hlodavci
Text dotazu
Dobrý den , mát dotaz týkající se hlodavcu. vždy když hledám inormace o nich naleznu pouze o konkrétním druhu, ale to ja bohužel nepotřebuji. potřebovala by jsem sehnat komplexni informace o hlodavcich , o tom , jakškodí v zemědělství a jak je hubit. případně i nějaké "babské" rady. Myslíte že by jste mi mohli poradit? předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den, pro získání potřebných informací by Vám mohly pomoci následující publikace (viz elektronický katalog NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
* PŘÍVORA, Miroslav. Boj proti hlodavcům a hmyzu. Praha : SZdN, 1960 (SČT 101). 55, [2] s. ; 8°
Resumé: Praktické, pokyny k hubení hlodavců pastmi, biologickými prostředky a jedy a hmyzu pomocí dýchacích, požerových a dotykových jedů.
* ZEJDA, Jan a kol. Hlodavci v zemědělské a lesnické praxi. Praha :
Agrospoj, 2002. 284 s. : il. (převážně barev.) ; 21 cm. ISBN 80-239-4262-X
(v knize neuvedeno : brož.)   ISBN 80-7084-235-0 (chyb.)
* STEJSKAL, Václav; TOLAR, Viktor; VERNER, Petr Hubert. Ochrana před hlodavci a šváby. Praha : Ústav zemědělských a potravinářských informací,
1993 (Praha : t. ÚZPI). 280 s. : obr., tab., schémata ; 21 cm ISBN 80-85120-29-1 (brož.).
* GREAVES, J. H. Rodent Control in Agriculture : A hanbook on the biology and control of commensal rodents as agricultural pests. Rome : United Nations, 1982. 7, 88 s. : il.. (FAO Plant Production and Protection Paper ;
40)
* Hlodavci - potírání - zemědělství - význam - příručky
* KALINA, Jiří. Studie možností ochrany zemědělsko-potravinářského komplexu před škodlivými hlodavci. Praha : [s.n.], 1986. -- 187 s. : il.
Nebo články z databáze ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl):
* STEJSKAL, Václav. Ochrana před hlodavci v zemědělských objektech. V rubrice Agrotechnika
In: Farmář. -- ISSN 1210-9789. -- Roč. 4, č. 2 (1998), s. 23.
* STEJSKAL, Václav. Škodliví hlodavci v zemědělských skladech. In: Úroda. -- ISSN 0139-6013. -- Roč. 55, č. 7 (2007), s. 61-63.
Původně jsme chtěli relevantní literaturu hledat také v katalozích a databázích Zemědělské a potravinářské knihovny, než jsme zjistili, že jste 21.10. již stejný dotaz v této knihovně položila v rámci referenční služby Infopult (http://www.agronavigator.cz/inf_pult_odpovedi.asp?act=answered).
Samozřejmě chápeme, že chcete získat co možná největší množství dostupných informací, a nebráníme Vám využít více typů těchto služeb, považovali bychom však z Vaší strany za korektní, abyste nás informovala, že jste už od jisté knihovny informace k tomuto tématu obdržela. Znamenalo by to pro nás úsporu času a také vyhnutí se zbytečné duplikaci práce.
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.11.2009 15:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu