Ilustrace A.J. Levého v knize Čechy, díl. IV. Polabí
Text dotazu
Děkuji za brzkou odpověď.
Kniha tedy podle Vašeho zjištění vyšla v rozmezí let 1880 - 1889, takže takto bych i popsal rok pořízení kreseb, týkajících se našeho města.
Bude to dobře ?
Odpověď
Dobrý den,
posílám ještě biografická data malíře, kreslíře a ilustrátora A. Lewého:
Levý, Antonín Josef, narozen 29.3.1845 ve Wolfsthalu (Rakousko), zemřel 28.9.1897 v Teplicích-Šanově. Studoval na akademii výtvarných umění v Praze a v Mnichově, 2 roky působil jako asistent na německé reálce v Praze, od r. 1880 učitel kreslení na reálném gymnáziu v Teplicích. Ilustrátor českých obrázkových časopisů, pro "Ottovy Čechy" nakreslil celou řadu krásných pohledů na krajiny, města, hrady a zámky v Čechách uvádí Ottův slovník naučný a Nový slovník čsl. výtvarných umělců Prokopa Tomana.
Přibližně tedy asi můžete napsat uvedená data.
------------------------------------------------------------------------------
Dotaz:
Vážení,
obracím se na Vás s prosbou o pomoc - v souvislosti s prací na fotokronice našeho města bych potřeboval zjistit datum vydání knihy s názvem - ČECHY - díl IV. - Polabí, nakladatelé Šimáně a Vilím X.Ú., kresby v knize od A. Lewyho.Můžete-li mi zjistit a sdělit tento údaj, budu Vám velice vděčen, v knize jsem jej totiž uvedený nikde nenalezl.
Děkuji předem za pochopení a kladné a brzké vyřízení.
Odpověď:
Dobrý den,
bohužel jsme přesné datum vydání nezjistili. Česká národní bibliografie uvádí tyto údaje:
Čechy. Díl IV., Polabí / společnou prací spisovatelův a umělců českých vedou Fr. Ad. Šubert a F.A.Borovský. - V Praze, J. Otto [188-?]
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
24.01.2008 09:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu