Inflace, recese - ekonomika ČR
Text dotazu
Dobrý den, vybrala jsem si téma na bakalářskou práci recesní a inflační mezery ekonomiky v ČR. Chtěla bych Vás touto cestou požádat, jestli byste mi poradili, ze kterých knih bych mohla čerpat. Děkuji.
Odpověď
Níže naleznete pár tipů na vhodné dokumenty a zdroje dat k Vašemu tématu jak z fondu CIKS VŠE, tak také z internetu. Velká část z nich má volně přístupné plné texty. Doporučuji Vám také prohlédnutí seznamů použité literatury u jednotlivých vysokoškolských kvalifikačních prací jako inspiraci pro případné další relevantní materiály k Vašemu tématu.
Při hledání Vašeho tématu, jak na volném webu, tak např. i v rámci Souborného katalogu VŠE (http://library.vse.cz) doporučuji použít např. termíny:
inflační mezera
recesní / deflační mezera
inflace, recese, deflace
makroekonomická analýza / makroekonomické indikátory
Česká republika / Česko
Příklady tištěných publikací ve fondu CIKS VŠE
Babecký, Jan, Coricelli, Fabrizio a Horváth, Roman. Assessing inflation persistence: micro evidence on an inflation targeting economy. Prague: CERGE-EI, 2008. 44 s. Working paper series, 353. ISBN 978-80-7343-153-2.
Beneš, Jaromír a Vávra, David. Eigenvalue decomposition of time series with application to the Czech business cycle. Praha: Czech National Bank, 2004. 24 s. Working paper series / CNB; 8/2004.
Brčák, Josef et al. Česká republika ve světle ekonomických teorií. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2012. 206 s. ISBN 978-80-7380-369-8.
20 let samostatného Česka a Slovenska: porovnání jejich ekonomického vývoje a pozice v EU. 1. vyd. Praha: Newton College ve spolupráci se Vzdělávacím střediskem na podporu demokracie, 2013. 138 s. ISBN 978-80-87764-00-8.
Izák, Vratislav. External factors in Czech disinflation: (dynamic analysis). Praha: Czech National Bank, 2001. 51 s. WP; no. 35. ISBN 80-238-7992-8.
Mahadeva, Lavan a Šmídková, Kateřina. What is the appropriate rate of disinflation to be targeted in the Czech economy?. Praha: Czech National Bank, 2001. 34 s. WP; no. 33. ISBN 80-238-7669-4.
Singer, Miroslav et al. Inflace: krátkodobý výkyv, nebo střednědobá hrozba?: sborník textů. Vyd. 1. Praha: Centrum pro ekonomiku a politiku, 2008. 111 s. Ekonomika, právo, politika, č. 69/2008. ISBN 978-80-86547-04-6.
Sláma, David. Ekonomická analýza rozpadu Československa. Praha, 2010. Vedoucí práce Zdenka Vostrovská.
Tůma, Petr. Cílování inflace v České republice a vybraných zemích. Praha, 2008. Vedoucí práce Slavoj Czesaný.
Žák, Milan a Češková. Analýza: inflace v České republice v období transformace. Praha: Česká národní banka, 1995. 48 s., příl. Česká národní banka. Měnový odbor; poř. č. 4.
Příklady vysokoškolských kvalifikačních prací VŠE (plné texty jsou dostupné v rámci Souborného katalogu VŠE - http://library.vse.cz)
Filip, Radek. Vývoj ekonomiky České republiky v průběhu transformace. Praha, 2007. Vedoucí práce Lubomíra Breňová.
Hradilová, Petra. Ekonomické souvislosti rozpadu československé federace v letech 1990-1992. Praha, 2011. Vedoucí práce Pavel Szobi.
Novotný, Dalibor. Analýza a modelování makroekonomického vývoje v České republice. Praha, 2012. Vedoucí práce Jitka Bartošová.
Spálovský, Mojmír. Vývoj a analýza inflace v ČR v letech 1993 - 2006. Praha, 2007. Vedoucí práce Jiřina Burgerová.
Příklady volně dostupných online zdrojů
Český statistický úřad – Databáze, registry
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/databaze_registry
Český statistický úřad – Statistiky (inflace, HDP, zaměstnanost …)
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/statistiky
MAKROEKONOMETRICKÉ MODELOVÁNÍ ČESKÉ EKONOMIKY A VYBRANÝCH EKONOMIK EU
http://ekf.webportal.vsb.cz/miranda2/export/sites-root/ekf/saei/cs/okruhy/Text/SAEI_VOL04_ex.pdf
Měnověpolitické publikace - Zprávy o inflaci
http://www.cnb.cz/cs/menova_politika/zpravy_o_inflaci/index.html
Ministerstvo financí ČR – Makroekonomika
http://www.mfcr.cz/cs/verejny-sektor/hospodareni/makroekonomika
TRAJEKTORIE FISKÁLNÍ POLITIKY ČR V 90-TÝCH LETECH A KONCEPCE FISKÁLNÍ POLITIKY PO VSTUPU DO EU
http://is.muni.cz/th/319909/esf_m/Trajektorie_fiskalni_politiky_CR_v_90-tych_letech_a_koncepce_fiskalni_politiky_po_vstupu_do_EU.pdf
Vývoj strukturálního salda státního rozpočtu v České republice po vstupu do EU
http://www.ekf.vsb.cz/export/sites/ekf/cerei/cs/Papers/VOL14NUM03PAP07.pdf
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
04.10.2013 12:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu