Husův kámen v Sukových sadech v Hradci Králové
Text dotazu
Pěkný den, neporadil by mi někdo, kde si mohu ověřit informaci, že v Sukových sadech v Hradci Králové byla 6. 7. 2002 vysazena lípa, od 6. 7. 2003 pojmenována Husova a u ní odhalen pamětní kámen s vytesaným kalichem a letopočtem 1415. Děkuji za radu!
Odpověď
Vaše informace potvrzuje článek v Radnici č. 25 z roku 2003. Najdete ho na této adrese http://web2.mmhk.cz/scripts/radnice-archiv/?par=5977#6010
Lípa je Husova
Lípou Husovou pojmenovali na svém setkání 6. července v Sukových sadech lípu, vysazenou v loňském roce, členové Českého svazu ochránců přírody, základní organizace Orlice v Hradci Králové. Ti slavnostní shromáždění uspořádali ve spolupráci s Církví československou husitskou. V blízkosti lípy byl odhalen i kámen s vytesaným kalichem a letopočtem 1415, kdy byl v Kostnici Mistr Jan Hus upálen. (R)
Použité zdroje
http://web2.mmhk.cz/scripts/radnice-archiv/
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
27.04.2015 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu