se obyvatelé obou vesnic živili zemědělstvím, domácí výrobou nožů, dýmek, dýmek vykládaných perletí a dřevěného zemědělského náčiní.
Zdroj: Velká a Malá Lhota. 1. vydání. Valašské Meziříčí, MěÚ, 2003.
Více informací naleznete v knize Okres Vsetín: Rožnovsko, Valašskomeziříčsko, Vsetínsko. Valašské Meziříčí: Hvězdárna, 2002. ISBN 80-7275-024-0. Sken příslušné strany přikládám v příloze.
Další informace bych zkusila zjistit přímo ve Velké Lhotě (www.velkalhota.cz) nebo ve Státním okresním archivu Vsetín (http://vsetin.mza.cz/).
S pozdravem
Mgr. Jana Vaculíková
Masarykova veřejná knihovna Vsetín
Přílohy
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
Zlín
Knihovna
Masarykova veřejná knihovna Vsetín
Datum zadání dotazu
27.06.2016 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu