Hospodářský rozvoj a cestovní ruch
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych požádala o vyhledání nebo radu kde najít jakoukoliv literaturu na téma hospodářský rozvoj a cestovní ruch. Bohužel jsem zatím našla vždy jen literaturu na cestovní ruch jako samostatné téma. Děkuji předem za odpověď.
Odpověď
Dobry den, dokumenty obsahujici informace o hospodarskem rozvoji ve spojeni s cestovnim ruchem si muzete vyhledat v nekolika zdrojich. Cestovni ruch ovlivnuje napr. zamestnanost, vznik novych pracovnich mist, patri mezi zdroje zisku podnikatelu v regionu, v souvislosti cestovnim ruchem se rozviji nabidka poskytovanych sluzeb atd. Zalezi tedy, ktery z aspektu hospodarskeho rozvoje Vas zajima.
Ceske dokumenty je mozne vyhledat v nasledujicich zdrojich:
* Elektronicky katalog NK CR - baze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) - baze NKC obsahuje zaznamy o fondu NK CR, najdete zde zaznamy ceskych knih od roku 1900, zahranicnich knih od roku 1995, ceskych a zahranicnich periodik od 90.let, informace o starsi literature jsou prubezne doplnovany.  U nejnovejsich  odbornych publikaci byva v bazi NKC uveden i naskenovany obsah knihy, u zahranicnich mohou byt soucasti zaznamu i odkazy na plne texty v Google Books.
* ANL - Clanky v ceskych novinach, casopisech a sbornicich od roku 1991
(http://sigma.nkp.cz/cze/anl) - baze ANL je vseobecna vyberova clankova bibliografie, na jejiz tvorbe spolupracuje NK CR s dalsimi knihovnami
* Anopress - plnotextova databaze obsahuje clanky prevazne z denniho tisku, obsazeny jsou i nektera odborna periodika, prepisy vybranych poradu z medii nebo texty ze specializovanych www portalu. V NK CR je Anopress pristupny s retropektivou od roku 1996, podminkou pro jeho vyuzivani je platny ctenarsky prukaz (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodi&submenu3=98#registrace)
* Newton IT - obdobne jako Anopress obsahuje i databaze Newton IT plne texty z ceskych periodik (http://www.newtonmedia.cz/media-monitoring-mediasearch-mediareport,
databaze je dostupna napr. v Mestske knihovne v Praze
Z baze ANL jsme vybrali napr. tyto clanky, dalsi si muzete vyhledat sama.  V "Rozsirenem vyhledavani" zvolte v rolovacim menu hledani v Predmetu (klicovych slovech) a do prvniho pole zapiste napr. dotaz cestovn?, do druheho pole pak  hospodar? OR ekonomi?. Znak ? slouzi jako pravostranne rozsireni zadanych slov, dotaz je mozne zapsat s diakritikou nebo bez diakritiky.
* VAVRECKA, Vladimir. Ekonomicky rozvoj a cestovni ruch. In: Uzemi, znalosti a rozvoj na pocatku 21. stoleti : sbornik prispevku odborne sekce z konference Zvysovani konkurenceschopnosti, aneb, Nove vyzvy pro rozvoj regionu, statu a mezinarodnich trhu : 4.-6. zari 2007. Ostrava : Vysoka skola banska, 2007.  s. 343-357. ISBN 978-80-248-1554-1.
* PRSKAVCOVA, Martina. Venkovská turistika - reseni pro hospodarsky slabe oblasti? In: Uzemi, znalosti a rozvoj na pocatku 21. stoleti : sbornik prispevku odborne sekce z konference Zvysovani konkurenceschopnosti, aneb, Nove vyzvy pro rozvoj regionu, statu a mezinarodnich trhu : 4.-6. zari 2007. Ostrava : Vysoka skola banska, 2007.  s. 315-323. ISBN 978-80-248-1554-1.
* RYSAVY, Ivan. Zdroj příjmů, který stále neumíme plně využít. Moderní obec.
ISSN 1211-0507. Roč. 13, č. 4 (2007), s. 36.
Pro sve registrovane uzivatele zpristupnuje NK CR radu zahranicnich licencovanych clankovych databazi (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdroje_han.php3), vetsina z nich je mozne na zaklade platneho ctenarskeho pristupu vyuzivat i mimo NK CR prostrednictvim tzv. vzdaleneho pristupu (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104). Muzeme Vam doporucit napr. databaze Ebsco, OCLC FirstSearch, SpringerLINK, ScienceDirect nebo Web of Science.
Mnoho informaci naleznete i na webovych strankach jednotlivych kraju, regionu, mikroregionu, obci, ktere hospodarsky rozvoj konkretni oblasti spojuji i s cestovnim ruchem.
Dale bychom Vam doporucili navstivit i knihovnu na vasi vysoke skole (http://www.vso-praha.eu/search.php?rsvelikost=sab&rstext=all-phpRS-all&rstema=54) a vyuzit zdroje, ktere tato knihovna studentum nabizi.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.04.2009 12:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu