Informace o místě a umrtí mého předka Vilém Kubík v 1.světové válce
Text dotazu
Dobrý den ,hledám informace o mém předkovi Vilém Kubík nar.3.5.1893 Antonínov, Brušperk ,který zemřel v 1.světové válce. Zajímá mě kdy a kde zemřel ,mezi padlými ve vojenském archivu jsem ho nenašla.Jeho bratra Jan Kubík jsem našla mezi padlými ve vojenském archivu.Padl 9.9.1914 Lublina Rusko.
Děkuji.
Odpověď
Vážená paní ...,
dotazovala jste se přímo Vojenského ústředního archivu? Databáze a kartotéky dostupné na jejich stránkách www.vuapraha.cz jsou zatím nekompletní, tudíž je možné, že se Váš příbuzný nachází ještě v nezveřejněné části evidence. Můžete se na něho dotázat na jejich e-mailové adrese podatelna-vua@army.cz .
Můžete také zapátrat v Seznamech ztrát (Verlustliste) rakousko-uherské armády v první světové válce, které jsme zdigitalizovali, ale zde najdete jen základní informace (německá varianta jména a příjmení, narození, jednotka, německá varianta domovské příslušnosti, popř. datum úmrtí).
Dostupné jsou zde:
https://kramerius.army.cz/search/handle/uuid:6b980390-1630-11df-b3c0-0013d398622b
Abecední rejstřík k nim (Alphabetishes Verzeichnis)
https://kramerius.army.cz/search/handle/uuid:906dd640-1c6b-11df-8265-0013d398622b
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
20.03.2017 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu