Hroši
Text dotazu
Dobrý den, mají hroši opravdu rádi čokoládu?
předem děkuji.
Odpověď
Dobry den,
hroch obojzivelny (Hippopotamus amphibius) patri mezi bylozravce. Zivi se vodnimi rostlinami, listy, nejruznejsimi mekkymi rostlinami a plody.  V noci vychazi na sous, kde spasa traviny. V knize Savci  je dale uvedeno, ze prilezitostne take poziraji male kopytniky nebo zdechliny.
pouzite zdroje:
KORINEK, Milan. Zoologicka zahrada. Olomouc : Rubico, 1999. s. 263. ISBN 80-85839-29-6.
VERHOEF, Esther. Divoka zvirata : encyklopedie. Cestlice : Rebo, 2007.  s.
255. ISBN 978-80-7234-665-3.
CLUTTON-BROCKOVA, Juliet. Savci. V Praze : Knizni klub, 2005. s. 329. ISBN 80-242-1547-0.
http://www.chovatelka.cz/chovatelka/clanek/528--hroch-obojzivelny.html
http://www.hrosi.org/?sekce=cesk
http://www.zoopraha.cz/lexikon.php?i=85
Informace o tom, ze by hrosi bezne meli ve svem jidelnicku cokoladu, jsme nenalezli. V CR chovaji hrochy ZOO Ostrava
(http://www.zoo-ostrava.cz/_beta/index.php?akce=kontakty)  a ZOO Praha (http://www.zoopraha.cz/kontakt.php), pokud byste mela zajem, zajiste Vam sdeli blizsi informace o strave hrochu v ZOO.
Predpokladame, ze Vas dotaz se vztahuje k filmu Flynn Carsen : Navrat do dolu krale Salamouna, ktery byl nedavno vysilan (http://www.nova.cz/tvnova/?138c=%7Efilm%7E&138e=DO28653&ex28653=video-flynn
-carsen-navrat-do-dolu-krale-salamouna). V tomto filmu je sice scena, kde hrdina uklidni utocici hrochy cokoladou (video - http://youtube.com/watch?v=vgIsXyAuPoM&feature=related,
http://www.tv.com/noah-wyle/person/1326/the-librarian-2-return-to-king-solom
ons-mines/topic/77907-554283/msgs.html), nicmene sam reziser Jonathan Frakes priznava, ze nevi, zda hrosi cokoladu jedi (http://www.ifmagazine.com/feature.asp?article=1778).
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.04.2008 14:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu