hry v pedagogice
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na názvy titulů
kde je rozebrána teorie her, definice hry,rozdělení her v pedagogice a
vzdělávání.
Odpověď
Dobrý den,
v rámci Ptejte se knihovny bohužel neprohlížíme jednotlivé dokumenty, ale vyhledáváme v katalozích či databázích podle klíčových slov z názvu nebo předmětových hesel, případně můžeme relevanci nalezené publikace ověřit pomocí naskenovaných obsahů, které bývají součástí záznamů novějších publikací.
K teorii her jako takové je možné v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc) nalézt řadu titulů, většina z nich je však v anglickém jazyce. Pokud si je chcete prohlédnout, stačí na úvodní stránce vyhledávání zvolit v rolovacím menu pole Předmět a zadat teorie her. Dále je pro vyhledávání možné použít klíčová slova jako hry and vyučov?, hry and výuk?, hry and pedagog?, hry and vzdělá? nebo hra and vyučov?, hra and výuk? atd. Znaménko "?" v zadaných výrazech nahrazuje 0 a více znaků. Z nalezených výsledků jsme vybrali některé dokumenty, které se nám zdají relevantní k Vašemu dotazu:
* CIHLÁŘ, Jiří; VOPRAVIL, Václav. Hry a čísla. Ústí nad Labem: Pedagogická fakulta UJEP, 1995. 125 s.: il.; 20 cm. (Skripta). ISBN 80-7044-104-6.
* teorie her * teorie čísel * učebnice vysokých škol
* KANTOR, Petr. Teorie hry v učitelské praxi. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2008. -- 54 s. : il. ; 30 cm + 2 CD-ROM. ISBN 978-80-7368-545-4 (brož.).
* teorie her * vyučovací metody * učební texty
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200808/contents/nkc20081813390_1.pdf
* DLOUHÝ, Martin; FIALA, Petr. Úvod do teorie her. Praha: Oeconomica, 2009. 119 s.: il. ; 21 cm. ISBN 978-80-245-1609-7.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201003/contents/nkc20102027948_1.pdf
* KOTEN, Tomáš. Škola? V pohodě! : metody, hry a formy práce pro realizaci učiva, pro dosažení očekávaných výstupů a rozvoj klíčových kompetencí. Most: Hněvín, 2006. 285 s.: il. ; 30 cm. ISBN 80-86654-18-4.
* výchova a vzdělávání * didaktické hry * vyučovací metody * děti školního věku * metodické příručky
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200611/contents/nkc20061694543_1.pdf
* ČINČERA, Jan. Práce s hrou: pro profesionály. Praha: Grada, 2007. 115 s.: il. ; 21 cm. (Pedagogika). ISBN 978-80-247-1974-0.
* hra * didaktické hry * výchova a vzdělávání * pedagogika * metodické příručky
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200708/contents/nkc20071725941_1.pdf
* KLUSÁK, Miroslav; KUČERA, Miloš. Dětské hry = Games. Praha: Karolinum, 2010. 574 s.: il. ; 24 cm + 1 CD-ROM. ISBN 978-80-246-1758-9.
* děti školního věku * hra * dětské hry * školní etnografie * pedagogická psychologie
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201009/contents/nkc20092024931_1.pdf
Dále byste mohla využít ještě článkovou databázi ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://aleph.nkp.cz/cze/anl ), kde můžete vyhledávat obdobným způsobem jako v elektronickém katalogu.
Ze zdrojů dalších knihoven bychom Vám doporučili především katalog Národní pedagogické knihovny Komenského (http://www.npkk.cz/kpwinsqlnpkk/index.php ).
Knihovna je rovněž zapojena do projektu Ptejte se knihovny, pokud byste jí chtěla kontaktovat tímto způsobem, logo služby naleznete na webových stránkách NPKK (http://www.npkk.cz/ ).
Užitečné informace byste mohla získat také z volně dostupné bibliografické databáze zaměřené na výchovu a vzdělávání s názvem ERIC (Education Resources Information Center) na adrese http://www.eric.ed.gov/ .
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.10.2011 14:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu