Hotelový provoz
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych poradit odb. literaturu od hotelovém provozu a obchodních službách - od příštího roku budu tyto předměty učit na střední ekonomické škole. Děkuji, s pozdravem
Odpověď
Dobrý den, pro získání informací k uvedenému tématu byste mohla využít následující publikace (viz elektronický katalog NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
1) BERÁNEK, Jaromír. Provozujeme pohostinství a ubytování. Praha : Grada : MAG Consulting, 2004. -- 180 s. ; 21 cm. -- (Hotely a restaurace). ISBN 80-86724-02-6 (MAG Consulting : brož.)
2) BERÁNEK, Jaromír; KOTEK, Pavel. Řízení hotelového provozu. Praha : MAG Consulting : Grada, 2003. -- 218 s. : il. ; 21 cm. -- (Hotely a restaurace). ISBN 80-86724-00-X (MAG Consulting : brož.)
3) SMETANA, František; MAREŠOVÁ, Eva. Ekonomika 2 pro střední a vyšší hotelové školy. Praha : Fortuna, 2000. -- 221 s. : il. ; 21 cm. ISBN 80-7168-730-8 (brož.)
* společné stravování * podnikový management * podniková ekonomika * hotelnictví
4) CIMLER, Petr a kol. Obchod a služby : studijní text pro distanční studium. Plzeň : Západočeská univerzita, Ekonomická fakulta, 2001. -- 167 s. ; 20 cm. ISBN 80-7082-795-5 (brož.) : Kč 92,00
5) SALAČ, Gustav; PRIBULA, Milan; SEDLÁČKOVÁ, Hana. Technika obsluhy a služeb pro 1. ročník středních hotelových škol : studijní obor provoz hotelů a společného stravování. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1994 (Olomouc : Moravská tiskárna). -- 116 s. : il. ; 24 cm. -- (Učebnice pro střední školy). ISBN 80-04-25457-8 (brož.)
6) HEINZ, HERRMANN. Technika provozu : praktická odborná výuka pro kuchaře, pracovníky hotelů a restaurací : pracovní sešit pro učitele. Praha : Wahlberg, 1996. -- 84 s. : il. ; 30 cm. ISBN 80-86127-01-X (Wahlberg : v knize neuvedeno : brož.) - ISBN 80-901871-7-X (chyb.) - ISBN 80-901-871-7-X (chyb.)
Pro úplnost uvádíme také několik publikací staršího vydání:
7) DAŠEK, František; KULIŠ, Jiří. Hotelový provoz. Praha : Merkur, 1971 (ST 1). -- 234, [3] s. : [20] s. fot. příl. ; 8°
Resumé: Kniha informuje o současném moderním stavu hotelnictví ve světě a upozorňuje na možnosti aplikace u nás. Hlavním předmětem zájmu je zejména provoz klasického hotelu a denní praxe hotelového pracovníka v jednotlivých profesích.V sedmi kapitolách seznamuje s hotelovou činností a jejími technickými, osobními, výchovnými, provozními, administrativními a informativními stránkami. Závěrem přikládá vzory některých tiskopisů používaných v Interhotelech.
8) BUREŠ, Jaroslav; FILIP, Vladimír. Jednotné zásady hotelového provozu.Praha : Merkur, 1989 (Přerov : Tisk 4). -- 175 s. : obr., schémata, [16] s. fot. (většinou barev.) ; 20 cm
9) VANČATA, Jan; HALMAY, Juraj. Provozní praxe : Met. příručka pro vyučující odb. předmětům ve stud. oboru Provoz hotelů a společného stravování. Praha : SPN, 1978 (Čelákovice : SČT 28). -- 158, [1] s. ; 4°. -- (Odborná lit. pro učitele).
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
10.06.2009 10:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu