Hrací skříň
Text dotazu
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně výroby hracíh skříňí, na jaký princip fungují, jak se hrací strojky vyráběly apod. Je nějaká publikace ve které je toto zmiňováno??
Odpověď
Dobrý den,
podrobněji se hracím skříním (orchestrionům) věnují následující publikace:
Buchner, Alexandr. Hudební automaty: Ilustrovaná monografie. 1. vyd. Praha: SNKLHU, 1959.
BUCHNER, Alexandr. České automatofony. Praha: Národní museum, 1957.
Bohužel obě dvě tyto publikace jsou poměrně těžce dostupné. První z nich je součástí fondu Hudebního oddělení Národní knihovny, druhá je součástí běžného prezenčního fondu NK.
Stručněji je o orchestrionech pojednáno i v knize:
KURFÜRST, Pavel. Hudební nástroje. Praha: TOGGA, 2002.
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.06.2014 16:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu