Hypomagnézie
Text dotazu
Dobrý den. Chci Vás požádat,zda by bylo možné vyhledat český článek, nebo knihu zabývající se diagnostikou a léčbou hypomagnézie - snížený obsah hořčíku? Zkoušel jsem něco najít v databázi knihoven AV, ale našel jsem jen dvě knihy:
1. Disorders of mineral metabolism.Vol. 3, Pathophysiology of calcium, phosphorus and magnesium, 1981 - v Biofyzikalním ústavu
2. The Role of Magnesium in Biologic Processes, 1963 - ve Fyziologickém ústavu.
Pokud jde o články, použil jsem internetovou databázi PubMed Central, která nabízí volně přístupné články
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=pmc
Našel jsem tam např. článek
http://www.pubmedcentral.ni[…]iclerender.fcgi?tool=pubmed
&pubmedid=18568054
Něco zajímavého byste mohla najít i v odkazech na http://www.newtreatments.or[…]d=0&zoekwoord=magnesium
http://www.emedicine.com/EMERG/topic274.htm
http://www.emedicine.com/med/TOPIC3383.HTM http://www.mgwater.com/
Všechny zmíněné texty jsou bohužel v angličtině. Nejsem vybaven znalostí
tohoto jazyka. Byl bych rád kdyby se podařilo najít česky nebo slovensky
psaný text. Děkuji.
Odpověď
Nějake články se podaařilo najít:
Diagnostika deficitů hořčíku v organismu, vlastni zkusenosti.
In: Vnitřní lékařství. - Roč. 50, č. 4 (2004), s. 291-299.
Magnézium donor zdraví a pohody - 3. dil.
In: Interní medicína. - Roč. 3, č. 6 (2001), s. 267-269.
Pokus o léčbu deficitu magnezia potravním doplňkem.
In: Praktický lékař. - Roč. 79, č. 4 (1999), s. 230-234.
Prehled významu magnezia
In: Lekársky obzor. - Roč. 47, č. 10 (1998), s. 287-289.
Význam horčíku v organismu.
In: Pohybové ústrojí. - Roč 2, č. 3 (1995), s. 82-84.
Některé novější poznatky o klinickém významu magnézia
In: Slovakofarma rev. - Roč. 3, č. 2 (1993), s. 65.
Diagnostika a léčba hypomagnezinemie.
In: Neurologie pro praxi. Suppl., roč. 2, č. 2 (2001), s. 13.
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
08.12.2008 17:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu