Hrabě Josef Albert Hoditz
Text dotazu
Dobrý den, prosím můžete mi zjistit, zda jsou k dispozici nějaké literární zdroje o osobě hraběte Josepha Alberta Hoditze (16. 5. 1706, Slezské Rudoltice - 18. 3. 1778 Postupim)?
Odpověď
Dobry den, v cestine jsme nejvice informaci o J.A.Hoditzovi nalezli v Biografickem slovniku Slezska a severni Moravy. Soucasti hesla je i literatura o J.A.Hoditzovi.  Pomerne obsahle slovnikove heslo je i v Riegrove Slovniku naucnem. V nemcine je velmi podrobny zivotopis J.A.Hoditze s rozsahlym seznamem literatury v Biographisches Lexikon des Kaiserthums Oesterreich. Citace konkretnich stran a pripadne odkazy na online verze plnych textu uvadime zde:
Hrady, zamky a tvrze v Cechach, na Morave a ve Slezsku. II. Severni Morava. Praha : Nakladatelstvi Svoboda, 1983. 357 s.
- s. 213-214 - v souvislosti se zamkem ve Slezskych Rudolticich
Biograficky slovnik Slezska a severni Moravy. Sesit 7. Ostrava : Ostravska univerzita v Ostrave, 1996. 157 s. ISBN 80-7042-461-3.
- s. 38-40 heslo Joseph Albert Hoditz vcetne literatury
Biograficky slovnik Slezska a severni Moravy. Sesit 11. Ostrava : Ostravska univerzita v Ostrave, 1998. 165 s. ISBN 80-7042-516-4.
- s. 37-55 heslo Hodičtí z Hodic vcetne literatury
Ottuv slovnik naucny - heslo Hodicti z Hodic - http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/264696-hodicti-z-hodic
RIEGER, Frant. Lad. (red.). Slovnik naucny. Dil treti. F-Chyzice. V Praze : I.L.Kober, 1863. s. 822-823.
- heslo Hodicti z Hodic
WURZBACH, Constantin von. Biographisches Lexikon des Kaiserthums Oesterreich. 9. Teil. Hibler - Hysel. Wien : Kaiserlich-koenigliche Hof- und Staatsdruckerei,  1863. 503 s.
- s. 83-89 heslo Joseph Albert Hoditz vcetne literatury,
-
http://www.literature.at/webinterface/library/ALO-BOOK_V01?objid=11812&page=91&zoom=3&ocr=
Allgemeine deutsche Biographie. Band 12. Hensel - Holste. Leipzig : Verlag von Duncker & Humblot, 1880.  s. 540-541.
-
http://mdz.bib-bvb.de/digbib/lexika/adb/images/adb012/@ebt-link?target=idmatch(entityref,adb0120542)
Meyers Konversationslexikon. 8. Band. Hainleite - Iriartea. 4.vyd.  Leipzig ; Wien : Verlag des Bibliographischen Instituts,  s. 603. 1885-1892.
- http://www.retrobibliothek.de/retrobib/seite.html?id=108141#Hoditz
Brockhaus' Konversationslexikon. Band 9.Heldburg - Juxta. 14. vyd. Leipzig ; Berlin ; Wien : F.A.Brockahus, 1894-1896.
- http://www.retrobibliothek.de/retrobib/seite.html?id=128711
http://www.bamasoft.com/clubcc/cestar/erby/hodic.html
http://de.wikipedia.org/wiki/Albert_Joseph_von_Hoditz
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.12.2007 14:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu