Informace o běžném životě lidí na vesnicích (Skrochovice, Brumovice) v létech 1880 - 1940
Text dotazu
Jak tam lidé žili, jaké tam byly obchody, školy, možnosti vyučit se řemeslu, též o obyčejných-typických, ale zajímavých lidech...Situace pro německé občany kritických letech před nástupem Hitlera - vojenská povinnost,odvody,armáda. Jak se žilo německým civilním občanům během války. Organizace a průběhy transportů Němců z této krajiny (předpisy, zákony a události kolem). Existují, a jsou veřejně dostupné záznamy o lidech tam narozených v uvedeném období (rok naroz. cca 1880)? Kontakt na zbytky pamětníků. Odkazy na literaturu, dokumemtaci, tiskoviny, fotografie.
Odpověď
Dobrý den,
omlouvám se, ale Váš dotaz dorazil právě ve chvíli, kdy jsem byl na služební cestě. Nicméně Vám chci s politováním říci, že odpověď je nad rámec našich možností. Doporučil bych Vám obrátit se na Obecní úřad Brumovice, který nejspíš disponuje místní kronikou, popřípadě na Zemský archív Opava (případně Bruntál se sídlem v Krnově) a nebo také Knihovnu Petra Bezruče v Opavě. V příloze najdete kontaktní údaje.
Použité zdroje
http://www.archives.cz/zao/za_opava/index.php
http://www.archives.cz/zao/bruntal/index.php
http://www.okpb.cz/web/inde[…]ze~false~0&doc=kontakty
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Bruntál
Knihovna
Městská knihovna Krnov
Datum zadání dotazu
20.10.2015 18:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu