Hospodářský vývoj ČR a SR po rozpadu ČSFR
Text dotazu
Dobrý den, potřebuji poradit s literaturou
týkající se tématu bakalářské práce na téma: Srovnání hospodářského vývoje
ČR a SR po rozpadu ČSFR. Předem moc děkuji za Vaši odpověď.
Odpověď
Níže je uvedena možná literatura pro zpracování vaší bakalářské práce.
Další prameny můžete dohledat v Souborném katalogu VŠE
(http://library.vse.cz) nebo v Jednotné informační bráně
(http://www.jib.cz/V?RN=448248646).
Literatura:
Jakubec, Ivan: Hospodářský vývoj českých zemí v období 1848-1992. Praha :
Oeconomica, 2008.
Kadeřábková, Anna: Strukturální změny české ekonomiky v období
transformace. Praha : Národohospodářský ústav Josefa Hlávky, 2004.
Stein, Eric: Česko, Slovensko : konflikt, roztržka, rozpad. Praha :
Academia, 2000.
Patnáct let od obnovení kapitalismu v naší zemi : sborník textů / Marek
Loužek (ed.) ; [předmluva Václava Klause]. Praha : Centrum pro ekonomiku a
politiku, 2006.
Česká ekonomika v 90. letech. Acta oeconomica Pragensia : vědecký sborník
Vysoké školy ekonomické v Praze Roč. 5, č. 3/1997. Praha : Vysoká škola
ekonomická, 1997
Dědek, Oldřich: Ekonomické aspekty zániku Československa : příklad
kulturního rozchodu národů. Praha : Fortuna, 1997.
Holman, Robert: Transformace české ekonomiky v komparaci s dalšími zeměmi
střední Evropy. Praha : Centrum pro ekonomiku a politiku, 2000.
Spěváček, Vojtěch: Transformace české ekonomiky : politické, ekonomické a
sociální aspekty. Praha : Linde, 2002.
Švejnar, Jan: Česká republika a ekonomická transformace ve střední a
východní Evropě. Praha : Academia, 1997.
Dienstbier, Jiří: Od snění k realitě : vzpomínky z let 1989-1999. Praha :
Lidové noviny, 1999.
Husák, Petr: Budování kapitalismu v Čechách : rozhovory s Tomášem Ježkem.
Praha : Volvox Globator, 1997.
Jonáš, Jiří: Ekonomická transformace v České republice : makroekonomický
vývoj a hospodářská politika. Praha : Management Press, 1997.
Morvay, Karol: Transformácia ekonomiky : skúsenosti Slovenska.
Bratislava : Ústav slovenskej a svetovej ekonomiky Slovenskej akadémie
vied, 2005.
Šulc, Zdislav: Vize a skutečnost české transformace : k historii sporů a
strategii přechodů k tržní ekonomice 1989-1999. Praha : Národohospodářský
ústav Josefa Hlávky, 2002.
Šulc, Zdislav: Stručné dějiny ekonomických reforem v Československu (České
republice) 1945-1995. Brno : Doplněk, 1998.
Závěrečné práce - elektronický zdroj, nejsou volně dostupné
Strejčková, M.: Vliv hospodářské politiky na příčiny, průběh a důsledky
cyklického vývoje ekonomiky v ČR v letech 1989-2009. Diplomová práce
(Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011.
Radkovský, M.: Vývoj ekonomiky ČR v průběhu transformace. Bakalářská práce
(Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008.
Sláma, D.. Ekonomická analýza rozpadu Československa. Bakalářská práce
(Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010.
Dzinová, Daniela: Ekonomický vývoj Slovenska po rozdelení ČSFR. Bakalářská
práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů,
2010.
Zvadová, Z.: Ekonomický vývoj Slovenska po rozdelení ČSFR. Bakalářská práce
(Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009.
Malkovský, Michael: Ekonomický vývoj Slovenska po rozdělení ČSFR.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta
mezinárodních vztahů, 2008.
Halapin, Miroslav: Ekonomický vývoj Slovenska po rozdelení ĆSFR. Bakalářská
práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta mezinárodních vztahů,
2007.
Ptáčníková, Veronika: Vývoj ekonomik ČR a Slovenska v posledních 20 letech.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta
mezinárodních vztahů, 2010.
Periodika:
Finance a úvěr
Hospodářské noviny
Ekonom
Internetové zdroje:
http://www.klaus.cz/
http://www.mpo.cz/
http://cepin.cz/cze/index.php
http://cepin.cz/docs/dokumenty/sbor47.pdf
http://cepin.cz/docs/dokumenty/Transformace_holman
http://www.businessinfo.cz/cz/
http://www.euroekonom.cz/
http://www.finance.cz/
http://www.nbs.sk/sk/titulna-stranka
http://www.oecd.org/
http://www.cnb.cz/cs/index.html
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/home
http://portal.statistics.sk/showdoc.do?docid=4
http://www.patria.cz/zpravodajstvi/home.html
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
16.06.2011 11:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu