Hornická historie města Stříbra
Text dotazu
Hornická historie města Stříbra a stříbrského rudního revíru 1183 - 1975
-listiny
-dokumenty
-fotografie
-mapy
Odpověď
Vážený pane,
pokud jde o hornickou historii města Stříbra, mohu Vám doporučit Historický věstník Stříbrska (1995, 1997) a knihy Královské horní město
Stříbro (2009) a Naučná stezka Historie hornictví na Stříbrsku (2006?)
z fondu Moravské zemské knihovny; knihy a časopis si objednáte ze
skladiště a můžete je studovat prezencně v Humanitní studovně ve 4. patře
Moravské zemské knihovny.
Recenzi na knihu z časopisu Tachovská jiskra byste si musel objednat přes meziknihovní výpůjční službu z Národní knihovny v Praze.
"Královské horní město Stříbro" na DVD vlastní Historický ústav
AV ČR v Praze:
____________________________________
Články:
1.    Sihelska, Martina
Stribro ma knihu o hornictvi / [autor recenze] Martina Sihelska. -- 2 il.. -- 2 obr.
In: Tachovska jiskra. -- Tachov. -- ISSN 1211-0159. --
Roc. 19, c. 17 (20090429), s. 5
Neuberger, Karel.. Kralovske horni mesto Stribro. --
Stribro : Hornicko-historicky spolek Stribro, 2009
____________________________________
Časopisy:
2.    Historicky vestnik Stribrska. 1., Nejstarsi
historie mesta a hornictvi, oprava krizove
chodby minoritskeho klastera.
-- [Domazlice] : Nakladatelstvi Ceskeho
lesa, 1995. -- 47 s. : fot., obr.
ISBN 80-901877-0-6
Pozn., lit., nem. a angl. res. na konci stati
MZK - sign.: X-1013.960, 1995, 1997
____________________________________
3.    Elektronické zdroje (DVD):
Neuberger, Karel
Kralovske horni mesto Stribro [elektronicky zdroj] / Karel Neuberger. -- Vyd. 1.. -- Stribro : Hornicko-historicky spolek, 2009. --
1 DVD.
Priloha ke knize Kralovske horni mesto Stribro / Karel Neubauer, B 16562
____________________________________
Knihy:
4.    Neuberger, Karel, 1961-
Kralovske horni mesto Stribro : Argentaria - "Mies" / [Karel Neuberger]. -- Vyd. 1.. -- Stribro : Hornicko-historicky spolek Stribro, 2009. -- 136 s. : il., portrety, faksim. ; 16 x 22 cm
ISBN 978-80-254-3831-2 (vaz.)
Cast. nemecky text
1000 vyt. -- Terminologicky slovnik. -- Obsahuje bibliografii
MZK - sign.: 2-1223.361
____________________________________
Knihy:
5.   Cvrk, Miroslav, 1954-
Naucna stezka Historie hornictvi na Stribrsku = Lehrpfad Geschichte des Bergbaus in der Region Stribro = Nature trail History of mining in the Stribro region = Chemin didactique L'histoire de l'industre miniere dans la region de Stribro / Miroslav Cvrk. -- Stribro : Mesto Stribro, [2006?]. -- 16 s. : il. (nektere barev.), mapy ; 21 cm
ISBN 80-239-7418-1 (v knize neuvedeno : broz.)
Cast. anglicky, francouzsky a nemecky text
Nazev z obalky -- 5000 vyt.
MZK - sign.: 2-1219.527
______________________________________
Pokud máte zájem o listiny, mapy a jiné dokumenty, obraťte se, prosím, na Státní okresní archív Tachov, Plánská 2037, 347 01
Tachov (tel. 374 722 119, e-mail: soka-tc@soaplzen.cz) nebo na
Státní oblastní archiv v Plzni, Sedláčkova 44, 306 12 Plzeň
(tel. 377 325 732, e-mail: podatelna@soaplzen.cz).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
20.12.2010 11:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu