Indiánský název pro javor
Text dotazu
Pošlete mi prosím Vás nějaký indiánský název pro javor ( myslím strom ). Za kladné vyřízení předem děkuji
Odpověď
Doporučujeme následující články a části webovských sídel (řazeno podle relevance):
MAHR, August C. Aboriginal Culture Traits as Reflected in 18th Century Delaware Indiand Tree Names. The Ohio Journal of Science. November 1954, vol. 54, no. 6, s. 380-387. Také dostupné na WWW: https://kb.osu.edu/dspace/bitstream/1811/4210/1/V54N06_380.pdf.
History of Maple Production. In Vermont Pure Maple Syrup for sale - Vermont Maple Syrup Producer - The Green Mountain Maple Sugar Refining Company, Inc. [online]. Waterville (Vermont) : [cit. 9.11.2007]. Dostupné na WWW: http://vermontpuremaplesyrup.com/History_Vermont_Pure_Maple_Syrup.asp.
History. In Michigan Maple Syrup Association [online]. Rose City (Michigan) : [cit. 9.11.2007]. Dostupné na WWW: http://www.mi-maplesyrup.com/Information/info_hist.htm.
Henshaw, H. W. Indian Origin of Maple Sugar. American Anthropologist. October 1890, vol. 3, s. 341-51. Také dostupné na WWW: http://www.dinsdoc.com/henshaw-1.htm.
S nulovým výsledkem jsme prověřili následující tištěné zdroje (výstup z katalogu Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje na http://aleph.svkpl.cz):
Indiánské léčivé rostliny / Christian Rätsch ; [z německého originálu ... přeložila Emílie Harantová]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Volvox Globator, 2000. --  221 s ISBN 80-7207-349-4
Katharine Berry Judson ; z anglického originálu ... přeložil Antonín Konečný]. -- Vyd. 1.. -- Bratislava : CAD Press, 2003. --  141 s. ISBN 80-85349-87-6
Legendy a mýty amerických indiánů. I, Legendy a mýty kalifornských indiánů a kmenů jihozápadu / [sestavila Mýty a legendy indiánů Severní Ameriky / Colin F Taylor. -- Praha : Volvox globator, 1995. --  144 s. : fot., obr. ISBN 80-85769-64-6
Posvátná rostlinná medicína : moudrost původního severoamerického bylinářství / Stephen Harrod Buhner ; [z anglického originálu ... přeložila Jana Müllerová]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Volvox Globator, 2007. --  192 s. ISBN 978-80-7207-639-0 (váz.)
Quechua phrasebook : [South America] / Ronald Wright ; with the help of Nilda Callanaupa. -- 1st publ.. -- Hawthorn : Lonely Planet, 1989. --  93 s. : čb. il. ISBN 0-86442-039-0
Základy jazyka kečua : učebnice pro samouky / Olga Vilímková. -- Vyd. 1.. --Praha : Oeconomica, 2005. --  126 s. ; 21 cm + 1 CD ISBN 80-245-0936-9 (brož.)
a tyto online databáze:  Ebsco, Proquest, Mediální databáze fy Anopress
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
09.11.2007 17:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu