-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, potřebovala bych poradit odb. literaturu od hotelovém provozu a obchodních službách - od příštího roku budu tyto předměty učit na střední ekonomické škole. Děkuji, s pozdravem
Dobrý den, pro získání informací k uvedenému tématu byste mohla využít následující publikace (viz elektronický katalog NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
1) BERÁNEK, Jaromír. Provozujeme pohostinství a ubytování. Praha : Grada : MAG Consulting, 2004. -- 180 s. ; 21 cm. -- (Hotely a restaurace). ISBN 80-86724-02-6 (MAG Consulting : brož.)
2) BERÁNEK, Jaromír; KOTEK, Pavel. Řízení hotelového provozu. Praha : MAG Consulting : Grada, 2003. -- 218 s. : il. ; 21 cm. -- (Hotely a restaurace). ISBN 80-86724-00-X (MAG Consulting : brož.)
3) SMETANA, František; MAREŠOVÁ, Eva. Ekonomika 2 pro střední a vyšší hotelové školy. Praha : Fortuna, 2000. -- 221 s. : il. ; 21 cm. ISBN 80-7168-730-8 (brož.)
* společné stravování * podnikový management * podniková ekonomika * hotelnictví
4) CIMLER, Petr a kol. Obchod a služby : studijní text pro distanční studium. Plzeň : Západočeská univerzita, Ekonomická fakulta, 2001. -- 167 s. ; 20 cm. ISBN 80-7082-795-5 (brož.) : Kč 92,00
5) SALAČ, Gustav; PRIBULA, Milan; SEDLÁČKOVÁ, Hana. Technika obsluhy a služeb pro 1. ročník středních hotelových škol : studijní obor provoz hotelů a společného stravování. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1994 (Olomouc : Moravská tiskárna). -- 116 s. : il. ; 24 cm. -- (Učebnice pro střední školy). ISBN 80-04-25457-8 (brož.)
6) HEINZ, HERRMANN. Technika provozu : praktická odborná výuka pro kuchaře, pracovníky hotelů a restaurací : pracovní sešit pro učitele. Praha : Wahlberg, 1996. -- 84 s. : il. ; 30 cm. ISBN 80-86127-01-X (Wahlberg : v knize neuvedeno : brož.) - ISBN 80-901871-7-X (chyb.) - ISBN 80-901-871-7-X (chyb.)
Pro úplnost uvádíme také několik publikací staršího vydání:
7) DAŠEK, František; KULIŠ, Jiří. Hotelový provoz. Praha : Merkur, 1971 (ST 1). -- 234, [3] s. : [20] s. fot. příl. ; 8°
Resumé: Kniha informuje o současném moderním stavu hotelnictví ve světě a upozorňuje na možnosti aplikace u nás. Hlavním předmětem zájmu je zejména provoz klasického hotelu a denní praxe hotelového pracovníka v jednotlivých profesích.V sedmi kapitolách seznamuje s hotelovou činností a jejími technickými, osobními, výchovnými, provozními, administrativními a informativními stránkami. Závěrem přikládá vzory některých tiskopisů používaných v Interhotelech.
8) BUREŠ, Jaroslav; FILIP, Vladimír. Jednotné zásady hotelového provozu.Praha : Merkur, 1989 (Přerov : Tisk 4). -- 175 s. : obr., schémata, [16] s. fot. (většinou barev.) ; 20 cm
9) VANČATA, Jan; HALMAY, Juraj. Provozní praxe : Met. příručka pro vyučující odb. předmětům ve stud. oboru Provoz hotelů a společného stravování. Praha : SPN, 1978 (Čelákovice : SČT 28). -- 158, [1] s. ; 4°. -- (Odborná lit. pro učitele).
Ekonomické vědy, obchod
--
10.06.2009 10:32