Info o malířích
Text dotazu
Prosím o informaci o malíři V. Chejlava. Vítězslav Hubený, Augustýn Čermák.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Bohužel, v nám dostupných zdrojích, se nepodařilo dohledat žádné informace o Vítězslavu Hubeném. Zkuste se, prosím, obrátit na Knihovnu Západočeské galerie. Otevírací doba: Út 8-12 h a St 8-12 h 13-17 h; Kontakt: popelkova@zpc-galerie.cz.
Augustin Čermák
Narozen 2. 3. 1892 v Plzni. Malíř v Plzni. Studoval v krajinářské škole Al. Kalvody v Běhařově (1932) a u krajináře prof. Salamona v St. Tropez v jižní Francii, kde se také účastnil výstav.
Zdroje:
Toman, Prokop. Nový slovník československých výtvarných umělců. 1, A-K. Ostrava: Výtvarné centrum Chagall, 1993. 605 s. ISBN 80-900648-4-1.
Informační systém abART
Vratislav Chejlava
Narozen 19. 1. 1908 v Plzni. Studoval uměleckoprůmyslovou školu v Plzni (1940-1944) a byl žákem malířů F. Kopřivy a J. Proškovce v Plzni.
Zdroje:
Slovník českých a slovenských výtvarných umělců: 1950-1999. CH-J. Vyd.1. Ostrava: Výtvarné centrum Chagall, 1999. 341 s. ISBN 80-86171-04-3.
Informační systém abART
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
18.01.2016 09:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu