hudba 60. let
Text dotazu
jaké hudební skupiny a kteří zpěváci a zpěvačky byli a zpívali v 60. letech?
Odpověď
Dobrý den, pro získání přehledu Vám doporučuji zejména knihu "Dějiny české populární hudby a zpěvu (1918-1968)"od J.Kotka kde je 60-tým létům věnováná zvláštní kapitola (KOTEK, Josef. Dějiny české populární hudby a zpěvu. Praha : Academia, 1998. 373 s. ISBN 80-200-0634-6 ) anebo od stejného autora titul "O české populární hudbě a jejich posluchačích" (KOTEK, Josef. O české populární hudbě a jejich posluchačích. Praha : Panton, 1990. 515 s. ISBN 80-7039-037-9.) a "Šlágrový trh v Československu" (KOTEK, Josef. Šlágrový trh v Československu. Praha : Supraphon, 1969. 37 s.), dále "Encyklopedie jazzu a moderní populární hudby" A.Matznera (MATZNER, Antonín a další. Encyklopedie jazzu a moderní populární hudby. Sv. 3. Praha : Supraphon, 1990. 649 s. ISBN 80-7058-210-3.).
Pokud jde o světové zpěváky doporučuji Vám knihu Fr. Novotného "Víc než jen hlas" (NOVOTNÝ, František. Víc než jen hlas. Praha : Práce, 1980. 391 s.) a o skupiny titul "101 největších alb pop-music" autora P. Klusáka (KLUSÁK, Pavel. 101 největších alb pop-music. Praha : Albatros, 2006. 230 s. ISBN 80-00-01861-6) nebo "Beatles 1970-2000: den po dni" autora K.Badmana (BADMAN, Keith. Beatles 1970-2000: den po dni. Praha : Volvox Globator, 2005. 884 s. ISBN 80-7207-561-6).
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
23.11.2007 18:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu