hledání písně podle části textu
Text dotazu
Dobrý den, už jednou jste mi pomohli najít písničku jen na základě pár slov z textu. Prosím vás znovu o pomoc. V rádiu často slýchám jednu písničku, ale nikdy nestihnu začátek a tak netusím, která zpěvačka jí zpívá. Řekla bych, že jde o nějakou mladou zpěvačku. V paměti mi utkvělo pouze pár slov z refrénu: "...vše máme v dlaních napsané...".
Zkoušela jsem to hledat na různých vyhledávačích texů písní, ale zřejmě to
bude tak horká novinka, že se tento text ještě nikde nevyskytuje. Děkuji za
pomoc.
Odpověď
Dobrý den,
píseň, kterou hledáte, zpívá Monika Povýšilová a jmenuje Já už dávno vím..., viz odkazy
http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/monika-povysilova/ja-uz-davno-vim-250871
http://www.mp3zone.sk/texty-pesniciek/artist-monika-povysilova/ja-uz-davno-vim-208699.html
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
26.06.2012 09:05
Anonym píše:
Pátek 06.03.2015 14:14
Dobrý den hledám písničku kde je ...."je první máj a já vzpomínám na první...." děkuju za pomoc:)
PSK - admin píše:
Pondělí 09.03.2015 16:16
Dobrý den,
písničku, kterou hledáte, se nám bohužel nepodařilo zatím najít. Pokud byste mohl/a nějak upřesnit, kdy a kde jste ji slyšela, příp. se o ní dozvěděla, mohlo by to pomoci v pátrání. Např. link níže obsahuje 60 odkazů na písničky, kde je máj zmiňován, ale ta Vaše tam nejspíš není.
http://www.zpevnik.org/1/
Nelly píše:
Sobota 11.06.2016 18:14
Dobrý den, mohli by jste prosím najít písničku, kde se zpívá "i'm feeling something..", je to hiphopový styl hudby a tahle fraze se na zacatku opakuje několikrát za sebou. Moc děkuju :)))
PSK - admin píše:
Čtvrtek 16.06.2016 14:57
Dobrý den,
bohužel, zadaný název pro hiphopovou píseň, kde se na začátku zpívá opakovaně fráze "i´m feeling something" se nám nepodařilo najít. Služba PSK
Jana Suchá píše:
Pondělí 01.11.2021 18:38
Dnes 1.11.jste pustili/asi americkou píseň/ bylo to asi 10 až 15.min.po 10.h.Byla velice krásná.Nevim jak a podle čeho tuto píseň najít.Moc děkuji.
PSK - admin píše:
Úterý 02.11.2021 08:27
Dobrý den, služba PSK je službou poskytovanou knihovnami, konkrétně jste oslovila Národní knihovnu ČR. Pokud hledáte písničku z rádia, doporučujeme Vám se obrátit na konkrétní rádio, ve kterém byla píseň odvysílána. Řada stanic má na svých stránkách několik dní zpětně playlisty, které si můžete prohlédnout nebo požádejte o odpověď prostřednictvím emailu.
Mára Mara píše:
Pondělí 02.05.2022 19:37
Nejspíše je to píseň start of Something new z filmu High School Musical.
Meli píše:
Pátek 01.07.2022 15:39
Není to shallow od laidy gaga a bredliho coopera
Maryna Učíková píše:
Středa 05.04.2023 19:07
Byla to píseň autorů Jan Vodňanský a Petr Skoumal s textem: "Milé slečny, zvu vás k lanči, píše se to luchch. Bude srnčí. bude kančí, víno, whisky, punč. Bude srnčí, bude teta, bude donna Lucie. Alvadore z Brazílie, ať si užije... Byla napsána pro představení Charleyova teta uvedeného v Kladenském divadle napřelomu 70tých a 80tých let. Ostatní písně z představení jsem našla na albu Tarantule, ale tuto ani tam, ani jinde. Děkuji
PSK - admin píše:
Čtvrtek 06.04.2023 14:16
Dobrý den,
píseň s názvem „Milé slečny, zvu vás k lunchi“ vyšla na albu s názvem Vzpoura kocourů.
https://www.supraphonline.c[…]poura-kocouru?trackId=38699
https://www.bontonland.cz/vodnansky-jan-vzpoura-kocouru/
Na volném internetu se nám nepodařilo naleznout celý text, píseň si ale můžete vyslechnout na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=KQFFxJHctzE.
Pro vyhledávání písniček Vám jinak můžeme doporučit písničkové portály „Velký zpěvník“ (https://www.velkyzpevnik.cz/) a „Karaoketexty“ (https://www.karaoketexty.cz/), anebo můžete také zkusit vyhledávání písní pomocí různých aplikací, více informací naleznete zde: https://www.atlaso.cz/[…]/.
veronika korinkova píše:
Neděle 10.04.2016 22:38
Chtěla bych prosím vás zjistit interpreta k textu písně : ,,ty jsi muj anděl,který odletěl zbyl jen stín..."
Děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 12.04.2016 14:16
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali do e-mailu. Služba PSK
Sabina píše:
Úterý 21.06.2016 20:48
Dobrý den,hledam písničku ve které se zpívá "v každém z nás je Jekyll a taky pan Hyde" :) děkuji za odpověď.
PSK - admin píše:
Středa 22.06.2016 13:50
Dobrý den,
domníváme se, že by se mohlo jednat o písničku "Jekyll a Hyde". Písničku si můžete poslechnout a text přečíst na adrese http://www.karaoketexty.cz/[…]/jekyll-a-hyde-185244.
Refrén:
Člověk dvou tváří
Jekyll a Hyde v každém
v nás dřímá, očima
zlýma pálí nás
Další možností je, že písnička pochází ze stejnojmenného muzikálu "Jekyll a Hyde". Inscenace Hudební divadlo Karlín (http://www.hdk.cz/repertoar/11-jekyll-a-hyde/) a Městské divadlo Brno (http://www.mdb.cz/inscenace/258-jekyll-a-hyde).
Ačkoli některé písničky z těchto inscenací jsou na youtube, tu s hledaným textem jsme zde neobjevili. Je však potřeba říci, že zde nejsou všechny písničky z těchto muzikálů. Hledaná písnička tak mohla zaznít právě v některém z nich.
Tomáš píše:
Úterý 19.07.2016 01:12
Asi už je to pozdě, ale skupina se jmenuje Mirai a písnička Divadlo. ;-)
Pavlis píše:
Pátek 12.08.2016 20:38
díky díky díky Tome !!!!! :-*
Eva píše:
Neděle 11.07.2021 20:47
Je to písnička od Mirai-Divadlo
Anonym píše:
Úterý 06.12.2016 14:31
Písnička se jmenuje vzal mi tě stín ale interpreta neznam
PSK - admin píše:
Středa 07.12.2016 10:30
Tato píseň ale existuje v mnoha variantách:
Od skupiny Naruby, která je pravděpodobně i autorem:
https://www.youtube.com/watch?v=sWbtpWuUuo8
Tato píseň byla nalezena i u skupiny 4life:
http://www.karaoketexty.cz/[…]/vzal-mi-te-stin-17545
A u skupiny 5girls:
http://text.radioonline.cz/[…]/
A od skupiny Nightcore:
https://www.youtube.com/watch?v=_WwIhH0vrHo
Janča píše:
Úterý 12.09.2017 16:35
Dobrý den zajímalo by mě odkud je ,,Vím že je už pozdě. Ale chci aby si to věděla..
Vím, že jsem se ti líbil a chci ti říct že i ty ses mi líbila."
PSK - admin píše:
Pondělí 18.09.2017 10:13
Dobrý den,
odpověď jsme Vám zaslali e-mailem. S pozdravem služba PSK
Eva píše:
Neděle 11.07.2021 20:46
Dobrý den, neni to náhodou tahle písnička? https://youtu.be/I9ZNrudxupI
Marta píše:
Pátek 26.07.2024 08:40
Dobrý den, prosím chtěla bych zjistit název písně a interpreta ...ty jsi můj anděl, který odletěl a zbyl jen stín...nevím přesně. Zpívá to muž o ženě, dívce, která zemřela při autohavárii
PSK - admin píše:
Pondělí 29.07.2024 11:23
Dobrý den,
našli jsme píseň s názvem Anděl od skupiny Mirai věnovanou památce zesnulé manželky jednoho z členů kapely, která zemřela při autonehodě. Text písně ale nekoresponduje s úryvky, které uvádíte. Celý text i s odkazem na nahrávku naleznete zde:
MIRAI. Anděl. Online. In: Karaoketexty. © 2024. Dostupné z: https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/mirai/andel-842845. [cit. 2024-07-29].
Další zdroj, z kterého čerpáme informace:
MÜLLEROVÁ, Lucie. Nejslavnější písně s příběhem. Víte, jak vznikaly? Online. In: Pro ženy. 16.10.2020. Dostupné z: https://www.prozeny.cz/clan[…]em-vite-jak-vznikaly-67457. [cit. 2024-07-29].
Petr píše:
Sobota 11.03.2017 10:26
Hledám českou písničku, kde v textu je tak pojďme dál
PSK - admin píše:
Úterý 14.03.2017 11:17
Dobrý den,
interpreta a název skladby se nám bohužel nepodařilo dohledat.
S přátelským pozdravem PSK
Petra Soukupová píše:
Pondělí 16.10.2017 18:53
Dobrý den hledám písen kde se spiva: říkáš že se chovám jak tvůj táta ale chci tě mýt sám, tvoje máma byla stejná přestaň mi to vyčítat, nevím spevaka ani název děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 17.10.2017 09:26
Dobrý den,
jedná se píseň Mít tě sám z alba Lucie, autor textu i hudby David Koller.
Vytáh jsem tě zase jednou z bláta - navynajdy jou Říkáš, že se chovám jak tvůj táta - navynajdy jou Už tolikrát jsem tě přesvědčoval - chci tě mít sám...
http://bandzone.cz/[…]/41781-mit-te-sam.html
aiša.yameogo píše:
Úterý 20.11.2018 17:36
písnička jak ta holka luisa Jírová zpívá na youtube v česko slovensko má talent ?????????
PSK - admin píše:
Pátek 23.11.2018 16:41
Dobrý den
Luisa Jírová zpívá písničku od Christiny Aguilery Something’s Got a Hold on Me: https://youtu.be/TZFQgqhNoEI
Jana Květoňová píše:
Pátek 13.09.2019 10:16
A není to písnička Václava Neckáře "První máj"? https://pisnicky-akordy.cz/vaclav-neckar/prvni-maj
Marie píše:
Středa 25.12.2019 19:14
Dobrý den chtěla bych zjistit pisničku což vni je text Antidepresiva do vína a dál nevím ...děkuji
PSK - admin píše:
Čtvrtek 02.01.2020 12:55
Dobrý den, patrně máte na mysli písničku Slunečnice, viz níže
https://www.karaoketexty.cz/[…]/slunecnice-817900
Pavel píše:
Středa 15.07.2020 02:26
Dobrý den hledám písničku ve které se zpívá : Krásná tvář, vypálená svatozář...... Děkuji za odpověď.
Týna píše:
Středa 15.09.2021 23:21
Jedná se o písničku od Anny K - Nám vzali nebe
Maky píše:
Středa 11.05.2022 08:15
Dobrý den už dlouho hledám písničku: … jednoho dne ven vyšla červánky na nebi našla ach můj bože milovaný bratr je už zkrvavený….*někdo hraje na dudy*….. další den ven vyšla černý mrak na nebi našla ach můj bože milovaný bratr je zamordovaný…..
Nějak tak :D
Děkuji mockrát
PSK - admin píše:
Středa 11.05.2022 09:18
Bohužel se nám nepodařilo písničku dohledat.
S pozdravem služba PSK
Dominik píše:
Pondělí 19.06.2023 14:58
Dobrý den, chtěl bych vás požádat o text. Já jsem se rozešel s přítelkyní a pořád mi leží v hlavě a nikdy jí nedostanu pryč
PSK - admin píše:
Úterý 20.06.2023 11:50
Dobrý den,
z Vašeho zadání není úplně jasné, zda slova, která uvádíte, jsou vyjádřením obsahu písně nebo jsou takto přesně v textu. Bohužel písničku jsme nenašli. Pokud můžete dotaz upřesnit (kdo zpívá - muž x žena, z jaké je asi doby, jaký žánr, kde jste slyšel apod.), napište a my zkusíme hledat ještě dál. Najít píseň podle textu je často věcí náhody, speciální zdroje na vyhledávání písniček nemáme.
Michal píše:
Čtvrtek 02.11.2023 22:02
Dobrý den, chci se zeptat jak se jmenuje písnička kde se říká celej tvůj úsměv miluju tě atd
PSK - admin píše:
Pátek 03.11.2023 12:22
Dobrý den,
píseň jsme hledali na základě uvedených slov v internetovém prohlížeči a na písničkových portálech. Nemáme k dispozici jiné zdroje, které by dohledání písničky zaručovali. Našli jsme písně, které obsahují uvedená slova, ale ne v přesném znění nebo pořadí tak, jak je uvádíte:
https://www.karaoketexty.cz/[…]/--1027084
https://www.karaoketexty.cz/[…]/jedina-200302
https://supermusic.cz/skupina.php?idpiesne=10642&sid
Do budoucna Vám pro vyhledávání písniček můžeme doporučit například písničkové portály Karaoketexty (https://www.karaoketexty.cz/) a Velký zpěvník (https://www.velkyzpevnik.cz/). Pokud byste píseň slyšeli v rádiu, můžete se pokusit dohledat její název zpětně podle playlistů jednotlivých rádií, které naleznete zde: https://onlineradiobox.com/cz/?cs=cz.hitrdio.
anonym píše:
Pátek 13.03.2015 21:18
Dobrý den, hledám už strašně dlouho jednu písničku:) Je z filmu" turecky snadno a rychle" když je část kdy jsou na disko lodi a tancuje tam s tim klukem:) Je pomala, zpiva ji žena:)
Text je myslím ,, sentence lie(life) gets in,, víc nevim:) prpsim strašně o nalezení,dekuju;)
PSK - admin píše:
Středa 18.03.2015 07:59
Dobrý den, Váš dotaz jsme zodpověděli. Vzhledem k tomu, že jste neuvedl/a email, nemůžeme Vám zaslat odpověď, ale můžete si ji přečíst v archivu zodpovězených dotazů, viz: http://www.ptejteseknihovny[…]mu-turecky-snadno-a-rychle.
Pavel píše:
Úterý 01.03.2022 18:28
Dobrý den, dnes jsem slyšel v rádiu zajímavou písničku, bohužel jsem řídil, byly tam slova - "pomalu svítá " ve spojitosti s "perný den". Píseň Zátoka to nebyla a nikde jsem to nenašel.
PSK - admin píše:
Středa 02.03.2022 10:43
Dobrý den,
bohužel konkrétní odpovědi na Vaši otázku jsme se nedopátrali. Nalezli jsme několik písniček, ve kterých je fráze „pomalu svítá“, avšak v žádné z nich není ve spojení s perným dnem.
*Nezmaři – Modravý dým
https://pisnicky-akordy.cz/nezmari/modravy-dym
https://www.karaoketexty.cz/[…]/modravy-dym-62268
*Iva Čižinská – Pomalu svítá
https://www.youtube.com/watch?v=mPrj3xyW3oc
*Vendelin – Pomalu svítá
https://www.youtube.com/watch?v=UGnGQcihKK0
*ProVokaceFolk – Pomalu svítá
https://www.youtube.com/watch?v=1tObMX9WQaE
K hledání využíváme zdroje volně dostupné na internetu, u starých písní ev. i literaturu, v případě, že víme interpreta, pak můžeme využít různé diskografie.
Pro větší šanci úspěšného dohledání Vaší písně by bylo dobré se pokusit odhadnout interpreta a zařadit píseň do konkrétní doby nebo stylu.
Pokud jste písničku slyšel/slyšela v rádiu, zkuste co nejrychleji zkontrolovat playlisty, které na svých stránkách většina rádií zveřejňuje několik dní zpětně. V případě, že rádio playlist zveřejněný nemá, můžete je kontaktovat přímo na email, který najdete na stránkách jednotlivých rádií.
Elizabeth píše:
Pondělí 23.03.2015 21:49
Dobrý den já a můj přítel hledáme písničku neznáme název ale jen kus textu: there is nothing else, you change you(your) will...
Předem děkuju za pomoc :)
PSK - admin píše:
Úterý 07.04.2015 16:42
Dobrý den,
nalézt text písně, pokud je znám pouze fragment textu, je velmi složité. Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání umožňovaly či usnadňovaly. Při vyhledávání hraje tedy značnou roli štěstí a náhoda. Při hledání jsme připadli na následující píseň skupiny Lifehouse: http://www.azlyrics.com/[…]/hangingbyamoment.html
Mohlo by se jednat o Vámi hledanou píseň?
pavla píše:
Úterý 24.03.2015 14:02
jak pták, který je bez křídel neletí, nemůže dál, tak já, jsem-li bez křídel, nemůžu, nevidím dál. nemohu nikde najít a zpíval to myslím Petr Muk děkuji moc za odpověd
PSK - admin píše:
Úterý 07.04.2015 17:00
Dobrý den, podobný, ovšem ne zcela totožný text, je obsažen v písni Jana Ledeckého "Za koncem cesty" ( http://www.janek-ledecky.cz/janek-ledecky-za-koncem-cesty/ ).
Petra píše:
Čtvrtek 14.01.2016 17:13
Tahle písnička podle mě nikdy veřejně nevyšla, šlo o písničku z jeho undergroundového období, slyšela jsem jí jen v jednom z dokumentů o Petru Mukovi. Je to strašná škoda, taky bych si jí ráda poslechla celou.
Bull píše:
Čtvrtek 12.03.2020 20:39
Zdravim, dnes som na tuto pesnicku narazil aj ja. Je to sice dost neskoro, ale predsa - Petr Muk - Ptak bez kridel
Roman píše:
Sobota 04.04.2015 18:25
Dobrý den,nemohu zjistit o jakou písničku se jedná.Prosím o pomoc.Hrála se v 80tých letech a zpívá se v ní "málo záleží,že se v trávě nesnídá,málo záleží,že nejsi hvězda filmová ".Děkuji za pomoc.
ABA001 píše:
Úterý 07.04.2015 16:17
Dobrý den, domníváme se, že se jedná o písničku skupiny Žentour (hudba a slova skupina Žentour, Kdo to vzdává - P.Poledňák/J.Ledecký,
zpěv Ivana Chýlková, skupina Žentour, rok 1986, 1987). Celý text v současnosti na webu není uveden; odkaz na ukázku - viz níže
http://www.ledecky.eu/cd1
Klára píše:
Středa 22.04.2015 20:33
Dobrý den,
hledám jednu českou klasiku - pomalou písničku(rokovou baladu), je velmi známá, řekla bych tak 90. léta nebo starší. Je v ní obsaženo slovo kočka...Budu moc ráda když mi pomůžete.
PSK - admin píše:
Pondělí 04.05.2015 14:24
Dobrý den, najít písničku podle jednoho slova a ještě dost často se vyskytujícího v různých tvarech, synonymech... v písních a poezii vůbec, je opravdu těžké. Mohlo by se jednat např. o tuto písničku, viz odkaz níže?
http://www.karaoketexty.cz/[…]/dobra-koczka-ktera-nemlsa-9109
Jedná se o píseň Dobrá kočka, která nemlsá od skupiny Lucie.
Jsi dobrá kočka, která nemlsá
Všechno co bereš umíš dát
Kdo čurá strachy nesmí do lesa
Jsem rád, jsem rád, jsem rád
...
Hana píše:
Sobota 18.01.2020 15:43
Není to od Enklávy - Černá kočka?
anonym píše:
Neděle 26.04.2015 19:59
Dobrý den. Hledám písničku kterou občas hrajou na Blaniku, text zní: ,, někdo ještě zpívá někdo ještě zkouší spát u potoka do vody se dívá holka co mám rád. Děkuji za odpověď.
PSK - admin píše:
Pondělí 27.04.2015 09:32
Dobrý den,
jedná se o píseň Františka Nedvěda s názvem Proužek: http://www.karaoketexty.cz/[…]/prouzek-57907 ; http://www.velkyzpevnik.cz/[…]/prouzek
Anonym píše:
Neděle 17.05.2015 20:04
Hledám písničku od české kapely. Je dlouhá asi přes 4 minuty. Refrén písničky- zvláště na konci- ctrl c, ctrl v...ctrl vc... atd :) nemam uplnou jistotu, ale myslim, ze to zpiva zena.
Dekuji
PSK - admin píše:
Čtvrtek 21.05.2015 15:30
Dobrý den ,
českou píseň, ve které by se opakoval refrén " CTRL+ C, CTRL+V" se nám bohužel dohledat nepodařilo. Pod názvem CTRL+ C, CTRL+V je možné nalézt pouze název alba české skupiny Heebie Jeebies. Stejnojmenná píseň či píseň, ve které by se uvedená slova zpívala, ovšem album neobsahuje.
K dohledání písní jen dle určitých slov z textu máme velmi omezené množství zdrojů. Je ovšem možné, že někdo z širokých řad veřejnosti bude tuto píseň znát. Pokud ano, pomozte a přidejte prosím komentář s názvem písně a jménem interpreta. Děkujeme.
Petr píše:
Sobota 24.11.2018 09:28
The best of Jananas
Sabina píše:
Neděle 31.05.2015 00:58
Prosim nemohu najit nazev pisnicky,ale znam jen kousek textu. Repuje to muz a do toho zpiva zena tady je kousek : jak se nam to mohlo stat dali jsme si sliby ta myslenka ti neda spat delali jsme chyby . Jak se nam to mohlo stat dostali jsme lekci vidim stale tvoji tvar zapomenout nechci .....dekuji predem
PSK - admin píše:
Úterý 02.06.2015 10:50
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail a naleznete ji také v archivu služby PSK na adrese http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/nazev-pisne-5.
Kristýna píše:
Neděle 31.05.2015 17:28
Dobrý den,
Chtěla bych jse zeptat zda by jste mi pomohli najít jednu písničku...
Zpíva ji mladý muz,je česká a v refrému zpívé "navždy bejby"
Je to to jediný co jsem z toho pochytila.
Děkuji moc
PSK - admin píše:
Čtvrtek 04.06.2015 09:25
Dobrý den,
domníváme se, že se jedná o píseň: https://cs-cz.facebook.com/hiphopczsk/posts/463441457068376 .
Služba Ptejte se knihovny
Katka píše:
Sobota 13.06.2015 00:13
Hledám písničku kde se zpívá něco jako "Žadnej perviti,--------- jenom pivo" a melo by to prej byt neco od 12:5 dem nrebo tak
PSK - admin píše:
Pondělí 15.06.2015 13:41
Dobrý den, mohlo by se jednat o písničku skupiny 12:Piet Dom, viz odkazy níže;
http://bandzone.cz/12piet/album/67326-hnupo-chl-paj.html
12:Piet world music-acoustic / Nivnice, Uherský Brod, Praha
http://bandzone.cz/12piet
Dom- Hňupo/Chl'paj (2013)
Písnička začíná ale trošku jinak a sice - Ani heroin, ani pervitin, ani …, význam je ale stejný…
Text viz: http://12piet.bandcamp.com/track/dom
kadlik píše:
Neděle 28.06.2015 15:22
Dobrý den, potřeboval bych najít název písničky a pokud možno i interpreta - ale znám jen část textu: (refrén ?) písničku o stromu "..a on tam stál a koukal do polí,-byl jak král,sám v celém údolí.Korunu měl,i když ne ze zlata,-jeho bohatstvím byla tráva střapatá "
Jedná se o písničku o stromu. (On = strom)
pokud někdo zná a dá vědět,- díky moc předem..
PSK - admin píše:
Středa 26.08.2015 10:51
Název písně je: Strom. Interpret: Jiřina Doležalová (Ozvěna) - viz: http://kawi.cz/kluby/pisnicky/1.html
kadlík píše:
Pátek 06.05.2016 01:45
Zdravím,
děkuji moc za info, udělali jste mi obrovskou radost,+ na uvedeném odkazu jsem objevil několik dalších nádherných písniček...
ještě jednou moc díky :-)
Pavla Pardubová píše:
Sobota 04.07.2015 13:03
Dobrý den , hledám písničku, kterou jsem slyšela v restauraci. Čast textu : Make a woman (možná made) ,často se ten kousek opakoval
make a woman...part of me
make a woman....
make a woman....
zpíval to zpěvák a byla pomalejší.
Chápu, že toho moc nevím, ale děkuju za rady!! :-)
PSK - admin píše:
Úterý 07.07.2015 13:37
Dobrý den,
omlouváme se, ale nepodařilo se nám dohledat píseň, podle Vámi uvedených indicií.
Našli jsme tuto píseň, jež obsahuje některé z vámi uvedených slov, ale zpívá ji žena:
Barbara Acklin - Am I the same girl
* http://www.lyricsmode.com/[…]/love_makes_a_woman.html
* https://www.youtube.com/watch?v=qzuifcwDqIo
Nalézt text písně, pokud je znám pouze fragment textu, zvláště takto krátký, je velmi složité. Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání umožňovaly či usnadňovaly. Při vyhledávání tedy hraje značnou roli štěstí a náhoda.
Pokud jste slyšela danou píseň někdy nedávno v restauraci v nějakém radiu, doporučujeme zkusit kontaktovat toto konkrétní rádio a požádat je o radu. Pokud byste si vzpomněla ještě na jakýkoli další údaj o této písni (např. jestli je to píseň v žánru hip hop, country, R&B, pop, rock atd.), může to také pomoci při dalším vyhledávání. Obáváme se však, že z takto kusých informací opravdu jen těžko lze dohledat konkrétní píseň.
Anonym píše:
Pondělí 06.07.2015 20:15
Dobrý den hledám písničku ze seriálu Surfařky z vesmíru 4. díl. Část textu: Sometimes the after much.......happy day deep in my memories
Děkuji předem za odpověď....
PSK - admin píše:
Úterý 07.07.2015 11:09
Dobrý den,
v závěrečných titulcích uvedeného dílu se můžete dočíst, že se jedná o píseň "Driftaway" napsanou J. Bondem a P. Dacym (publikoval Mushroom Music) pravděpodobně přímo pro daný seriál.
http://decko.ceskatelevize.cz/surfarky-z-vesmiru
http://aliensurfgirls.wikia.com/wiki/Drift_Away
Ján píše:
Čtvrtek 16.07.2015 22:55
Dobrý deň,poprosím Vás o pomoc pri hľadaní pesničky ktorá sa pravdepod.menuje "Správný host"/časť textu"-mám zas spousty dárkú a tvář
jak púlměsíc,vím že tu za chvíli ,vchází vážně strýc.Ráznou chúzí přichází náladu nám neskazí,blahopřát mi k meninám,já pak dlouho vzpomínám.../Poprosil by som interpréta i text,popr.smer.na odkazy.Vďaka.jd.
PSK - admin píše:
Pátek 17.07.2015 12:34
Dobrý den,
pravděpodobně se jedná o píseň Michala Prokopa "Správnej host". Píseň je uvedena pouze na SP gramofonové desce "Správnej host/Zdá se mi, zdá" z roku 1972 (http://www.zateckecountry.cz/[…]/07.htm; http://www.discogs.com/[…]/3598107 ). Hudba k písni byla převzata z písně Iron Hourse skupiny Christie: http://www.karaoketexty.cz/[…]/iron-horse-499205. Jako autoři slov jsou uvedeni: M. Prostějovský a Z. Rytíř. Text písně se nám ovšem bohužel nepodařilo dohledat. Svůj dotaz na text k písni můžete zkusit položit provozovatelům stránek Michala Prokopa: http://www.michalprokop.cz/
Použitá literatura:
* CÍSAŘ, Jaroslav. Blues o spolykaných slovech: (až si pro mě přijdou funebráci): knížka o zpěvákovi Michalu Prokopovi a skupině Framus Five. Vyd. 1. Ústí nad Orlicí: Oftis, 2003. 304 s. ISBN 80-86042-83-9.
Hana píše:
Neděle 19.07.2015 16:31
Dobrý den :) Vermomocně hledám jednu písničku, ale vůbec nikde ji neumím najít.. Mám jen nepřesnou část textu :( "už naši otcovia boli spolu na vojně už sedím vo vlaku a dělí nás od seb třistá kiláků budem zpívat na na na" Byla bych moc vděčná za pomoc :) Asi 2 roky zpátky co často hrálo na rádiu Blaník :) Děkuji :)
PSK - admin píše:
Středa 22.07.2015 12:22
Dobrý den,
zřejmě se jedná o píseň Na Na Na, kterou společně nazpívaly kapely No Name a Chinaski. Text písně je k dispozici například na http://www.karaoketexty.cz/[…]/na-na-na-no-name-a-chinaski-117236, píseň si můžete poslechnout i na You Tube - https://www.youtube.com/watch?v=Q5W6yMi9qxw.
Lucka píše:
Pondělí 20.07.2015 14:18
Dobrý den, proprosím Vás o pomoc. Hledám píseň s textem I'm feeling good, I'm feeling fresh...this is the best day. Píseň hraje jako doprovod tohoto videa: http://www.playtvak.cz/alte[…]141015_australsky-sen_kuko. Děkuji předem za odpověď
PSK - admin píše:
Pátek 24.07.2015 15:54
Dobrý den,
nalézt píseň, pokud je znám pouze fragment textu, zvláště takto krátký, je velmi složité. Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání umožňovaly či usnadňovaly. Při vyhledávání tedy hraje značnou roli štěstí a náhoda.
Píseň která je podkladem k Vámi uvedenému videu se nám nepodařilo bohužel dohledat. Doporučili bychom Vám obrátit se spíše na někoho z televize Plejtvák. Provozovatelem serveru Playtvak.cz je MAFRA, a.s., se sídlem Praha 5, Karla Engliše 519/11, PSČ 150 00. Případně můžete zkusit využít komentářů, které je možné napsat přímo k pořadu.
Ivana píše:
Úterý 28.07.2015 11:53
Dobrý den, mohli byste mi, prosím, poradit? Hledám píseň která obsahuje slova: " Wimbledon (teď přesně nevím, ale asi spocení hráči), Wimbledon - o pohár kráčí..." Je to hodně staré a nejsem si úplně jistá, kdo to zpíval - snad Korn, ale nemůžu to najít.
Děkuji
PSK - admin píše:
Pondělí 03.08.2015 15:53
Odpověď jsme Vám zaslali e-mailem. Nalézt ji též můžete v archivu služby: http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/wimbledon-pisen
Jana píše:
Pátek 31.07.2015 03:42
Dobré ránko již několik let se snažím najít píseň kterou jsme si pouštěli v jukeboxu kolem roku 2001 jedná se o českou píseň kterou zpívala chlapecká kapela a jediné co si pamatuji z textu je něco o betonové džungli a z refrénu dál a dál nevím zdali to podle těchto indicií půjde najít,ale i tak předem moc děkuji :-)
PSK - admin píše:
Pátek 31.07.2015 10:02
Dobrý den,
pravděpodobně se jedná o píseň skupiny Vitacit "Betonová džungle". Píseň pochází z alba "Navostro", které vyšlo v roce 1995 (http://milosdododolezal.cz/vitacit-navostro-1995/ ). Text písně: http://texty-pisni.video-kl[…]onova-dzungle-vitacit.html. Záznam na Youtube: https://youtu.be/fzXn6g729Mg
PSK - admin píše:
Úterý 04.08.2015 15:49
Dobrý den,
při dalším hledání jsme připadli ještě na následující písně, které obsahují alespoň některá Vámi uvedená slova:
skupina V.I.P. : http://www.karaoketexty.cz/[…]/dal-a-dal-112019 (v textu" dál a dál" a "betonový ráj" )
další tipy:
Liber - "Náš svět" - http://www.karaoketexty.cz/[…]/nas-svet-321734
Kern - "Dál a dál" - http://textypisni.koule.cz/kern/nezarazeno/dal-a-dal
ANonym píše:
Neděle 02.08.2015 19:38
Zdravím. Nedávno jsem byla na akci a pořád mi v hlavě zůstala písnička, z které si pamatuju že se tam zpívá: ať už mladí nebo staří... Předem díky
PSK - admin píše:
Pondělí 03.08.2015 10:54
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, je možné si ji také přečíst v archivu služby na adrese http://www.ptejteseknihovny.cz/[…]/pisen-at-uz-mladi-nebo-stari.
Kristina píše:
Sobota 08.08.2015 18:14
Dobrý den potřebují najít písničku část textu : when do you its your love
PSK - admin píše:
Pondělí 10.08.2015 13:38
Dobrý den,
Vzhledem k tomu že nepíšete, zda interpretem je muž, či žena , tak si dovolujeme se domnívat, že se jedná o písničku od Pete Murraye s názvem Free. Odkaz na píseň včetně textu s akordy přikládáme:
https://www.youtube.com/watch?v=4T3vjY-qH6U - videonahrávka, http://www.azchords.com/[…]/free-tabs-415171.html - text s akordy
Niky píše:
Středa 12.08.2015 14:35
Dobrý den. Nedávno jsem slyšela v rádiu písničku a nemohu přijít na její název. Myslým že jí zpívala žena. Část textu: .... už slyším šum křídel všech sov, které sedí na tvém bílém rameni..... . Myslým,že je to část refrénu. Děkuji
PSK - admin píše:
Čtvrtek 13.08.2015 09:04
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail a naleznete ji také v archivu na adrese http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/pisen_sovy.
tereza píše:
Pátek 14.08.2015 09:04
Dobry den, potrebuji vedet nazev jedne pisnicky. Zpivaji mlada zpevacka a nejaky rapper, je takova smutna a vim, ze jsem tam jen ke konci pisne rozumnela, kdyz mel solo rapper: "People say love, people say why, peole say ......" dal uz jsem to nestihla. Moc dekuji
PSK - admin píše:
Pondělí 17.08.2015 10:44
Dobrý den,
podle popisu, který jsme od Vás dostali by se pravděpodobně mohlo jednat o tuto píseň (Twisted - Eminem ft Skylar Grey a Yelawolf):
* https://www.youtube.com/watch?v=ivjPQZ_3-xM
* http://genius.com/Skylar-grey-twisted-lyrics/
Vašek píše:
Středa 19.08.2015 23:33
Dobrý den,zajímala by mě písnička z tohohle odkazu https://www.youtube.com/watch?v=0ZedpWglHQo v části 5:57 pokud by to šlo rozpoznat,děkuji:)
PSK - admin píše:
Čtvrtek 20.08.2015 17:07
Dobrý den,
mělo by se jednat o píseň "Happy" od Marina and the Diamonds (https://www.youtube.com/watch?v=DCB_MbYyCYQ, https://www.youtube.com/watch?v=s6AHxF0s764), i když se zdá, že Vámi uvedená nahrávka zní trošku jinak než originál. Jedná se však o relativně novou píseň, z roku 2014 (https://en.wikipedia.org/[…]/Happy_%28Marina_and_the_Diamonds_song%29) a nezjistili jsme, že by ji třeba nazpíval někdo jiný. Text písně naleznete například na následujících stránkách - http://www.marinaandthediamonds.com/lyric/happy/.
Anonym píše:
Čtvrtek 20.08.2015 20:28
Dobrý den, hledám hip-hopovou písničku. Je v ní " hip-hop žije, každý to vie". Děkuji předem o snahu, ikdyž to bude úspěšné nebo neúspěšné hledání.
PSK - admin píše:
Pátek 21.08.2015 11:22
Dobrý den,
jedná se o skladbu #27 (producent DJ Wich), která byla vytvořena pro letošní ročník slovenského festivalu Hip hop žije 2015. Více informací o písni spolu s videoklipem naleznete na http://boombap.cz/[…]/#, text písně je k dispozici například na http://www.pisne.cz/skladba/10035-hip-hop-zije-27/.
Anonym píše:
Úterý 25.08.2015 09:47
Dobry den potrebuji pomoct najit pisnicku cast textu je "Baby,please don't cry i love you boyfriend" predem dekuji
PSK - admin píše:
Středa 26.08.2015 10:49
Dobrý den, nemohlo by se jednat o píseň https://www.youtube.com/watch?v=zyU1Mn7pwqY Melissa Kellie Baby please don't cry ("Baby, prosím, neplač")?
hannah píše:
Neděle 13.09.2015 20:42
Ahoj :) hledam písničku ,zpívá jí holka ale nevím jaka a jak se pisnicka jmenuje :( text taky moc neznam ale myslím že se tam zpíva něco jako : "tonight a take a me take a me high /night" 😁 :(
PSK - admin píše:
Úterý 15.09.2015 11:13
Dobrý den,
nalézt píseň, pokud je znám pouze fragment textu, zvláště takto krátký a nepříliš konkrétní, je velmi složité. Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání umožňovaly či usnadňovaly. Při vyhledávání tedy hraje značnou roli štěstí a náhoda.
Pokud jste slyšela danou píseň někdy nedávno v nějakém radiu, doporučujeme zkusit kontaktovat toto konkrétní rádio a požádat je o radu.
Uvádíme pár odkazů na písně, které alespoň trochu odpovídají Vašemu popisu:
* https://www.youtube.com/watch?v=byp94CCWKSI
* https://www.youtube.com/watch?v=ylDxrW6r4fM
* https://www.youtube.com/watch?v=e82VE8UtW8A -> text http://genius.com/Rihanna-rude-boy-lyrics/
Tereza píše:
Středa 07.10.2015 21:34
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli nevíte název písničky, ve kterém je tento text "spíme každý sám", hraje to teď celkem často v rádiu, předem děkuji :)
PSK - admin píše:
Čtvrtek 08.10.2015 14:11
Dobrý den,
odpověď jsme Vám poslali na e-mail a naleznete ji také v archivu na adrese http://www.ptejteseknihovny.cz/[…]/pisen-spime-kazda-sam.
Nikola píše:
Pátek 09.10.2015 17:36
Dobrý den,
dnes jsem v rádiu slyšela písničku, která byla taková živější a utkvěla mi v hlavě slova něco ve stylu " show how you are feeling when you leave me satisfied...never call me.....this is your .... " místo toho show může být i něco jinýho ale nějak takhle mi to utkvělo v hlavě. Poradíte mi prosím? Děkuji :)
PSK - admin píše:
Pondělí 12.10.2015 12:15
Dobrý den,
Nalézt text písně pokud je znám pouze fragment textu je velmi složité. Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání umožňovaly či usnadňovaly. Při vyhledávání tedy hraje značnou roli štěstí a náhoda.
Anna píše:
Neděle 11.10.2015 12:27
dobrý den, hledám jednu píseň a neznám název ani interpreta. prosím vás tedy o pomoc .... část textu:
část refrénu:
,,nejspíš za to moh ten třídní sraz kde mi došlo jak rychle utíká čas z kluků byly fotři a z holek matky měly trochu větší pupky a trochu větší zadky"
část textu:
,,sví děti jsem prakticky neviděl, co žere jejich pes to sem nevěděl. co sem od života chtěl to sem zapoměl a už jsem jenom tak seděl u compu a čumel"
předem moc děkuji za odpověď
PSK - admin píše:
Pondělí 12.10.2015 16:46
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail a naleznete ji také v archivu na adrese http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/hledani-pisnicky-1. Služba PSK
Adri píše:
Neděle 09.01.2022 02:57
Čas na změnu feat. Jiří Burian
Nika píše:
Pátek 16.10.2015 11:01
Dobry den, hledam pisnicku, ve ktere jsou slova ,, vrat se mi zpatky, ja davam ti splatky svy ... srdce me touzi te hřát..,, ci tak nejak podobne.. driv jsem ji mela v telefonu , ale ted ji nemuzu nijak najit
Dekuji za pripadnou odpoved
PSK - admin píše:
Pondělí 19.10.2015 14:35
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail. Píseň podle části textu, kterou zmiňujete, se nám bohužel nepodařilo nalézt. Zkoušeli jsme zadávat do internetových vyhledávačů různé kombinace textu, využili jsme také servery, které vyhledávání písně podle textu umožňují (např. http://www.ujdeto.cz/, http://www.akordytexty.cz, http://www.lyricon.net/, http://www.diskografie.cz/, http://www.karaoketexty.cz/), ale bohužel neúspěšně.
Nalezli jsme pouze text, který obsahuje uvedená slova, na jednom blogu serveru libimseti.cz (http://web.libimseti.cz/[…]/vrat-se-mi-zpatky_625005.html), mohla byste zkusit přispěvatelku oslovit, třeba by Vám pomohla.
Petr píše:
Pátek 30.10.2015 15:13
Zdravim prosim vcera hrala pisnicka na rock radiu mezi 4. A 5. Hodinou odpoledne. Cast textu byla. ,, say somethink,, hrala to chlapecka kapela... Predem dekuji
PSK - admin píše:
Středa 04.11.2015 14:57
Dobrý den,
odpověď na Váš dotaz obdržíte e-mailem. Nalézt ji též můžete v archivu služby: http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/pisen-z-rock-radia
Anonym píše:
Pátek 30.10.2015 17:15
Dobrý den! prosím hledám nějakou českou či slovenskou rytmickou píseň, ve které se autor zmiňuje o úklidu,domácích prací atd.. Děkuju moc za odpověď! ☺
PSK - admin píše:
Čtvrtek 05.11.2015 15:14
Dobrý den,
úklid je zmíněn například v písni skupiny Sto zvířat s názvem Uklízečka: http://www.karaoketexty.cz/[…]/uklizecky-569574, konkrétně o umývání nádobí hovoří Jiří Schmitzer v písni Nádobí: http://www.karaoketexty.cz/[…]/nadobi-589180.
Další písně můžete zkusit vyhledat mimo jiné prostřednictvím stránek: http://www.karaoketexty.cz/ .
Ilca píše:
Pátek 06.11.2015 22:51
Dobry vecer. Poprosim o pisen ceske zpevacky ,, cas neceka na nikoho z nas" nebo tak nejak. Dekuji
PSK - admin píše:
Pondělí 09.11.2015 10:46
Dobrý den,
podle zadání Vašich slov do vyhledávače jsme našli pouze píseň Freddieho Mercuryho - Time, viz.: http://www.karaoketexty.cz/[…]/time-117409.
Domníváme se však, že by se mohlo jednat o tuto píseň:
"Čas je proti nám" od Heleny Vondráčkové, viz.: http://www.karaoketexty.cz/[…]/cas-je-proti-nam-5328.
Sráďa píše:
Středa 11.11.2015 16:39
Dobry den prosim o pisničku na kterou jsem si nějak vzpoměl, ale moc si ji nevybavuju vim jen, že v refremu bylo 2x za sebou dlouze goodbye goodbye..Děkuji..
PSK - admin píše:
Pátek 13.11.2015 11:35
Odpověď na Váš dotaz obdržíte e-mailem. Nalézt ji též můžete v archivu služby: http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/pisen-goodbye-goodbye
Pepa píše:
Středa 11.11.2015 22:20
dobrý den hledám píseň se slovy "chlapi jsou veselí, už jsou zase v bordeli - striptýz - bordel, já si dám inzerát jedna jedna to bych zvlád - striptýz - bordel"
Anonym píše:
Pátek 13.11.2015 15:35
Dobrý den, bohužel se nám jméno interpreta ani název písně nepodařilo na internetu dohledat.
Frajn píše:
Sobota 14.11.2015 19:54
dobrý den, zajímala by mě písnička, ve které je refrén...." aspoň kytku růží, kytku bílých růží ať slaví činy, které zemí otáčí......"
PSK - admin píše:
Středa 18.11.2015 17:31
Dobrý den,
Vámi hledanou píseň se nám bohužel dohledat nepodařilo. Nalézt text písně, pokud je znám pouze fragment textu, je velmi složité. Při vyhledávání hraje tedy značnou roli štěstí a náhoda. K dohledání textů je možné použít mimo jiné následující databázi textů: http://www.karaoketexty.cz/ či Youtube: https://www.youtube.com .
Veronika píše:
Úterý 24.11.2015 17:59
dobrý den,hledám písničku od Davida Kollera ...pamatuji si jen že část textu je ......na zem křídou,ty budeš čekat na frajera.......děkuji
PSK - admin píše:
Středa 25.11.2015 15:06
Dobrý den, text písně jsme Vám zaslali e-mailem. Nalézt jej můžete též v archivu služby: http://www.ptejteseknihovny.cz/[…]/pisen-od-davida-kollera
Jakub Hrášek píše:
Neděle 29.11.2015 22:31
Dobrý den,
hledám všude možně písničku ve které zní : ,, ska ska ska skauti" .... je to ska písnička, je zpívána ženským hlasem a je taková veselá a rytmická....nedaří se mi ji najít a ani autora bohužel neznám.
Vím, že to nebude jednoduché, ale zkusím to tu u Vás
s pozdravem
Pavla píše:
Středa 02.12.2015 14:20
Dobrý den, ráda bych se zeptala na písničku.Objevila se v Medicopteru hned v prvním díle první série.
Asi tak 13 minuta, jak Thomas sedí v autě a pouští si ji . děkuji
PSK - admin píše:
Čtvrtek 03.12.2015 18:23
Dobrý den,
v tomto případě Vám bohužel příliš nepomůžeme. První epizodu seriálu Medicopteru jsme neviděli. V současné době není možné tuto epizodu volně na internetu zhlédnout. V případě, že máte tento díl k dispozici, můžete zkusit vyhledat píseň dle textu prostřednictvím serverů: Karaoke: http://www.karaoketexty.cz/; Song lyrics: http://www.songlyrics.com/ či Youtube: https://www.youtube.com.
Pavla píše:
Pátek 04.12.2015 09:58
Dobrý den, tu píseň z medicopteru zpívá žena a je- You really hurt me deep inside, I think ... long long night, i wanna dream yet .. throw...So .. think you . It is true. To je část .
je fakt pěkná.Nemůžu ji najít.
Děkuji
Lenka píše:
Pátek 04.12.2015 14:11
Dobrý den,
hledám písničku, která hrála v rádiu ale nemůžu jí nikde najít. Zpívala tam žena a zpívala tam refrén: aken be with you rush white now,rush white now rush, white now... Prosím o její název, děkuji moc.
PSK - admin píše:
Úterý 08.12.2015 14:49
Dobrý den,
písničku jsme bohužel nenašli, bližší informace naleznete v e-mailu. Služba PSK
Rastyy píše:
Úterý 08.12.2015 06:54
Hledám jednu starou hudbu znám jen dvě slova a ještě ne přesne je tam Harry cool nebo larry good předem děkuji
PSK - admin píše:
Pátek 11.12.2015 11:14
Dobrý den,
konkrétní skladba s tak nepřesným popisem se hledá velice těžko. Mohlo by se jednat o následujícího interpreta: https://en.wikipedia.org/wiki/Dick_Jurgens a písničku přikládáme níže
https://www.youtube.com/watch?v=yVMukz2WSGI .
Gabriela píše:
Sobota 12.12.2015 22:28
Dobrý den, hledám písničku kde je: Hledám cestu do pohádky 😊 děkuji za odpověď
PSK - admin píše:
Úterý 15.12.2015 15:41
Dobrý den,
velice se omlouváme, ale podle Vašich indicií se nám bohužel nepodařilo dohledat tuto píseň.
Aneta píše:
Neděle 13.12.2015 10:07
Dobrý den,
hledám jednu píseň, ale nemohu najít, jak se jmenuje nebo kdo ji zpívá. Začíná takto ,,do očí hlubokých já jsem se zadíval a bohužel nevěděl co bude dál". A bude asi hodně stará, cca 40 let. Předem děkuji. :)
PSK - admin píše:
Pondělí 21.12.2015 11:27
Dobrý den,
je nám líto, ale písničku s tímto textem se nám bohužel nepodařilo dohledat. Hledání písniček podle textu je vždy nejisté, neboť hledání je možné jen prostřednictvím vyhledávačů typu Google. Pokud již někdo tento text někde zveřejnil, poté lze text a následně i píseň dohledat. Pokud však nikoli, je bohužel takřka nemožné píseň bez dalších údajů najít jen na základě několika slov.
Anonym píše:
Pondělí 14.12.2015 09:39
Dobrý den,hledám písničku kde se zpívá "...až budu pryč,nezapomeň..." Je to písnička z tohohle roku
PSK - admin píše:
Úterý 15.12.2015 11:37
Odpověď na Váš dotaz naleznete v archivu služby: http://www.ptejteseknihovny.cz/[…]/pisen-az-budu-pryc-nezapomen
Anonym píše:
Sobota 19.12.2015 11:35
Dobrý den hledám písničku kde se zpívá:
Já že se na to nehodím
mám napsaný v hlavě
a v srdci svoje plány pane
jen ty víš jak na ně
Zpívá to osoba mužského pohlaví aspoň tedy tuto část
Děkuji předem za odpověď ))
ABA001 píše:
Pondělí 21.12.2015 15:51
Dobrý den,
text této písně i nahrávku naleznete na adrese :
http://www.karaoketexty.cz/[…]se-prod-robin-wesley-597554
Interpretem by měl být zpěvák vystupující pod jménem Kalwich a nahrávka je vydána na albu Gentleman (CD+DVD,vydavatel Rosa Music).
Kalwich je jedním z mála mladých věřících umělců, kterým se povedlo se svojí tvorbou uspět i v sekulárním prostředí a přitom si zachovat tvář. Jeho touhou je být dobrým vzorem svojí generaci, nehledat slávu, peníze, pomíjivý život, ale žít z lásky, kterou dává jen ta největší Láska. Témata Kalwichovým písní (o životě, o radosti, o víře v Boha) jsou často v přímém kontrastu s tím, co běžně přináší současná taneční hudba.
Elinka píše:
Neděle 27.12.2015 22:57
Prosim pomoste mi najit nazev pisne ... I take a sit I waste my time ... Vic bohuzel nevim.
PSK - admin píše:
Úterý 29.12.2015 17:44
Dobrý den,
Bohužel se nám požadovanou píseň nepodařilo dohledat. Služba PSK
Lucka píše:
Pondělí 28.12.2015 09:41
Dobrý den, v hlavě mi zní text písně, ale nemohu si vzpomenout na název ani na zpěváka. Zpívá se tam : ,,žárlím, když si píšeš s jiným" .. a dál si bohužel nepamatuju.
Doufám že mi ji zjistíte a předem děkuji. :)
PSK - admin píše:
Pondělí 04.01.2016 16:32
Dobrý den,
hledání písniček podle části textu je možné pouze prostřednictvím vyhledávačů typu Google. Do vyhledávače zadáme slova, které uživatelé znají a buď již slova někdo na internet vložil a píseň je tedy možné dohledat, či nikoli.
Pokud do vyhledávače zadáme slova, které si pamatujete, jako první odkaz se zobrazí následující písnička na stránkách karaoketexty.cz, viz odkaz http://www.karaoketexty.cz/[…]/slova-pro-princeznu-118979. Je to píseň "Slova pro princeznu".
Snad se jedná o Vámi hledanou píseň.
Elinka píše:
Pondělí 28.12.2015 13:02
Dobry den.
Nevite prosim jak se jmenuje pisen, ktera hraje ke konci tohoto videa? Dekuji. https://m.youtube.com/watch?v=YnUApQOOZyI
PSK - admin píše:
Úterý 29.12.2015 13:45
Dobrý den,
Na prvním videu je sladba The Orchestral Point of No Return od Rogera Subirana, na druhém videu slyšíte skladbu Wanted Dead Or Alive s interpretem Johnem Bon Jovim. Služba PSK
Daniel D. píše:
Pátek 01.01.2016 23:32
Dobrý den,
slyše jsem písničku hranou ve společnosti lidí na kytaru s velice chytlavým, mnohokrát se opakujícím refrénem:
"Ale teď právě chci, abys věděl že, už i já jedu na plamenech nahoru z pekla ven."
PSK - admin píše:
Úterý 05.01.2016 17:06
Dobrý den,
v českém jazyce se nám píseň s uvedeným obsahem nepodařilo dohledat. Obdobná slova v překladu ovšem obsahuje píseň "Up from Below" interpretů Edward Sharpe & The Magnetic Zeros (viz: http://www.karaoketexty.cz/[…]/up-from-below-372073 ).
peymano píše:
Čtvrtek 07.01.2016 22:17
Zdravim dnes kolem 20 hodiny na Blaniku hrala písnička ..
Podivej jak smutne oči ma najednou svuj pohled stocí.podivej jak .kde se skyrva ....on se tešil já se bál touhu zit má .jdou roky dál .
Slova jsem nikdy nenašel děkuji stacil jsem cca 40 vteřin nahrát.
Spival to chlap
Děkuji
PSK - admin píše:
Pátek 08.01.2016 15:05
Dobrý den,
píseň, kterou jste slyšel, má název "Děda". Hudba: Ivo Sláma, Petr Král, text: Ivo Sláma, zpěv: Petr Král.
Píseň si můžete poslechnout zde: http://www.mrk.cz/download/vzpominkanadedu.mp3
Celý text písně je uveden na stránkách: http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=869
Radim Hříbek píše:
Pátek 08.01.2016 13:46
Dobrý den, hledám prosím název české písně ve které se zpívá... seděli jsme spolu lásko v jedné lavici, léta, léta
PSK - admin píše:
Úterý 12.01.2016 11:33
Dobrý den,
odpověď na dotaz obdržíte e-mailem. Nalézt ji můžete též v archivu služby: http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/nazev-pisne-7
jitus píše:
Neděle 10.01.2016 16:15
dobrý den , už týden hledám název písničky a stále nemám šanci najít ... text je : ,,život je ten nic nevrátí se zpátky, živá, mrtvá voda , nevěř n a pohádky. život je ten , bylo a není , do ucha ti šeptám časy se mění ... " Mužete mi pomoci při mém hledání ? Předem děkuji :)
PSK - admin píše:
Úterý 12.01.2016 09:55
Dobrý den,
Text písníčky: " život je ten nic nevrátí se zpátky, živá, mrtvá voda .." zpívá skupina Laura a její tygří a jmenuje se Život je teď, odkaz: http://www.karaoketexty.cz/[…]/zivot-je-ted-196254 , http://www.supermusic.cz/sk[…]=piesen&idpiesne=48137.
Služba PSK
standa píše:
Čtvrtek 14.01.2016 12:52
dobry den,
hledam pisnicku, kde se zpiva: kapela je smutna, trochu neladi, nekomu to vadi, jinymu to nevadi.
předem dekuji. standa
PSK - admin píše:
Pondělí 18.01.2016 11:22
Dobrý den,
odpověď jsme Vám poslali na e-mail.Píseň se nám bohužel nepodařilo najít
trisq píše:
Pátek 15.01.2016 17:51
Dobry den hledam nazev pisnicky "knock, knock, knock heavens door". Dekuji
PSK - admin píše:
Pátek 15.01.2016 19:03
Dobrý den,
jedná se o píseň Boba Dylana "Knockin' on Heaven's Door". Více informací o písni zde: https://en.wikipedia.org/wiki/Knockin%27_on_Heaven%27s_Door
Anonym píše:
Sobota 16.01.2016 20:12
Dobrý den, prosím, hledám název písničky "we have been like the time to the sea this is..." Možná to nebude napsáno správně, ale tak nějak to tam je, kdyby pomohlo, píseň zněla v seriálu Doktor z hor- Nové příběhy (4. série, 13. díl - Zoufalé lásky) Děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 19.01.2016 10:36
Dobrý den,
píseň jsme identifikovali prostřednictvím mobilní aplikace Shazam, která rozeznává písně dle nahrávky. Píseň, která hrála na konci 13. dílu 4. řady Doktor z hor – Nové příběhy se jmenuje Seachange a autorem je Jan-Philipp Kelber.
Píseň ani autor nejsou příliš známi, a zdá se, že Seachange je jednou z mála písní, které autor složil. Na níže uvedeném odkazu na Amazonu se nachází dvě nahrávky daného interpreta, včetně písně Seachange. Ukázku si lze poslechnout zdarma, nicméně celou píseň je nutné si zakoupit za necelé 1 Euro. Zároveň je prostřednictvím odkazu možné zakoupit i celé album písní, které v seriálu zazněly.
https://www.amazon.de/[…]/ref=dm_ws_sp_ps_dp
Jiří píše:
Neděle 24.01.2016 14:46
Dobry den
text hledane pisne zni
..a pak pisni svuj kraj naplnim po okraj...
je soucasti refremu a zpivali jsme to kdysi jako kytarovku u taboraku
PSK - admin píše:
Čtvrtek 28.01.2016 14:05
Dobrý den, písnička, kterou hledáte, se jmenuje Vzpomínka, viz níže; patřila do repertoáru kapely Čp. 8 http://www.cp8.cz/ a složil ji frontman kapely Jára Ježek. Podrobnější informace jsme Vám poslali na e-mail. Služba PSK
Lucie píše:
Úterý 02.02.2016 17:02
Dobrý den ráda bych se zeptala jestli by jste nevěděli název písničky ve které je něco jako tohle: ,,čeka na mě perný den celej dlouhej rok kdy museli sme krysy žrát a nešlo vařit grok tam přiměla nás m...zí srdce toulaví´´ Tato písnička hrála na Country Rádiu 1.11.2015 . Moc by jste mi pomohli předem děkuji.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 04.02.2016 15:28
Dobrý den,
akreta píše:
Středa 17.02.2016 21:42
Dobrý den,
hledám originální název písně,která je na youtube její název je INFLAGRANTI a Josef Vojtek - Fantom opery.
Zajímalo by mě jak se píseň přesně nazývá abych si mohla vyhledat její text.
Moc vám děkuji.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 18.02.2016 16:45
Dobrý den,
jedná se ústřední píseň slavného muzikálu Fantom opery, který byl poprvé uveden roku 1986 Andrewem Lloydem Webberem a píseň se v originále jmenuje The Phantom of the Opera. V podání Inflagranti a Josefa Vojtka je pravděpodobně trochu upravená – v originále se jedná o duet.
Původní muzikál a stejně tak i píseň má mnoho divadelních i filmových zpracování.
Uvádíme odkazy na několik zpracování dané písně:
https://www.youtube.com/watch?v=pgz6PnHkmpY – z filmové verze z roku 2004 (http://www.csfd.cz/film/134269-fantom-opery/prehled/)
https://www.youtube.com/watch?v=8VgLKXD-BoY – zpracování písně od finské hudební skupiny Nightwish
https://www.youtube.com/watch?v=eY_Xs3sXQDg – píseň z originálního muzikálu doprovázena fotografiemi
Text a překlad písně:
http://www.karaoketexty.cz/[…]/the-phantom-of-the-opera-49822
O samotném muzikálu se můžete dočíst zde:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Fantom_opery_(muzik%C3%A1l)
Divadlo Goja Music Hall má představení Fantom opery ve svém repertoáru, více zde:
http://www.fantomopery.cz/
V našem fondu si také lze vypůjčit knihu, která sloužila jako předloha pro muzikálové zpracování:
LEROUX, Gaston. Fantóm Opery. Překlad Jiří Václav Svoboda. Vyd. 4. Praha: Ivo Železný, 1991. 240 s. Evergreen. ISBN 80-7116-064-4.
Anonym píše:
Pondělí 22.02.2016 18:25
Dobrý den, hledám písničku ve které se zpívá "Já tak rád vzpomínám" má to podobný styl jako Rybičky 48
PSK - admin píše:
Úterý 23.02.2016 17:34
Dobrý den,
písní, kde se vyskytuje text „já tak rád vzpomínám“ jsme nalezli několik, ale zdá se, že ani jedna není podobná žánru Rybiček 48.
K dohledávání písní podle částí textu používáme zejména internetového vyhledávače Google, což je v tomto případě v podstatě jediný možný zdroj nalezení písně. Pokud znáte jen takový malý fragment textu, pravděpodobně bude dohledání složitější a velkou roli může hrát štěstí, či náhoda. K vyhledávání názvu písně podle zvukového záznamu může dobře posloužit mobilní aplikace Shazam.
Níže odkazy na písně, kde se text „já tak rád vzpomínám“ vyskytuje:
Hana Hegerová – Já ráda vzpomínám
http://www.karaoketexty.cz/[…]/ja-rada-vzpominam-25830
Helena Vondráčková - Pořád ráda vzpomínám
http://www.helena-vondrackova.cz/[…]/
Honza Bican – Já rád vzpomínám
https://www.youtube.com/watch?v=HZ8Zx_HL3xY
Mr. Roll - Vzpomínám rád
http://www.karaoketexty.cz/[…]/vzpominam-rad-541427
Je nám líto, že jsme píseň nedohledali, a přejeme hodně štěstí s jejím nalezením.
Hela píše:
Středa 24.02.2016 19:46
Dobrý den,hledám písničku,zpívá ji muž,a část textu je :"své horké dlaně mi zezadu na oči dej...."
Zkusila jsem i aplikaci na telefonu a nic mi nenašel.
Moc děkuji Hela
PSK - admin píše:
Čtvrtek 25.02.2016 09:39
Dobrý den,
asi máte na mysli píseň Marcela Zmožka Dlaně, viz níže
Dlaně
Dávno to víš že mám srdce jen půl
Když ke rtům tvým až z očí doputuje sůl
Dávno to víš že mám srdce jen půl
Když stíny řas ti zdobí smutná sůl
Svý hojivý dlaně mi ze zadu na oči dej
Ty léčivý fáče a řekni mi hádej kdo jsem Svý hojivý dlaně mi ze zadu na oči dej A zašeptej raple můj bláznivej milovanej Jsem láska tvá
Když z očí tvých až ke rtům doputuje sůl A nebem zní nad láskou neláme se hůl Vždyť víš že mám srdce jen půl Když stíny řas ti zdobí smutná sůl
Svý hojivý dlaně mi ze zadu na oči dej
Ty léčivý fáče a řekni mi hádej kdo jsem Svý hojivý dlaně mi ze zadu na oči dej A zašeptej raple můj bláznivej milovanej
Svý hojivý dlaně mi ze zadu na oči dej
Ty léčivý fáče a řekni mi hádej kdo jsem Svý hojivý dlaně mi ze zadu na oči dej A zašeptej raple můj bláznivej milovanej¨ Jsem láska tvá
http://www.karaoketexty.cz/[…]/dlane-409786
http://text.osobnosti.cz/dlane-271297
Marcel Zmožek
zpěvák, textař
242miki píše:
Sobota 27.02.2016 12:06
dobrý den hledám písničku ze které znám tyto slova A DOBŘE VÍM CHTĚLA SHOPING SIS A TVÁŘILA SE ŽE JE ZLÁ jestli bude někdo vědět tak budu moc ráda děkuji předem
PSK - admin píše:
Pondělí 29.02.2016 12:48
Mimi píše:
Sobota 05.03.2016 11:10
Dobrý den hledám písničku ve které jsou slova WE DON'T WORRY ABOUT TOMORROW WE JUST,zpívá ji žena.
PSK - admin píše:
Úterý 08.03.2016 18:42
Dobrý den,
odpověď na Váš dotaz obdržíte e-mailem.
Andy píše:
Neděle 06.03.2016 22:31
Dobrý den, dnes jsem na radiu beat slyšela písničku,ve které se zpívalo asi tohle: I'm ready to fly, I've got wings, commin down ... Ale text je jen přibližný :))
PSK - admin píše:
Úterý 08.03.2016 16:50
Dobrý den,
odpověď na Váš dotaz obdržíte e-mailem. Nalézt ji můžete též v archivu služby: http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/pisen-im-ready-to-fly
Mimi píše:
Neděle 13.03.2016 16:41
Dobrý den,kdybyste našli názvy písniček v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=NCyJLDdcDGs tak mi prosím dejte vědět.Děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 15.03.2016 17:41
Dobrý den,
ze všech písní, které ve videu zazněly, jsme vyhledali jen tuhle:
https://www.youtube.com/watch?v=dxOMGOQ8W6k – jedná se o píseň Another universe od Tomase Skildeberga.
O vyhledání dalších písní se můžete pokusit sama. Lze tak učinit prostřednictvím zadávání částí textů písní do internetového vyhledávače (např. Google), případně doporučujeme stažení mobilní aplikace Shazam, která Vám na základě zvukové nahrávky ve většině případů dohledá píseň i interpreta.
Ivča píše:
Středa 16.03.2016 13:01
Dobrý den, pomohli by jste mi prosím najít název písně - zpívá ji zpěvačka a hrají ji na country radiu. Bohužel znám jen několik slov:
Závidím, slunci, že tě hladí závidím. Já jsem byla tebou zmámená, léto, pláž, voda průsvitná ...
Moc děkuji
Hanka píše:
Sobota 09.07.2016 16:31
Písničku zpívá Milena Soukupová, slyšela jsem ji poprvé před pár dny a od té doby také pátrám po textu a celé skladbě. Myslím že se jmenuje "pár dní" ??? Ale nejsem si jista. Jaždopádně mne moc chytla a taky po ní pátrám!!!🙂
PSK - admin píše:
Pondělí 18.07.2016 10:49
Dobrý den, píseň s uvedeným názvem jsme bohužel nenašli. Více informací jsme Vám poslali na e-mail. Služby PSK
Petra píše:
Čtvrtek 17.03.2016 18:38
Dobrý den, hledám píseň ve které se zpívá "jsi pro mě něco jako pro zvukaře technologie" a "já to udělám jak to chceš ty to uděláš jak to chci já". Mohli byste mi prosím pomoci a najít název písně?
Děkuji.
PSK - admin píše:
Pátek 18.03.2016 13:22
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail; písničku se nám bohužel nepodařilo nalézt. Služba PSK
Zdeno píše:
Sobota 26.03.2016 15:51
Hledám text písničky Kohouti (Skoumal Vodňanský) a Dvě kvočny (přišly k nám dvě kvočny ze severní točny. Děkuji za kladnou odpověď
PSK - admin píše:
Úterý 29.03.2016 16:36
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, s pozdravem služba PSK.
Alena píše:
Úterý 29.03.2016 10:22
Dobrý den slyšela jsem jednu moc pěknou písničku ale nevím jak se jmenuje... znám jen malý kousíček s té písničky "chci být jen s tebou, mít ženu věrnou" nějak tak to tam zpívají. Moc děkuji
PSK - admin píše:
Středa 30.03.2016 08:29
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail. S pozdravem služby PSK
Anonym píše:
Pondělí 04.04.2016 17:23
Dobrý den. Hledám písničku, kterou nespíš zpívá mladá zpěvačka s trochu chraplavým hlasem. V písni se vyskytuje: I wait for you tonight (nebo něco hodně podobného).
PSK - admin píše:
Úterý 05.04.2016 10:21
Dobrý den,
domníváme se, že by se mohlo jednat o píseň od Jennifer Lopez "Waiting for tonight", poslechnout si ji můžete zde https://www.youtube.com/watch?v=_66jPJVS4JE. Služba PSK
Daniel Málek píše:
Středa 11.05.2016 16:34
Dobrý den,
celkem se mi líbí jedna písnička, kterou jsem slyšel v seriálu Simpsonovi, ale nemůžu najít název. Díl, ve kterém zazněla byla "Máma sendvič" a byla to ta úvodní scénka. Děkuji za odpověď.
PSK - admin píše:
Pondělí 16.05.2016 16:23
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK
Petra surmova píše:
Středa 11.05.2016 17:48
dobry den,
chci se zeptat jestli nevíte jak se jmenuje písnička
s kouskem textu který jsem si zapamatovala:
A kde je? v ložnici, ve skriny
PSK - admin píše:
Čtvrtek 12.05.2016 16:58
Ester píše:
Úterý 17.05.2016 12:13
Dobrý den, hledám písničku amerického zpěváka z 80.let. Název si nepamatuji a ani jméno zpěváka (původně jsem se domnívala, že se jednalo o Bryana Adamse), jediné na co si vzpomínám je, že v písni interpret zpíval o svojí lásce (slečny jméno začínalo na G), o tom, jak pro ně vydělávala peníze. (A jestli si dobře vzpomínám, tak ve videoklipu na konci odjíždí slečna v autě s jiným mužem). Děkuji za pomoc
PSK - admin píše:
Úterý 17.05.2016 17:42
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK
Anonym píše:
Sobota 21.05.2016 23:15
Dobrý den. Hledám písničku rap nebo hip hop teď ze současnosti. Domnívám se, že raper tam popisuje život. Postřehla jsem něco ve smyslu: když mi bylo 8...," jsem panic a je mi to fuk", a ..."17 bylo mi let, když"... Předem děkuju a doufám, ze to bude stačit :)
PSK - admin píše:
Středa 25.05.2016 08:24
Dobrý den,
vyhledat píseň jen na základě zlomku textu je většinou otázkou náhody a v tomto případě jsme bohužel píseň, která by obsahovala takovýto text, nedohledali.
Naším jediným nástrojem pro nalezení písně jsou internetové vyhledávače – především Google.
Pokud píseň není známější, většinou ji v prostředí internetu nelze vyhledat.
Nalezli jsme pouze dvě hiphopové písně, které obsahují alespoň fragmenty Vašeho citovaného textu:
http://www.karaoketexty.cz/[…]rod-ondrej-zatkuliak-397534
http://www.karaoketexty.cz/[…]/je-mi-to-fuk-401982
Možná pokud byste si vzpomněl/a na doplňující informace – například kde a kdy jste píseň slyšel/a, či pokud byste si vzpomněl/a na další části textu, můžete se sama pokusit píseň vyhledat.
Přejeme Vám hodně štěstí a v závěru doporučujeme doptat se na hit například u známých a kamarádů – třeba někdo o písni bude vědět něco víc.
a.noja píše:
Neděle 22.05.2016 18:01
Hledám text celé písně: 1) Stojím a hledím do dáli, jen lodě vidím plout
tak tady jsme se setkali, teď stojím tu jak bloud
a právě tady u řeky jsme tenkrát řekli si
jak kouzelná je pod námi ta řeka Tenesy
PSK - admin píše:
Pondělí 23.05.2016 12:42
Dobrý den, písničku se nám na základě zadané části textu bohužel nepodařilo dohledat. Více informací obdržíte v e-mailu. Služba PSK
Denisa píše:
Středa 25.05.2016 16:45
Dobrý den, znám celý text písně i mám video, ale nevím název ani interpreta.
Z těch prvních málo slov, co připadá mi zvláští a pak...mi nedá spát, jak moc, tě chci znát. Nejsi sen, co se mi zdá, máme jedno přání a vím, že věřím v to i já. Chceme být milováni. Na cestě z šeříků, bosí po trávníku, spolu chuť nacházíme žít, tak divné setkání, možná je znamení, poslouchej anděl říká, dej mi šanci být. Období utíká, vrácím se zpátky, a čtu si, to co pro mne nejvíc cenu má. Ve slovech, v polštáři ztrácím se kamsi a pak hezky se mi z tebou usíná. Dívám se přímo a věřím, jak to cítím běžím, jak se ti lásko omlouvám. Padáme přímo dolů, pojď poletíme spolu. Řekni mi, co to znamená. Na cestě z šeříků, bosí po trávníku, spolu chuť nacházíme žít, tak divné setkání, možná je znamení, poslouchej anděl říká, dej mi šanci být. Na cestě z šeříků, bosí po trávníku, spolu chu´t nacházíme žít, tak divné setkání, možná je znamení, poslouchej anděl říká, dej mi, dej mi, dej mi šanci být. Z těch prvních málo slov, co připadá mi zvláštní, a pak...
PSK - admin píše:
Čtvrtek 26.05.2016 09:09
Dobrý den, písničku s uvedeným textem se nám bohužel nepodařilo dohledat; více informací jsme Vám poslali na e-mail. Služba PSK
Terka píše:
Neděle 29.05.2016 20:16
Dobrý den,
včera večer jsem náhodou zaslechla píseň, kterou se mi nepodařilo nikde dohledat, bohužel.
Velmi klidná píseň, přesněji duet a refrén zněl: "Já a ty - vlna za vlnou - to moře mává křídly - já a ty...", alespoň myslím, že tomu tak bylo.
Předem děkuji odpověď.
PSK - admin píše:
Úterý 31.05.2016 15:16
Dobrý den, písnička, kterou hledáte, je z alba Gravitace a jmenuje se Racci, viz níže Cermaque & Iamme Candlewick - Racci videoklip od Iamme & Cermaque z alba GRAVITACE (05/04/2016, Indies Scope), text / texty: Cermaque hudba / music: Iamme & Cermaque Produkce / arrangemets: Martin E. Kyšperský video: Cermaque videoklip...
https://www.youtube.com/watch?v=zGFyze_Iyv0
http://www.lidovky.cz/[…]/kultura.aspx?c=A160506_112828_ln_kultura_hep
Služba PSK
Lukáš píše:
Pátek 03.06.2016 22:32
Dobrý den, sháním 2 rapové songy. V jednom je text 'děda táta brácha tvrdě makaj, vůbec se neflákaj'...'Modřany Modřany, Orionka jede a pivovar taky'. O druhé si pamatuji pouze to, že kousek textu je 'město stínu'. Děkuji
PSK - admin píše:
Pondělí 06.06.2016 17:16
Dobrý den,
odpověď jsme Vám zaslali e-mailem. s pozdravem PSK
Petra píše:
Sobota 11.06.2016 18:32
Dobrý den, hledám píseň ve které se zpívá "jsi pro mě něco jako pro zvukaře techno" a "já to udělám jak to chceš ty to uděláš jak to chci já". Mohli byste mi prosím pomoci a najít název písně?
Děkuji.
PSK - admin píše:
Úterý 14.06.2016 13:52
Dobrý den,
odpověď jsme Vám zaslali e-mailem. s pozdravem PSK
Petra píše:
Sobota 11.06.2016 18:34
Dobrý den, hledám píseň ve které se zpívá "zmizela kdo mi jí vrátí, už na to nemám a čas se krátí, zničený city jsou...". Mohli byste mi prosím pomoci a najít název písně?
Děkuji.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 16.06.2016 08:31
Dobrý den,
odpověď jsme Vám zaslali e-mailem. s pozdravem PSK
Anonym píše:
Sobota 18.06.2016 09:15
Dobrý den. Potřebovala bych najít písničku, kde se zpívá ,,if you go, if you go, i will follow you..and you know and you know, i will fight for you" Děkuju předeme za odpověď.
PSK - admin píše:
Úterý 21.06.2016 16:46
Dobrý den,
Bohužel, z Vámi zadaných slov písně "if you go, if you go, I will follow you... and you know and you know, I will fight for you", kterou hledáte, byly nalezeny pouze části slov a spojení torzovitě, nikoliv pohromadě. Slova, která nám byla zadána, a byla nejblíže totožná s předlohou, jsou např. v těchto písních:
Lena - Satellite
http://www.karaoketexty.cz/[…]/satellite-144035
nebo
Dolly Parton Porter Wagoner - If you go, I´ll follow you
http://lyrics.wikia.com/[…]/Porter_Wagoner_%26_Dolly_Parton:If_You_Go,_I'll_Follow_You
nebo
Chris Tomlin - I will Follow You
https://www.youtube.com/watch?v=a6AM-3SFcDY
Prosím, porovnejte, zda některé z těchto písní neodpovídá Vámi hledané písni.
Pokud by se nejednalo ani o jednu z výše uvedených písní, doporučujeme Vám zkusit dále vyhledávat v databázi textů: http://www.karaoketexty.cz/; Song lyrics: http://www.songlyrics.com/ či na Youtube: https://www.youtube.com .
Elisabeth píše:
Neděle 19.06.2016 23:38
Dobrý den,
Na konci filmu jsem slyšela v angličtině nádhernou lyrickou píseň od interpretky, kterou neznám, text byl přeložen v titulcích do češtiny, ale zpětným překladem je takovýto:
follow me into the ground over shining sea...,
(hidden away from the world, which are known)
Píseň je v překladu na konci filmu Innocence / volně ke stažení na filman.cz /.
Moc děkuji za odpověď.
PSK - admin píše:
Úterý 21.06.2016 10:02
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail. Služba PSK
Flajda píše:
Pondělí 27.06.2016 16:14
Dobrý den,
Rád bych znal název písně kterou jsem kdysi dávno zaslechl... : část textu (Vítejte v blázinci bla bla bla blablablablabla netuším zda se to, otočit jěště dá)
Snad budete mít v hledání více štěstí než já :). Předem děkuji.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 30.06.2016 08:33
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail. Služba PSK
Vendy píše:
Neděle 03.07.2016 15:45
Dobrý den, hledám písničku kterou hrají v reklamě na seriál comeback, zachytila jsem pár slov "ta by ho chtěla, hezká těla... " asi takhle to bylo, děkuji moc :)
PSK - admin píše:
Pondělí 04.07.2016 11:32
Dobrý den,
dovolili bychom si Vás požádat o upřesnění slov z textu. Za předpokladu, že pracujeme s informací, že se jedná o upoutávku, která byla v seriálu Comeback, nalezneme pouze texty (viz. níže), jež slova " ta by ho chtěla, hezká těla ..." neobsahují.
http://ceskeserialy.juk.cz/comeback/
http://ceskeserialy.juk.cz/comeback/#pisen
Anonym píše:
Čtvrtek 11.08.2016 00:55
Nehledá Vendy skladbu ,,Pivo dělá hezká těla od Alkeholu?
Radek píše:
Pátek 15.07.2016 22:01
Dobrý den,
prosím o zjištění názvu písně s částí textu "když tě vidím s někým jiným stát, moc mu to závidím, že to štěstí má."
Děkuji
PSK - admin píše:
Pondělí 18.07.2016 17:07
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail. Služba PSK
Anonym píše:
Úterý 19.07.2016 08:58
Dobrý den, hledám píseň, ve které je "možno príde zmena, možno budeš inak oblečená"...
PSK - admin píše:
Čtvrtek 21.07.2016 09:22
Dobrý den, bohužel se nám nepodařilo název písně, interpreta ani text písně dohledat. Služba PSK
Lenka Procházková píše:
Sobota 23.07.2016 00:45
Potrebovala bych poradit s nazvem pisnicky znam jen refren: Oooooo Jeeeee Oooooo Jeeeeee In this summer Oooooo Jeeeee...
Predem dekuju za odpovedi
PSK - admin píše:
Pondělí 25.07.2016 10:33
Dobrý den,
odpověď naleznete ve Vaší e-mailové schránce. Služba PSK
Nelli píše:
Čtvrtek 04.08.2016 11:18
Dobrý den,
hledám písničku, ze které mi utkvěl v hlavě jen maličký úryvek ... chci tě vzít na záda.... tak já s tebou zůstávám... Nemůžu se dohledat názvu ani interpreta.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 04.08.2016 13:46
Dobrý den,
odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
petr píše:
Pátek 05.08.2016 08:21
dobry den potřeboval bych poradit s nazvem písně ktera začina slovy...JAKO BY SE ZDALO ŽE TY SLOVA DOBŘE ZNAM ZUSTALI MI V PAMĚTI UŽ SI VZPOMÍNAM....
PSK - admin píše:
Pátek 05.08.2016 10:47
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
Milan píše:
Čtvrtek 11.08.2016 17:14
Zdravím, nemůžu se dopátrat jedné písničky. Jde o zahraniční skupinu podobnou Helloween. Začíná jízdou kočáru po zámkové dlažbě v dešti a bouřce a do toho odbíjí zvon hodin. Moje angličtina je víc než mizerná, ale začíná slovy jako ,, ví gen down cu blék for you, v a v gods of nois atd. atd........... Za pomoc předem děkuju.
PSK - admin píše:
Pondělí 15.08.2016 17:27
Dobrý den,
Bohužel, zjištění písně s částí textu "ví gen dawn cu blék for you, v a v gods of nois" bylo neúspěšné. Podle znělosti anglického jazyka se může jednat o spojení - we get/go down to black for you, we´ve gods of nois.
Písně podle zlomků textu vyhledáváme zpravidla pomocí zadávání oněch zlomků do internetového vyhledávače Google. Nejpodobnější textem ze zdála tato píseň od interpreta Krewella - we go dawn (https://www.youtube.com/watch?v=oljuHSuSQ6U). Můžete se podívat, avšak obáváme se, že neodpovídá žánru. Žádný podobný videoklip se nám také nepodařilo nalézt.
Pokud si budete přát ve hledání pokračovat sami, doporučujeme Vám zkusit dále vyhledávat v databázi textů: http://www.karaoketexty.cz/; Song lyrics: http://www.songlyrics.com/ či na Youtube: https://www.youtube.com .
marketa píše:
Pátek 12.08.2016 09:01
Prosim poradte mi hledam pisnicku ale pamatuju si jen kousek textu a ten je najdu te kdekoliv udelam cokoliv prosim poradte predem dekuji
PSK - admin píše:
Středa 17.08.2016 11:39
Odpověď na Váš dotaz obdržíte e-mailem. S pozdravem služba PSK
Jakub píše:
Úterý 16.08.2016 11:02
Dobrý den,
hledám písničku,ve které se zpívá...pořád jen piju a neumím vařit.
PSK - admin píše:
Středa 17.08.2016 11:36
Stanislav píše:
Středa 17.08.2016 00:04
Dobry den, prosim o pomoc s hledanim pisne, ktera zaznela ve filmu Druhy tah pescem. Cast slov z ni zni: lampicku rychle rozsvitim...
Predem moc dekuji za Vasi pomoc.
PSK - admin píše:
Středa 17.08.2016 15:28
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
Anonym píše:
Čtvrtek 18.08.2016 10:51
dobrý den hledám pisnicku ale vím jen první sloku...
'' Cítím cestu skrze temnotu
Naváděný bijícím srdcem
Nemůžu říct, kde ta cesta bude končit
Ale vím, kde začíná''
PSK - admin píše:
Čtvrtek 18.08.2016 12:25
Dobrý den,
píseň s uvedeným textem se nám podařilo dohledat, není ovšem v českém jazyce, ale zpěvák Avicii ji zpívá v angličtině:
Jedná se o píseň Wake Me Up:
* http://www.karaoketexty.cz/[…]/wake-me-up-ft-aloe-blacc-495761
* https://www.youtube.com/watch?v=IcrbM1l_BoI
Jitka píše:
Úterý 23.08.2016 12:32
Dobrý den, zkoušela jsem na internetu vyhledat název písně dle obsahu textu, ale marně.. ráda bych se tedy zeptala zde.. úryvek, který se mi vybaví je: "s tebou chtěl bych potají žít hledat si krásná chtění ve dlaních tvých, svitem jsem bloudil, prosil na kolenou snad má mé štěstí věčnou dovolenou"..dále si nevzpomínám. Předem děkuji za odpověď.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 25.08.2016 12:44
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
Alena píše:
Úterý 30.08.2016 10:03
Dobrý den, mám část textu jedné písničky a chtěla bych zjistit s jaké to je... nikde ji nemůžu dohledat. Děkuji za pomoc :)
část text:
nebudeme hrát, na mám tě rád a mám tě ráda,
jenom stačí, když ti řeknu že spolu nebudeme trávit rána,
jenom noci a pocity hořej jak tráva...
PSK - admin píše:
Středa 31.08.2016 10:54
Dobrý den,
patrně máte na mysli písničku, viz odkaz níže
http://www.karaoketexty.cz/[…]/bad-bitch-594058
Jaroslav Svora píše:
Pátek 02.09.2016 07:23
Dobrý den. Potřeboval bych pomoci s dohledáním názvu písně a interpreta z muzikálu Výtečníci. Píseň začíná: 1. září je v kalendáři označen den, den prý sváteční ......... Děkuji za odpověď.
PSK - admin píše:
Pátek 02.09.2016 14:00
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
www píše:
Neděle 18.09.2016 19:08
Dobrý den hledám pisnicku ve ktere se v refrenu zpiva ram damn nebo neco hrozne podobného.. Pisnicka se hraje v klubech a tak..
PSK - admin píše:
Úterý 20.09.2016 11:45
Dobrý den,
předpokládáme, že se jedná o písničku rockové skupiny Kyle Gass Band s názvem Ram-Damn-Bunctious: https://www.youtube.com/watch?v=qbciXf8ZXpc
Sabina píše:
Sobota 24.09.2016 19:56
Prosím o písničku kus textu im ready im ready im ready i can fly
PSK - admin píše:
Úterý 27.09.2016 08:52
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
Jakub píše:
Úterý 27.09.2016 12:59
Zdravim , scháním písničku myslim že od Imodium ale nejsem si jistý zpívá tam ... "Vím že prohrávám " a dále .. "Víckrát to neudělám" je to takovej zamilovanej text ... děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 27.09.2016 18:19
Dobrý den,
v případě dohledávání písní na základě jednotlivých fragmentů textu, zadáváme části textů v různých kombinacích do internetového vyhledávače Google a zkoušíme jednotlivé odkazy.
I v tomto případě jsme tak učinili a vyhledávali část textu spolu s názvem kapely – Imodium.
Píseň jsme bohužel nenalezli.
Doporučujeme si jednotlivé písně od kapely poslechnout, případně si alba koupit. Jsme si jisti, že písničku tímto způsobem dohledáte.
Čerpat můžete například zde:
http://www.imodiumband.cz/
http://bandzone.cz/imodium?at=info
https://cs.wikipedia.org/wiki/Imodium
https://www.youtube.com/user/Imodiumband
Míra Chvosta píše:
Úterý 27.09.2016 14:15
Dobrý den,
již přes dvě hodiny hledám písničku, kterou jsem zaslechl před pár dny v rádiu. Problém je, že už ani přesně nevím text. Byla to písnička zpívaná českým zpěvákem, ve které zpíval něco v tomto smyslu: není mi jedno, jaký je tento svět, tak mám vlastní ve své hlavě, jen ty vracíš mě zpět, (nebo jen kvůli tobě vracím se dolů) a společně se vznášíme... Slyšel jsem to při řízení, takže už si přesně nepamatuji text. Písnička hraná převážně na akustickou kytaru, ostatních hudebních nástrojů je použito poskromnu.
Předem moc děkuji za jakoukoli pomoc.
PSK - admin píše:
Úterý 27.09.2016 19:02
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
lucka píše:
Pátek 07.10.2016 15:26
Dobrý den, hledám jeden song bude asi nový jediný co si pamatuju je -crazy in love- ... není to od beyonce a ani žádný cover na ten ejjí song. bude to se jmenovat určitě jinak než daný úryvek a bude to nejspíš letošní song.díky
PSK - admin píše:
Pondělí 10.10.2016 15:46
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
slavik píše:
Čtvrtek 27.10.2016 13:35
hledám písničku myslím že je zremixováná,a je tam i don't wanna cry-není to od Mariah Carey fakt ne
PSK - admin píše:
Pondělí 31.10.2016 15:15
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK
RomaRika píše:
Pátek 04.11.2016 21:30
Zdravíčko, chtěla bych vědět, co za písničku je, kde se zpívá mám pocit něco na styl „it's about you and me“ přičemž se to zpívá s mírnýma pomlkama. Dlouho mi píseň zní v hlavě a já nevím, o jakou se jedná :(
Moc děkuju
PSK - admin píše:
Pondělí 07.11.2016 14:40
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK
Miki píše:
Sobota 12.11.2016 16:53
Dobrý den,
Již delší dobu hledám písničku, která je melodií podobná písničce ,,stály báby u silnice", ale slova jsou jiná.
Předem děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 15.11.2016 15:27
Dobrý den, odpověď jsme vám poslali na e-mail, píseň se nám bohužel nepodařilo dohledat, služba PSK.
Anna píše:
Úterý 15.11.2016 22:24
Dobrý den, prosila bych o pomoc s názvem písničky mám jen krátký úryvek z refrénu ( byla to rána měl jsem tři fára mlčíš a nemůžeš se hnout )
Moc děkuji za odpověď
PSK - admin píše:
Středa 16.11.2016 15:41
Dobrý den,odpověď obdržíte e-amailem, služba PSK.
Anonym píše:
Neděle 27.11.2016 19:06
Zdravím chtěl bych vědět , ve které písni se zpívá "Knihu , kterou jsem přečet , exipery" atd :D Děkuji za odpověd :)
PSK - admin píše:
Pondělí 28.11.2016 11:34
Dobrý den,
pravděpodobně se jedná o píseň Petra Rezka s názvem Modrá zem: viz http://www.karaoketexty.cz/[…]/modra-zem-23719 ; https://youtu.be/d5liZvbtT-M
Anonym píše:
Pondělí 28.11.2016 21:07
Děkuji mockrát :D Chvilkama mi šibalo , že si ji nemůžu najít :) děkuji :)
Iva píše:
Úterý 29.11.2016 10:13
Dobrý den, hledám písničku, ve které se zpívá o Heleně. Mám pocit, že je tam doslova "jedině Helena..."
PSK - admin píše:
Úterý 29.11.2016 12:51
Dobrý den, odpověď jsme Vám zaslali na uvedený e-mail. S pozdravem služba PSK
Kateřina Rošková píše:
Pondělí 05.12.2016 16:59
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o pomoc při hledání písně, kde se zpívá: "tvý boky se houpou, oči hoří touhou...". Děkuji :)
PSK - admin píše:
Úterý 06.12.2016 13:33
Elinka píše:
Úterý 20.12.2016 21:03
Dobry den
hledam písničku která hraje na konci videa odkaz; https://m.youtube.com/watch?v=YnUApQOOZyI
Děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 27.12.2016 12:41
Dobrý den,
Bohužel, hledání písně podle slov z tohoto videa: https://m.youtube.com/watch?v=YnUApQOOZyI bylo neúspěšné.
Písně podle zlomků textu vyhledáváme zpravidla pomocí zadávání oněch zlomků do internetového vyhledávače Google, poté pokračujeme na weby: http://www.karaoketexty.cz/; Song lyrics: http://www.songlyrics.com/ či na Youtube: https://www.youtube.com. Zlomky slov Vaší písně se ale neobjevily ani v žádné jiné písni, na kterou bychom se mohli odkázat.
Můžeme Vám doporučit programy, které mohou nalézt píseň podle melodie. Jsou to např. Midomi, Shazam, Musipedii, či Name my tune, avšak většina z nich je vhodná pro mobilní zařízení.
Pokud si budete přát ve hledání pokračovat sami, můžeme Vám doporučit obdobné výše zmíněné vyhledávače, možná budete mít více štěstí.
Odkaz: http://www.zive.cz/[…]/
Anonym píše:
Čtvrtek 22.12.2016 11:54
Dobry den,uz dlouho hledam jmeno zpevaka a songu,kde chytnu pouze cast v refremu who i am.Je to takovy krasny plouzacek.Poradite mi?Dekuji moc
PSK - admin píše:
Úterý 27.12.2016 12:37
Dobrý den,
Bohužel, hledání písně podle slov "who I am" nebylo snadné a není jasné, zda jsme nalezli píseň, kterou požadujete.
Nalezli jsme pro Vás tyto možnosti:
* Chris Young - Who I Am with You - https://www.youtube.com/watch?v=Je_24df8BZs
* The Goo Goo Dolls - Iris (I Just Want You To Know Who I Am) - https://www.youtube.com/watch?v=fnxUJBpuUlc
* Casting Crowns-Who am I - https://www.youtube.com/watch?v=8AMDTrPn_UQ
Písně podle zlomků textu vyhledáváme zpravidla pomocí zadávání oněch zlomků do internetového vyhledávače Google, poté pokračujeme na weby: http://www.karaoketexty.cz/; Song lyrics: http://www.songlyrics.com/ či na Youtube: https://www.youtube.com.
Pokud ani jedna z těchto písní nedopovídá Vašemu zadání, můžete ve hledání pokračovat sami. Můžeme Vám doporučit výše zmíněné vyhledávače, možná budete mít při vyhledávání více štěstí.
pavel píše:
Středa 28.12.2016 21:35
dobrý den, hledám spíše country píseň kde je v textu snad refrén... dnes už sám nevím, jak se to stalo..., jedná se o novou píseń, předpokládám country kapely z Čech, děkuji.
PSK - admin píše:
Pátek 30.12.2016 11:19
Franta píše:
Úterý 03.01.2017 19:24
Dobrý večer..hledám interpreta a název písně ze které znám jenom část textu.."zas budu sama v svém pokoji spát a ráno vztávat do prázného bytu a do všech novin tobě vzkazy psát, že už jsem hodná, já toužím po tvém citu".. moooc děkuji..
PSK - admin píše:
Středa 04.01.2017 16:04
Dobrý den, písničku jsme bohužel podle textu nenašli. Do e-mailu jsme Vám poslali podrobnější informace, služba PSK.
Anna píše:
Čtvrtek 05.01.2017 17:21
Dobrý den hledám písničku od kapely Vltava. Část textu: ten, co je z nich sympatickej nejmíň....na čele má jako takový znak. ten, co neví, že to nemůže mít, neví koho
PSK - admin píše:
Pátek 06.01.2017 12:55
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
Libor Zadražil píše:
Pátek 06.01.2017 19:17
Dobrý den, hledám název písničky, která se mi moc líbí, ale nikdy jsem nestihl její název. Prosím o pomoc při hledání.
Její slova jsou - Ať láska ssi tě najde sama znenadání....
Děkuji za pomoc
PSK - admin píše:
Pondělí 09.01.2017 11:27
Dobrý den, písničku jsme bohužel podle uvedeného textu nenašli. Podrobnější informace jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
Osmajs píše:
Neděle 08.01.2017 14:29
Dobrý den hledám písničku kde se v ref zpívá : woh oh oh hráli je na SP biatlonu v Novém Městě n M. a docela se hraje i na zimákách.
PSK - admin píše:
Úterý 10.01.2017 14:51
Dobrý den, písničku podle zadání jsme bohužel nenašli; podrobnější informace jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
Maja píše:
Středa 11.01.2017 13:55
Dobrý den, hledám jednu píseň,utkvěla mi v hlavě z dětství,ale nepamatuji si interpreta,část textu zní: " funky,funky,funky dnes seš v pohodě a nad hlavou ti lítaj tanky,tohle to je ráj,kde ti všechno daj,protože na funky.... " . Mohli byste mi pomoct při hledání,děkuji.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 12.01.2017 11:40
Dobrý den,
píseň s uvedeným textem jsme bohužel nenašli. Při hledání písničky podle textu máme jako jediný zdroj volný internet a vyhledávače typu Google. Pokud tedy někdo na web vloží text písně, je možné ji ve velké části případů dohledat. Pokud není ovšem nikde zveřejněná, nepodaří se nám ji dohledat.
V budoucnu můžete tedy touto cestou pokračovat v hledání - zadat slova do vyhledávače, příp. využít různá fóra, třeba bude někdo tento text znát.
Zajímavé zdroje:
http://www.karaoketexty.cz/
https://pisnicky-akordy.cz/
http://www.ujdeto.cz/
Služba PSK
Pavla píše:
Sobota 14.01.2017 12:24
Pisen_ mazej ven už tady nechcem byť.
PSK - admin píše:
Úterý 17.01.2017 11:41
Dobrý den, písničku se nám bohužel nepodařilo najít, služba PSK.
Honzicka píše:
Pondělí 16.01.2017 09:31
Dobrý den, prosím o pomoc, hledám píseň, kde je text '' láska se mění, muzika zůstává ¨ . děkuji
PSK - admin píše:
Pondělí 16.01.2017 14:49
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
bejby píše:
Čtvrtek 02.02.2017 11:38
dobrý den,sháním text písně asi: Jackovy housle, v textu je dále .....ty vám měly hlas.....a starej...... zmáčkl kontrabas
neznáte někdo celý text? děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 07.02.2017 17:43
Dobrý den,
Vámi hledanou píseň se nám bohužel dohledat nepodařilo. Třeba ji ovšem bude znát někdo z návštěvníků stránek Ptejte se knihovny.
Služba PSK
PetrS píše:
Čtvrtek 08.08.2024 21:59
Dobrý den,
písničku Jackovy housle mám ve svém trampském zpěvníku i s akordy, mohu poslat fotografii, pokud máte ještě zájem.
Petr Schlemmer
Lucie Valchová píše:
Čtvrtek 02.02.2017 21:01
Nevím písničku, vím pouze: listen to your heartbeat...we can't go, never .....
PSK - admin píše:
Pátek 03.02.2017 12:04
Dobrý den,
předpokládáme, že se jedná o píseň švédské skupiny Friends s názvem "Listen to your heartbeat" : https://www.youtube.com/watch?v=xR4BFQYFzMU
Písní s tímto názvem je ovšem více. Například:
* https://youtu.be/x0niyky5CFk
* https://youtu.be/xdFxDRb4UIE
Dari píše:
Úterý 07.02.2017 00:55
prosím nezná někdo písničku, ani nevím interpreta, ale zpívá se tam asi tohle:
ulicí blíží se pomalé tramvaje, řidič má horký dech, voňavý od čaje! pomalu blíží se šestá....
Děkuji D.
PSK - admin píše:
Úterý 07.02.2017 17:46
Dobrý den,
jedná se o píseň Václava Prejzka "Pražské ráno". Tato píseň zvítězila v 5. ročníku Festivalu politické písně v roce 1977 (http://www.soaplzen.cz/sites/default/files/rocenky/2005.pdf (str.93 ) Přehrát si ji můžete například na stránkách: http://mp3fast.org/vaclav-prejzek-prazske-rano-27443310.htm
Služba PSK
Dari píše:
Úterý 07.02.2017 21:12
Velice děkuji za tak rychlou odpověď a nalezení písničky! Jsem mile překvapená, moc děkuji!!!
Katka píše:
Pátek 17.02.2017 08:59
Dobrý den, hledám písničku která zazněla v novém českém filmu Všechno nebo nic, jak odjížděli na hory do Tater. Začínala slovy "Open your eyes"... a myslím, že zpíval chlap (možná skupina)... Děkuji :)
PSK - admin píše:
Pátek 17.02.2017 12:27
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
Tereza píše:
Úterý 21.02.2017 14:20
Dobry den potřebovala bych poradit jak se jmenuje tahle píseň tenhle text
je mi stoho blbě, ty tvoje kecy
chtěla jsem srašně moc, ale už nechci
dal jsi mi ránu bod pás a srdce zlomil
začít si s tebou byl největší omyl
PSK - admin píše:
Středa 22.02.2017 11:16
Dobrý den,
hledání písně podle slov "je mi stoho blbě, ty tvoje kecy, chtěla jsem srašně moc, ale už nechci dal jsi mi ránu bod pás a srdce zlomil, začít si s tebou byl největší omyl" bylo úspěšné. Tato píseň se jmenuje "Proč je všechno jinak" a nazpívala ji raperka SharkaSs.
Odkaz na video a text můžete shlédnout zde:
http://www.karaoketexty.cz/[…]/proc-je-to-vsechno-jinak-290287
Anonym píše:
Neděle 05.03.2017 22:43
Dobrý den,chtěl bych se zeptat na jméno písničky s textem:Nebe je rudé po červáncích,země je rudá od krve.Díky za odpověď.
PSK - admin píše:
Pondělí 06.03.2017 15:02
Hroznejdort píše:
Úterý 07.03.2017 09:45
Dobrý den,
mohu poprosit o pokus zjištění country skupiny hrající na country radiu kde je text :
na (v) kopci ho dohnali, do držky mu dali
Děkuji za pomoc
PSK - admin píše:
Středa 08.03.2017 10:37
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail, služba PSK.
Lucie píše:
Sobota 01.04.2017 22:23
Dobrý den, hledám jednu písničku, kterou jsme slyšeli v rádiu, ale zatím bez úspěchu. Vybavuji si pár slov: mám doma psa, co se mnou cvičí, ženu co na mě z kuchyně syčí, dětem dávno nerozumím, ideálů se vzdal, práce ta mě k smrti nudí, v horku se potím a zima mě studí, bůh se na mě vykašlal....
Děkuji za pomoc :-)
PSK - admin píše:
Úterý 04.04.2017 14:17
Dobrý den,
jedná se o píseň Hany Robinson - Krokodýl z alba "Brouk v hlavě".
* http://hanarobinson.cz/mp3-ukazky/
* https://youtu.be/NrOYOPgZtVg
* https://youtu.be/AGOPPOkk2Lg
Sofia píše:
Pátek 07.04.2017 21:38
Dobrý den!
Chtela bych se zeptat na jméno písničky s textem (zpeva muž) :
Aaano přesně tak..
Děkuji za pomoc ! :)
PSK - admin píše:
Úterý 11.04.2017 12:34
Dobrý den,
bohužel se nám dle Vámi zadaného textu nepodařilo název písně ani interpreta dohledat.
Milinka píše:
Pondělí 10.04.2017 08:49
Dobrý den prosim o pomoc s hledáním písničky. Hráli ji nedávno v práci v rádiu a zpívá to kluk a holka. Myslím že kluk tam i repuje a písnička je česká. Řekla bych že nebude ani nějak stará. Jedine co si pamatuji je něco jako: nad hlavami nám andělé spí. Předem děkuji
PSK - admin píše:
Pondělí 10.04.2017 13:42
Dobrý den,
hledání písně podle textu je spíš věcí náhody. Nemohlo by se jednat o písničku, viz níže?
Knopfler, Mark ­ Beyond My Willdness Dream Andělé asi spí
Iveta píše:
Úterý 18.04.2017 19:54
Dobry den, nekde jsem slysela pisnicku ale nevim jak se jmenuje.. zapamatoala jsem si jen " devátého čtvrtý devadesátosm se zrodil.." dekuji předem za pomoc
PSK - admin píše:
Čtvrtek 27.04.2017 17:30
Dobrý den,
Nika píše:
Neděle 23.04.2017 23:09
Dobry den, shanim pisnicku, ktera se mi hraje v hlave, je cca 15 let stara, zpiva ji muz (muzi), na zacatku pisne je moc pekne klavir, pisen je pomala, pak se tam hodne opakuje slovo Hallelujah.....to je asi malo, ze? :D vim melodii, ale tu Vam tady tezko predam :D
PSK - admin píše:
Pondělí 24.04.2017 16:03
Dobrý den,
autorem písně Hallelujah je původně Leonard Cohen. Verze, kterou ovšem máte pravděpodobně na mysli Vy, byla nahrána v roce 1991 Johnem Calem.
Píseň v jeho podání se můžete poslechnout například zde: https://youtu.be/DinEKqtCDkg
Více informací o této písni si můžete přečíst například zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Hallelujah_(p%C3%ADse%C5%88,_Leonard_Cohen)
Nika píše:
Úterý 25.04.2017 22:50
Diky moc za reakci, ale tuto "shrekovou" hallelujah nemyslim prave :) ...tu, kterou mam na myslim, bude mozna z vericiho prostredi, nevim...ma nekolik slok, rekla bych tak cca 5 min dlouha...kdyz jsem ji slysela, neumela jsem anglicky, takze slova mi ted nedavaji smysl...prvni slovo je myslim "come"........no asi nenajdu...:)
Tereza Jiříková píše:
Sobota 06.05.2017 18:31
Dobrý den, přála bych si zjistit název písničky ,jejíž úryvek zní: "Tak dej mi more love,lásku tu si nech protože bitches kolem všude...". Děkuji za odpověď. T.J.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 11.05.2017 08:56
Dobrý den,
domníváme se, že by se mohlo jednat o následující píseň:
http://www.karaoketexty.cz/[…]tice-prod-dokkeytino-787761
Marek Doležal píše:
Neděle 07.05.2017 07:22
Dobrý den, hledám rockovou či metalovou píseň. Na jejím začátku se zpívá něco jako: I am the one.
Předem děkuji za odpověď :)
PSK - admin píše:
Úterý 09.05.2017 14:16
Hezký den,
našli jsme několik písní, které spojením „I am the one“ začínájí a zároveň spadají do rockového či metalového žánru.
První je píseň „Ultimate“ od interpreta „Denzel Curry“. Odkaz na text písně: http://www.karaoketexty.cz/[…]/ultimate-767217
Nebo také: „I am the one“ od skupiny „Rancid“: http://www.karaoketexty.cz/[…]/i-am-the-one-153753
„I am“ od skupiny „Marauder“: http://www.karaoketexty.cz/[…]/i-am-the-one-414249
„I am the one“ od skupiny „Inkubus Sukkubus“: http://www.karaoketexty.cz/[…]/i-am-the-one-244558
Karolina píše:
Neděle 14.05.2017 14:54
Dobrý den,
dlouho hledám název jedné písničky ze série pohádek "Strom pohádek", vždy ji hraji na začátku a na konci. Zpívá se tam: "Všechno co tam uvidí, všechno co tam uslyší, at do knížky napíší a pošlou nám."
Děkuji za odpověď. Karolina
PSK - admin píše:
Úterý 16.05.2017 16:29
Hezký den,
úvodní píseň k sérii televizních pohádek „Strom pohádek“ z roku 1987 složil Ladislav Štaidl ve spolupráci s Pavlem Krejčou.
Píseň se nám podařilo dohledat pouze pod názvem televizní série – „Strom pohádek“. V textu se přímo zpívá: „Za sedmero řekami, za sedmero horami, leží velký pohádkový sad … Listy plné pohádek atd.“ Je tedy pravděpodobné, že se název písně a seriálu shoduje.
pavel píše:
Úterý 16.05.2017 21:09
Dobrý den, hledám písně z youtube "podobní zvěři", je to špatně slyšt, první, "Už dávo neznám parních mašin hvízdání..." 2/Povím vám příběh co nerad vyprávím, je lepší říkat dětem pohádky..."3/ píseň Zlaté dny od Greenhorns zpívané ale v této verzi na Podobní zvěři. Děkuji
PSK - admin píše:
Středa 17.05.2017 13:57
Dobrý den,
vyhledat píseň jen na základě zlomku textu je většinou otázkou náhody a v případě první a druhé písně jsme bohužel takovou, která by obsahovala takovýto text, ani žádný jemu podobný nedohledali.
Níže posíláme odkazy na dvě dohledané písně:
Greenhorns - Zlaté dny: https://www.youtube.com/[…]/watch?v=nNPeHnQTypA
Podobni zvěři - Pěšáci - h. Wabi Ryvola / sl. Fredy: https://www.youtube.com/watch?v=cL_c_jSzH1s
Přejeme Vám hodně štěstí.
Matej píše:
Sobota 27.05.2017 12:39
Dobry den hledam pisnicku ve ktere se zpiva.... dostala mě do kolen, přestal jsem verit na lasku.
PSK - admin píše:
Středa 31.05.2017 08:39
Dobrý den,
když zadáte tento úryvek do Google, jako první Vám naskočí odkazy na celý text a klip k písničce. Jedná se o píseň Maria od Stein27 (https://www.youtube.com/watch?v=UejRWo9Pm98; http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/stein/maria-811232).
Lenka vesela píše:
Úterý 06.06.2017 17:41
Dobry den. Schanim pisen co se hraje na country radiu ale unika mi nazev i interpret. Zpiva se tam...... Pozdravujte rous mily pane, penize na nove saty ze ji posilam........ Vic jsem nepochytil. Nevite nazev a interpreta??? Dekuji
PSK - admin píše:
Středa 07.06.2017 10:52
Dobrý den,
pravděpodobně se jedná o píseň, která pochází z alba "Hold Johnnymu Cashovi". Píseň v českém jazyce nazpíval Petr Horák a nese název "Pozdravujte Rose" (v originále Give my Love to Rose).
Celou píseň si můžete poslechnout zde: https://youtu.be/wMcHPHZLZMk
Zmíněné album: https://www.supraphonline.cz/[…]/2144-hold-johnnymu-cashovi?trackId=33344
Martin píše:
Středa 07.06.2017 22:49
Dobry den, chtel bych se zeptat na nazev jwedne pisnicky....je to anglicka pisen, ne moc znama.....szacina zhruba slovy: ".....They call it magic they call it...." dale se tam objevuje slovicko "wolfes"...dal uz ale nevim, predem dekuji za odpoved....
PSK - admin píše:
Čtvrtek 08.06.2017 11:07
Dobrý den,
nemohlo by to být toto, viz níže? Slovíčko wolfes nebo spíš asi wolves se tam sice nevyskytuje, ale mohl/a jste špatně zachytit anglický text...
"Magic"
Call it magic
Call it true
Call it magic
When I'm with you
And I just got broken
Broken into two
Still I call it magic
When I'm next to you
...
https://www.youtube.com/watch?v=Qtb11P1FWnc
http://www.azlyrics.com/lyrics/coldplay/magic.html
http://www.karaoketexty.cz/[…]/magic-575602
Kateřina Peluchová píše:
Čtvrtek 15.06.2017 16:30
Dobrý den,
z jednoho známého hitu dřívější doby znám pouze úryvek, bylo by možné dle toho zjistit, o jakou píseň, nebo interpreta se jedná?
Text: " Víc než chtěl jsem ti jen říct, ti řekly moje růže"
Moc děkuji.
PSK - admin píše:
Pondělí 19.06.2017 08:40
Dobrý den,
jedná se písničku Vyznání v růžích, kterou nazpívala Helena Vondráčková, viz níže
http://www.karaoketexty.cz/[…]/vyznani-v-ruzich-162127
Jana píše:
Úterý 27.06.2017 20:49
Dobrý den, zajímá mě interpret písně, kterou hrají na rádiu Český rozhlas. Vždy stihnu jen konec písně. V textu je,, Ve dvou světem jít, chci si tě vzít.,,
Zpívá to mladý kluk.
Děkuji
PSK - admin píše:
Pátek 30.06.2017 11:00
Dobrý den,
odpověď jsme Vám zaslali e-mailem. S pozdravem služba PSK
Elís píše:
Pátek 30.06.2017 18:21
Dobrý den, hledam písničku ve které se zpívá "ona už není zadaná" :) děkuji za odpověď.
PSK - admin píše:
Pondělí 03.07.2017 15:06
Mohlo by se jednat o tuto písničku: Nik Tendo - Savana ft. Frank Wild [prod. Bondyfan], odkaz: http://challenge-bitva.ru/onlayn/VmFNTjU2ZmV6cmM/ . S přátelským pozdravem, PSK
Jiří píše:
Pátek 30.06.2017 20:15
Zdravim,jste vazne skveli.Hledam nemeckou pisem s textem "Lamborginy und Ferary"
Diky
PSK - admin píše:
Pondělí 03.07.2017 13:32
Dobrý den,
pravděpodobně jde o německou píseň „Unendlich Gleich“ od skupiny Tagtraeumer. Text písně naleznete zde: http://www.songtexte.com/[…]/unendlich-gleich-g73f1a2f1.html.
Přidáváme ještě odkaz na oficiální video: https://www.youtube.com/watch?v=bE9dv_f4oko
Venca píše:
Sobota 01.07.2017 13:20
Dobry den moc prosim potrebuju najit pisnicku ve ktere se zpiva neco jako fyzlajk fyzlajk ckamin hraje nekdy na relax radiu na prani dekuji moc
PSK - admin píše:
Pondělí 03.07.2017 13:36
Dobrý den,
rádi bychom Vám v hledání názvu písně pomohli, avšak potřebovali bychom blíže specifikovat obsah písně nebo interpreta (zda se jedná o zpěvačku, zpěváka či kapelu), jakého stylu píseň je apod. Pokud zrovna píseň v radiu slyšíte, je možné zjistit na internetových stránkách Relax radia název písně, který je uveden v pravém horním rohu monitoru vedle fotografie moderátora. Další možností je kontaktovat přímo Relax radio, kde je k dispozici formulář s dotazy, viz http://www.radio-relax.cz/vas-dotaz/.
Hana píše:
Pondělí 03.07.2017 11:14
Dobrý den, viděla jsem film Všechno nebo nic a je tam píseň anglicky. Zpívá ji i sokol v knihkupectví a pak hraje, když Lidna dává číst knihu svým přátelům.
Děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 04.07.2017 12:44
Dobrý den,
k filmu Všechno nebo nic nevyšel žádný soundtrack, a tak píseň není samostatně zveřejněna. K filmu jsou k dispozici jen písně Love is the only way, kterou nazpívala Alžběta Kolečkářová (viz https://www.youtube.com/watch?v=JvWmO9Wi_Z4) a píseň všechno nebo nic od Ewy Farné. Autorem hudby k filmu je pan René Rypar, který je aktivní například na svém facebookovém profilu, kde ho můžete kontaktovat a informovat se o Vámi hledané písni.
Jindra píše:
Středa 19.07.2017 10:24
Dobrý den,prosím o pomoc zda znáte českou písničku kde se zpívá něco jako : zakryji Ti oči dlaní a ty se zeptáš kdo je to ,odpovím já jsem láska Tvá................ Nemůžu to nikde najít a jen tento refrén mi zůstal v paměti. Díky moc :-)
PSK - admin píše:
Čtvrtek 27.07.2017 11:17
Hezký den,
s největší pravděpodobností jde o píseň Marcela Zmožka – Dlaně, v níž se zpívá:
Svý hojivý dlaně mi ze zadu na oči dej,
Ty léčivý fáče a řekni mi "hádej, kdo jsem?"
Svý hojivý dlaně mi ze zadu na oči dej
A zašeptej "raple můj bláznivej, milovanej“
Jsem láska tvá
odkaz na píseň: http://www.karaoketexty.cz/[…]/dlane-409786
Kuba píše:
Středa 26.07.2017 21:22
Dobry den chtel bych se zeptat na jmeno pisne vim akorat par slov zpiva se tam treba je stara kolem te 90 80 a zpiva to cech slova treba: ospalou a nudnou zabavou a nebo odchaazim a vzadech slysim smich byl bych rad kdyby by mi nekdo poradil
PSK - admin píše:
Čtvrtek 27.07.2017 13:54
Dobrý den,
pravděpodobně se jedná o píseň Sagvana Tofiho z roku 1986 – Večírek. Píseň si můžete poslechnout zde:
https://www.youtube.com/watch?v=DgBvUYZ4AME.
Petra píše:
Pondělí 31.07.2017 23:24
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na název jedné písničky, nepamatuji si pořadí slov, ale zpívalo se o něčem ve smyslu "Vítr mi foukl do vlasů .... cukr ... vůni piňa colady ... má vůni kokosu." Vím, že se v písni hrálo hodně na kytaru a písnička byla rychlá a veselá.
PSK - admin píše:
Úterý 01.08.2017 10:37
Dobrý den,
je nám líto, ale píseň se nám bohužel nepodařilo najít.
V případě dohledávání písní na základě části textu, zadáváme části v různých kombinacích do internetového vyhledávače Google a zkoušíme jednotlivé odkazy.
V případě, že píseň není příliš známá a nikdo její text na internetu nesdílel, tedy píseň bohužel nelze dohledat.
Můžete zkusit s Googlem pracovat sám/sama, možná bude mít více štěstí…
Anonym píše:
Středa 16.03.2022 16:51
Není to od Heleny Vondráčkové Piňacolada
Mirek píše:
Čtvrtek 03.08.2017 09:11
Dobrý den, hledám cz píseň v rock-punkovém žánru refrén:
pořád slyším slova, co zas a znova, k zemi mě tlačí,tlačí jako kámen
Mizerný slova,mizerná doba, a potom zbývá říct jen ámen
Děkuji za odpověď
PSK - admin píše:
Čtvrtek 03.08.2017 17:47
Dobrý den,
píseň s refrénem "pořád slyším slova, co zas a znova, k zemi mě tlačí, tlačí jako kámen, mizerný slova, mizerná doba, a potom zbývá říct je ámen" se nám nepodařilo dohledat. V případě, že danou píseň hraje nějaké radio, nabízí se možnost prohledat web příslušného radia a jeho archiv či playlist z období, kdy radio píseň hrálo, popřípadě se na radio obrátit s dotazem na název písně.
Anonym píše:
Pondělí 14.08.2017 18:38
Dobrý den,
chtěla bych poprosit vyhledat písničku, ale bohužel vím, že v textu je slovo ,,lázně,, a zpívá se tam o něčem jako, že už nezbývá moc času nebo pár dní nebo tak něco...víc jsem nestihla, bylo to min. týden v rádiu a řekla bych,že to byl nějaký český zpěvák nebo kapela , střední věk...Děkuji
PSK - admin píše:
Pondělí 04.09.2017 16:10
Dobrý den,
indicií, podle kterých bychom píseň mohli najít, je bohužel skutečně velmi málo. Vašemu popisu by mohla odpovídat píseň „Marjánkový lázně“ od skupiny Moudrej Tabák. O něco méně pak skladba „Fakír v lázních“ od kapely Buty.
Odkaz na obě písně naleznete zde: http://www.karaoketexty.cz/[…]/marjankovy-lazne-379739
http://www.karaoketexty.cz/[…]/fakir-v-laznich-36932
Veronika Hanáčková píše:
Středa 16.08.2017 22:57
Dobrý den, vím, že přicházím s trochu netradičním dotazem, ale nevím už, kde bych se zeptala. Kdysi jsem měla jednu písničku - jmenovala se mandala08 óm rám a zpívalo se tam óm rám džajarám, džaja džaja rám. Měla jsem ji ještě před asi osmi lety, ale teď ji nemůžu nikde najít, neznám ani interpreta, ani album a ráda bych je zjistila. Rytmus je pravidelný dvoudobý asi v rychlosti tikotu hodin po sekundách, možná trochu rychlejší. Začíná zpívat žena, přidává se buben a tamburína a pak se přidávají ostatní a krásně to graduje do vícehlasu.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 17.08.2017 15:28
Dobrý den,
s radostí Vám oznamujeme, že jsme píseň kterou hledáte pravděpodobně našli!
Mohlo by se jednat o: https://www.youtube.com/watch?v=LqgxHju6l6c
Jedná se pravděpodobně o mantru, něco málo o nich si můžete přečíst například zde:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Mantra
SIVANANDA. Džapa jóga: (souhrnné pojednání o mantra šástře). Praha: Pražská prajága, 1992. 100 s. ISBN 80-900959-1-7.
Veronika Hanáčková píše:
Čtvrtek 17.08.2017 15:35
Tohle bohužel není ono.
Michal píše:
Sobota 19.08.2017 17:12
Dobrý den všem, hledám na internetu písničku zřejmě ze 70.let., název a interprety.
Refrén písničky je:
Pokoj blízko nebe máme, jedna skříň a postel železná,
ikdyž už se dávno známe, přesto toho ještě hodně zbývá..........A co má být
Teď chci mít jak princezna zámek a v něm aspoň jak v bavlnce chci žít...........Já vím jak žít
vydrž chvíli bez poznámek,dej mi čas ať můžu v klidu snít.
Zpívá to zpěvačka a přizvukuje chlap za těmi tečkami, něco jako Miluška Voborníková a Petr Spálený - Gimine
PSK - admin píše:
Pondělí 21.08.2017 14:49
Dobrý den,
odpověď jsme Vám zaslali e-mailem. S pozdravem služba PSK
Danil harasim píše:
Čtvrtek 24.08.2017 17:40
Hledam písně kde je v refrénu:milej pane muj zivot nebyl dlouhej někdy bylo fajn a nedky zase ouvej
PSK - admin píše:
Pondělí 28.08.2017 08:59
Luciana93 píše:
Sobota 26.08.2017 07:45
Dobry den,tak jsem zvedava jestli pomuzete i me .... V nasem Tesco radiu hraje pisnicka,ktera zacina ,,Chtel bych slyset tvoje srdce bit na to jak malo te znam ,, v refrenu je pak neco ,,tvoje oci uz neveri , sanci davam a hleda se male primeri,, zkousela jsem to vsude najit a dokonce i nahrat na google aplikaci ,,co je to za pisnicku,, a nic :-( Prve jsem si myslela,ze je to skupina NEBE,ale neni.Prosim o pomoc
PSK - admin píše:
Úterý 29.08.2017 09:44
Dobrý den,
odpověď jsme Vám zaslali e-mailem. S pozdravem služba PSK
Ondřej píše:
Neděle 27.08.2017 01:32
Zdravím hledám písničku co hrajou v rádiu ale neznam název vim jen ze tam spivani (napoj iontovy jeee e.... a pak tricak a bicak) díky za odpoved
PSK - admin píše:
Pondělí 28.08.2017 10:35
Dobrý den,
pravděpodobně se jedná o novou píseň Doctora P.P. "Bicáky, tricáky, kokosáče".
Bohužel volně na internetu prozatím není k dispozici videoklip či ukázka této skladby. Poslechnout si ji můžete např. na Spotify.
Viz:
* http://www.doctorpp.cz/aktualita/sdf/
* http://www.doctorpp.cz/[…]/
* https://open.spotify.com/album/4wPvYphNsnjrXdUkTxIkK9
Dušan píše:
Neděle 27.08.2017 14:48
Dobrý den* Chtěl bych poprosit o název písničky a která skupina ji hraje. Hlavní a opakující se část textu byla "Nám patří tahle chvíle" a pak taky
"...s náma to i zatočíš". Zaslechl jsem ji dnes na Country rádiu, byla hodně vtipná-rytmická, taková blues-rocková.Youtube mně nic neřeklo,tak
prosím tímto Vás...DÍKY předem moc!
PSK - admin píše:
Pondělí 18.09.2017 10:11
Dobrý den,
odpověď jsme Vám zaslali e-mailem. S pozdravem služba PSK
Zdenek píše:
Pátek 15.09.2017 09:52
Dobry den mam prosbu ja jsi nemuzi spomenout na pisen a ani nazev mam v hlave jen cast textu a to jen utrzky " to je starej zetor dobrej stroj ne to je policejni anton" " pil jsem rum byl to rum pepino" a pak ho zatkly a je u soudu a tam je " sjte obvinen z pokusu o znasilneni, z znasilneni, pokusu o vrazdu, z vrazdy " a dal jsi nemehu spomenout a hlavne uz vubec ne na nazev dekuji za pomoc pokud nekdo budete vedet ja jsem bez radnej dik
PSK - admin píše:
Pondělí 18.09.2017 09:58
Dobrý den,
Vašemu dotazu nejvíce odpovídá text české verze písně Without me od Eminema. Text písně i videoklip najdete na následujícím odkaze: http://www.ujdeto.cz/[…]/
Zdroje:
http://www.ujdeto.cz/[…]/
https://www.youtube.com/watch?v=entE-hg8ib8
Zdenek píše:
Pátek 15.09.2017 11:41
Dobrej jeste se tam taky je jeste jak vykrada trezory a ze mu na to staci otvirak
Terina píše:
Čtvrtek 21.09.2017 17:00
"" Tam někde v dálce kde je jen modré nebe, slunce tě pálí a moře trochu zebe.......Budem se jen dívat do očí a všechno kolem nás se zatočí. ,,
Zdravím nevíte prosím jak se jmenuje tato písnička z které znám jen tato slova?
PSK - admin píše:
Pátek 22.09.2017 10:28
Dobrý den,
odpověď najdete ve svém e-mailu. Služba PSK
Andy píše:
Čtvrtek 19.10.2017 09:07
Dobrý den, nedávno jsem slyšela písničku, kterou mi bohužel nenašel ani Shazam ani SoundHound. Zpívala to holka a často se tam opakovalo "Fly can't hide" ... víc o ní bohužel nevím :( Byla bych vám moc vděčná kdyby se vám ji podařilo nějakým způsobem najít.. :) Předem děkuji
PSK - admin píše:
Pátek 20.10.2017 13:34
Dobrý den,
po usilovném hledání se obáváme, že jsme píseň, co hledáte, nenašli. Přesný text "fly can´t hide" se v žádné písni, které Vám udáváme níže, nevyskytuje. Texty následujících písní ale obsahují podobná spojené nebo alespoň jedno z uvedených slov. Otázka je, zda se Vám podařilo odposlechnout správně text písně a zda se na místě slova "fly" nevyskytuje něco jiného.
Bohužel více Vám pomoci není v našich silách.
Caitlin Parrott: Eyes can´t hide
https://www.youtube.com/watch?v=SyfNLrG3tho
XIII - You Can Fly, You Can Hide
https://www.youtube.com/watch?v=L2btQJ8-Zbs
Sofia Carson - Why Don't I (Audio)
https://www.youtube.com/watch?v=0xrYCfKLFvw
Fly Away, Amanda Brown
https://www.youtube.com/watch?v=8Zk-QQHvTsU
ZDROJ:
https://www.youtube.com
Jitka píše:
Čtvrtek 19.10.2017 23:33
Prosim, shanim zahranicni pisen,ktera je v angl. a v textu se zpiva o tom, ze jiny uz to nebude,nebo hodne podobne na ten zpusob. Mohli byste mi poradit,o jake pisne by se mohlo jednat..?
Mockrat diky, J.
PSK - admin píše:
Pondělí 23.10.2017 08:57
Dobrý den,
našli jsme několik zahraničních písní, ve kterém se podobné slovní spojení vyskytuje. Zkuste se na ně podívat, třeba mezi nimi píseň naleznete:
Bastille – Two evils: http://www.karaoketexty.cz/[…]/two-evils-775393
Lifehouse – Hanging by a moment: http://www.karaoketexty.cz/[…]/hanging-by-a-moment-118815
Interpol – Obstacle: http://www.karaoketexty.cz/[…]p;id=106739&sid=footmue
Metalica – Nothing else matters: http://www.karaoketexty.cz/[…]/nothing-else-matters-154038
Willow Smith – Not so different: http://www.karaoketexty.cz/[…];id=750132&sid=bv7jbycn
Sharon Van Ette – Nothing will change: http://www.karaoketexty.cz/[…]/nothing-will-change-627295
K hledání zahraničních písní lze použít například tento šikovný vyhledávač, který píseň najde i z úryvku textu: https://findmusicbylyrics.com/
Deny píše:
Neděle 22.10.2017 20:27
Ahoj, hledám písničku: pravděpodobně anglický pop(elektro), jediný co vím tak si myslím, že jsem jí slyšel kdysi v paskvilu, ale hlavně si pamatuju klip. V klipu se na začátku rozhodne hlavní postava (pravděpodobně i zpěvák skupiny) ukončit vztah se svojí přítelkyní a tak se vydá na "procházku" městem a začne zpívat.. něco proti té své přítelkyni a postupně se k němu přidávají lidi z okolí a skandujou s ním a podporujou ho. Když už je konečně u jejího baráku tak zazvoní a ostatní lidi už tam nejsou a jemu zmehne :)
PSK - admin píše:
Čtvrtek 26.10.2017 12:09
Dobrý den,
v tomto případě se bohužel nemáme při vyhledávání čeho zachytit. Hledat píseň podle obsahu videoklipu není bohužel možné. Třeba se ovšem najde někdo, kdo píseň taktéž viděl a napíše její název do komentáře
Kjus píše:
Čtvrtek 02.11.2017 18:40
Dobrý den nevíte jak se jmenuje písnička ve které se zpívá whats the many ?
Jana píše:
Čtvrtek 02.11.2017 21:28
Dobrý den hledám píseň kde se zpívá- Who we are - moc děkuji za odpověď :)
PSK - admin píše:
Pátek 03.11.2017 11:01
Dobrý den,
píseň s názvem "Who we are" nazpívala řada interpretů. Některé z nich můžete nalézt i s texty písní na stránkách: http://www.karaoketexty.cz/[…]p;sid=asjtr&x=0&y=0
Anonym píše:
Středa 15.11.2017 15:46
Dobrý den chci se zeptat jak se jmenuje písnička kde se zpívá. " Přestaň se chovat ja namyšlená kráva."
PSK - admin píše:
Pondělí 20.11.2017 11:57
Dobrý den,
asi jste měli na mysli následující "píseň", viz odkaz níže
http://www.karaoketexty.cz/[…]ivota-official-music-615914
Free-z , žena do života, dva ...
...
Přestaň se chovat jak namyšlená nána,
nebuď kurva jednou z tebe bude máma.
Jestli jsi děvka tak tebe nechci.
Pro všechny šlapky a správný ženský !!!
Adam T. píše:
Pondělí 27.11.2017 18:02
Dobrý den, chtěl bych zjistit název jedné písně... Je to rap a refrén je tento... „tohle je pravdivý příběh“ „já jsem osamělý chlapec“ „vychovává nás ulice máme betonové srdce“
Jestli by to někdo našel, tak děkuji předem.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 30.11.2017 10:06
Dobrý den,
podle úryvku z textu se nám píseň bohužel najít nepodařilo. K hledání používáme běžně dostupné postupy (google, karaoketexty, youtube), výsledek tedy často závisí na štěstí. V tomto případě jsme nalezli pouze pár podobně laděných textů: http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/serega/srdce-533564
http://www.karaoketexty.cz/[…]/zdvorily-gangster-802320
http://www.karaoketexty.cz/[…]/ougi-sweeto-srdce-z-betonu-390094
Přejeme úspěch při dalším pátrání.
Radka píše:
Středa 29.11.2017 07:16
Dobrý den, hledám song s textem: “tvý boky se houpou, oči hoří touhou, nikdo z nás již nechce jít spát.”
Děkuji za odpověď
PSK - admin píše:
Středa 29.11.2017 17:13
Dobrý den,
Bohužel, hledání písně podle slov "tvý boky se houpou, oči hoří touhou" bylo neúspěšné.
Zlomky slov Vaší písně se ale neobjevily ani v žádné písni, která by nabízela daný kontext. Jednotlivá slova byla nalezena v těchto případech:
* Celý vesmír hoří mou touhou - https://www.youtube.com/watch?v=EGoQHEIIIkM
* Ewa Farna - Mám boky jako skříň - https://www.youtube.com/watch?v=1Z4cPBpJiWc
Obáváme se, že ani jedna varianta neodpovídá Vašemu zadání.
Pokud si budete přát ve hledání pokračovat sami, můžeme Vám doporučit obdobné vyhledávače, možná budete mít více štěstí.
Aneta píše:
Středa 29.11.2017 19:14
Dobrý den, hledám song s textem "chvíli to bylo krásní,tak jen muzikální, snad byly jsme štastní pořád bez přestání ,pak přijdou chvíle, kdy jde do tuhýho, vidíš ..."
PSK - admin píše:
Pondělí 04.12.2017 09:50
Dobrý den,
pravděpodobně se jedná o píseň skupiny ZakázanÝovoce s názvem Alkoholka: http://www.karaoketexty.cz/[…]/alkoholka-199334
Ladus píše:
Úterý 05.12.2017 10:32
Dobrý den,
hledám písničku a noty, kterou chceme tuto sobotu zahrát babičce na pohřbu, ale nikde ji nemůžeme najít. Je to: Písnička lásky, každému stejně zní a kdo ji uslyší, ten štěstí najde v ní ...Moc děkuji, babička ji chtěla nechat zahrát a chceme ji to splnit. Moc děkuji
PSK - admin píše:
Čtvrtek 07.12.2017 10:57
Dobrý den,
písničku i s notami se nám podařilo najít ve fondu Hudebního oddělení Národní knihovny. S ohledem ke znění autorského zákona Vám však nemůžeme poskytnout kopii tohoto díla.
Pokud jste čtenářem/čtenářkou Národní knihovny, dílo si můžete objednat a vypůjčit k samostatnému studiu ve Studovně rukopisů a starých tisků. Pokud se chcete čtenářem/čtenářkou stát, je dobré si prostudovat následující návod: https://www.nkp.cz/[…]/jak-to-tady-chodi. Dílo si posléze vyhledáte v katalogu https://aleph.nkp.cz/F/. Plná citace díla je: BENEŠ, Jára. Písnička lásky: tango z operety "U sv. Antoníčka" [hudebnina]. Praha: Kovářík, C1939. [2] s. [Sbírka lidových popěvků; č.] 511. Edition F. K.; č. 1829.
Další publikaci, v níž se vyskytuje Vámi hledaná píseň pod názvem Čtvrté Kováříkovo lidové album pro klavír a zpěv: nově přepracovaná opereta: U svatého Antoníčka [hudebnina]. Praha: Kovářík, (1939). 15 s. je k dispozici v Moravské zemské knihovně v Brně.
Kristyna píše:
Středa 06.12.2017 18:20
Dobrý den, celý den mi v hlavě hraje jedna pisnicka pořád dokola a za boha si nemohu vzpomenout jak se jmenuje. V hlavě mi utkvěla pouze tři slova:D "... nám šanci dává" mám pocit, že jsem ji slyšela v nějaké pohádce ale víc opravdu nevím. Děkuji za odpověď :)
PSK - admin píše:
Čtvrtek 07.12.2017 10:05
Dobrý den, šanci nám může dávat cokoli a kdokoli, nevzpomněla byste si ještě aspoň na pár slov?...
Svět nám šanci dává, nesmíme se jí vzdát...
http://www.ceskatelevize.cz/[…]/titulky
Rodeo
Interpret/autor: Věra Martinová
...
Emi D Emi
Rodeo je velká sláva každej z nás o tom čet
Emi A Emi H Emi
Rodeo všem šanci dává rodeo je jako svět ...
patrik píše:
Středa 06.12.2017 18:38
,, tuhle tu vetu vet znal i einstain nazpamět " nevite nekdo co je to za písen?
PSK - admin píše:
Pátek 08.12.2017 09:51
Dobrý den,
pravděpodobně se jedná o píseň skupiny Rybičky 48 s názvem "Slibuju, že nebudu pít".
Všechna ostatní slova jsou stejná dle Vašeho zadání, pouze se nejedná o Einsteina ale Shakespeara :-) úryvek z textu:
"Chceš ode mě slyšet tu větu vět,
kterou i Shakespeare znal nazpaměť."
Celý text písně můžete nalézt zde: http://www.karaoketexty.cz/[…]/slibuju-ze-nebudu-pit-618043
Vasek píše:
Sobota 09.12.2017 21:13
Dobrý den. Hledám písničku o koni. Jediná část kterou si pamatuji je "a tak se mé hříbátko vrátilo zpátky aby se zněj stal šampion drah tu lisinku má od své matky život jsou příběhy v periodách"
Kabu píše:
Čtvrtek 14.12.2017 09:04
Dobrý den,
hledám písničku, je starší, pravděpodobně rap, je to česká písnička, text je o nějakém únosu a na konci je, že otec najde svoji dceru zabitou v kufru auta a končí slovy “vezme krochnu a ustřelí si hlavu”
PSK - admin píše:
Čtvrtek 14.12.2017 18:10
Dobrý den,
Vámi hledaná píseň se jmenuje "Únos" (remix) a nazpíval ji český rapper Tafrob. Píseň je z alba " Není co ztratit".
Celý text písně můžete nalézt na níže uvedených stránkách: http://www.karaoketexty.cz/[…]/unos-remix-25000
Adam píše:
Neděle 17.12.2017 13:58
Dobrý den. hledám pisničku ve které se zpíva.
nechci se mýlit sama před sebou neutíkám .... kolikrát smím kolikrát můžu chtít jen se mi nezační smát .. neuvidím neuslyším tím když mi zas budeš lhát.
slova jsou podle mě tak jak si jepamatuji. hlas zpěvačky mě připomíná Lucii Vondráčkovou ale pisničku stále nemůžu najít prosím o pomoc.
PSK - admin píše:
Středa 20.12.2017 14:05
Dobrý den,
ačkoli jsme prohledali internet, texty písní Lucie Vondráčkové i dalších zpěvaček s podobným znějícím hlasem, název písně se nám nepodařilo najít.
Mirek Kramer píše:
Sobota 30.12.2017 18:45
Dobrý den,
hledám interpreta a název písně která začíná takto: "mám dárek a chci ti ho dát, vždyť přece známe se dýl není čeho se bát" - cover verze písně Last christmas
Viki píše:
Pondělí 01.01.2018 21:30
Dobrý den, hledám písničku, u niž znám jen krátký útržek. Mělo by se jednat o písničku popového žánru.
TEXT: (asi refrén)
...Sleep at night let me by your side...
Was it worth it by...
PSK - admin píše:
Úterý 02.01.2018 14:38
Dobrý den,
prohledali jsme instagramový profil Taylora Holdera a podařilo se nám najít úryvek, na jehož základě píseň hledáte: https://www.instagram.com/[…]/?hl=cs&taken-by=itstaylerholder. Na Prohledali jsme internet i profily dalších zpívajících z nahrávky, ale nepodařilo se nám zjistit, o jakou píseň jde. Uživatelé se na název písně ptají i na samotném Instagramu u nahrávky, ale odpověď nedostali. Taylor Holder dosud vydal je jednu nahrávku, a to píseň Who I Am. Můžete se pokusit ještě prohledat youtube kanál Taylora Holdera, viz https://www.youtube.com/channel/UCSdkYFmjUv1duOKorLjPh-w, nebo jeho twitterový účet, viz https://twitter.com/itstaylerholder?lang=cs
Zdroje:
https://www.famousbirthdays.com/people/tayler-holder.html
https://www.instagram.com/itstaylerholder/
Mirek píše:
Středa 03.01.2018 12:32
Dobrý den,
hledám interpreta a název písničky která začíná těmito slovy "mám dárek a chci ti ho dát, vždyť přece známe se dýl a není čeho se bát",
jedná se o cover verzi skladby Last christmas od skupiny Wham. Děkuji.
PSK - admin píše:
Pátek 05.01.2018 14:05
Dobrý den,
narazili jsme na několik cover verzí písně Last Christmas, ani jedna z nich ovšem neodpovídá Vámi uvedenému zadání.
Lucas Pope píše:
Úterý 09.01.2018 15:13
Dobrý den, v rádiu jsem slyšel písničku, jedna se o písničku starší, ale velice známou, zpívá ji žena a z písničky si pamatuji dvě části: " říkal jsi tisíckrát (baby, dej mi)" nejsem si jist posledním slovem a "k nohám ti chci lásku dát (baby, dej mi)". V pisnicke se (baby, dej mi) opakuje velice často, děkuji =)
PSK - admin píše:
Středa 10.01.2018 08:39
Dobrý den,
píseň, která by přesně odpovídala Vašemu zadání, se nám v dostupných zdrojích dohledat nepodařilo.
Částečně by Vašemu zadání odpovídala píseň Šárky Vaňkové - Lásku dávej (http://www.karaoketexty.cz/[…]/sarka-vankova-lasku-davej-124929
martin píše:
Středa 10.01.2018 13:43
Dobrý den,
slyšel jsem písnicku , od nějaké české kapely , zpívá se tam : První a poslední sštěsí jsi rozdala , kdo měl aspoň trochu zájem s tím jses vyspala. myslím že je to refrén. nemohu jí nikde vyhledat tak žádám o pomoc, děkuji.
PSK - admin píše:
Středa 10.01.2018 14:48
Dobrý den,
píseň zpívá skupina Harlej a nese název " Hodná holka". Viz. http://www.karaoketexty.cz/[…]/hodna-holka-5715
martin píše:
Čtvrtek 11.01.2018 10:46
Děkuji mnohokrát.
Paddy píše:
Úterý 16.01.2018 00:36
Prosim o pomoc
Hledam pisen cz/sk hop hopu asi 5_10 let starou.
Z textu si pamatuji "ukaz co v tobe je"
"Hybej se do rytmu me hudby"
Neste chci dodat ze v tom spiva i zena
PSK - admin píše:
Úterý 16.01.2018 15:45
Frázi "Ukaž, co je v tobě" obsahuje píseň Ukaž, co je v tobě od havířovské skupiny Úhel pohledu, která byla vydána v roce 2012 na albu Dobří holubi se vracejí. Zbytku popisu ovšem tato skladba zcela neodpovídá. Píseň si můžete poslechnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=z8jDHWj-f6o nebo zde: https://soundcloud.com/[…]/10-uka-co-je-v-tob-dj-n0la; další skladby od Úhlu pohledu jsou pak dostupné na profilu skupiny na Bandzone: http://bandzone.cz/uhelpohleduhiphop.
Ciss píše:
Úterý 16.01.2018 22:17
Dobrý den,
hledám písničku z YTbe videa "Miraculous Ladybug pv". Často se tam opakuje "up ladybug", jiný text se mi nedaří pochytit. Někde jsem slyšela že ji nazpívala nějaká korejská skupina ale sama nevím. Doufám že se vám podaří ji najít.
PSK - admin píše:
Pátek 19.01.2018 17:45
Dobrý den,
Zdá se, že by se mohlo jednat o níže uvedenou písničku. Písnička má různá slovní provedení. Ve druhém odkazu jsme našli text, který by odpovídal tomu, který popisujete.
https://www.youtube.com/watch?v=je-F8Da8oe4 - Miraculous Ladybug
https://onascaleof1tomarkwe[…]o-the-miraculous-ladybug-pv - text
adam píše:
Pátek 26.01.2018 17:26
Dobrý den,
nevíte co je za písničku ve které se zpívá něco jako ...I sleep next to you...?? Pravděpodobně to zpívá žena.
PSK - admin píše:
Úterý 30.01.2018 09:01
Dobrý den,
podařilo se nám najít pouze píseň australského interpreta Troye Sivana s názvem Talk me down. Videoklip si můžete poslechnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=QagcXwZWzdU
Částečně Vašemu zadání odpovídá i píseň Sleeping next to you od americké písničkářky Marie Digby: https://www.youtube.com/watch?v=fbWZyAwOKok
Zdroj:
https://www.youtube.com
https://play.google.com/mus[…]s&pcampaignid=kp-lyrics
Miloš píše:
Sobota 27.01.2018 02:29
dobrý den
hledám písničku od slovenského interpreta Kaliho
je v ní část "už ani nespominam kedy som ju prespal" ale na víc si nemohu vzpomenout
PSK - admin píše:
Pondělí 29.01.2018 15:37
Dobrý den, mohla by to být tato?
Veľa slov
Aj po rokoch neviem s tým prestať.
Každú noc mysľou na cestách.
Stojím na podivných miestach,
už ani nepamätám kedy som ju prespal.
Zatvorené oči ale bez sna,
nechápem kto má za čo trestá.
Pomáhať už neni v móde dneska,
oceán bez konca chýbajú nám veslá.
...
http://www.karaoketexty.cz/[…]/vela-slov-735365
Prošli jsme dostupné texty rappera Kaliho, viz odkaz níže, ale přesně text, který uvádíte, tam není. Bohužel jiný zdroj nemáme. Zkuste oslovit přímo "zpěváka", odkaz bude na jeho stránkách https://cs-cz.facebook.com/KALI.OFFICIAL.PAGE/
http://textypisni.koule.cz/kali
Lucka píše:
Pátek 02.02.2018 02:19
Zdravím,
nedávno jsem v rádiu slyšela rockovou písničku, kterou nemůžu dostat z hlavy. Bohužel si pamatuji jen to, že se tam zpívalo "Jako skříň bez boků". Kdekoliv se jí však snažím najít, vyhledá mi to Ewu Farnou a její "Boky jako skříň".
Za pomoc budu velmi vděčná.
Děkuji, Lucka
PSK - admin píše:
Pondělí 05.02.2018 13:33
Dobrý den, Vámi hledanou píseň se nám bohužel dohledat nepodařilo. S pozdravem služba PSK
William McCulloch píše:
Čtvrtek 08.02.2018 17:23
Dobrý den, hledám název skladby (pravděpodobně česká verze písně Live It Up od Mental As Anything), kde se v textu zpívá: Nechal holku stát, je to darebák, páni chyťte ho. Ví proč se nás bát, je to darebák, za to chyťte ho! Píseň se hrála v rádiu ve vysílání Studia 7 cca. v roce 1988. Zpěvačku bohužel neznám, google mi nic nenašel. Předem moc děkuji.
PSK - admin píše:
Pondělí 03.04.2023 09:27
Dobrý den,
předně se moc omlouváme, že na Váš dotaz odpovídáme s tak dlouhým opožděním. Někdy se bohužel stane, že administrační systém portálu Ptejte se knihovny nás neupozorní na to, že pod dotazem byl přidán nový komentář a my pak nemáme jinou možnost jak se o komentáři dozvědět. Odpověď jsme se pokoušeli poslat Vám na e-mail, pošta se ale vrátila jako nedoručitelná.
Nalezení písničky se nám většinou podaří prohledáváním volného internetu – zadáváním klíčových slov do vyhledávače, prostřednictvím písničkových portálů „Velký zpěvník“ (https://www.velkyzpevnik.cz/) a „Karaoketexty“ (https://www.karaoketexty.cz/), nebo také díky fulltextovému prohlížení digitální knihovny Kramerius. V případě Vámi hledané písně však naše vyhledávání bohužel nebylo úspěšné.
Nenalezli jsme píseň, která by obsahovala uvedený (nebo podobný) text a ani jsme nenatrefili na informaci o české verzi písně Live It Up.
Můžeme Vám ještě doporučit zkusit vyhledávání písně pomocí různých aplikací, více informací naleznete zde: https://www.atlaso.cz/[…]/.
Verča píše:
Sobota 10.02.2018 18:42
Dobrý den hledám tuhle písničku kde se zpívá " všechno o co teď půjde budu jen já a ty zmiz odkud si přišel, všechno o co teď půjde budu jen já a ty jako bys umřel" přijde mi že je novější a hrajou ji i na Blaníku ale nemohu ji najít. Děkuju
PSK - admin píše:
Středa 14.02.2018 08:59
pokud píseň hrají pravidelně na rádiu Blaník, příště, až jí v rádiu uslyšíte, navštivte jejich webové stránky – konkrétně tento odkaz: http://www.radioblanik.cz/index.php?pageid=4070
Zde se Vám zobrazí seznam naposledy hraných písniček – naleznete tu tedy i Vámi hledanou píseň.
Tereza píše:
Pátek 16.02.2018 17:30
Dobrý den,
hledám písničku, kde se zpívá ....ještě je čas, vrátit se zpátky, ještě je čas toulat se dál... vím že to zpívá žena a je to nějaká country/folk písnička, ale nemohu ji nikde dohledat. Děkuji
PSK - admin píše:
Čtvrtek 22.02.2018 14:38
Dobrý den,
nalézt text písně, pokud je znám pouze fragment textu, je velmi složité. Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání umožňovaly či usnadňovaly. Při vyhledávání hraje tedy značnou roli štěstí a náhoda. Píseň, která by zcela odpovídala Vámi uvedenému textu, jsme bohužel nenalezli.
Výrazně jsou slova "toulat se dál" zpívané ženou slyšet v refrénu country písně od skupiny Brontosauři s názvem "Toulat se dál" (https://youtu.be/tfi8Xmo8AAY )
Použili jsme vyhledávače jako karaoketexty.cz, google.cz nebo ujdeto.cz.
JirkaO píše:
Čtvrtek 09.04.2020 18:42
Dobrý den a ahoj,
mám napsán téměř stejný text na papíře již přes rok a ta skladba se kamsi vytratila. Pokud by to pomohlo:
"ještě je čas, vrátit to zpátky, toulat se dál, ... život zadními vrátky"
Petr píše:
Neděle 19.09.2021 10:19
Blanka Šrůmová - Divokej Praha - Západ
Anet píše:
Středa 28.02.2018 20:56
Dobry den, hledám song s textem "have you ever wonder what is love" zpívá to žena, vyšším hlasem. Děkuji za nápady
PSK - admin píše:
Středa 07.03.2018 10:33
Dobrý den,
nalézt text písně, pokud je znám pouze fragment textu, je velmi složité. Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání umožňovaly či usnadňovaly. Při vyhledávání hraje tedy značnou roli štěstí a náhoda.
Píseň, která by obsahovala Vámi uvedený text, internetové stránky jako http://www.karaoketexty.cz/ či Youtube: https://www.youtube.com neuvádějí.
Slova "Have you ever wonder" ovšem můžete nalézt hned v několika písních:
* http://www.karaoketexty.cz/[…]/have-you-ever-wondered-145622
* https://youtu.be/ZO7_ZzEAF0c
* http://www.karaoketexty.cz/[…]r-why-ft-cara-dillon-534301
Maja píše:
Středa 28.03.2018 18:07
Dobrý den, ráda bych zjistila název písničky, kterou jsem nedávno slyšela. Bohužel si pamatuji jen ''jede se chlastat, jede se kalit''
Předem díky za návrhy
PSK - admin píše:
Úterý 03.04.2018 16:52
Dobrý den,
bohužel se nám text písně " jede se chlastat, jede se kalit" nepodařilo dohledat.
Milly píše:
Pátek 27.04.2018 22:53
Dobrý den. Delší dobu hledáme písničku, ze které známe par slov, ale netušíme, kdo ji hrál. Měla by začínat: "Sedím sám, v hlavě trochu mám, jen tak sním a sny zapíjím.......je velkej plán, jak ty příjdeš k nám. Já budu říkat baby I need you now, takhle to dál už nejde, dlouho tě znám". Poradíte? Děkuji
PSK - admin píše:
Středa 02.05.2018 14:36
Dobrý den,
Vámi hledanou píseň se nám bohužel dohledat nepodařilo. Nalézt text písně, pokud je znám pouze fragment textu, je velmi složité. Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání umožňovaly či usnadňovaly. Při vyhledávání hraje tedy značnou roli štěstí a náhoda. K dohledání textů je možné použít mimo jiné následující databázi textů: http://www.karaoketexty.cz/ či Youtube: https://www.youtube.com .
Jirka píše:
Neděle 07.11.2021 16:45
To je od Ivana Manolova, v nějaké akustické verzi to zpíval s Progres 2
J.
Romana Zahradníková píše:
Čtvrtek 10.05.2018 14:04
Dobrý den, nevíte název písničky, ve které se nachází text - I wanna know i wanna know are you feeling close tonight i wanna run i wanna run- a zpívá to žena. Já už jsem v hledání zoufalá.
DĚKUJI
PSK - admin píše:
Úterý 15.05.2018 12:02
nalézt text písně, pokud je znám pouze fragment textu, je velmi složité. Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání umožňovaly či usnadňovaly. Při vyhledávání hraje tedy značnou roli štěstí a náhoda. Nejpodobnější píseň, kterou se nám podle zadaného textu najít je píseň od zpěvačky Gabrielle: I wanna know: http://www.karaoketexty.cz/[…]/i-wanna-know-145606
Zkuste si také projít výsledky, které nám poskytl vyhledávač na webových stránkách lyrics.cat: http://www.lyrics.cat/lyrics+i+wanna+know+you+feeling+close+tonight+i+wanna+run
Kamila píše:
Úterý 05.06.2018 08:54
Dobry den.Hledam pravdepodobne ceskou pisnicku v niz se objevuje cast textu-vidim temnou ve tvych ocich v dalce jen tvou prazdnou dlan,nekdy mam chut jen tak skocit..poradte dekuji moc.
PSK - admin píše:
Středa 06.06.2018 13:25
Dobrý den,
píseň se podařilo najít. Jedná se o skladbu ,, V tobě" zpívanou Adamem Mišíkem.
Skladbu si můžete poslechnout v následujících odkazech, kde jsou i recenze.
http://musicserver.cz/clanek/58328/adam-misik-v-tobe/
http://www.ireport.cz/multi[…]e-svym-muzikantskym-korenum
Text je velmi jednoduchý, v následujícím odkazu je v plné podobě:
http://www.karaoketexty.cz/[…]/v-tobe-880344
,,vidím temno ve tvejch očích
a v dálce prázdnou pláń
někdy mám chuť už jen skočit
ale ještě nevím kam
stojím tady sám
stojím tady sám
stojím tady sám
jsi poslední co mám
poslední co mám
poslední co mám"
Lenka píše:
Pátek 06.07.2018 21:42
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na českou píseň, kterou jsem poslouchala možná někdy v roce 2006. Pamatuji si na slova ,,Až světla v sále zhasnou, až tóny začnou znít a všichni v sále žasnou tím chtěl jsem být. Až světla v sále zhasnou a svět se roztančí a nám všem bude krásně tím chtěl jsem být." Děkuji
PSK - admin píše:
Středa 11.07.2018 15:12
Dobrý den,
píseň s uvedeným textem se nám bohužel nepodařilo najít. Hledali jsme v různých zdrojích na internetu a podobně znějící texty jsme nacházeli spíše u bigbítových kapel.
Je nám líto, že jsme Vám nepomohli.
DANIELA píše:
Čtvrtek 16.08.2018 20:43
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na českou píseň, kterou jsem poslouchala možná někdy v roce 1950. Pamatuji si na slova ,, Stin uz Pada Stichlou Prerii." Děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 21.08.2018 17:58
Dobrý den,
asi se jedná o táborovou klasiku, podívejte se na odkaz:
http://www.velkyzpevnik.cz/[…]/stiny-na-prerii - odkaz na záznam písně v Souborném katalogu: http://aleph.nkp.cz/publ/skc / 004 / 32 / 25 / 004322545.htm
Anebo píseň od Westmenů z roku 1939: https://www.youtube.com/watch?v=87OT2ccy4Cc
David píše:
Úterý 21.08.2018 21:29
dobrý den, hledám písničku část textu je .............eskede skáreeee......... dál nevím děkuji za odpověd
PSK - admin píše:
Středa 22.08.2018 15:00
Dobrý den,
nalézt píseň, pokud je znám pouze fragment textu, je složité. Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání usnadňovaly. Doporučit můžeme webovou stránku www.karaoketexty, kde najdete alespoň texty písní a překlady. U zahraničních písní lze použít tento vyhledávač: http://www.lyrics.cat/lyrics+i+wanna+know+you+feeling+close+tonight+i+wanna+run.
Pokud znáte melodii a třeba ji dokážete zabroukat nebo zahrát na hudební nástroj, doporučujeme aplikaci Soundhound pro chytré telefony. Tato technologie vyhledá píseň na základě nahrané melodie. Lze s ní také „odposlechnout“ melodii z rádia, televize apod.
Z úryvku, který jste nám zaslal, se nám píseň bohužel najít nepodařilo. Pokud si vzpomenete na nějaké další upřesňující informace, napište nám do chatu, nebo zadejte nový dotaz na stránkách www.ptejteseknihovny.cz .
Jindra Pravda píše:
Pondělí 05.11.2018 17:51
Čau je dost možný že to není originál písnička ale leoš mares ma novou pisnicku jmenuje se Slib ale chtel bych zjistit jak se jmenuje pisnicka v jeho refrenu nikde ji nemuzu najit diky :)
jamaicarum píše:
Sobota 10.11.2018 22:08
Dobrý večer,
bohužel si nemohu vzpomenout na název písně a ani interpreta. Znám pouze část refrému jenž zní "if you belive in" stále se opakující. Typuji píseň na 80. léta.
Děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 20.11.2018 16:46
Dobrý den,
najít odpověd na Váš dotaz není snadné. Na internetu je řada písní, které obsahují v textu i refrénu ,,if you believe in". Bohužel, abychom byli přesní, museli bychom mít více indicií.
Našli jsme několik písní, které tuto větu v refrénu mají, v odkazech můžete posoudit, zda některá z nich není ta pravá:
1) April Wine- If you believe in me. https://www.youtube.com/watch?v=9_I_LY1WZGg
2) Sasha - If you believe https://www.youtube.com/watch?v=hrp_72heXLs
3) 2 Live Crew - If you believe in having sex https://www.youtube.com/watch?v=ryXLfnZ_odQ
4) Lisa Kelly - If you believe https://www.youtube.com/watch?v=AAFMK-Mvuv0
5) Platinum Werid - If you believe in love https://www.youtube.com/wat[…]fqhgPYI6pQCrUPpkHTa6rRS5C2f (pouze interpret, konkrétní písneň není dostupná)
6) jeden tip navíc - známý hit Believe od Cher (místo ,,if you believe in" je v textu ,,do you believe in") https://www.youtube.com/watch?v=u_cILjrO23U
aja píše:
Středa 30.01.2019 01:24
Sasha?
Daniel píše:
Úterý 27.11.2018 18:44
Dobrý den, prosím o název písničky z traileru https://www.youtube.com/watch?v=CPYl4Y_kXLo
V čase 1:24.
Díky
Nn píše:
Neděle 02.12.2018 17:19
Je to píseň o dárkách, co dávat ženám, zpívá to žena (ženy) a v refrén u je ..nechceme, co potřebujem, chceme to co chceme..
PSK - admin píše:
Úterý 04.12.2018 14:45
Dobrý den,
prohledali jsme digitální knihovnou Kramerius i stránku Karaoketexty.cz a Google. Bohužel, píseň s odpovídajícím textem jsme nikde nenalezli.
tomáš píše:
Čtvrtek 20.12.2018 15:33
dobrý den hledám písničku s textem : stále nádhená duši máš kouzelnou
dekuji
PSK - admin píše:
Pátek 21.12.2018 14:35
Dobrý den,
Děkujeme za dotaz k dohledání textu písně. Bohužel, podle krátkého úryvku textu jsme odkázáni pouze na fulltextové vyhledavače. Ty nenašly nic. Znáte některé další informace o písni?
Jarda píše:
Pátek 28.12.2018 01:00
Dobrý den, mohli byste zjistit všechna slova refrénu a název písně zpívané Vláďou Šafránkem. Píseň ještě asi nebyla publikována. Text refrénu začíná slovy: Stává se stává, že chlap nechce žít, ptáci nad obzorem krouží, nemaj se kde skrýt..... Děkuji
PSK - admin píše:
Pondělí 07.01.2019 08:51
Vámi hledanou píseň se nám bohužel nepodařilo nalézt. S pozdravem PSK
Jitka Trubirohová píše:
Úterý 01.01.2019 20:03
Dobrý den, hledám písničku s textem Sněhuláci, dívky chlapci, pánové dámy. Sněhu,sněhu sněhuláci mají něhu v očích
PSK - admin píše:
Středa 02.01.2019 10:59
Dobrý den,
píseň se jmenuje Sněhuláci, autora se nám bohužel nepodařilo dohledat.
Píseň se objevuje na akci Brněnské Vánoce jako součást vystoupení taneční skupiny Chimney.
Záznam písně si můžete pustit skrz odkaz:
https://www.youtube.com/watch?v=ni0_1Qwzasc
Celý text je k přečtení zde:
http://www.chimney.cz/[…]/
aja píše:
Středa 30.01.2019 00:10
Dobrý den, hledám název písně a interpreta písničky někdy z roku 1991... V textu znělo něco jako... " Jen svědomím Tvým bambus prorůstá u sudu spoután a chtěl bys vstát... ..Jsi Evropan ...Proč máš v očích ... Měsíční poušť... " Možná jsem něco zkomolila, ale tak nějak se v písní zpívalo :-) Děkuji za pomoc v hledání..
PSK - admin píše:
Středa 30.01.2019 14:35
Dobrý den,
Vámi hledanou píseň se nám bohužel dohledat nepodařilo.
Antonín píše:
Pondělí 04.03.2019 10:28
Pěkný den přeji,umřel nám před lety dědeček a strašně rád poslouchal jednu písničku. Babička si nepamatuje název,jen snad to zpívala Žena mělo by to být na styl Country a kousek textu (vítr fouká z hor ave maria) měla by být dojemna a smuteční moc rád budu za každou odpověď :)
KLEIN Miloslav píše:
Úterý 19.03.2019 10:26
zsravím, hledám písničku starou as 40-45 let obsahijící tato slova ... přepadená žena sténá pod úderem pažby, prostitutká unavená padla na dno dlažby, dítě křičí, že chce čůrat, ale matka mlčí, v okně stojí polní kurát, v ruce maky vlčí.........
Děkuji za vaši snahu
PSK - admin píše:
Úterý 19.03.2019 19:04
Dobrý den,
Jedná se o píseň Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra Podivná hodina v Los Angeles.
Vydána nově např. v r. 2016 v albu Jiřího Suchého Kdykoliv, Kdekoliv (Zlatá kolekce).
https://velky-zpevnik.cz/[…]/podivna-hodina-v-los-angeles
https://www.youtube.com/watch?v=jOtEQmctUfU
Michaela píše:
Čtvrtek 11.04.2019 21:35
Dobry den hledam pisnicku je dost stara. Je o klukovi ktery potkal nejakou zenskou a vyspal se sni a zjistil ze byla Hiv pozitivni? Dekuji predem
PSK - admin píše:
Pátek 12.04.2019 14:04
Dobrý den,
mohlo by se jednat o písničku od Tří sester - Ztráta imunity.
K tomuto tématu nás ještě napadá Lucie - Černí andělé nebo Queen - Say It's Not True, ale našla by se asi řada dalších.
Anonym píše:
Sobota 27.04.2019 19:41
Dobrý den,hledame pisniku,kde se zpiva "za falešné papírky chceš me ziskat do sbirky". Dekuji
PSK - admin píše:
Pondělí 29.04.2019 13:47
Dobrý den,
bohužel písničku, kde by se nacházel zmíněný text, jsme nedohledali. Použitá slova jsou poměrně častá a píseň moc neidentifikují. Není v písni třeba nějaké jméno? Pro větší šanci úspěšného dohledání interpreta Vaší písně by bylo také dobré se pokusit interpreta zařadit do konkrétní doby nebo stylu.
Když byste si vzpomněli na další slova, mohli byste zkoušet hledat v databázi textů písní např. https://www.karaoketexty.cz/. Zadáním kombinací vámi uvedených slov, jsme píseň nenašli.
Jiri Lehky píše:
Pondělí 27.05.2019 19:21
Dobry den,
nevite kdo zpiva pisen"Proc mne rada mas,vzdyt mne dobre znas,vsechno Ti dam jen ne lasku,tu jsem davno ukryl v ocich Tvych?
PSK - admin píše:
Úterý 28.05.2019 17:04
Dobrý den, máte na mysli asi píseň Svou lásku jsem rozdal. V textu, který jste poslal, jsou jen drobné odchylky.
Hudba: Karel Kahovec
Text: Ivo Plicka
Skupina Flamengo
Lenka píše:
Středa 29.05.2019 09:02
Dobrá den, hledám písničku ve stylu country..ve které se zpívá " útlej pas v oku jas" atd.. ? Moc děkuji
PSK - admin píše:
Čtvrtek 30.05.2019 08:54
Dobrý den,
píseň, která má v textu „útlej pas v oku jas“ se nám nepodařilo dohledat. Zkuste se obrátit na tuto country komunitu, třeba Vám dokáží poradit: https://countryclub-halenkovice.webnode.cz/[…]/
Tibor píše:
Pondělí 24.06.2019 19:12
zdravim. hladam piesen kde sa spieva: ....20 let a chut se smát... Je to festivalova písen jindricha brabce. pouzila sa pri odchode dorostenek na spartakiade 1980
Alex píše:
Úterý 13.08.2019 00:21
Zdravím, hledám slovenskou písničku:
,, Čo je tu jednoduché, stačí len povedat dávno a svět sa ti rozplyne''
PSK - admin píše:
Úterý 13.08.2019 12:44
Dobrý den,
jedná se pravděpodobně o písničku Neviem ti povedať nie - The Paranoid.
https://www.youtube.com/watch?v=WIkmpND5ovo
nebo
http://lavidaesbella.blog.cz/[…]/the-paranoid-neviem-ti-povedat-nie
milos píše:
Pátek 27.09.2019 11:41
Dobrý den,
již dlouho hledám píseň, kterou jsme dříve hráli u táboráku, na pionýrském táboře.
Jde o sprostonárodní píseň.
část refrénu:
.... A z té velké lásky, narostly mi vlásky (vrásky), stal se ze mne chuligán....
.... Vylezla z vody, hubu plnou řas, já kopnul do pr.ele, a byla tam zas....
Děkuji Vám za Vaši aktivitu,
PSK - admin píše:
Pátek 27.09.2019 17:20
Dobrý den,
píseň se jmenuje Seděla u vody, její autor není znám. Posílám Vám odkaz na celý text a akordy,
https://zpevniky.com/zpevni[…]evnik=46&pisnicka=1184.
Barbora píše:
Středa 02.10.2019 17:02
Dobrý den, hledám už delší dobu písničku.
Zpívá se tam: "Ve tvojí přítomnosti ztrácím dech jakoby mě polil fakt studenej led. A otáčím za tebou hlavou jak pes" Moc děkuji předem
Kemi píše:
Neděle 06.10.2019 23:56
Dobrý den,
už delší dobu hledám písničku, ze které mi v paměti utkvěla bohužel jenom část ,,běžím jak Forrest Gump" (popřípadě,,poběžím").
Píseň je novější a očekávám, že od méně známého interpreta.
Předem děkuju
PSK - admin píše:
Středa 09.10.2019 13:35
Dobrý den,
domníváme se, že by se mohlo jednat o píseň "Běh na dlouhou trať" od skupiny Dark Gamballe - http://www.diskografie.cz/[…]/, https://www.karaoke-lyrics.net/[…]/beh-na-dlouhou-trat-114312, https://www.youtube.com/watch?v=vfK3a9xXlmw.
Píseň vyšla v roce 2007 na stejnojmenném DVD. Další informace o zmíněné skupině můžete najít např. na těchto stránkách:
* http://www.darkgamballe.cz/
* https://cs.wikipedia.org/wiki/Dark_Gamballe
* https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/dark-gamballe-10956
* https://vyskovsky.denik.cz/[…]-forrest-gump-20141015.html
Eva píše:
Pondělí 07.11.2022 12:29
Ďakujem veľmi pekne, tiež som hľadala túto pieseň a vďaka Vašej rade som ju našla. Prajem pekný deň.
rulda píše:
Úterý 15.10.2019 11:52
Dobrý den,
nemohu najít písničku. Myslím si, že ji zpíval Eben (bez záruky) a text je přibližně takto:
To mám ale trápení, až jsem z toho zhub
v puse se mi začal kývat jeden zub
Děda říká jen ho nech, ti nový
jenom jestli můžu věřit dědečkovi.
Když mu vloni vypad zub, tak měl z toho zlost
do dneška mu žádný nový nevyrost
Lenka píše:
Středa 16.10.2019 14:32
Dobrý den, už dlouho přemýšlíme v práci nad písničkou, kterou zpívá muž a žena. Víme pouze to, že je to pomalá písnička a ta žena tam zpívá jakoby odpověď na jeho zpěv Já to vím, já to vím. Děkuji.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 17.10.2019 11:34
Dobrý den,
píseň se nám, podle Vámi uvedeného textu nepodařilo najít. Teoreticky by se mohlo jednat o píseň Zub ze sbírky Petra Ebena Písničky pro mateřské školy 1976. Text této písně jsme bohužel nenašli.
Honza píše:
Čtvrtek 17.10.2019 22:42
Zdravím, už dlouho hledám písničku s frází: "Budu tu navždy jako přátelé."
Mělo by jít o hip hop, styl Viktor Sheen.
Byl bych moc vděčný za vaši pomoc, už jsme z toho všichni blázni:D
Mirek píše:
Čtvrtek 31.10.2019 03:16
Zdravim
Hledám piseň a nemužu najit... Prošel jsem zpěvniky ,youtube a "net" a nic.
Text: Proč většina kluku a holek mych věku toula se po ulicich
Proč většina kluku a holek mych věku má usměv na lici
Hlazení po rukou ,hleděni do oči
Je jim tou zarukou že k nim stiny nevkročí
Jana píše:
Čtvrtek 31.10.2019 09:01
Dobrý den,
hledám název písničky + autora k textu: Kdo neviděl, neuvěří, jak je krásné paví peří. Divte se mě, jak se nesu, nesu se jak k tanci. Já naučím Jezulátko módní eleganci.
děkuji
ABA001 píše:
Pátek 01.11.2019 16:33
Dobrý den,
název písně a ani autora textu se nám nepodařilo dohledat. Můžete ještě zkusit píseň najít, přes nějakou aplikaci na vyhledávání písní:
https://www.zive.cz/[…]/default.aspx#part=1.
Kytka píše:
Neděle 10.11.2019 21:43
někdo bude líbat moje rudé rty rád...
Babicka spiva tady:
https://www.youtube.com/wat[…]p;feature=youtu.be&t=15
Jana píše:
Pondělí 11.11.2019 10:17
Dobrý den, prosím o radu. Hledám píseň kterou použili na vánoční besidku na ZŠ MORAVSKÝ ŽIŽKOV - besídka je z roku 2018 - malí andílci běhají s mrackami. Zpívá se tam : v nebi mají spoustu práce cinky linky bom... Dekuji
PSK - admin píše:
Středa 13.11.2019 14:41
Dobrý den,
bohužel jsme píseň podle Vámi zaslané části textu nenalezli. Možná se zkuste obrátit přímo na ZŠ Moravský Žižkov, besídku určitě někdo pomáhal organizovat a mohl by znát název písně. Na youtube existuje záznam celé besídky https://www.youtube.com/wat[…]cTHyQEee6yT3ShIwS3SeZQ0Tnn.
L. píše:
Pátek 22.11.2019 18:11
Dobrý den, lámu si hlavu nad jednou písničkou, na kterou jsem před pár lety narazila na YouTube a kterou bych si ráda poslechla znovu. Interpreta (skoro určitě se jednalo o hudební skupinu) ani název písně si nepamatuji, jen pár úryvků textu. Hned na začátku písně se zpívá "stoupám, překonávám zemskou tíž; stoupám, ke svým planetám jsem blíž". Pak se v průběhu ještě zpívá "to je má zem, známá zem". Víc textu už si nevybavuji. Je to pomalá, klidná písnička. Zpívá ji muž a klip k písni je animovaný.
Zkoušela jsem podle klíčových slov písničku najít, ale nepovedlo se mně to.
Pokud Vy budete úspěšnější, prosím, napište mi. :) Díky.
PSK - admin píše:
Úterý 26.11.2019 13:53
Dobrý den,
přestože jste nám k písni poskytla poměrně hodně informací, tak ani nám se ji bohužel nepodařilo najít. Kromě internetových vyhledávačů jsme pro vyhledávání použili i některé servery, které umožňují hledání písně podle části textu (https://www.karaoketexty.cz/, http://www.ujdeto.cz/, https://www.radioonline.cz/, https://www.akordytexty.cz/ atd.), a pak samozřejmě také Vámi zmíněné YouTube. Jiné zdroje k tomuto typu vyhledávání již nemáme k dispozici.
Ludmila píše:
Středa 08.01.2020 11:37
Dobrý den. Hledám slova písně ,případně celou píseň. Název nevím, ale slova jsou Když do války jde voják za prací , hůl maršálskou si nese v torně svý a když se voják z války navrací ..... pak jsou tam slova . Jdou vpřed řady sraženy , válka to je válka . A ta kašle na ženy ta chce s muži sama spá t. V minulosti ji vysílali v rozhlase a nyní hledám, hledám na You Tube i webu a nemohu najít. Děkuji
PSK - admin píše:
Čtvrtek 09.01.2020 16:56
Dobrý den,
bohužel jsme píseň podle Vámi uvedeného textu nenašli.
Můžete zkusit píseň vyhledat pomocí aplikací, které jsou k tomu určené:
https://www.mobilmania.cz/[…]/default.aspx#part=1
Jindra píše:
Čtvrtek 09.01.2020 20:47
Dobrý den hledám písničku zpívá nebo repuje jo kluk pamatují si urivek (hejbej se nedej se a hudbě podej se )Byl to letni song rok cca 2010 /2013 Děkuji za pomoct
PSK - admin píše:
Pátek 10.01.2020 14:32
Dobrý den,
podle Vámi zadaných slov se nám písničku nepodařilo dohledat. Podobná slovní spojení jsme nalezli v písničkách níže, ale pravděpodobně se nejedná o tu, kterou hledáte. K hledání využíváme zdroje volně dostupné na internetu, v případě, že víme interpreta, pak můžeme využít různé diskografie.
Doporučili bychom Vám projít si písničky na webu https://rapzzz.com/, jsou zde srovnané i podle let.
Supercrooo - Extra skit feat. MC Janek
https://www.karaoketexty.cz[…]a-skit-feat-mc-janek-816587
Post-it - Ideál
https://www.karaoketexty.cz/[…]/post-it-110103
IsCream boyz - Tancuj
https://rapzzz.com/cs/skladba/tancuj/
David píše:
Čtvrtek 16.01.2020 00:24
Dobrý den,
rád bych Vás touto cestou poprosil o pomoc při hledání písně, jejíž text obsahuje slova "Moudrý čas tvůj stín stříbro dal skráním..."
Narazil jsem na ni zde: https://www.ceskatelevize.cz/[…]/210522161400007-nestesti
čas videa - 12:00
Dle komentářů pod videem jde o českou verzi originálu Cat Stevens - Morning Has Broken, českou verzi však nemohu nikde dohledat.
Předem děkuji za pomoc.
S přáním hezkého dne
PSK - admin píše:
Čtvrtek 16.01.2020 17:56
Dobrý den,
bohužel ani nám se uvedený text nepodařilo dohledat. Jedinou českou verzi písně Morning has broken, kterou jsme nalezli, je píseň s názvem Jako já, jako ty od Miroslava Donutila (https://www.youtube.com/watch?v=ZL7r-7JQ5e4, https://www.karaoketexty.cz/[…]/jako-ja-jako-ty-935610).
Mohl byste ještě zkusit kontaktovat přímo tvůrce seriálu Vyprávěj, kteří by Vám měli nejlépe poradit - https://www.ceskatelevize.cz/[…]/.
Jiří Hort píše:
Čtvrtek 06.02.2020 14:28
Hledám česko- slovenskou písničku, zpívanou mužem a ženou, starou cca 5 let. Je zpívaná dvojjazyčně.
Vzpomínám si jen na frázi: Veď naši otcovia tu boli na vojne....Vyjadřuje se v ní lítost nad zánikem společného státu.
Děkuji za odpověď.
PSK - admin píše:
Pátek 07.02.2020 12:15
Dobrý den,
písnička, kterou hledáte, bude pravděpodobně písnička od Chinaski Ná, ná, ná ft. No Name.
https://www.karaoketexty.cz/[…]/na-na-na-ft-no-name-115597
Písnička obsahuje text: "prý naši otcové byli spolu na vojně".
Chinaski spolupracovali na více česko - slovenských písničkách.
Kdyby Vás zajímaly i další česko - slovenské písničky, tak přidáváme odkaz na článek, který se tímto tématem zabývá: https://www.novinky.cz/zena[…]v-muzice-rozumeji-40282805.
Tereza píše:
Pátek 20.03.2020 12:21
Dobrý den, již delší dobu hledám písničku, co mi jako malé zpívala mamka jako ukolébavku, bohužel ani jedna si napamatujeme název ani autoa pouze část textu.. '' přišel jsem k dřevěným ohradám zase a v tom jsem uviděl rezavé hříbě, na vlásek stejné jak před dávným časem. Hledel jsem nan jak prebira travu s jakousi bazni podivnou, nahle vsak zvedlo hlavu a zustalo stat orede mnou, sahl jsem jako driv do kapsy, poposel k zavrene branr a hribe neznym dotykem sebralo cukr z me dlane. Tak se me hribatko vratilo zpatky aby z nej vyrostl sampion drah, tu bilou lysinku ma od sve matky, zivot jsou příběhy v periodach... ''
Moc bych vam byla vdecna za jakoukoliv pomoc :)
PSK - admin píše:
Středa 25.03.2020 17:10
Dobrý den,
bohužel se nám Vámi zmiňovanou písničku nepodařilo najít. Je možné, že se její text zatím neobjevil na internetu.
Pokud byste si vzpomněla např. na interpreta, rádi se pokusíme hledat dál.
Klára píše:
Sobota 21.03.2020 11:44
Dobrý den, prosím nevíte kdo to zpívá a jak se jmenuje ta písnička děkuji
Stále hľadám, to čo nemám,
tajne dúfam že to raz príde,
zatiaľ čakám a stále padám,
tiché myšlienky prinesú nový deň,
já mám ten istý nápad ako ty,
tiež by som chcel utiecť z toho bláznivého sveta,
v ktorým nie sú žiadne hodnoty,
skúsme zabudnúť na svet a nieco urobiť pre seba
nie som sám,
dala si mi kridla, a ja sa pýtam,
stále nám,
taká chvíľa nedáva dýchať
PSK - admin píše:
Pondělí 23.03.2020 15:25
Dobrý den,
jedná se o píseň Môj svet, kterou zpívá Adam Kršiak a podílel se na ní také italský muzikant Zarrella (zřejmě Giovanni Zarrella - https://en.wikipedia.org/wiki/Giovanni_Zarrella nebo https://de.wikipedia.org/wiki/Giovanni_Zarrella). Píseň naleznete na adrese - https://www.youtube.com/watch?v=dfOE-PxIXBo.
Text se zřejmě objevuje na následující webové stránce, ale tato adresa není zabezpečená, dál jsme ji raději neotevírali - https://139.99.39.241/zarrella/dfOE-PxIXBo.html.
Markéta píše:
Sobota 21.03.2020 13:42
Prosím vás hledám českou píseň zpívají tam něco jako.. Dobře si vzpomínám bylo to na pár chvil jen do pekla a dál.... Nemůže mi to přestat hrát v hlavě.. Děkuji za pomoc
PSK - admin píše:
Pátek 27.03.2020 12:55
Dobrý den,
Pavel V. píše:
Pátek 27.03.2020 11:57
Dobrý den, na starém videu na youtube o prvním McDonaldu v Československu v r.1992, jsem zaslechl píseň s tímto textem a nemohu ji nikde na internetu nalézt. Neznáte někdo? Děkuji moc za pomoc
Dáme si hamburger,
dáme si cheeseburger,
tu kolu dej si ty,
já si dám pomfrity.
Je konec bufetů,
McDonald už je tu,
vyndáme na stolky,
koukáme na holky.
Obědváme u Donalda,
vzpomínáme na Gottwalda,
jak to bude asi,
s USA na věčné časy
blackmore píše:
Sobota 11.04.2020 22:59
Paleček a Janík - Donald
z albumu Na Československém Rozvodu 2 https://www.discogs.com/[…]/12167777
https://youtu.be/L3w2bnZrLVw?t=16m5s
PSK - admin píše:
Pondělí 30.03.2020 17:45
Dobrý den,
bohužel, dokument nemá žádné titulky a žádný rozumný odkaz, z něhož by se dala odvodit nějaká indicie, není dostupný.
Daniel píše:
Neděle 12.04.2020 13:50
Dobrý den mohl bych se zeptat mohli by jste mi poradit hledám píseň kde se zpívá v refrénu here I am, here I am let me go je to moderní píseň a vůbec si nemohu vzpomenout na název děkuji za pomoc
PSK - admin píše:
Úterý 14.04.2020 10:22
Dobrý den,
zcela přesný text se na nám zatím nepodařilo nalézt. Z těch nejznámějších by píseň, kterou hledáte, by mohla být tato:
Send me an Angel - Scorpions
https://www.karaoketexty.cz/[…]/send-me-an-angel-1134
Řadu dalších písniček s podobným textem naleznete zde:
https://www.karaoketexty.cz[…]q=here+i+am&x=0&y=0
Alena píše:
Pátek 17.04.2020 14:37
Dobrý den,
hledám písničku: vříská na mě to mimino, vříská mámo mamino ...
děkuji za pomoc
PSK - admin píše:
Středa 22.04.2020 13:46
Dobrý den, písničku jsme našli na Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=PvawErPtngU
Měla by se jednat o píseň Mimino (složil Michal David), zpívá Dagmar Veškrnová
Eva píše:
Sobota 04.07.2020 18:45
Podle mě to zpívá Veškrnová...
Karolína píše:
Středa 29.04.2020 18:57
Dobrý den, v 80letech se u ohně hrála písnička - možná se jmenovala Svíčka nebo Svíce, možná ji hrála skupina Kapky, nevím..text začíná: Černé vlasy,oči krásné, ústa trochu jako vlčí mák, svíčka blikne, náhle zhasne - pak....v refrénu bylo: Dej, ať jim ta svíčka svítí, dej ať pálí do očí, dej ať nejsou láskou syti, dej,ať svět se otočí.....prosím, nedokázali byste někde najít melodii? děkuji
PSK - admin píše:
Středa 06.05.2020 09:20
Dobrý den,
bohužel se nám píseň nepodařilo dohledat. Máme k dispozici pouze omezené zdroje, jež umožňují vyhledávání písní dle textu.
Alice píše:
Úterý 05.05.2020 15:18
Dobrý den, hledám písničku, která je o manželství a zpívá je česká kapela. Písnička je o hádce mezi manželkou a manželem, kdy manžel jen leží na pohovce, pije pivo a pamatuji si jen bohužel jednu větu, která zněla přibližně "kdyby jsi tenkrát poslechla maminku co ti radila" + tam hodí o zem talíře. Zpívá to žena a muž do toho mluví s takovými hláškami.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 07.05.2020 16:27
Dobrý den,
píseň, která by odpovídala Vašemu popisu jsme bohužel nenalezli. Moc rádi bychom Vám pomohli, ale naše možnosti vyhledávání jsou v tomto případě značně omezené. Pro hledání podle popisu nebo úryvku písně nemáme k dispozici prakticky jiné zdroje než internetové vyhledávače.
Zkoušeli jsme zadávat různé kombinace klíčových slov, využili jsme také některé internetové stránky, které umožňují vyhledávání písně podle části textu (např. http://www.ujdeto.cz, https://www.karaoketexty.cz/, http://www.diskografie.cz/, http://www.akordytexty.cz/, https://www.radioonline.cz/), nebo YouTube, nicméně neúspěšně.
Pokud byste si vzpomněl/a na další podrobnosti nebo na další úryvky textu, můžeme se ještě znovu pokusit píseň vyhledat.
Honza K. píše:
Úterý 05.05.2020 15:36
Dobrý den, budeme hrát kamarádovi na oslavě narozenin a chceme mu zahrát "sérii na tělo" - sérii, kde by v názvu písně byly slova "černý", "černá", "černé", "černí", ... atd.. Oslavenec je příjmením Černý tak ho chceme překvapit dobrým fórkem :) Dá se dohledat seznam písní s požadovanou částí názvu? Děkujeme, H.
PSK - admin píše:
Středa 06.05.2020 15:35
Dobrý den, děkujeme za zajímavý dotaz. Není ale úplně originální :), protože na podobné problematice založil celý pořad redaktor Zdeněk Raboch z plzeňského rozhlasu, viz níže
https://plzen.rozhlas.cz/pisnicky-o-cerne-8043889
Dále nás pak napadlo:
např. Kasparek v rohliku: Cerna:
https://www.youtube.com/watch?v=V8U6EwJzfdc
Valova / Horacek / Basikova: Cerna:
https://www.youtube.com/watch?v=JJ74Ve7JVjY
Amy Winehouse: Back to Black:
https://www.youtube.com/watch?v=TJAfLE39ZZ8
The Rolling Stones: Paint it Black:
https://www.youtube.com/watch?v=O4irXQhgMqg
Peral Jam: Black:
https://www.youtube.com/watch?v=IpwHB2U3J1s
...
Johnny Cash Man in black
https://prekladpisni.cz/ind[…]hod%E1%F8%20Tom&id=3019
... a mnohé jiné + případně řada kapel, které mají černou v názvu (Black Sabbath, zpěvák Black atd.)
Zadejte si black/cerna na YouTube, vyleze toho ještě víc.
A co třeba:
Černé oči jdete spát
Paní v černém
Černej neboštíku
Černá jako škopek dehtu (z Limonádníka...)
Malá černá kočička přeběhla mi dnes přes cestu
Kateřina píše:
Sobota 09.05.2020 19:57
Dobrý večer, mamka hledá písničku kterou slyšela tak před 30-35 lety na poutích.. Slova která si mamka pamatuje jsou "proměnlivá jako počasí.." 🤔 budu ráda když si někdo vzpomene. Ráda bych ji udělala radost🥰
PSK - admin píše:
Úterý 05.04.2022 14:54
Dobrý den,
mohlo by se jednat o píseň Jiřího Vondráčka „Aprílové počasí“ z 80. let minulého století. Text, jehož autorem je Zdeněk Rytíř, přímo neobsahuje Vámi hledané spojení „proměnlivá jako počasí“, ale pojednává o ženě/dívce, jejíž chování je právě proměnlivé/nestálé jako aprílové počasí.
Podobný význam má píseň Petra Hapky a Michala Horáčka „Proměnlivá“, kterou ovšem uvádí pouze weby sdružující texty písní a nepodařilo se nám ji ověřit v dalších dostupných zdrojích.
Zdroje:
http://www.jirivondracek.cz/audio2/28-01
https://www.karaoketexty.cz/[…]/promenliva-26124
S pozdravem
služba PSK
Dominika píše:
Pondělí 18.05.2020 12:30
Dobry den,
Hledame s pritelem jednu taborovou pisnicku. Zpiva se tam: "Tato, muj zlatej táto, proc musis, serifem byt." Nasli jsme cast i na youtube https://youtu.be/k-PRt0QH2Rw.
Pomohli byste nam, prosim, nalezt celou tuto pisnicku nebo alespon nazev a interpreta, prosim?
Mockrat dekuji
PSK - admin píše:
Středa 23.03.2022 13:20
Dobrý den,
ve webovém folk a country zpěvníku jsme dohledali celý text písně včetně akordů, autora ani interpreta písně web neuvádí:
D G
Táto, můj zlatej táto,
D A7
proč musíš šerifem být,
D G D A7 D
táto, můj zlatej táto, proč musím rukou tvou zemřít.
V mládí si mě učil koně štvát,
střílet a dobře se rvát,
táto, můj zlatej táto, proč musíš oprátku mi dát.
Na prsou hvězda se třpytí,
já zvedám hlavu svou výš,
je konec mladému žití, když musím rukou tvou zemřít.
Synku, můj zlatej synku,
proč musíš banditou být,
táto, můj zlatej táto, proč musím rukou tvou zemřít.
Recit. na začátku:
Bylo to dávno, někde na Mexických hranicích
nedaleko Montany. Šerif vede k šibenici zajatce.
Zajatcem byl mladý chlapec, kráčí hrdě k šibenici
a zpívá, zpívá svou poslední píseň.
Recit. na konci:
Je po popravě, lidé se rozcházejí,
jen šerif klečí u šibenice u svého mrtvého syna.
V tom se z nedalekého domu ozve výkřik:
"Šerife, dcera se vám v Montaně zastřelila!"
No šerif nevstává a neutíká za hlasem,
ale klečí u svého syna, ale již nepláče.
Protože mrtví už nepláčou.
Táto, můj zlatej táto,
proč musím rukou tvou zemřít.
Zdroj:
http://www.spevnik.wz.cz/[…]/tato.htm&int=&skl=T%C3%A1to
S pozdravem
služba PSK
krista píše:
Čtvrtek 21.05.2020 01:04
Dobrý den,
už dlouho hledám písničku, kde část textu je: to už je dávno, co ti mám na to říct.
Moc se mi líbí a chtěla bych vědět její název.
Moc díky za pomoc.
K.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 21.05.2020 11:51
Dobrý den,
ve zdrojích, ve kterých běžně písničky vyhledáváme, se nám nepodařilo uvedený text písně (to už je dávno, co ti mám na to říct) dohledat. Text je poměrně obecný a podobná slova se nacházejí v mnoha textech. Kdybyste si vzpomněla na nějakou další, specifičtější část textu, mohlo by být vyhledávání snad jednodušší.
Pro větší šanci dohledání interpreta Vaší písně by bylo vhodné se pokusit interpreta zařadit do konkrétní doby nebo stylu. K hledání využíváme zdroje volně dostupné na internetu, u starých písní ev. i literaturu, v případě, že víme interpreta, pak můžeme využít různé diskografie.
Anonym píše:
Čtvrtek 28.05.2020 11:23
Dobrý den, moc vás prosím o pomoc znám kousek textu ale název ne ta píseň patří do repu. Text: Měl bych být šťastný, ale nejsem. Měl bych být zdravý, ale nejsem. Děkuji za případnou odpověď
PSK - admin píše:
Čtvrtek 28.05.2020 18:46
Dobrý den,
bohužel jsme název písně nenašli. Je možné, že text Vámi hledané písně na internetu uveden není Někdy může pomoc, zkusit si vybavit, kdy a kde jste píseň slyšel, koncert, radio, youtube, stream atd.
Případně můžete zkusit využít některé z aplikací k tomu určených.
https://www.mobilmania.cz/[…]/default.aspx#part=1
Lenka píše:
Pondělí 08.06.2020 10:27
Dobrý den, snažím se najít dětskou písničku z 80. let, která obsahovala text"...pozor na Xénii, je zlá a chce nám dát pohádku rozbourat a to se přeci nesmí stát.... ta sláva už se berou Petr s Arabelou..." Pomocí Googlu se mi to nedaří, možná pomůžete? Děkuji!
PSK - admin píše:
Úterý 09.06.2020 13:03
Dobrý den,
bohužel jsme Vámi uvedenou píseň nenalezli.
Vláďa píše:
Úterý 09.06.2020 22:09
Dobrý den,
v rádiu jsem před časem slyšel písničku, která se mi líbila, nahrál jsem si úryvek na mobil, ale nemůžu ji najít ani podle textu a podle nahrávky pomocí aplikace Shazam také ne. Zpívá to muž a zpěv doprovází kytara a trsátkem jednoduše hrané akordy. Zde je kousek textu:
k tvým představám, jenže už vím, že pak tě ..... jen zamávám, v klidu stát a jen tak v bezvětří se prát sám se sebou, v rukavičkách z hadích kůží v těch mě prsty nezebou
Jestli budete schopni poradit, co je to za písničku, budu rád. Děkuji.
PSK - admin píše:
Středa 10.06.2020 14:52
Dobrý den,
bohužel jsme píseň podle Vámi uvedených slov nenalezli.
Luboš píše:
Pondělí 29.06.2020 21:46
Zdravíčko,
hledám jednu písničku, kterou hrávají na radiu City (hlavně v devadesátce a někdy v zóně lásky). Vždycky když jí hrajou, tak se sekne playlist a není v něm uvedená. Pamatuju si části: "Mám tě rád, nebo rád nemám, to nevím sám" a " Jsi jako obrázek, malá soška má". Podobný úryvek jsem našel u Dalibora Jandy, ale tohle mělo takový pohodový rytmus a jednoho zpěváka alá Těžkej Pokondr, Mig 21 atp.
Díky
PSK - admin píše:
Středa 01.07.2020 15:29
Dobrý den,
bohužel konkrétní odpovědi na Vaši otázku jsme se nedopátrali. Vámi uvedená první část textu je pro písničky poměrně univerzální. Podobný text jako jste uvedl/uvedla v druhé části "jsi jako obrázek.." jsme našli v písničce Obrázek - Nedvědi https://www.karaoketexty.cz/[…]/obrazek-60906, ale předpokládáme, že se o tuto písničku nejedná.
K hledání využíváme zdroje volně dostupné na internetu, u starých písní ev. i literaturu, v případě, že víme interpreta, pak můžeme využít různé diskografie. Text jsme nikde nenalezli a další informace bohužel k dispozici nemáme.
Pokud jste písničku vícekrát slyšel/slyšela na rádiu City, možná by stálo za to, zkusit kontaktovat přímo toto rádio (https://www.hitradiocity.cz/kontakt/).
Luboš píše:
Středa 01.07.2020 18:33
Díky za reakci. Do rádia jsem samozřejmě psal, ale bohužel jsem ještě nedostal žádnou odpoveď.
Pěkný den.
Luboš píše:
Pátek 03.07.2020 23:12
Už jsem to zjistil:
style - malibu club
Tomek píše:
Sobota 17.02.2024 09:52
Style - Malibu club 😁
Veronika píše:
Čtvrtek 23.07.2020 13:49
Dobrý den, myslím že neuspěji ale zkouším. Hledám píseň, kterou zpívá muž a text je o tom ze jeho partnerka neplanovane otehotnela, zpiva o tom nenarozenem diteti apod. Je to pomala pisen. Myslela jsem ze ji zpiva Zbirka ale nenasla jsem ji :/ netuší nekdo prosim?
PSK - admin píše:
Pátek 24.07.2020 13:26
Dobrý den, najít písničku podle jen stručného zadání, není jednoduché.
Nemohla by to být tato? ... viz níže
Těhotná (Voxel)
https://www.karaoketexty.cz/[…]/tehotna-900580
Další tipy:
https://zena-in.cz/clanek/r[…]a-vydal-k-ni-i-dojemny-klip
http://www.fatym.com/view.p[…]&cisloclanku=2015030056
Marta Kubišová:
https://www.karaoketexty.cz/[…]/ukolebavka-pro-nenarozene-deti-145861
Karlos píše:
Neděle 26.07.2020 22:00
Zdravim. Hledam pisnicku, ve ktery je text "doufam, ze zahrejou me sirky, kterejch (kterych) sem si vzal 300 krabicek"... Je to takova story pisnicka, jako decko me bavila. Slysel sem ji kolem roku 2004.
PSK - admin píše:
Úterý 28.07.2020 16:31
Dobrý den,
píseň, která by obsahovala Vámi uvedený text, se nám bohužel nepodařilo nalézt. Při hledání písně pouze podle části textu jsou naše možnosti značně omezené, nemáme k dispozici prakticky jiné zdroje než internetové vyhledávače.
Zkoušeli jsme zadávat různé kombinace klíčových slov, využili jsme také některé internetové stránky, které umožňují vyhledávání písně podle části textu (např. http://www.ujdeto.cz, https://www.karaoketexty.cz/, http://www.diskografie.cz/, https://www.radioonline.cz/), nebo YouTube, nicméně neúspěšně.
Pokud byste si vzpomněl na další podrobnosti nebo na další úryvky textu, můžeme se ještě znovu pokusit píseň vyhledat.
Maryška píše:
Středa 02.09.2020 08:50
Dobrý den, dlouho hledám starou písničku, kterou zpívá muž typu Karla Černocha, ale nevím. Část textu je: "...les je dál jako zahrada, zpívá, i když uvadá..." Předem děkuji za pomoc a přeji vše dobré.
Johana píše:
Úterý 08.09.2020 20:42
Dobrý den,
Hledám českou písničku, pamatuji si jen útržky textu:... Na druhou stranu měsíce... .... A pak zakřičíš au au...
Děkuji moc za rady a pomoc.
PSK - admin píše:
Středa 09.09.2020 14:36
Dobrý den,
nemůže se jednat o píseň Opičáci od skupiny Walda gang?
https://www.youtube.com/watch?v=sSXQiWdzkZs
V odkazu níže naleznete text písně:
https://www.karaoketexty.cz/[…]/opicaci-370293
raholec píše:
Středa 09.09.2020 19:10
dobry den pomohli byste me prosim najit nazev kapely nebo zpevaka od textu teto pisnicky?predem dekuji. Můžem se smát
Můžeme se bát
Můžeme snít
Taky můžem klít
Můžeme plout
Zapomenout
Vydechnout z plných plic
Že už nemůžeme nic
Postavím hrad
Zasadím vinohrad
Začnu stavět most
Opráším slovo cnost
Budu konečně žít
Pochopím co je to být
Neustoupit, říct
Zlomit mě nemůže nic
PSK - admin píše:
Čtvrtek 10.09.2020 13:36
Dobrý den,
autor písně si říká JoRek, píseň se jmenuje Můžeme.?!
https://www.youtube.com/wat[…]owvgZJQkY&feature=share
Radek Svoboda píše:
Středa 09.09.2020 21:23
Dobrý večer,vrtá mi hlavou už delší dobu jedna písnička,týká se to českého Rapu nebo Hip Hopu.
Kousek textu:to zas je den,zase krásně venku,neboj se ničeho ty malej ničemo,budem se bavit a pít mojito.
Děkuji moc za pomoc při hledání
PSK - admin píše:
Čtvrtek 10.09.2020 13:11
Dobrý den,
bohužel jsme píseň podle Vámi uvedeného textu nenalezli.
RoBertino píše:
Středa 23.09.2020 15:06
Měl bych dotazy na několik písniček, u nichž znám texty, ale nikoli název ani interpreta. Jsou už starší, vybavuji si třeba celou sloku, ale nijak jsem ji nebyl schopen dohledat. Jako příklad uvádím starší skladbu, která vždy zazněla před nějakým přenosem z motoristických závodů (podobně jako Zelená je tráva před fotbalem). Začátek textu je následující: Tak žádná kytka nevoní / jak pod kapotou sto koní / Tak žádná píseň nezvučí / jako když se motor rozbručí. Skladba byla zpívaná více interprety a měla výrazný dechový doprovod.
Další texty bych případně dodal později.
PSK - admin píše:
Pátek 25.09.2020 15:38
Dobrý den,
bohužel jsme píseň podle Vámi uvedeného textu nenalezli.
Iva píše:
Čtvrtek 24.09.2020 21:12
Sím...začíná takto "Prečo tu je taky bordel?"
PSK - admin píše:
Úterý 29.09.2020 12:15
Dobrý den,
Vámi hledanou píseň se nám bohužel dohledat nepodařilo.
Lucie píše:
Neděle 04.10.2020 22:08
Dobrý večer hledám písničku ..
Já děkuji rodině za tu show co dali mi do života mi nikdy nevezmou
PSK - admin píše:
Pondělí 05.10.2020 13:29
Dobrý den,
Vámi hledanou píseň se nám bohužel dohledat nepodařilo.
Monika píše:
Čtvrtek 08.10.2020 03:09
Dobrý den. Znám jen tyto slova z písničky v rádiu: U starejch zvyků zůstanu.... jsem hráčem navždy...
Na displeji u rádia se mi zobrazilo jméno Petr, tak nevím jestli to pomůže. Děkuji moc za odpověď.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 08.10.2020 12:41
Dobrý den,
předpokládáme, že by se mělo jednat o píseň Petra Kotvalda - Hráč - https://www.youtube.com/watch?v=Z-QbmK04J0g.
Pavel píše:
Pátek 09.10.2020 17:10
Dobrý den, hledám píseň s textem "Chtěl bych mít svůj byt a v něm piano nalazený..." a druhá píseň by byla "žádná závěť, jen svědků pár"..zkoušel jsem googlit atd..ale neúspěšně.. Děkuji za odpověď a přeji hezký den
PSK - admin píše:
Úterý 13.10.2020 08:43
Dobrý den,
první píseň se nám také nepodařilo nalézt. Druhá píseň je od skupiny Katapult a jmenuje se Starý desky hrajou dál, viz https://www.karaoketexty.cz/[…]/stary-desky-hrajou-dal-37327
Kristýna píše:
Pátek 23.10.2020 08:48
Dobrý den,
hledám písníčku, která má v textu slova ,,Maruščiny ruce břehu se chytají". Můžete prosím poradit? Moc děkuji a přeji pěkný den :-)
Veronika píše:
Čtvrtek 19.11.2020 19:36
Dobrý den, ráda bych našla píseň. Vím jen, že se někde v hejí části zpívalo:
,,Tell me who you believe in. Tell me who you're fighting for"
Byla to taková pomalejší písnička, ale byla drsnější, rocková.
Děkuji moc za pomoc.
PSK - admin píše:
Pátek 20.11.2020 12:46
Dobrý den,
nepodařilo se nám bohužel v dostupných zdrojích nalézt písničku, kde by byly všechny části uvedeného textu. Níže Vám zasíláme odkazy písní, ve kterých se nachází alespoň část. Kritéria stylu by asi nejlépe splňovala písnička Rosetta od Kim Wilde (https://www.karaoketexty.cz/[…]/rosetta-feat-frida-sundemo-871545)
Dále je podobný text také zde:
https://www.karaoketexty.cz/[…]/finger-on-the-trigger-279514
https://www.karaoketexty.cz/[…]/kimochi-warui-827341
https://www.karaoketexty.cz/[…]/hollow-crown-928146
Mirek píše:
Sobota 28.11.2020 12:48
Hledám text písně: Melodii i akordy znám ,ale text jsem zapomněl.
Proč většina kluků a holek mých věků toulá se po ulicích
Proč většina kluků a holek mých věků ,má úsměv na lících
Hlazení po rukou ,hledění do očí
Je jim tou zárukou ,že k nim stíny nevkročí
Jenom ja samotář sám se svou bolestí
Jenom já samotař kráčím dal za štěstím
PSK - admin píše:
Pondělí 30.11.2020 14:01
Dobrý den,
nemohlo by se jednat o tuto písničku? Jde o překlad textu z francouzštiny, viz níže. Máte-li hudbu a akordy, porovnejte.
Zdroj: https://www.karaoketexty.cz/[…]/tous-les-garcons-et-les-filles-38767
Eva píše:
Čtvrtek 10.12.2020 23:09
Dobrý den, už dlouho hledám českou písničku s tímto textem: Hančí přišla ze Šumavy ku hlavnímu městu, oči měla navrch hlavy, ptala se na cestu.....Později se potom zpívá: Tak se na to Jiříku přes kameru jukni...
Děkuji
Miroslav píše:
Čtvrtek 10.03.2022 17:07
Název skladby : tragédie filmového štábu
htps://www.velkyzpevnik.cz/palecek-janik/tragedie-filmoveho-stabu?tune=C&new_tune=A&chordtype=kytara&do=switchTune
Eva píše:
Pondělí 18.04.2022 21:01
Moc Vám děkuji! Otec tuto píseň hledal několik let.
Míša píše:
Pondělí 18.01.2021 11:52
Dobrý den. Chtěla bych vás poprosit jestli by jste nevěděli název písničky kde se zpívá "z tebe se stala vdaná žena" je to známá písnička je anglicky i česky, ale já si nemůžu vůbec vzpomenout na název 🤔 děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 26.01.2021 10:23
Dobrý den,
bohužel se nám nepodařilo identifikovat písničku, která obsahuje slova "z tebe se stala vdaná žena". Pro hledání v angličtině jde o velmi obecná slova, která se objevuje ve stovkách písniček. Přímo pro hledání písniček podle úryvků textu můžeme využívat jen obecné nástroje, které nabízí volný internet, např. různé stránky s texty písniček pro karaoke atd.
Pokud jste písničku slyšela v poslední době v nějaké rádiu, můžete se podívat na stránky příslušné stanice a projít její playlist. Zde zveřejňují seznam vysílaných skladeb.
Další cestou je také zkusit blíže identifikovat zpěváka a poté procházet jeho tvorbu.
Je nám líto, že jsem Vám více nepomohli.
Terka píše:
Pátek 05.02.2021 22:31
Dobrý den, moc bych prosila o pomoc při hledání písničky, projela jsem celý google a nikde nic.
Text je: "Mám, mám se snad začínat bát co s tím co najednou vím. Bát, mám se snad příštích dnů bát, dlouhý je stín slibů a vin, stejně dál chci ve tvé blízkosti stát, vyhlížet smíření, někde v nás zůstává naděje hlas, i když jen z dálky zní. Přes všechen vztek, všechna zklamání, spát, sbohem si můžeme dát, zdá se to snadný jak dech, tím těžší je zítra si číst a úsměvy tvý na prázdných zdech, stejně dál, chci ve tvé blízkosti stát, vyhlížet smíření, někde v nás zůstává naděje hlas, i když jen z dálky zní, přes všechen vztek, všechna zklamání..."
Slyšela jsem ji v seriálu, ale bohužel nebylo nikde uvedeno co by to mohlo být za píseň.
Děkuji předem.
PSK - admin píše:
Pondělí 08.02.2021 10:44
Dobrý den,
Písničku, kterou hledáte, zpívá Jitka Čvančarová. Informaci naleznete v závěrečných titulkách: https://www.ceskatelevize.cz/[…]/titulky
Titulní píseň k seriálu nazpívaly Lenka Filipová a Lenny: https://www.youtube.com/watch?v=7vNELpm1DKM
Martina píše:
Pátek 19.02.2021 21:49
Dobry den. Ja dlouho hledam pisnicku od ceskeho zpevaka a rappera Stein27 znam jen kousicek "baby co mam delat, vsichni se otaci" a dale uz nevim. Dekuji
PSK - admin píše:
Úterý 23.02.2021 20:49
Dobrý den, text se nachází v písničce Lízátko interpreta KOJO (https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/kojo/lizatko-984821).
Jaroslav Haflant píše:
Pondělí 08.03.2021 20:27
Dobrý den, nevíte kdo zpívá písničku, ve které jsou slova Mám často říkala mi mám to s tebou kříž . Jaroslave kde se touláš mám to s tebou trápení, Jaroslave kde se touláš syna čeká zkoušení...
A jméno písničky taky znáte ?
Děkuji předem za odpověd´.
PSK - admin píše:
Středa 10.03.2021 10:13
Dobrý den,
je nám líto, ale píseň ani interpreta se nám nepodařilo nalézt.
K vyhledávání textů písní i interpretů máme jen omezené možnosti, dá se říci stejné jako vy, tzn.,že zadáváme úryvek textu do některého z internetových vyhledavačů, např. Google. K dohledání textů je možné použít například následující databáze textů:
http://www.karaoketexty.cz/ či Youtube: https://www.youtube.com
V případě, že píseň není příliš známá a nikdo její text na internetu nesdílel, je velice těžké píseň dohledat.
Doporučujeme abyste si sám zkusil zadávat do některého z vyhledavačů kombinaci jednotlivých slov.
ivan píše:
Pátek 02.04.2021 18:59
Hledám celý text písně:
Ještě nosíš hlavu plnou snů a přání, my boy
Ještě příliš dobře znáš jak voněj růže tam
Pod vaší strání
A teď rozkaz máš zapomenout
I tvý jméno má tíhu pout
Hlavu nepokornou sklonit a mlčky jít, jít dál
PSK - admin píše:
Úterý 06.04.2021 11:38
Dobrý den,
bohužel se nám písničku nepodařilo nalézt. Pro hledání písniček podle úryvků textu využíváme jen obecné nástroje, které nabízí volný internet, např. různé stránky s texty písniček pro karaoke, youtube, zpěvníky atd.
Pro zvýšení šance dohledání je dobré, pokud je možné odhadnout dobu vzniku písničky, styl nebo dokonce interpreta. Pak je možné, abyste si procházel i jednotlivé diskografie nebo např. trampské zpěvníky.
Je nám líto, že jsem Vám více nepomohli.
Cristie píše:
Úterý 27.04.2021 09:25
Zdravím,
hledám písničku s textem "ty jsi mojí múzou, tak proč ostatní můžou".
PSK - admin píše:
Pátek 30.04.2021 17:43
Dobrý den,
bohužel se nám písničku nepodařilo nalézt. Pro hledání písniček podle úryvků textu využíváme jen obecné nástroje, které nabízí volný internet, např. různé stránky s texty písniček pro karaoke, youtube, zpěvníky atd. Pro úspěšnější hledání by bylo vhodné zkusit písničku zařadit do nějakého období nebo zkusit odhadnout interpreta. K dohledání textů je pak možné použít například následující databáze textů:
Doporučujeme abyste si sama zkusila zadávat do některého z vyhledavačů kombinaci jednotlivých slov.
Ivo Walder píše:
Pátek 07.05.2021 22:56
Dobrý den, prosím o zjištění písně a kapely která to hraje. Jedná se o část textu: " jdu na svůj záhon vždyť je tu jaro a tak si něco zasadím"....
PSK - admin píše:
Pondělí 10.05.2021 09:26
Dobrý den,
na základě Vámi uvedeného úryvku se nám píseň, ze které slova pochází, bohužel nepodařilo vyhledat.
Bohužel nemáme k dispozici databázi, která by umožňovala hledání plnými texty písní, pokud je autoři
nezveřejní na volném internetu. Katalog knihovny indexuje skladby pouze na úrovni názvů skladeb.
Úryvek "vždyť je tu jaro" obsahuje text písničky od písničkáře Pokáče - Jaro ft. Berenika Kohoutová, viz odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=oNDr7S1UwMU. Text této písně však neobsahuje úryvky "jdu na svůj záhon" a "tak si něco zasadím."
Pro další pátrání by možná pomohla nějaká dodatečná informace, která zúží okruh písní, ve kterých je možné hledat.
Andrea píše:
Pondělí 10.05.2021 09:33
Dobrý den, hledám písničku, u které je na začátku melodie něco jako tututu tududututu... A pak se hned zpívá něco v tom smyslu: je pouhá hra kdo ji prohrává... Ale nejsem si jistá, vůbec nic nemůžu najít :( zpívá to muž
PSK - admin píše:
Úterý 11.05.2021 15:00
Hezký den,
Nejpodobnější písničku, kterou jsme našli naleznete zde: https://www.youtube.com/watch?v=4QFFIVkwxw0
Bohužel nemáme k dispozici databázi, která by umožňovala hledání plnými texty písní, pokud je autoři nezveřejní na volném internetu. V případě dohledávání písní na základě části textu, zadáváme části v různých kombinacích do internetového vyhledávače Google a zkoušíme jednotlivé odkazy.
V případě, že píseň není příliš známá a nikdo její text na internetu nesdílel, píseň bohužel nelze dohledat.
Mrzí nás, že se nám pátrání nezdařilo.
Anonym píše:
Středa 16.03.2022 17:05
To Bude od Dobeše
Martin píše:
Středa 12.05.2021 16:29
Dobrý den, marně hledám českou cover verzi skladby od Johna Michaela Montgomeryho Sold. Mám za to že v refrénu je "já miluji vás platonicky". Občas je slyšet i v rádiu, ale nikdy jsem ji nestihl.
Děkuji.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 13.05.2021 14:04
Dobrý den,
česká cover verze skladby od Johna Michaela Montgomeryho – Sold se jmenuje Osamělé dámy od kapely Countrio.
Kompletní text písničky se nám sice nepodařilo najít, ale přikládáme odkaz na písničku uveřejněnou na YouTube a také na webovou stránku kapely:
https://www.youtube.com/watch?v=kL0a0-10xkk
https://www.countrio.cz/
Houmer píše:
Sobota 22.05.2021 13:20
Dobrý den,
hledám písničku kde zpívají: život je jako serial, zdál se mi první díl, kdy jsem te potkal....
Děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 12.10.2021 16:07
Dobrý den, písničku se nám bohužel nepodařilo dohledat.
Monika Kovaříková píše:
Pondělí 07.06.2021 17:11
Dobrý den, hledám písničku (tak 80. léta), kde se zpívá: ...To je celá Michaela, Michaela, má láska.. Měli jsme jí na gramo desce, ale ani nevím, kdo jí zpíval.. Moc děkuji za pomoc
PSK - admin píše:
Úterý 12.10.2021 13:35
Dobrý den, bohužel písničku s Vámi uvedeným textem se nám nepodařilo dohledat.
Nalezli jsme jen následující píseň, ve kterých se zpívá o Michaele:
https://www.youtube.com/watch?v=I7pi37hZ7Hs - Milan Černohouz - Michaela ...moje malá Michaela....
Katerina Srbova píše:
Středa 09.06.2021 07:52
Dobry den, hledam text k pisni “Samuraj”, text zacina:
“Znám jednu dlouhovlasou Simonu, o které snad nevěděl svět. Ráda chodí jen v japonském kimonu, za uchem má sakury květ.”
PSK - admin píše:
Sobota 02.10.2021 10:47
Dobrý den,
na základě uvedených veršů se nám bohužel nepodařilo píseň dohledat. Nalézt konkrétní píseň, pokud je znám pouze fragment textu, je spíš věcí náhody. Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky skladeb, které by vyhledávání usnadňovaly.
Nalezli jsme píseň s názvem „Podzim“ od interpreta Karla Plíhala, v níž se nachází rým „Simonu – v kimonu“, avšak zbytek textu neodpovídá Vámi uvedeným veršům. Odkaz na píseň zde: http://plihal.wz.cz/karel-plihal/pisnicka/podzim.html.
Jana píše:
Středa 16.06.2021 10:21
Ahoj, hledám písničku co před časem hráli na Rádiu 1... text se tam zpívá... NEVÍM CO CHCI, CO CHCETE VY...více si už bohužel nepamatuji.
Moc děkuju J.
PSK - admin píše:
Sobota 02.10.2021 10:49
Dobrý den,
Nalezli jsme písně, které v textu obsahují buď „nevím co chci“ anebo „co chcete vy“, avšak nikde v dostupných zdrojích se tyto verše nenacházejí v jedné písničce. Přikládáme odkazy na písničky: https://www.karaoketexty.cz/[…]/nevim-27176 a https://www.karaoketexty.cz/[…]/ulity-870185.
Při případném dalším vyhledávaní by možná pomohlo, kdybyste znali o písničce více informací, třeba období, kdy vznikla, hudební žánr apod.
Thaddeus píše:
Pátek 18.06.2021 10:57
Zdravím,
nedaří se mi najít asi starší písnička od ženy, s textem znícím asi takto "zas to cítím v kříži, zklamání se blíží" (asi v refrénu). Píseň může být ve stylu country apod. Přirovnal bych to k paní Martinové, nebo Kamélie. Název bych odhadoval na Zlomené srdce, nebo nějak tak. Písnička by měla pojednávat o opakovaném zklamání v lásce, z nevydařených vztahů, do kterých se žena opětovně vrhá, i přes varování jejich kamarádek.
Tenkrát jsem na ni kápnul na youtube, ale přes všechny tyto poznatky se mi ji nedaří znovu najít.
Další písnička, co mi pak v mysli vyvstává a kterou se mi nedaří znovu najít je s textem nějak tak: "...Hraj svou roli přímo na kameru. Kamera se na tě podívá, upřímnýma očima. ...prozradí, jaký jsi ty můj milý ...stejný, jako ty - jsem černobílý". Měla by to zpívat žena s mužem. Starší písnička, popová, nebo rocková. Spíš popová.
Předem děkuji za případnou pomoc.
PSK - admin píše:
Úterý 09.11.2021 15:57
Dobrý den,
bohužel písničky jsme asi bohužel nenašli. Podle kombinací slov se nabízí níže uvedené:
Bez obalu - text
N NOHOW
TAK MĚ ZAS MÁŠ MŮJ SVĚTE V BEZVĚDOMÍ
A TY SE PTÁŠ CO JÁ...
A JÁ TI NEODPOVÍM
JSEM JENOM HEREC
V CIZÍM TĚLE V CIZÍ ROLY
JSEM JENOM LOUTKA
JEN BOLEST CO NEPŘEBOLÍ
JSEM SPOUSTA ŘÁDKŮ
KNIHA BEZ OBALU
FILMOVÝ SCÉNÁŘ PSANÝ BEZ NÁPADU
TAK SI MĚ VEM VE VŠECH BARVÁCH
JSEM ČERNOBÍLÝ
...
https://www.karaoketexty.cz/[…]/bez-obalu-645819
Kombinací slov nám také vyšla ústřední píseň z televizního seriálu Kukačky - Zklamání: https://www.youtube.com/watch?v=HCzlHhFGOqY.
Miška píše:
Středa 23.06.2021 20:50
Dobrý deň.
Hľadám autorský album dvoch českých spevákov. Na albume sú piesne o balalajke, či časť textu : "michaelo, aby .... neujelo" a aj jedna niečo so svetom - tá je na albume prvá. Album vyšiel začiatkom tohto roka 2021 a 1.krát som ho počula niekedy vo februári. Vedeli by ste mi s tým, prosím, pomôcť?
Ďakujem.
PSK - admin píše:
Sobota 02.10.2021 13:51
Dobrý den, mohlo by se jednat o písničku Michaela - Jiří Krhut:
Jsem prostě řízenou střelou
Co po tobě teď letí
Každou tou dlouhou minutou
Od rána do pěti
Hraješ si se mnou
Jako Jágr s pukem ... a gól
Už jenom čekám, až si ze mě vystřelíš
Ooou, tak co je? Oba jsme zas jako dělo
Ooou, tak co je? Aby nám zas Michaelo něco neujelo
https://tabs.ultimate-guitar.com/tab/3580505
Miška píše:
Pondělí 04.10.2021 18:28
Ďakujem Vám krásne. Presne to som hľadala. Ste super. ;-)
Pavel píše:
Sobota 03.07.2021 17:30
dobry den schanim od vita vavra kde jsou holky pro ktere jsem zpival
PSK - admin píše:
Úterý 14.09.2021 17:08
Nejvíce písniček od interpreta Vítězslava Vávry jsme nalezli volně zde: https://www.karaoketexty.cz/[…]/vitezslav-vavra-13967. Bohužel Vámi hledaná píseň tam asi není.
Anonym píše:
Pondělí 12.07.2021 13:02
Dobrý den,
hledám písničku u které znám jen útržky textu:
"nechci tě ztratit, rád tě mám"
"cítím tvůj zrychlený dech, když jsem sám...a chci tě"
"jsi vzdálená, v čase a prostoru,...."
Uměl by mi prosím někdo poradit?
Děkuji
PSK - admin píše:
Čtvrtek 16.09.2021 09:23
Dobrý den,
je nám líto, ale píseň se nám podle zadaného úryvku bohužel nepodařilo najít.
Služba PSK
Simča píše:
Pondělí 12.07.2021 14:03
Dobrý den, chtěla bych najít písničku ve které se zpívá..... Vzpomínám na chvíle krásné kdy štěstí zamklo nás vše je pryč mám ruce prázdné zní tu dal jenom tvůj hlas......
PSK - admin píše:
Pondělí 20.09.2021 12:14
Dobrý den,
je nám líto, ale píseň s uvedeným textem se nám bohužel nepodařilo najít.
S pozdravem služba PSK
Veru píše:
Pondělí 19.07.2021 17:43
Dobrý den, kdyby jste někdo náhodou věděl...par dní mi leží v hlavě písnička a samozřejmě nevím název. Zpívá se v ní.....Nade mnou zářily hvězdy, prstem byly na dosah...a v refrénu se zpívá... Málo o tom , co je mi dáno....A tak ptám se jedné hvězdy....jsou to takové úryvky z té písně, ale už nevím, kde bych hledala.
PSK - admin píše:
Úterý 09.11.2021 10:56
Dobrý den, písničku se zmíněným textem se nám bohužel nepodařilo dohledat.
ntz píše:
Úterý 07.12.2021 09:59
Tereza Balonová - Tak málo
Andrea píše:
Sobota 24.07.2021 10:38
Dobrý den, hledám písničku, ve které je část textu "Shořela pojišťovna, kdo to srovná, úředníci jsou zaraženi, nebyli pojištěni", zjistila jsem, že to je zřejmě písnička Karla Plíhala. Nevíte, o jakou píseň jde?
PSK - admin píše:
Středa 22.09.2021 15:47
Dobrý den, nalezli jsme informaci, že by se mohlo jednat o píseň Karla Diepolda Shořela pojišťovna (v komentářích zde: https://www.youtube.com/watch?v=9C-VcYAUEDs), ale informaci se nám nepodařilo ověřit. Více o písničkáři K. Diepoldovi a některé jeho texty naleznete např. zde: https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/karel-diepold-70508 nebo zde: https://www.osamelipisnickari.cz/[…]/karel-diepold.html
Anonym píše:
Čtvrtek 29.07.2021 23:25
Hľadám všade tu pieseň ale nemôžem ju nájsť…
Jen zo mnou se ráda pomazli, čo z tím co teď z tím
Ako sa vola tá pieseň?
PSK - admin píše:
Úterý 09.11.2021 10:57
Dobrý den, písničku se zmíněným textem se nám bohužel také nepodařilo dohledat.
Martin píše:
Neděle 01.08.2021 15:56
Dobrý den,
Už několik let, průběžně hledám na internetu a dalších službách jednu píseň.
Byla slyšet ve filmu: "Dovolená s Andělem," byla zde slyšet pod názvem "Vyznání."
Text písně je: "Chtěl bych říct tou písní nejtišší, kdo je mému srdci nejbližší, velikou lásku mám, kvetoucí nadějemi, před nikým svoje touhy neskrývám, jak ti mám dokázat, jediná mezi všemi, že tě mám a opravdu velmi rád. ....
Předem Vám děkuji za pomoc.. snad si ji poté budu moci poslechnout celou.
PSK - admin píše:
Středa 22.09.2021 14:30
Dobrý den, odpověď na Váš dotaz jsme Vám zaslali emailem. Služba PSK
Denisa píše:
Neděle 24.10.2021 18:49
Dobrý den,
mohu také poprosit o tuto píseň: "Chtěl bych říct tou písní nejtišší, kdo je mému srdci nejbližší, velikou lásku mám, kvetoucí nadějemi, před nikým svoje touhy neskrývám, jak ti mám dokázat, jediná mezi všemi, že tě mám a opravdu velmi rád...
PSK - admin píše:
Pondělí 01.11.2021 09:39
Dobrý den,
rádi bychom Vám pomohli, ale uvedenou píseň se nám bohužel taktéž nepodařilo v nám dostupných zdrojích nalézt. Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání umožňovaly či usnadňovaly. Při vyhledávání hraje tedy značnou roli štěstí a náhoda. Zkoušeli jsme hledat různých internetových zdrojích, databázích a digitálních knihovnách. Bohužel, bez výsledku. V digitalizovaných zdrojích není uvedená píseň zmíněna. Velká řada písní dosud není podchycená ani na internetu. Pravděpodobně byla píseň napsána přímo pro film "Dovolená s Andělem" a mimo tento film nebyla zpívána žádným veřejně známým umělcem (alespoň jsme o tom nenalezli v dobových periodikách a na internetu žádnou zmínku).
S pozdravem služba PSK
Josef L píše:
Pondělí 26.12.2022 13:27
Vyznání
hudba k písni - Dalibor C. Vačkář
text písně - Jaroslav Mottl, Josef Neuberg, František Vlček
zpívá František Dibarbora
Dominik píše:
Neděle 01.08.2021 16:04
Dobrý den Všem. Hledám název písničky, kde byl text,,To dá se zvládnout.." ,, I ty si můžeš přát". Děkuji předem o vaše odpovědi.
PSK - admin píše:
Úterý 21.09.2021 08:21
Dobrý den, asi máte na mysli písničku Lucie Vondráčkové, viz níže
Jen ten kdo má tě rád,
ten nemá proč ti lhát.
A všechno smí ti říct,
jen ten kdo má tě rád,
se dívá,
a říká:
To dá se zvládnout. Jen s tím kdo má tě rád, ...
https://www.karaoketexty.cz/[…]/kdo-te-ma-rad-53581
https://www.youtube.com/watch?v=qrIg7gW8R1E
Anonym píše:
Neděle 01.08.2021 19:47
Dobrý den, již delší dobu hledám píseň s textem:
kde je dneska party, party, kde se lítá
pojď nastartovat ten motor, co v sobě mám
chci s tebou letět výš, kde lásku ucítíš
... ke hvězdám, neboj se já to znám
Děkuji za reakci
PSK - admin píše:
Úterý 21.09.2021 09:55
Dobrý den,
podle uvedených veršů písně jsme při vyhledávání nenašli mnoho výsledků. Neexistují ani žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání usnadňovaly. Při prohlížení internetu jsme však narazili na někdejší pořad České televize s názvem „Začínáme“ z roku 2001, který uváděl začínající mladé interprety na hudební scéně (odkaz na relaci zde: https://www.ceskatelevize.cz/[…]/). Záznam z archivu už bohužel není dostupný, avšak podle rozpisu skrytých titulků dostupných na stránce se domníváme, že jde o píseň s názvem „Vstávej, hvězdy svítí“ od dívčí kapely Bazar. O uvedené kapele a písničce jsme však už žádné další informace nenašli. Přikládáme alespoň text písně uvedený podle titulků na stránce pořadu.
Vstávej, hvězdy svítí
Chci bejt dneska večer tvá, ty chceš můj.
No, tak teda dávej, ať z tebe cítím
ten náboj, co mě svlíká a nezmatkuj.
Chci s tebou letět výš, kde lásku ucítíš,
ke světlu, ke hvězdám, neboj se, já to znám.
Touhu z mých očích číst tě naučím.
Ranvej je volná, tak se ptám.
Chci vzít svých chlápka do noci, v které svítá.
Chci vzít svýho chlápka do noci dolce vita.
Chci vzít svých chlápka do noci, v které svítá.
Chci vzít svýho chlápka do noci dolce vita.
Cítím, rád se bavíš, pojď nastartovat motor, co v sobě máš.
Letím a žhavím, když dnes večer
bude jak to chci já.
Chci s tebou letět výš, kde lásku ucítíš,
Ke světlu, ke hvězdám, neboj se, já to znám.
Touhu z mých očích číst tě naučím.
Ranvej je volná, tak se ptám.
Chci vzít svých chlápka do noci, v které svítá.
Chci vzít svýho chlápka do noci dolce vita.
Chci vzít svých chlápka do noci, v které svítá.
Chci vzít svýho chlápka do noci dolce vita.
Chci vzít svých chlápka do noci, v které svítá.
Chci vzít svýho chlápka do noci dolce vita.
Chci vzít svých chlápka do noci, v které svítá.
Chci vzít svýho chlápka do noci dolce vita.
Zuzana píše:
Čtvrtek 05.08.2021 11:32
Dobrý den,
asi dva dny zpátky jsem na Country rádiu slyšela odpoledne písničku. Byla smutná, zpíval ji muž, a je o konci světa. V textu je, něco jako "půjdu pěšky podél kolejí až na konečnou" (jde za svou láskou), "nechce se mi přemýšlet o tom co mohlo být" a něco o tom, že oči jeho milé budou klidné. Více si bohužel nedokáži vybavit, ale i tak chci zkusit štěstí :-)
Děkuji a zdravím
PSK - admin píše:
Úterý 21.09.2021 08:54
Dobrý den, písnička, kterou hledáte, je od Vlasty Redla Carpe diem
Nadešel asi poslední den
Podívej
Celá planeta blázní
A já neuroním ani slzu pro ni
Jenom zamknu dům
A půjdu po kolejích až na konečnou
Hle jak mám krok vojensky rázný
A nezastavím ani na červenou
Natruc předpisům
Tak tady mě máš
Dnes můžeš říkat klidně co chceš
Zbylo tak málo vět
Tak málo slov
Co nelžou
Roman píše:
Pondělí 09.08.2021 16:08
Dobrý den, sháním prosím název interpreta a skladby písně vřiska na mě to mimino vřiska mámo mamino děkuji 👍
PSK - admin píše:
Pátek 17.09.2021 13:27
Terka píše:
Čtvrtek 19.08.2021 12:34
Zdravim, hledám písničku, kde se zpívá... A číííst si.. To icko je tam dlouhé.. Děkuji za radu
PSK - admin píše:
Čtvrtek 16.09.2021 12:32
Mohlo by se jednat o píseň Paráda Karla Zicha - https://www.karaoketexty.cz/[…]/parada-33686
Jan Pešula píše:
Neděle 19.09.2021 16:19
Petr píše:
Sobota 21.08.2021 16:07
Dobrý den, hledám písničku, kterou zpívá mladá žena. Je to ve stylu podobném, jako má skupina Noemiracles.
Shazam, ani podobné programy nepomohly.
Refrén: "tak už pojď, čekám dlouho, tak už pojď, bude fajn".
Děkuji předem za info.
PSK - admin píše:
Pondělí 20.09.2021 09:09
Dobrý den,
bohužel se nám píseň nepovedlo dohledat.
Jediné, co by jí alespoň vzdáleně připomínalo, je tato píseň: Ester Ládová - Tak už pojď (https://www.youtube.com/watch?v=9Q-w45AxQyk)
S pozdravem služba PSK
Michaela píše:
Pondělí 23.08.2021 13:47
Dobrý den, hledám píseň, pamatuji si jen pár slov " že přiveze překvapení " šlo snad o ženu, která přivezla dceru .... víc si bohužel nepamatuji .... Moc děkuji
PSK - admin píše:
Pátek 17.09.2021 10:23
Dobrý den, nejspíš se jedná o písničku Balada o Margaretě (Patrola), viz níže:
Co tam sedíš, sklenici máš prázdnou.
Dneska neroztočíš v kole holku žádnou.
Pořád myslíš na jedinou krásnou Margaretu, Margaretu, Margaretu.
Že seš divnej i barman to říká.
Chodíš domů až když venku svítá.
Nechala tě samotného krásná Margareta,
Margareta, Margareta.
Koukni radši támhle na brunetu.
Sukní točí, má se čile k světu.
Ona nezná tvojí lásku krásnou Margaretu, Margaretu, Margaretu.
Než odjela, řekla že se vrátí.
Možná za rok, nikde se neztratí.
Že přiveze překvapení malou Margaretu,
Margaretu, Margaretu.
Zdroj: https://supermusic.cz/skupi[…]ny=17569&idpiesne=14553
Lenka Peroutková píše:
Pondělí 30.08.2021 21:17
Dobrý večer,
hledám text, nejspíše, country písně, ve které se zpívá: a pořád se jen smál... zpíval to muž a bylo to snad na country rádiu nebo jim podobných, byla česká. Víc si z ní nepamatuji, je to osm let, co jsem ji slyšela. Za jakoukoliv pomoc budu ráda.
Děkuji.
PSK - admin píše:
Středa 22.09.2021 14:47
Dobrý den, mohlo by se jednat o píseň Dva klauni skupiny Olympic (https://www.karaoketexty.cz/[…]/dva-klauni-201408).
Jasmína píše:
Pátek 10.09.2021 20:17
Dobrý den,
nikde nemůžu najít, jak se jmenuje píseň s textem-,, a pod ni krabicka s cervenou masli a v ni prsten co svět neviděl." Pomůžete mi prosím?
PSK - admin píše:
Pondělí 13.09.2021 11:00
Dobrý den,
písnička, kterou hledáte, se jmenuje Prastarej vůz (skupina Rangers, hudba: Karel Macálka, text: Karel Macálka) - https://www.youtube.com/watch?v=pcl3F3ERE7Y
David Černý píše:
Pondělí 20.09.2021 21:15
Dobry den, na pouti u kolotočů jsem slyšel Cancán o J.Offenbacha v disco rytmu se slovy jako "má postava je oukej, do očí se mi koukej" .... "ať tě můžu kousnout ..."
Nedokážu ji ale nikde najít.
Prosím o pomoc.
PSK - admin píše:
Středa 22.09.2021 14:23
Odpověď jsme Vám zaslali emailem. Služba PSK
Vendy píše:
Středa 06.10.2021 14:17
Dobrý den, hledám písničku, kterou jsem zaslechla nedávno. Zpívá ji muž a je trochu v country stylu. Jediná slova, která si pamatuji, jsou "nechci se jen pořád bránit, chci svůj život žít", pravděpodobně v refrénu. (nezaručuji, že jsou přesně takhle, mohla jsem něco přeslechnout) Vím, že není velká šance, ale alespoň to zkusím.
PSK - admin píše:
Pátek 08.10.2021 08:36
Dobrý den, nemohlo by se jednat o písničku, viz níže? Bohužel jiný text podle vašeho zadání jsme nenašli.
Až se k nám právo vrátí (Spirituál kvintet)
1. Chci sluncem být a ne planetou,
až se k nám právo vrátí,
chci setřást bázeň staletou,
až se k nám právo vrátí.
R: Já čekám dál, já čekám dál,
já čekám dál, až se k nám právo vrátí, vrátí,
já čekám dál, já čekám dál,
já čekám dál, až se k nám právo vrátí.
3. Já nechci už kývat, chci svůj názor mít,
až se k nám právo vrátí,
a jako člověk chci svůj život žít,
až se k nám právo vrátí.
R:
https://pisnicky-akordy.cz/[…]/az-se-k-nam-pravo-vrati
Petra píše:
Pondělí 11.10.2021 20:07
Dobrý den,
hledám písničku, do které bylo zapuštěno pár hlášek z filmu Kamarád do deště. Nejvíce mi v hlavě zní: Seš zajímavej, fakt. Vypadáš jako tapeta.
Pamatuji si, že byla v Jukeboxu někdy v kolem roku 2004.
Děkuji za pomoc
PSK - admin píše:
Pátek 15.10.2021 08:16
Dobrý den,
dle Vašeho popisu se nám podařilo najít pouze píseň Tlaková níž od skupiny Banket (zpívá Richard Müller) - https://www.youtube.com/watch?v=AE-qfsdf2r8, která ve filmu zní v angličtině (The Pressure Is Low - https://www.youtube.com/watch?v=QNpMeG2n-Ck). Úryvek z filmu se zde však objevuje pouze na začátku písně.
Je nám líto, že Vám nedokážeme více pomoci, nemáme bohužel k dispozici jiné zdroje než ty volně dostupné na internetu.
Pavel píše:
Pátek 15.10.2021 17:04
Dobrý den, prosím Vás hledám rockovou píseň, která začíná velmi rytmicky, nevím přesně jestli jí zpívá ženská nebo chlap, ale v refrénu se zpívá : "kari" a celkem často.. Děkuji, snad byl popis dostačující..
PSK - admin píše:
Úterý 19.10.2021 08:46
Dobrý den,
neuvádíte, zda se jedná o písničku v angličtině, anebo češtině. Máme pro Vás několik tipů a doufáme, že některá z písní by mohla být ta správná. Vyzkoušejte:
https://youtu.be/K5y7sfRjBDI
https://open.spotify.com/track/2eQwjRbY9Zpmpdx4oEJRMM - možná
https://music.amazon.com/al[…]_ws_dp_ald_bb_phfa_xx_xx_xx - 2 písně s kari
https://open.spotify.com/track/7K0hCU8px3KY3A8pUmBCwb
Dan píše:
Sobota 16.10.2021 21:46
Dobrý den nevíte prosím kdo nazpíval píseň z animovaného filmu psí kusy (2019). Jedná se o tu na konci v parku
Děkuji pěkně za odpověď
PSK - admin píše:
Pondělí 18.10.2021 13:53
Dobrý den,
píseň, kterou pravděpodobně hledáte, nese název "Back to Earth" (https://youtu.be/cYjgqQ7GSUk).
V originále píseň nazpívala Jessica Weiss (píseň napsal Christopher Braide).
V českém jazyce píseň zpívá pravděpodobně Vendula Příhodová: http://vendulaprihodova.cz/biografie.asp
Anežka Jančíková píše:
Pondělí 25.10.2021 14:36
Dobrý den hledám písničku, která by se měla jmenovat Kuličky, zpívala nám jí vedoucí na skatu, na kterou jsem bohužel ztratila kontakt. Pamatuji si část textu: Po velké pláni se kuličky koulí, jedna je dál a ta druhá je blíž...Nevíte prosím jak se píseň správně jmenuje a kdo jí nazpíval?
PSK - admin píše:
Úterý 26.10.2021 13:05
Dobrý den,
bohužel Vámi zadaná slova jsme ve volně dostupných zdrojích písní nenašli.
Napadá nás, jestli třeba nemohlo jít o upravenou písničku:
Helena Vondráčková – Spí, všecko spí
https://www.karaoketexty.cz/[…]/spi-vcecko-spi-160554
„Po modré báni se kuličky koulí,
vede je stříbrná nit,
proto snad žádná se pryč nezakoulí,
každá je tam, kde má být.“
S pozdravem služba PSK
Renata píše:
Neděle 31.10.2021 18:12
Dobrý den, nemůžu najít písničku asi třicet let starou....pamatuji si pouze část textu..... žíznící touží pít jen pít,tak co jim zbývá... děkuji za odpověď
PSK - admin píše:
Pondělí 01.11.2021 11:00
Dobrý den,
mělo by se jednat o píseň Vzácný nápoj od skupiny Karamel.
Text i s akordy naleznete níže:
https://www.midisoubory.cz/U-TISK.php?ID=33323335340700
Píseň si můžete poslechnout na Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=6hFlv8Y8aww
Níže máte popsanou stručnou historii skupiny:
http://www.muzikus.cz/karamel/
Zbyněk píše:
Pondělí 15.11.2021 11:16
Dobrý den, hledám písně uvedené v Maryši, prosím o pomoc ve vyhledání textů, not, nahrávek:
Ještě je, ještě je ta kloboucká míra
Diváčtí regruti co jste udělali
Vy kloboučti páni
Děkuji předem za pomoc
PSK - admin píše:
Pátek 19.11.2021 13:52
Dobrý den,
texty a noty uváděných písní jsou součástí některých vydání hry bratří Mrštíků Maryša. Záznamy o nich jsme nalezli v katalogu Národní knihovny, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze, báze NKC.
Jedná se o následující signatury jednotlivých vydání : 54 G 23371, 54 K 85087, H 5397.
Knihy si můžete vypůjčit s platným čtenářským průkazem anebo Vám můžeme zhotovit papírové kopie těchto písní - pouze pro Vaši vlastní potřebu, protože vydání jsou stále chráněna podle Autorského zákona před veřejným publikováním.
Míra píše:
Čtvrtek 09.12.2021 16:48
Dobrý den, hledám už strašně dlouho jednu písničku a mám jen část textu:
"..a měsíc svítí na tu můru, která se zvedá nosem vzhůru...a míří do oblak, na místo, kde je čeká flak..."
Moc děkuji.
PSK - admin píše:
Pátek 10.12.2021 12:16
Dobrý den. písničku jsme našli celou zde:
https://www.ceskatelevize.cz/[…]/
00:28:17 A měsíc svítí na tu můru, která se zvedá nosem vzhůru,; 00:28:27 a s lidmi míří do oblak, na místo, kde je čeká vlak.
Pořad je věnovaný ostravskému divadlu malé formy – Waterloo, které bylo založeno v roce 1968, a které bylo o dva roky později zavřeno z politických důvodů. Uvidíte sestřih ukázek divadelních představení s publikem, rozhovory a vzpomínání, to vše je stylizováno do vojenského prostředí.
Zavzpomínají například zakládající členové Petr Podhrázký, Edvard Schiffauer a Ivan Binar na „svého“ vyšetřovatele, na výslechy a soud, který odsoudil v době normalizace dokonce i autora hudby. Dále na účinkování v divadle zavzpomínají Miroslav Horníček nebo Pavel Landovský, který by v těchto dnech oslavil 85. narozeniny.
Dominik píše:
Středa 29.12.2021 23:45
Dobrý den.
Už několik týdnů hledám tuto píseň a nemohu nikde najít.
Moc děkuji za pomoc.
ČÁST TEXTU: ,,Šedivou ulicí líně táhnu cizí stín za sebou zrcadly kaluží. Vzduch mě smogem opíjí, šedý děj se odvíjí, nad strání kamenných kopretin. Dunění vagónů, dětský pláč u domů....... po cestách škvárových, na haldách a na polích, hrobník den lopatu zarývá. Každý krám se zavírá, věčné světlo skomírá ve vzdálených údolích střech. Stíny vykvetly ze šera, květy tmy do večera, z průchodů zavanul studený dech. Šedý stín oblaků, poučím se od ptáků....“
PSK - admin píše:
Pondělí 03.01.2022 14:41
Dobrý den,
bohužel jsme píseň podle Vámi uvedeného textu nenalezli.
Píseň můžete zkusit dohledat podle některé z aplikací k tomu určených.
https://www.atlaso.cz/[…]/
Jan Vrána píše:
Čtvrtek 05.09.2024 13:09
Jedná se o písničku Ostrava od skupiny Naše věc, pokud mne paměť nešálí. Taky ji hledám někde online...
Jirka W píše:
Čtvrtek 30.12.2021 12:36
Dobrý den, už řadu let scháním písničku z filmu vesničko má středisková, jedná se píseň která hraje když p. Pávek dává Otíkovy sluchátka. Nejvíce znatelná část textu písně je : ,, najít pár tónů v klávesách, do strun bych si rád také ,,. Je dosti možné, že jde o píseň vytvořenou přímo pro film, ale doufám, že tomu tak není .Předem děkuji
PSK - admin píše:
Středa 05.01.2022 09:56
Dobrý den,
bohužel se ani nám nepodařilo zjistit konkrétního interpreta Vámi hledané písně z filmu Vesničko má středisková. V závěrečných titulcích filmu jsme nalezli pouze zmínku o skupinách Palety Vlasti (více informací např. zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Paleta_vlasti) a Keach (zajímavosti o kapele můžete nalézt zde: https://pribramsky.denik.cz/[…]/bigbit20101126.html). Více informací o kapelách či soundtracku k filmu se nám bohužel nalézt nepodařilo. Zda-li se jedná o píseň vytvořenou přímo pro potřeby natáčení jsme také bohužel nedokázali ověřit.
Fída píše:
Pátek 31.12.2021 05:38
Dobrý den, hledám písničku, kterou jsem kdysi měl na kazetě. Myslím si, že jí zpíval Lešek Semelka. Každopádně refrén byl "Tak to tu je a už to nezmeníš, když prachy máš, tak s láskou není kříž. Tak to tu je a holky sami chcou, když v dlani tvý se mince zalesknou."
Děkuji
PSK - admin píše:
Středa 05.01.2022 09:55
Dobrý den,
velice rádi bychom Vám pomohli, ale hledání písně dle části textu je obtížné, katalogy a databáze knihoven nejsou k takovým typům dotazů vhodnými zdroji. Prakticky jedinou možností, jak se můžeme pokusit danou píseň najít, je použít některý z internetových vyhledávačů, např. Google. Zkoušeli jsme zadávat různé kombinace slov z uvedeného textu, využili jsme i některé internetové stránky, které umožňují vyhledávat podle části textu písně (např. http://www.ujdeto.cz, https://www.karaoketexty.cz/, http://www.diskografie.cz/, http://www.akordytexty.cz/, https://www.radioonline.cz/), nebo YouTube, ale píseň se nám bohužel ani tímto způsobem nepodařilo najít. Pokud budete chtít zapátrat dále, můžete využít například následující stránky - http://www.zateckecountry.cz/mp3/diskografie/semelka.htm, které dokumentují diskografii Leška Semelky, zda by se tam nenašlo nějaké vodítko.
Jiří Vymlátil píše:
Sobota 01.01.2022 19:37
Dobrý den, poprosil bych o dohledání písně. Zpívali jsme ji na ZŠ v Olomouci v roce 1989, děkuji. Zahrádka se zelená, slunce na ni svítí před ní stojí šohajíček za kloboukem kvítí heja juchacha heja juchacha.
PSK - admin píše:
Pondělí 03.01.2022 15:18
Dobrý den,
jedná se o ukrajinskou lidovou píseň "Zahrádka se zelená", český text napsala E. Škodová. Text je následující:
1. Zahrádka se zelená, slunce na ni svítí,
před ní stojí šohajíček za kloboučkem kvítí;
heja, juchacha, heja, heja, juchacha,
před ní stojí šohajíček, za kloboučkem kvítí.
2. Růžička se rozvíjí, všechno kolem voní,
mám dívčinu černookou, snívá se mi o ní;
heja, juchacha, heja, heja, juchacha,
mám dívčinu černookou, snívá se mi o ní.
Použité zdroje (obsahují i notový zápis):
* BUDÍK, Jan a HURNÍK, Ilja. Hudební výchova pro první ročník základní školy: Metodická příručka. Praha: SPN, 1991. S. 60, 158. ISBN 80-04-25020-3. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:caa30470-5e07-11e3-ae93-001018b5eb5c
* CRHA, Bedřich, HALA, Petr. Technika klavírního doprovodu lidových písní. Brno: Masarykova univerzita, 2003. S. 60. ISBN 80-210-3094-1. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:0a288410-c463-11e2-ada5-005056825209
S pozdravem služba PSK
Miroslav Mazanec píše:
Čtvrtek 06.01.2022 13:05
Dobrý den, hledám interpreta písničky s refrénem:
Zlá umíš být chuť nemáš hned se vzdát a já jak blázen po špičkách dál jen obcházím tu touhu tvou.
Děkuji.
PSK - admin píše:
Pondělí 10.01.2022 16:04
Dobrý den, písničku, kterou hledáte, se nám nepodařilo bohužel najít. Na vyhledávání písní podle části textu nemáme speciální zdroje. Pokud byste měli upřesnění (z které doby, kdy jste slyšeli, odkud znáte text, česká nebo překlad apod.), můžeme se ještě pokusit hledat, ale jinak bohužel...
Peter Fecák píše:
Neděle 09.01.2022 23:28
Dobrý deň, chcel by som Vás poprosiť, či by ste mi nevedeli povedať, že kto spieva staršiu českú pesničku asi o jazdcoch formuly, ktorú som raz počul a ktorá končí takým hovoreným monológom (prepáčte moju chybnú češtinu) "Ono se říka, že je není třeba oplakávat, protože odešli v okamžicích, kdy byli nejšťastnejší..." Ďakujem krásne a pozdravujem!
PSK - admin píše:
Úterý 11.01.2022 13:24
Dobrý den,
rádi bychom Vám pomohli, ale uvedenou píseň se nám bohužel nepodařilo v nám dostupných zdrojích nalézt. Dohledat text písně pouze podle fragmentu textu je velmi složité. Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání umožňovaly či usnadňovaly. Při vyhledávání hraje tedy značnou roli štěstí a náhoda. K dohledání textů je možné použít mimo jiné následující databázi textů: http://www.karaoketexty.cz/ či Youtube: https://ww w.youtube.com . Zkoušeli jsme však hledat i v dalších internetových zdrojích a našich digitalizovaných databázích. Starší písně jsou bohužel v dostupných zdrojích podchyceny v menší míře.
Podařilo se nám vypátrat pouze písně Karla Gotta: Má touha má dvě křídla (https://youtu.be/l8b4InwIwEA ), skupiny Kamelie: Formule (https://youtu.be/uAg73oi3feU ), skupiny Pacifik: Francois Cevert (https://youtu.be/7QfJdMl3cI4 ), Jiřího Šelingera: Formule (https://pisnicky-akordy.cz/jiri-schelinger/formule), píseň Formule 1 na albu skupiny Synkopy 61 (https://youtu.be/gxYPlOlTrGA )a komponované LP různých umělců: Jiří Štědroň – Jezdec formule Život (https://youtu.be/0Co0dcqElig ). Uvedené písně jsou o jezdcích formule, ale neobsahují Vámi uvedený text ani mluvené slovo na závěr.
Milan Novák píše:
Pátek 21.01.2022 09:46
Prosím neví někdo, kdo zpívá písničku Keď lubiť ma chceš a Viem,čo je láska vzdialená.
PSK - admin píše:
Pondělí 24.01.2022 09:17
Dobrý den,
písně s přesným zněním názvů anebo veršů tak, jak je uvádíte, se nám bohužel nepodařilo nalézt. Našli jsme ale několik písní s obdobným názvem anebo textem, možná bude mezi nimi i ta, kterou hledáte. Připojujeme odkazy na jejich plné texty i s možností přehrání skladby:
- Silvia a Peter Klimentovci – Sen snívám (verš „že ľúbiť ma chceš“): https://kliment.sk/[…]/331-sen-snivam.html
- Silvia Klimentová – Keď ľúbiť chceš: https://kliment.sk/[…]/738-ked-lubit-chces.html
- Duskor – Láska vzdialená: https://supermusic.cz/skupina.php?idpiesne=849370&sid=
- Tublatanka – Nekonečná pieseň (verš „moja láska vzdialená“): https://www.karaoketexty.cz/[…]/nekonecna-piesen-104475
- Repete (hudební televizní program) – Vzdialená (verš „vzdialená je tvoja láska“): https://hudba.zoznam.sk/akordy/piesen/vzdialena/
S pozdravem služba PSK
Karolína píše:
Neděle 06.02.2022 00:13
Dobrý den,
už několik let se marně snažím najít bližší informace k této písničce – znám nazpaměť celý text, bohužel na internetových vyhledávačích ani YT se mi nepodařilo nic dohledat. Neměl by k tomu prosím někdo bližší informace? Jednalo se o duet muže a ženy (M a Ž), melodie ve stylu Fešáci a podobně, byla dostupná i na CD (z toho jsem ji poslouchala).
M: Co o lidech vím, když spěchají ráno, nic víc a nic míň, než co vidím jen. Já řekl jsem si vážně, že chci vědět více o jedné dívce krásné jak sen.
Ž: On ptal se bez bázně, zda nespěchám příliš, a jestli bych s ním chtěla (...)". Já řekla mu jen, že zřejmě se mýlí a užaslá jsem stála jak cvok.
Refrén: Krásný, jsou náhodný lásky, jsou uplakaný, jsou přelétavý, zvláštní, jsou náhodný lásky, to kde kdo z nás už po léta ví.
M: Já hned podotknul jsem, že mýlit se nelze a mé druhé já mi teď napovídá. Že kluk jako já, tak ten nikdy nelže a ve všem že se věřit mu dá.
Ž: Jak zrádné a krásné jsou klukovské báje a každá z nás ví, co tím vždy začíná. Já myslela jsem si, že dobře už znám je, ta láska teď je jeho i má.
Refrén.
Moc děkuji za pomoc.
PSK - admin píše:
Středa 09.02.2022 14:33
Písničku jsme nalezli na Youtube. Mělo by se jednat o písničku Náhodný lásky kapely Užovky z pytle ven (Jiří Vacek – Užovka)
https://bandzone.cz/falesnapetka?at=info
např.:
https://www.youtube.com/watch?v=o-tB7eAaxBA
Peťa píše:
Středa 09.02.2022 19:51
Dobrý večer.
Dnes mi celý den hraje v hlavě kus písně a nikde ji nemůžu najít a ani si vzpomenout, co to je 🙈
Text je: "snad tě někdo lepší než já bude (hřát nebo mít rád..?)"
Předem moc děkuji za pomoc :-)
PSK - admin píše:
Pondělí 21.02.2022 15:26
Dobrý den, v podobném duchu nás napadá písnička Petra Nováka - Povídej (https://www.youtube.com/watch?v=tnR6JEfie6I), ale slova tak, jak je uvádíte, tam nejsou. Písničku s přesným textem se nám nalézt nepodařilo.
Služba PSK
Aiki letec píše:
Pátek 18.02.2022 13:15
Dobrý den, nemohu přijít na to, která skupina, či zpěvák má v repertoáru píseň, která obsahuje tento rým: Vím, že Tě nemine ksicht jako harmonika, mládí je dočasný host, i ty budeš líbat v posteli revmatika, zatím však je času dost
Předem děkuji za pomoc
PSK - admin píše:
Pondělí 21.02.2022 11:58
Dobrý den,
děkujeme za Vás dotaz. Nalezení písničky podle části textu se nám většinou podaří prohledáváním volného internetu, písničkového portálu „Velký zpěvník“ (https://www.velkyzpevnik.cz/), nebo také díky fulltextovému prohlížení digitální knihovny Kramerius. To ale bohužel nebyl případ písně, na kterou se ptáte. Podle uvedených úryvků textu jsme při vyhledávání neobjevili relevantní výsledky.
Můžeme Vám ještě doporučit zkusit vyhledávání písně pomocí různých aplikací, více informací naleznete zde: https://www.wikihow.cz/Jak-[…]kter%C3%A9-nic-nev%C3%ADte.
Služba PSK
PSK - admin píše:
Pondělí 21.02.2022 15:13
Jedná se o písničku kapely Rumpál - Savana.
Iva píše:
Neděle 27.02.2022 00:55
Dobrý den, dnes jsem slyšela písničku, zpívala ji Jitka Zelenková a nikde nemůžu dohledat podle textu, jak se jmenuje. Ta píseň je už hodně stará, slyšela jsem jí už dávno cca rok 1981. Podle melodie mám pocit, že je to píseň převzata ze zahraničí.
text začíná: Buď tu, neodcházej, teď prostřeme stůl a budem si hrát, že odchází, že odchází nám ten rok nejkrásnější a nový že je ve dveřích.
PSK - admin píše:
Úterý 01.03.2022 13:05
Dobrý den,
nám se bohužel také nepodařilo píseň najít. Hledali jsme mj. i na YouTube nebo v naší digitální knihovně. Můžete zkusit projít starší diskografii na stránkách Jitky Zelenkové, zda by na některém z alb píseň nebyla - https://jitkazelenkova.cz/uvod/diskografie/.
Většina rádií na svých webových stránkách také zveřejňuje playlisty, tj. jaké písně se budou hrát nebo se v několika uplynulých dnech hrály.
S pozdravem služba PSK
Iva píše:
Pátek 11.03.2022 20:58
Není možné tu píseň nikde nenajít, viděla jsem ji v pořadu Dva z jednoho města z Pardubic při opakování pořadu, ale nevím, jak se jmenuje
PSK - admin píše:
Pondělí 14.03.2022 09:58
Pořad je možné najít na Youtube a písnička je k nalezení v čase 1:36. Bohužel jsme ale tuto píseň jinde volně nedohledali.
S pozdravem služba PSK
Jan píše:
Pátek 04.03.2022 07:10
Dobry den. Shanim autora k pisni: Koukej v dalce na obzoru svita...Jedem ven je nam hej, jedem ven je nam hej :)
https://www.youtube.com/watch?v=RABYo3SdxsU
PSK - admin píše:
Pátek 04.03.2022 09:23
Dobrý den,
Písničku Jedem ven zpívá kapela Bobové – najdete ji např. na desce Potlach v Údolí oddechu z roku 1987 (Supraphon)
*https://www.discogs.com/artist/4846370-Bobov%C3%A9
*https://www.youtube.com/watch?v=9FuVcVHD93E
K autorovi písně jsme nalezli informace zde, ale informaci se nám nepodařilo nikde více ověřit.
sampler: Potlach v údolí oddechu (LP 1987)
3. Jedem ven (2:22) M.Selig
Hraje: Bobové [Su 1113 4234]
Zdroj: http://www.zateckecountry.cz/diskografie/fct/bobove.php
Jaromír píše:
Pátek 11.03.2022 13:57
Zdravím, prosím zda se vám podaří najít písničku, kde jedna část refrénu začíná "podívej se synku" - hráli na Country rádiu 11.3.2022 po 12 hod, zpěvák velmi hluboký hlas, sbor dívek zpívá refrény
PSK - admin píše:
Pátek 11.03.2022 14:44
Dobrý den, playlist Country rádia 7 dní zpětně naleznete zde: https://onlineradiobox.com/cz/country/playlist/ .
Mohlo by se jednat o písničku Romana Horkého Oči mého otce. Bohužel se nám ale píseň nepodařilo na internetu volně dohledat.
Ostatní písničky hrané na tomto rádiu po 12. hodině slova "podívej se synku" neobsahují.
Služba PSK
Václav Holeček píše:
Pátek 11.03.2022 17:30
Jaromír Mayer zpíval v r. 1968-69 píseň "Taková malá země", která patřila mezi tzv. "echo invaze". Na střední škole (SVVŠ Rokycany) jsme hráli a zpívali tuto píseň pod vedením statečného učitele Fr. Šmause, který byl pak Okresním soudem odsouzen ke 2 letům nepodmíněně za pobuřování a rozvracení republiky (později Krajský soud změnil na podmínku). Nemohu nikde najít text této písně - níže uvádím jeho fragmenty
PSK - admin píše:
Pondělí 14.03.2022 12:52
Dobrý den, písničku od Jaromíra Mayera s podobným názvem, který uvádíte, jsme nenašli. Nemáte ale na mysli písničku Má malá zem z r. 1968, zpíval Waldemar Matuška?
Vracím se k Vám vracím se k Vám
k malým vsím a Božím mukám
u vrat ťukám jako dřív
cestou co znám vracím se k Vám
přejte mír a klid mým rukám
vždyť jsem doma zdráv a živ
Má malá zem plná hloží plná ran
země Boží kde jak pták svá křídla složím větrem hnán
má malá zem kterou solí pláč i vzdor
země polí řek a hor
i když stokrát prachem cest těžký kříž musela nést
zas a znova bude kvést má zem…
země malá jako pěst
má zem
https://www.karaoketexty.cz/[…]/ma-mala-zem-623997
Hugo Poštolka píše:
Neděle 13.03.2022 14:22
Dobrý den, v mladí jsem s partou stejně starých pubošů mlátil u popelnic do strun při dvanáctitaktové frázi a zplna hrdla zpíval: "Navštívil Willy bar U kobyly, slyšel, že tam hrajou nejnovější buggy buggy, nehrajou ho z not, sálem stříká pot, na parketě lidi skáčou z bot..." Podařilo by se nějak zjistit, kdo je autorem tohoto songu? Za odpověď vřele děkuji!
PSK - admin píše:
Pondělí 14.03.2022 13:06
Dobrý den, asi se bude jednat o píseň kapely SVIJANKA LÁDI PETŘÍČKA - Bar u Kobyly (https://www.youtube.com/watch?v=ExWWzOu5Yjg). S pozdravem služba PSK
Hugo Poštolka píše:
Pondělí 14.03.2022 22:52
Paráda, moc jste mi pomohli, díky!
Adéla píše:
Čtvrtek 17.03.2022 04:54
Dobrý den, nevím, jestli je ten text správně, ale začíná to nějak takhle ,,jedni chodí Prahou, tak jak to má být. A já zase drahou, jedu hledat klid...
A pak mám nějaké střípky z textu:
U chaty mám potok a bobr žije v ňom, já mu říkám ahoj bobře,..
Postavím si komín, ten mě bude hřát, teplem zimu zlomil a pak se budu smát cha cha cha cha..
Jedni staví vily a já si stavím srub, hledám lesní víly v čerstvé vůní hub,..
Naladu mám pěknou, že mám na ně čas,..
Každý z nich je starý kamarád,..
PSK - admin píše:
Čtvrtek 17.03.2022 12:17
Dobrý den,
jde o píseň „V Krkonoších je krásně“ od kapely Václava Neckáře Bacily, na složení písně se podílel i jeho bratr Jan Neckář.
Odkaz na úplný text připojujeme zde: https://supermusic.cz/skupina.php?idpiesne=805242&sid= a také odkaz na videonahrávku písně zde: https://www.youtube.com/watch?v=Lx477_GjvfY.
S pozdravem služba PSK
Nad píše:
Pátek 18.03.2022 23:00
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na název skladby, kde je : Ptáš se co škola, nebudu ti lhát ale byl jsem znovu za a když tam chodím tak ze mne dělají kok***. Nebo tak nějak, děkuji
PSK - admin píše:
Sobota 19.03.2022 13:39
Dobrý den,
bohužel písničku, kde by se nacházel zmíněný text, jsme nedohledali. Použitá slova jsou poměrně obecná, a především v textech hiphopové scény i častá.
Můžete zkoušet dále hledat v databázi textů písní https://www.karaoketexty.cz/. Zadáním kombinací vámi uvedených slov, jsme píseň nenašli.
S pozdravem služba PSK
Sara Dolezalova píše:
Pondělí 04.04.2022 10:38
Dobry den, muzu Vas zkusit poprosit o radu a hledani pisne, ktera mi vcera hrala z auta na Country Radiu, muzsky hlas a hodne foukaci harmoniky. Kus textu: ''Predstiras unavu, litost a smutek.. a ja ti rikam, ze na to je cas. Jeste nas ceka tisice noci. Tisice dnu a kras.''
A pripadne druhy dotaz: Je to pisen od Zalmana a spol, ktera ma kousicek refrenu: ''nad Otavou'' a vubec ji nemuzu nikde najit.
Predem moc dekuji :) <3<3
PSK - admin píše:
Úterý 05.04.2022 12:25
Dobrý den,
nalezení písničky podle části textu se nám většinou podaří prohledáváním volného internetu, písničkového portálu „Velký zpěvník“ (https://www.velkyzpevnik.cz/), nebo také díky fulltextovému prohlížení digitální knihovny Kramerius. To ale bohužel nebyl případ písně, na kterou se ptáte. Podle uvedených úryvků textu jsme při vyhledávání neobjevili relevantní výsledky.
Připojujeme alespoň odkaz na playlist Country rádia z neděle 3.4., kdy podle Vašich slov měla píseň v rádiu zaznít. U některých písniček je možnost rovnou si je přehrát. Možná mezi nimi natrefíte na tu správnou, která Vás zaujala. Playlist naleznete zde: https://onlineradiobox.com/[…]/2?cs=cz.country.
Co se týče hledané písně od Žalman a spol., bohužel ani v tomto případě nebylo naše vyhledávání úspěšné. Připojujeme ale odkaz na stránku interpreta, která pravděpodobně obsahuje všechny jeho texty. Snad se Vám podaří najít tu, kterou hledáte. Texty naleznete zde: http://old.zalman.cz/zalman/texty.php.
S pozdravem služba PSK
Ondřej píše:
Pondělí 04.04.2022 21:22
Dobrý den,
chtěl bych požádat o nalezení skladby, kde se opakuje modifikovaný refrén v následujících podobách:
"do školky, do školky a jdeme do školky",
"do školy, do školy a jdeme do školy",
"na střední, na střední a jdeme na střední", atd.
Děkuji předem.
PSK - admin píše:
Středa 06.04.2022 08:55
Dobrý den,
bohužel se nám nepodařilo najít skladbu podle Vašeho zadání.
Služba PSK
Robin Veselý píše:
Pondělí 06.06.2022 14:41
Dobrý den,
hledám jednu českou píseň která svým hudebním podkresem zní totožně jako píseň Ça Plane Pour Moi od Plastic Bertrand. Českou verzi zpívá mladý mužský zpěvák a mám pocit že text je na těma posilovna, ale nejsem si jistý :D. Kdyby někdo náhodou věděl, pošlete prosím název a interpreta skladby. Předem moc děkuji.
https://www.youtube.com/watch?v=lHE503VVqIE
PSK - admin píše:
Úterý 07.06.2022 15:12
Dobrý den,
nemáme bohužel pro tento typ hledání žádné zvláštní katalogy či databáze, takže využíváme v podstatě pouze zdroje volně dostupné na internetu. Z českých interpretů nazpívali cover verzi zmíněné písně muzikanti skupiny Wanastowi Vjecy, ale s originálním textem ve francouzštině (https://www.youtube.com/watch?v=XJKy72vlDI4). Informaci o tom, že by existovala předělávka písně i v češtině, jsme nenalezli.
Použité zdroje:
* https://www.rockzone.cz/[…]/t4172
* https://cs.wikipedia.org/wi[…]rani%C4%8Dn%C3%ADch_skladeb
* http://coververze.sweb.cz/p.html
Dagmar píše:
Pátek 10.06.2022 11:18
Dobrý den,
podaří se vám najít píseň jen podle krátkého úryvku z refrému ?
"Řekněte mojí mámě, že jsem chtěl žít správě"....( a teď jsem brzy odešel ) ?
Zpívá to mužský hlas, dnes hráli v rozhlase
Děkuji
PSK - admin píše:
Pondělí 13.06.2022 11:02
Dobrý den,
je nám líto, píseň se nám podle Vámi uvedeného textu nepodařilo nalézt.
Můžete zkusit píseň dohledat podle níže uvedených aplikací.
https://guidechimp.net/cs/5[…]ladeb-pro-android-a-iphone.
S pozdravem služba PSK
Miloš píše:
Čtvrtek 05.10.2023 05:51
Dobrý den, jedná se o kapelu Rocktom a píseň Vzkaz.
Jan Šafránek píše:
Čtvrtek 16.06.2022 20:49
Dobrý den,
prosím o pomoc s hledáním názvu písně. Textu úplně nerozumím ale snažil jsem se něco vypsat, hrála se na festivalu být vědomý ale zůstat normální v Protivanově 10. - 12 .6 2022
Text: láskou učíme se hrát aby svět se znovu rozezněl, že se mohlo láskou stát, rozpoznávám cestu v každém z nás, tu učíme se hrát, aby svět se znovu rozezněl že se mohlo láskou stát, žena medicína v tichu světle kráčí
Dívenkou i vlčicí je žena probuzená.
Pokud se povede poznat, budu moc rád, je skvělá, předem děkuji, krásný večer!:-)
PSK - admin píše:
Pátek 17.06.2022 09:58
Dobrý den,
uvedenou píseň se nám nepodařilo nalézt, ale doporučujeme Vám zkusit se zeptat na pomoc pod příspěvkem z festivalu na youtube (https://www.youtube.com/watch?v=MGWUU8kOdy).
Martin píše:
Neděle 31.07.2022 10:45
Zdravím, hledám marně píseň: asi Štěstí ? Možná od Jana Buriana ? Nevím .....
PSK - admin píše:
Středa 03.08.2022 16:04
Dobrý den,
jedná se o text Štěstí ze sbírky Trocha poezie:
Až víno se promění
V radost a zpěv
Nastane tanec
A nastane rej
Pak nikdo ať nemyslí
Na to co bylo
Víno je nakyslý
Aby se pilo
Hudba je od toho
Aby se hrála
Štěstí je nemnoho
A z toho mála
Musíme uzmout
Co se dá
Štěstí je muška zlatá
Štěstí je rychlovlak
A Achillova pata
A obnošenej frak
Štěstí je úsměv kata
A orosenej zrak
Báseň započatá
Rým а k ráji vrata
Klec a zpěv a pták
Zdroj: SUCHÝ, Jiří, DUDA, Stanislav a BLAHYNKA, Milan. Trocha poezie. Praha: Československý spisovatel, 1989. s. 99. ISBN 80-202-0114-9. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:45641d30-74d2-11e3-b002-5ef3fc9ae867
Jiří Richtr píše:
Pátek 05.08.2022 10:59
Dobrý den, nemohu nikde nalézt písničku, která začíná:
Už se vdává i ta Týna, co má knír jak grenadýr... Bylo to na vinylovém LP, ale už nevím skupinu
PSK - admin píše:
Pondělí 15.08.2022 12:14
Dobrý den,
Můžete zkusit píseň dohledat podle níže uvedených aplikací.
https://guidechimp.net/cs/5[…]ladeb-pro-android-a-iphone.
S pozdravem služba PSK
Anonym píše:
Sobota 06.08.2022 13:35
Dobrý den, nevíte, jak se jmenuje písnička s textem:
Chyť mě za ruku a pojďme bloudit tmou. S tebou já se nebojím, já chci být tvou. Tvoje jméno chci slyšet do konce svých dní. Dokud bude mi krev pulzovat a srdce bít.
Děkuji
PSK - admin píše:
Pondělí 08.08.2022 10:57
Dobrý den, tuto písničku jsme bohužel nalezli pouze na Tiktoku.
Oficiální text nebo znění písně – pokud nějaké jiné je, se nám nepodařilo dohledat.
Písně hledáme pouze v otevřených zdrojích, nemáme žádné další zdroje, které bychom mohli využít.
Jiří píše:
Čtvrtek 11.08.2022 16:02
Zdravím, hledám písničku, ve které je text "Vztah s tebou se mi vážně líbí", v písničce je taky slovo "Originál"
PSK - admin píše:
Pondělí 15.08.2022 09:19
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Pravděpodobně jde o píseň s názvem „Originál“ od Marka Ztraceného, i když s mírně odlišným veršem, jak jej uvádíte Vy – píseň obsahuje verš „život s tebou se mi vážně líbí“. Připojujeme odkaz na text i video písně:
https://www.karaoketexty.cz/[…]/original-1076058
Pro jistotu připojujeme i další písně, které v textu obsahují slovo „originál“, v ostatních verších však už neodpovídají tomu, co hledáte:
https://www.karaoketexty.cz/[…]/original-978991
https://supermusic.cz/skupina.php?idpiesne=724327&sid=
https://www.karaoketexty.cz/[…]/original-878044
Michael píše:
Čtvrtek 25.08.2022 09:41
Dobrý den. Nevíte prosím, co je toto za písničku? Slovům moc nejde rozumět a nikde jsem nic nenašel, tak jestli to není jen nějaká vymyšlená: https://youtube.com/shorts/BHzvRMYZ424?feature=share Děkuji
PSK - admin píše:
Pátek 26.08.2022 14:54
Dobrý den,
píseň se nám, podle Vámi uvedeného úryvku nepodařilo dohledat.
Můžete jí zkusit dohledat pomocí, některé z aplikací k tomu určeným.
Jak zjistit název písničky podle textu nebo melodie - Atlaso.cz - portál plný informací
Jan Marek píše:
Neděle 04.09.2022 15:19
Nevíte o jakou písničku se jedná?
Já snad hned jak jsem se narodil o co největší průšvih závodil, a ve škole jsem málo pozor dával. Vyrostl jsem jako v plotě kůl a každý nademnou lámal hůl. Samý lumpárny že v hlavě jenom nosím.
PSK - admin píše:
Úterý 06.09.2022 15:06
Dobrý den,
s Vámi uvedenými slovy jsme nalezli tuto píseň:
Vrať mi ta rána, hudba Bob Dylan ( Old crown medicine snow), český text napsal Karel Routa.
Zpěvník kapely Šubruňk:
https://www.routa.name/imag[…]0%C5%A0ubru%C5%88k%20A4.pdf
Strana 2.
Jan Novák píše:
Sobota 17.09.2022 19:55
Dobrý den, mám dotaz na píseň, kterou jsem kdysi slyšel. Text z ní si přímo nepamatuji, ale byla o chlápkovi, kterého mají pověsit za loupež, ale on nemůže říci, kde byl, protože ten večer byl s ženou svého nejlepšího kamaráda. Ona se s ním přijde rozloučit a když ho věší, tak na sebe hledí. Byla to asi předělávka anglické písně over the hills and far away. Taková balada
PSK - admin píše:
Pondělí 19.09.2022 15:28
Dobrý den,
verzí skladby „Over the Hills and Far Away“ existuje hned několik. Těmi nejznámějšími jsou patrně písně skupiny Nightwish a Led Zeppelin, k poslechu je volně nabízí např. platforma YouTube (https://www.youtube.com/res[…]over+the+hills+and+far+away); celé texty skladeb jsou snadno dostupné na rozmanitých webech (nejsnadněji skrze Google vyhledavač). Píseň tohoto jména lze nalézt rovněž mezi skladbami britského hudebního folklóru.
České znění se nám v dostupných zdrojích, které jsou v případě hledání písní velmi omezené, dohledat nepodařilo.
Zdroje:
https://en.wikipedia.org/wiki/Over_the_Hills_and_Far_Away
https://www.youtube.com/res[…]over+the+hills+and+far+away
„Over the Hills and Far Away“ na https://www.supraphonline.cz/
Dana píše:
Pondělí 26.09.2022 11:13
Dobrý den.
Hledám dětskou písničku nejlépe i noty, ale znám jen kousky textu U rybníka .... se narodilo káče, jenže doma nesedí, pořád někde skáče,
....... vodník ztratil kaťata a teď v nich kapr bydlí ....
PSK - admin píše:
Úterý 27.09.2022 16:06
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Písničku jsme podle uvedených veršů vyhledávali na volném internetu i v digitální knihovně Kramerius. Jediným relevantním výsledkem, který se nám podařilo najít, je video na YouTube, ve kterém písnička zaznívá. Snad to pro Vás bude nápomocné.
Odkaz na video: https://www.youtube.com/watch?v=s-fzjBknoYE.
Pavel píše:
Pondělí 03.10.2022 09:13
Dobrý den,
prosím Vás hledám slova k písničce kde znám jen ár slov. Jedná se nejspíš o nějakou píseň za totality(budovatelská)
Slova jsou: Tady nás máte, tady nás vidíte za vaší práci chceme vás pobavit, chceme vám zazpívat a vy nám povíte co lepší snad by mělo být.....
PSK - admin píše:
Čtvrtek 13.10.2022 11:28
Dobrý den,
Bohužel píseň s Vámi uvedeným textem jsme v dostupných zdrojích nenalezli.
Některé z budovatelských písní vyšly na albu Budovatelské písně, které naleznete zde:
https://www.supraphonline.c[…]tancit-vsude-pisen-kombajni
Pepa Hlas píše:
Sobota 22.10.2022 11:10
Dobrý den, prosím, nepomůžete mi z písní - je to pravděpodobně inspirováno husity a v textu je věta: ocelových jezdců pár... díky
PSK - admin píše:
Pondělí 24.10.2022 13:19
Dobrý den,
jediné, co se nám povedlo najít, je píseň Nebeští jezdci od skupiny Matnoon.
https://www.metanoon.cz/diskografie/item/94-nebesti-jezdci
V případě, že by to nebyla výše uvedená píseň, můžete zkusit pátrat dál pomocí mobilních aplikací k tomu určeným.
https://movilforum.com/cs/reconocedor-de-musica-online/.
Služba PSK
. píše:
Pátek 13.10.2023 20:51
kapela Roxor - Křížová výprava
Zejda Ladislav píše:
Úterý 25.10.2022 16:38
Hledám píseň s textem:
PIJÁCKÁ
Předehra:
1. Pojd´me se napít, trošku to zapít,
že sešli jsme se tady zas.
nejsme zde sami, jsou tu též dámy
jak všiml si jistě každý z vás
každý ví však dobře sám, co všechno vydrží
Trio: Pijme, pojd´me chlapci ještě chvíli pít
pijme, kdo ví zda-li zítra budem žít
píjme, zítra bude zase každý sám
příjdou všední chvíle, dálky dlouhé míle
postaví se zase mezi nás
la la la la..........
2. Přišli jsme všichni a je to zvláštní
že nikdo z nás tu nechybí
pívo je tady a u všech všudy
snad žádný se nediví
když ses napil podej dál ať tuplák nestojí
PSK - admin píše:
Úterý 08.11.2022 08:26
Dobrý den, mrzí nás to, ale píseň s textem, který uvádíte, jsme nenašli. Nabízí se Pojďme se napít od Roberta Křesťana, viz níže. Najít ne tolik známou písničku, není jednoduché, nemáme speciální zdroje, někdy je to jen věcí náhody, že ji najdeme...
Pěkně tě vítám Lásko má Tak trochu zbitá A víc soukromá Pěkně tě vítám A čemu vděčím za tak vzácnou chvíli Jednou za sto let Pojďme se napít ať nám mají z čeho slzy týct V nohách ti dřepí bílej pták Už nejsme slepí a zlí naopak ' Uz nejsme slepí a rozdejchaní jako když se spěchá bránou vítězství Pojďme se napít ať nám mají z čeho slzy týct V očích ti svítí a sládne dech A něco к pití tu ční na stolech A něco к pití a nepospíchej stoletá má lásko když už nemáš kam Pojďme se napít ať nám mají z čeho slzy týct
Zdroj: Melodie: časopis, který hraje. Praha: Orbis, 03.1988, 26(3). s. 6. ISSN 0025-8997. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:64799650-39a0-11e7-ad2f-005056827e51
LUKŠŮ, Jiří a LIŠKA, Václav. 62 nej: sborník písní v úpravě pro zobcové flétny : 62 nejznámějších písniček je doplněno akordovými značkami. Nové Město nad Metují: Fox, 2002. s. 17. ISBN 80-900732-7-1. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:ee66ab5b-68ae-4c3e-bdfa-78c530ea3573
Iveta Hofrichterová píše:
Pátek 28.10.2022 23:09
Dobrý den, ráda bych poprosila o pomoc při hledání názvu písničky. Přidávám kousek textu, který jsem zaslechla? Chtěla bych jen zpívat, do nebe se dívat...
Vám, že je to opravdu jen kousíček, ale na víc si nevzpomenu. Děkuju
PSK - admin píše:
Pondělí 31.10.2022 12:34
Dobrý den,
Bohužel písničku s Vámi uvedeným zlomkem textu jsme nenalezli. Níže Vám posíláme odkazy na písničky obsahující co nejpodobnější text. V případě hledání písniček Vám doporučujeme pokusit se určit např. styl, interpreta nebo přibližnou dobu, ze které song pochází a díle pak pátrat na různých hudebních serverech. V případě, že jste písničku slyšela v rádiu, můžete zkusit hledat v playlistech rádií.
Přejít řeku – „tam prej si můžeš klidně zpívat, taky so nebe se dívat“
https://www.velkyzpevnik.cz/country/prejit-reku
Dorbý kafe - Lucie Bílá – „… chci radši zpívat, na hvězdy se dívat a dobrý kafe pít.“
https://www.karaoketexty.cz/[…]/dobry-kafe-1039706
dále také:
Chci tančit -Mirai - „Večer pít víno, na nebe se dívat. Dokud budu jenom trochu vnímat.“
https://www.youtube.com/watch?v=fALytXNIcIo
Karolína píše:
Sobota 12.11.2022 00:06
Dobrý den, potřebovala bych pomoci najít jednu starší písničku, bohužel se mi ji najít zatím nepodařilo, snad budete úspěšnější.
Jedná se o pomalejší country písničku, zpívá ji muž, písnička bude pravděpodobně starší.
Pamatuji si část textu, zpěvák zpívá o dívce Susanne (vyslovováno Suzan, nevím, jak je to přesně napsáno v textu)
,,Má drahá Suzan, umíš překrásně hrát/lhát... Suzan chápej, že já jsem vždycky volnej jak ... kterej choulí se v teple a kterej má rád."
,, drahá Suzan, svou lásku prokletou"
Moc děkuji.
PSK - admin píše:
Úterý 15.11.2022 09:55
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Nalezení písničky podle části textu se nám většinou podaří prohledáváním volného internetu – zadáváním klíčových slov do vyhledávače, prostřednictvím písničkových portálů „Velký zpěvník“ (https://www.velkyzpevnik.cz/) a „Karaoketexty“ (https://www.karaoketexty.cz/), nebo také díky fulltextovému prohlížení digitální knihovny Kramerius.
V případě Vašeho dotazu se nám ale bohužel nepodařilo píseň dohledat.
Když jsme se pokoušeli píseň dohledat pomocí celých slovních spojení z Vámi uvedených veršů, nenalezli jsme relevantní výsledky. Uvádíme alespoň dvě písně, ve kterých se zpívá o ženě jménem Suzanne. První je česká předělávka originální písně od Leonarda Cohena, kterou v české verzi zpívá Václav Neckář. Druhá píseň je od české kapely Calibos, ta je rockovější. Ani jedna z písní však v textu neobsahuje verše, které uvádíte.
-Václav Neckář – Suzanne: https://pisnicky-akordy.cz/vaclav-neckar/suzanne
-Calibos – Susan: https://www.karaoketexty.cz/[…]/susan-217857
Kristýna píše:
Pátek 18.11.2022 18:35
Dobrý den, hledám jednu píseň a vůbec se mi to nedaři. Je to táborová písnička a pamatuju si jenom nějaké úryvky -
dívka čistá, neposkvrněná, ve tmě v růžku připoutaná,
za to tě čeká jen šibenice,
ozve se výbuch, možná je tam potom něco s císařem
na začátku se zpívá o havranovi
Moc děkuji za jakoukoli pomoc.
PSK - admin píše:
Pondělí 21.11.2022 15:22
Dobrý den,
Služba PSK
Martin píše:
Čtvrtek 08.12.2022 19:53
Musíme uzmout. Co se dá. Štěstí je muška zlatá. Štěstí je rychlovlak. A Achillova pata. A obnošenej frak. Štěstí je úsměv kata. A orosenej zrak
PSK - admin píše:
Pondělí 12.12.2022 14:35
Dobrý den,
Váš úryvek básně pochází z knihy Trocha štěstí a její název je Štěstí.
Zasíláme Vám plný text básně:
Až víno se promění v radost a zpěv, nastane tanec a nastane rej. Pak nikdo ať nemyslí na to, co bylo. Víno je nakyslý, aby se pilo, hudba je od toho, aby se hrála, štěstí je nemnoho a z toho mála musíme uzmout co se dá.
Štěstí je muška zlatá, štěstí je rychlovlak, a Achillova pata a obnošenej frak. Štěstí je úsměv kata a orosenej zrak, báseň započatá, rým a k ráji vrata. Klec a zpěv a pták.
Štěstí je růže bílá, spánek je lehký hřích. Láska je dobrá víla a sen je její smích.
To, co jsme Vám tu hráli, žádá si ozvěnu. O čem že to dílo bylo, sděliti se nám podařilo, v následujícím, vysvětlujícím, upřesňujícím a zdůvodňujícím refrénu:
Žab žab dubidy hubidy ou, Žab žab dubidy hubidy ou, budly hudly kudly zchudly dou.
Zdroj: Suchý, Jiří. Trocha poezie. Praha : Československý spisovatel, 1989, 196 s. ISBN 80-202-0114-9
Tomas píše:
Sobota 31.12.2022 23:17
Teraz som pocul na CT3. Predtym sa tam bavili o roku 1978 ale nie som si isty ci je to dobra indikacia (mozno nie)
Text(aspon myslim-neskoro som reagoval):
Muzes mne mit i hned, nejdriv jen muzika
Klip:
5 chlapikov pri bare vo roznych farebnych odevoch tancuju, potom sa otocia, a potom zeny zacnu tancovat (ich je tak cca 10). Taka vesela ceska pesnicka
PSK - admin píše:
Čtvrtek 05.01.2023 10:32
Dobrý den,
na ČT3 v uvedený čas zřejmě běžel pořad Silvestr 1978, ale podle programu se jednalo o písně v rytmu dechovky (https://tvprogram.idnes.cz/[…]px?t=detail&id=72851889). Uvedený pořad je ke shlédnutí zde - https://www.youtube.com/watch?v=b3Y5HYGlZWQ. Na Silvestra roku 1978 běžel v televizi velký tříhodinový zábavný pořad s Vladimírem Menšíkem, opět je ke shlédnutí online - https://www.ceskatelevize.cz/[…]/.
Se Silvestrem souvisel i pořad Silvestrovská návštěva v klubu 1978 (https://www.youtube.com/watch?v=0cfEssz6Viw) a Kdo rád zpívá, na palubu 1978 (https://www.youtube.com/watch?v=iU9kTV5IlWk).
Všechny výše zmíněné pořady jsme velmi zběžně prohlédli, ale na píseň, která by se blížila Vašemu popisu jsme nenarazili. Co se týče úryvku textu, podobná formulace se objevuje například v písni Karla Zicha - Málokdo má na vybranou (https://www.csmusic.cz/song-46342-malokdo-ma-na-vybranou), ta však vyšla až mnohem později.
Ivana Malíková píše:
Středa 18.01.2023 11:42
Dobrý den,hledám autora písně kde se zpívá:zlatá řeka už na nás čeká,pojď půjdem s ní tam do daleka,a budeme snít u jejích břehů,o lásce snít do posledního dechu.Nocí temnou až oheň vzplane,tam každý z nás navždy zůstane,a po staletí budem si zpívat písničku svou se Zlatou řekou. Můžete mě pomoci?Děkuji
Ivana Malíková píše:
Středa 18.01.2023 11:42
PSK - admin píše:
Čtvrtek 19.01.2023 11:20
Dobrý den,
bohužel autora písně se nám nepodařilo dohledat. Nalezli jsme text a několik různých interpretací na youtube.
V trampských sbornících se nachází i jiná píseň se stejným názvem:
Zlatá řeka (tango) – autor Josef Vacek
Zdroj: Trampská romance, 3. Praha: Panton, 1988. s. 10. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:7c3feef4-75b9-44b9-bc23-ae9248cd26cb
ZLATÁ ŘEKA
1. Tam v zemi vzdálené kde nebe modré je
a řeka v peřejích hřmí Ve stínu šedých skal
kde oheň rudě vzplál nad chatou vznesl se dým.
Tam malá osada kol ohně zasedá hořící dřevo
zavoní když se trampi k ohni sesednou
tichá píseň nocí zní.
R: Zlatá řeka už na nás čeká pojď půjdem s ní
tam do daleka budeme snít u jejích břehů
o lásce své do posledního dechu.
Nocí temnou zář ohňů vzplane tam každý z nás
šťasten zůstane po staletí budem si zpívat
písničku svou se zlatou řekou.
2. Na stáří nečekej osudu neptej se a nevěš nikdy
hlavu svou vždy pevně nastav tvář i když jsi
samotář zpěv a smích zní osadou.
Když srdce bolí tě pro zradu děvčete přijď
kamaráde mezi nás tam v romantickém údolí
do dáli píseň zní.
Zdroj: https://muhaz.org/amerian-ve-tatlu.html?page=6
Interpretace na Youtube:
*https://www.youtube.com/watch?v=yVO-KPzMksc&t=1s - Autora této písničky také hledají lidé také zde
*https://www.youtube.com/watch?v=pE2EgL3wAIA&t=52s
*https://www.youtube.com/watch?v=CrFI5Hv120Y
Alena píše:
Neděle 22.01.2023 05:51
Dobrý den,již delší dobu hledám písničku cca z roku 2004-2006. Jediné co si pamatuju je text "vím co bych chtěla,málo jsem tě měla". Moc Vám děkuji! Al.
PSK - admin píše:
Úterý 24.01.2023 08:56
Dobrý den,
bohužel konkrétní odpovědi na Vaši otázku jsme se nedopátrali. Vámi uvedená část textu je pro písničky poměrně univerzální a nejednoznačná.
Můžeme Vám doporučit ještě další hledání prostřednictvím písničkových portálů „Velký zpěvník“ (https://www.velkyzpevnik.cz/) a „Karaoketexty“ (https://www.karaoketexty.cz/) nebo pomocí různých aplikací, více informací naleznete zde: https://www.atlaso.cz/[…]/.
Lenka píše:
Pondělí 23.01.2023 11:02
Dobrý den, roky hledám na internetu písničku s následujícím textem:
mám sice deštník
ale co s ním
ten liják dnešní
má chuť třešní
pak začne řež
ten déšť
mě probodá jak kopí
:) díky, kdyby se Vám podařilo něco nalézt
PSK - admin píše:
Čtvrtek 26.01.2023 09:21
Dobrý den,
je nám líto, ale píseň s uvedeným textem se nám bohužel nepodařilo najít. Nemáme k dispozici žádné katalogy nebo rejstříky písní, ve kterých bychom mohli vyhledávat, využíváme tak pouze zdroje dostupné na internetu (např. stránky http://www.ujdeto.cz/, https://www.karaoketexty.cz/, https://www.velkyzpevnik.cz/ nebo YouTube) a také Národní digitální knihovnu, ve které se nacházejí některé digitalizované zpěvníky, hudební časopisy apod. (https://ndk.cz). V žádném zdroji jsme však nebyli úspěšní.
Jiří píše:
Sobota 11.02.2023 14:01
Dobrý den, hledám slovenskou písničku podle textu a nemohu nic najít.
Z odposlechu přikládám pár slov co jsem si zapamatoval, jdou po sobě jak je píši, jen nevím jestli je to napsáno správně slovensky: "terpentýn, sušené ovocie, sušené slivky".
Díky za pomoc
PSK - admin píše:
Úterý 14.02.2023 17:24
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Píseň jsme se pokoušeli najít na volném internetu a také na slovenských písničkových portálech https://www.karaoketexty.sk/ a https://hudba.zoznam.sk/lyrics/, které umožňují i vyhledávání podle části textu. Bohužel, naše vyhledávání bylo neúspěšné a kromě uvedených zdrojů nemáme k dispozici jiné možnosti, které by dohledání písně zaručovaly.
Pokud byste píseň někdy opět zaslechli v rádiu, některá česká rádia uveřejňují svůj playlist a tak by zpětně bylo možné píseň dohledat. Playlisty rádií můžete prohlížet zde: https://onlineradiobox.com/cz/.
Eva píše:
Úterý 28.02.2023 17:16
Dobrý den,
snažím se zjistit název písničky, ze které si bohužel pamatuji pouze velmi malý úryvek a dost možná ještě nepřesný: "večer sama chodí spát a ráno sama vstává". Je to nejspíš lidovka - zpívá se svižně.
Děkuji.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 02.03.2023 11:46
Dobrý den,
nalezení písničky podle části textu se nám většinou podaří prohledáváním volného internetu – zadáváním klíčových slov do vyhledávače, prostřednictvím písničkových portálů „Velký zpěvník“ (https://www.velkyzpevnik.cz/) a „Karaoketexty“ (https://www.karaoketexty.cz/), nebo také díky fulltextovému prohlížení digitální knihovny Kramerius.
V případě Vámi hledané české písničky však bylo naše vyhledávání bohužel neúspěšné. Zde připojujeme písničku, která v textu obsahuje verš „dívka, co sama chodí spát“, ale není to lidovka:
Petr Kotvald a Stanislav Hložek – Dívka, co sama chodí spát: https://www.karaoketexty.cz/[…]/divka-co-sama-chodi-spat-888846
S pozdravem
služba PSK
Alena píše:
Středa 08.03.2023 15:21
Prosím co je za písen,slova v textu"aby tenhle krásný okamžik delším se zdál " DĚKUJI
PSK - admin píše:
Čtvrtek 09.03.2023 09:19
Dobrý den,
nalezení písničky se nám většinou podaří prohledáváním volného internetu – zadáváním klíčových slov do vyhledávače, prostřednictvím písničkových portálů „Velký zpěvník“ (https://www.velkyzpevnik.cz/) a „Karaoketexty“ (https://www.karaoketexty.cz/), nebo také díky fulltextovému prohlížení digitální knihovny Kramerius. V případě Vámi hledané písně však bylo naše vyhledávání bohužel neúspěšné.
S pozdravem
služba PSK
Pepa píše:
Pondělí 03.04.2023 17:58
Dobrý den hledám písničku ze stáré pohadky vždy to začínalo Textem hej haj hej haj na moře sluˇko svítí hej haj hej haj na moře kvete kvítí
PSK - admin píše:
Úterý 04.04.2023 09:31
Dobrý den,
nalezení písničky se nám většinou podaří prohledáváním volného internetu – zadáváním klíčových slov do vyhledávače, prostřednictvím písničkových portálů „Velký zpěvník“ (https://www.velkyzpevnik.cz/) a „Karaoketexty“ (https://www.karaoketexty.cz/), nebo také díky fulltextovému prohlížení digitální knihovny Kramerius. V případě Vámi hledané písně však nebylo naše vyhledávání bohužel úspěšné.
Nalezli jsme dvě písně, které v textu obsahují verše s rýmováním „svítí – kvítí“, zbytek textu ale neodpovídá Vámi uvedeným slovům:
Reflexy – Sluneční: https://www.karaoketexty.cz/[…]/slunecni-79727
Na stříbropěnném Labi: https://www.midisoubory.cz/[…]ETAIL&ID=3332b734340500
Připojujeme ještě odkazy na stránky s písničkami z pohádek:
https://textypisni.youradio.cz/[…]/pisnicky-z-pohadek
https://pisnicky-akordy.cz/pisnicky-z-pohadek
https://pisnicky-pro-deti.eu/pisnicky-z-pohadek/
franta píše:
Sobota 08.04.2023 18:14
Zdravím, hledám marně písničky tři prosím moc za pomoc, z 80 let mého dávno ztraceného mládí...
"Žena muže bít nemůže, velmi snadno ho přemůže... au to bolí ženskou pěstí!..tuhle zase od Jany, obdržel jsem dvě rány..."
no a druhá: "Zůstaň stát, začni život jinak brát... všichni jen brali a nic nedávali..."
pak třetí: "Stalo se to dávno...lítá jako pták jako mořský drak, nebo jen si tak lítáá až ke hvězdám..."
(jo měl jsem něco nahráno z pořadu Větrník kdesi na kazetě a ta je dávno fuč...)
PSK - admin píše:
Pátek 14.04.2023 09:11
Dobrý den,
ani jednu píseň se nám bohužel nepodařilo nalézt.
Můžete zkusit písně dohledat prostřednictvím aplikací k tomu určeným:
https://play.google.com/sto[…]android&hl=cs&gl=US
https://insmart.cz/[…]/
https://apps.apple.com/[…]/id355554941?l=cs
Služba PSK
Martin píše:
Neděle 09.04.2023 01:12
Dobrý den hledám historii interpreta a více informací o jedné písničce která se jmenuje odešel text písně : odešel neotočil se odešel, nerozloučil se odešel zmizel mi brzy a mne do očí vytrskly slzy a tak dále
PSK - admin píše:
Úterý 11.04.2023 11:08
Dobrý den,
písnička je uváděna jako od 'neznámého autora', bohužel tak jeho totožnost nejsme schopni objevit ani my. Doporučujeme napsat do komentáře, který je uveden pod textem písně, třeba někdo zareaguje a autora odhalí. Lze také použít chaty na různých sociálních sítích.
Odešel
G
Můj milý nechce mě líbat,
Emi
na chvíli jinou teď má rád,
C
netouží po mojí lásce,
D
jiné prý daroval srdce.
Ref:
G
Odešel, neotočil se,
Emi
odešel, nerozloučil se,
C
odešel, zmizel mi brzy,
D
a mě do očí vytryskly slzy.
Prochází t naše parky,
jinou teď líbá na rty,
netouží po mojí lásce,
jiné prý daroval srdce.
Poslední schůzka to byla,
srdce mi navždy zlomila,
vepsala do čela vrásky,
nejkrásnější slova lásky.
https://www.midisoubory.cz/[…]=DETAIL&ID=33b630360200
Petra píše:
Čtvrtek 27.04.2023 11:41
Dobrý den,
hledáme píseň, kterou měla ráda naše babička (87 let). Píseň už bude zřejmě staršího data. Známe jen pár slov z textu "...18 let dívčina mladá..."
Dokážete prosím pomoct?
Děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 01.08.2023 13:04
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Pokoušeli jsme se píseň nalézt zadáváním uvedených slov a jejich kombinací do internetového vyhledávače, digitální knihovny a písničkových portálů, ale naše vyhledávání bylo bohužel neúspěšné.
K vyhledávání písniček Vám můžeme kromě běžných internetových vyhledávačů doporučit písničkový portál „Karaoketexty“ (https://www.karaoketexty.cz/). Texty různých lidových písní můžete prohledávat na následujících stránkách: https://pisnicky-akordy.cz/lidove-pisne, https://www.lidove-pisnicky.cz/. Můžete případně zkusit vyhledávání písně pomocí různých aplikací, více informací naleznete zde: https://www.atlaso.cz/[…]/.
Mission píše:
Čtvrtek 27.04.2023 18:23
Dobrý den,
nemůžu v žádném ze specializovaných vyhledávačů najít text jedné nějak všemi zapomenuté písně, ve které se zpívalo o osobním zájmenu 2. osoby jednotného čísla, tedy o slově Ty. Text zněl: „Ty – nejhezčí slůvko které znám!“ a potom ještě také: „víme to oba zcela jistě a potom ještě svítání“, je to z osmdesátých let 20. století, ale nedá se to nikde najít, nelze to dohledat. Dokážete to Vy?
PSK - admin píše:
Sobota 29.04.2023 12:04
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Píseň jsme se pokoušeli hledat prohledáváním volného internetu, prostřednictvím písničkových portálů „Velký zpěvník“ (https://www.velkyzpevnik.cz/) a „Karaoketexty“ (https://www.karaoketexty.cz/), nebo také díky fulltextovému prohlížení digitální knihovny Kramerius. V případě Vámi hledané písně však bylo naše vyhledávání bohužel neúspěšné.
Pokud byste píseň slyšeli v rádiu, můžete se pokusit dohledat její název zpětně podle playlistů jednotlivých rádií, které naleznete zde: https://onlineradiobox.com/cz/?cs=cz.hitrdio.
Anonym píše:
Neděle 30.04.2023 13:43
Dobrý den, chtěla bych znát název písně a interpreta. Pamatuji si následující část textu: " jen ještě jednu malou chvíli než mě najdou, viset na stráni pod lípou"
PSK - admin píše:
Úterý 02.05.2023 12:29
Dobrý den,
v dostupných databázích jsme píseň dle Vámi předložených slov nenašli. Jestli si vzpomenete na další slova či podrobnosti o písni, můžete vyhledávat v široce přístupných databázích, např. https://www.karaoketexty.cz/, http://www.ujdeto.cz/lyrics/, https://www.ikaraoke.cz/, nebo na audiovizuálních platformách typu YouTube, https://www.youtube.com/.
V případě, že se jedná o skladbu zaslechnutou v poslední době, doporučujeme k hledání též archiv playlistů radií: některá rádia mají ze svých webů zpětně dohledatelné přehledy o písních, které zazněly v určitý den a hodinu.
Michal píše:
Pátek 19.05.2023 23:03
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na název písně, která začíná slovy: "Hvězdy na nebi svítí jako by byl den. Ale i měsíc svítí mnohem víc, proč jen." Úryvek písně hraje v pořadu 13.komnata Jan Vodňanský na piano od 18:55 min. Předem děkuji za odpověď.
Pořad zde: https://www.ceskatelevize.cz/[…]/
PSK - admin píše:
Úterý 30.05.2023 12:37
Dobrý den,
kdo přesně napsal text k písni, kterou u Národního divadla ve 13. komnatě (2018) preluduje Jan Vodňanský, jsme nenašli. Píseň Když hvězdy svítí zpívá ve filmu Na tý louce zelený (režie Karel Lamač, 1936) Ondřich Nový. Jmenuje se Když hvězdy svítí, hudba Jára Beneš, text Vladimír Rohan. Shodný je jen název písně.
Hudba v podání Jana Vodňanského je nám povědomá, je možné, že melodii otextoval Jan Vodňanský sám, ale bohužel nemůžeme doložit. Jan Vodňanský napsal veliké množství písniček, některé možná nejsou nikde ani zaznamenány, resp. nevyšly tiskem nebo nejsou jejich nahrávky.
https://www.youtube.com/watch?v=DyAheWatjuc
https://www.filmovyprehled.cz/[…]/na-ty-louce-zeleny
https://www.youtube.com/watch?v=jrP0gnpXQAQ Yvetta Simonová, Milan Chladil Když hvězdy svítí
Služba PSK
zuzana píše:
Pondělí 22.05.2023 06:56
Dobrý den, prosím o nalezení názvu písně a interpreta tohoto textu: Má roků míň, o moc míň, než se zdá, kdo ho znával, ví že zestár za pár dní. Měl život svůj, svoje štěstí, mládí, ideál křídly vepsán do své knížky pilotní........ Žil to co chtěl, neměl problém čím se stát od těch dob, co zahléd první aeroplán..............potom začal snít a dřít, až jednou prvně vzlít a když přistál, řekli to bude křídel pán.
Moc děkuji
PSK - admin píše:
Úterý 23.05.2023 12:58
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Bohužel, nebylo možné podle Vámi zadaného textu dohledat žádný odpovídající zdroj, který by obsahoval Vámi uvedená slova.
K dalšímu pátrání by bylo užitečné zohlednit například jaký je kontext, ve kterém jste s písní přišli do styku (v rádiu, u táboráku), zda-li spadá do nějakého žánru, z jakého je přibližně roku, případně pokud se v textu mohou vyskytovat obměny, a tak dále.
Dále se také doporučujeme obrátit například na fanouškovská internetová fóra věnovaná žánru písně, jejichž přispěvatelé možná budou vědět, o jakou skladbu se jedná.
Roark píše:
Pondělí 12.06.2023 08:44
Dobrý den,
rád bych se zeptal na píseň, kde interpret opakovaně doufá , že se uslyší z rádia: "snad dneska budou mě hrát". Končí to: "Už mě nehrajou."
Děkuju
a krásný dn přeji!
PSK - admin píše:
Pondělí 12.06.2023 11:29
Dobrý den, odpověď na Váš dotaz jsme Vám poslali na e-mail. Služba PSK
Miroslav píše:
Neděle 18.06.2023 07:21
Dobrý den,
nevíte něco o interpretovi či písni jejíž videoklip vysílala hitparáda Eso, tuším v roce 2002, kde zpěvák (myslím že si říkal Mercy, ale nejsem si jistý) rapoval na ulici u klavíru a nabízel procházejícím lidem palici aby si každý do klavíru párkrát bouchl dokud ho zcela nerozbili (což byl konec videa)? Pamatuji si z písně úryvky jako ,,plout na vlnách a přímo do krve" ale nikde se mi nedaří nic takového dohledat. Děkuji za případnou odpověď.
PSK - admin píše:
Pondělí 19.06.2023 11:56
Dobrý den,
nalezení písničky se nám většinou podaří prohledáváním volného internetu – zadáváním klíčových slov z textu do vyhledávače, prostřednictvím písničkových portálů „Velký zpěvník“ (https://www.velkyzpevnik.cz/) a „Karaoketexty“ (https://www.karaoketexty.cz/), nebo také díky fulltextovému prohlížení digitální knihovny Kramerius. V případě Vámi hledané písně bylo však naše vyhledávání neúspěšné.
Můžeme Vám ještě doporučit zkusit vyhledávání písně pomocí různých aplikací, více informací naleznete zde: https://www.atlaso.cz/[…]/. Anebo můžete zkusit položit dotaz redakcím českých hip-hopových a rapových magazínů Hip Hop Stage a Bbarak, kontakty naleznete zde:
https://www.hiphopstage.cz/napis-nam/
https://www.bbarak.cz/kontakt/.
Petr píše:
Středa 28.06.2023 17:37
Dobrý den,
marně se snažím najít text písně Aj Ty od skupiny Banket s Richardem Mullerem.
Děkuji moc!
PSK - admin píše:
Středa 28.06.2023 18:08
Dobrý den,
děkujeme za využití služby Ptejte se knihovny. Stejně jako Vaše, bohužel i naše vyhledávání bylo marné.
Pokoušeli jsme se vyhledávat na základě skupiny Banket, podle zpěváka Richarda Müllera i podle Kamila Peteraje, který je autorem textu této písně, avšak bezvýsledně. Neexistuje databáze, která by zaručeně obsahovala všechny texty písní. Můžeme Vás jen odkázat na dostupné video k písni:
https://www.youtube.com/watch?v=J6Qlv7K_n5s.
Můžeme Vám také doporučit knižní tituly obsahující texty Kamila Peteraje. Možná se v některém z nich bude nacházet také text písně „Aj Ty“. Jelikož ale nemáme k dispozici obsahy těchto titulů, nemůžeme to zaručit ani ověřit:
-PETERAJ, Kamil. Čo sa šeptá dievčatám: texty, básne a sentencie o láske. Bratislava: Ikar, 2007. 80 s. ISBN 978-80-551-1412-5.
https://aleph.nkp.cz/F/?fun[…]03371229&local_base=SKC
-PETERAJ, Kamil. Bosá v priesvitných šatách: texty, obrazy, sentencie. 1. vyd. Bratislava: Ikar, 2012. 101 s. ISBN 978-80-551-2935-8.
https://aleph.nkp.cz/F/?fun[…]05390038&local_base=SKC
-PETERAJ, Kamil. Milujte sa s láskou: art/forizmy, gregérie, texty, bon/mottá, poetizmy a iné. Prvé vydanie. Bratislava: Ikar, 2014. 120 stran. ISBN 978-80-551-4147-3.
https://aleph.nkp.cz/F/?fun[…]06716523&local_base=SKC
Gabriela Kováčová píše:
Úterý 04.07.2023 08:51
jezdím v autobuse a slyším to jako vyzváněcí melodii.. nevíte co je to za píseň, a kdo zpívá? nevím jestli z toho rozeznávam správné slova
....... z rána, je pod nohama zem, ....
..... ....... .. ............ se svým břemenem,
krok za krokem, noc za nocí, den co den..
PSK - admin píše:
Pondělí 10.07.2023 09:11
Dobrý den,
K dalšímu pátrání by bylo užitečné zohlednit například její žánr, z jakého je přibližně roku, případně pokud se v textu mohou vyskytovat obměny, a tak dále.
Olga píše:
Pátek 04.08.2023 01:15
zadala jsem poslední řádek na googlu a vyskočilo toto:
Uveď Nás V Pokušení (Sv. Cecilie)
https://www.karaoketexty.cz/[…]/uved-nas-v-pokuseni-sv-cecilie-899724
Radek píše:
Pátek 25.08.2023 12:49
Dobrý den, hledám jednu písničku, pamatuji si pouze úryvky textu, ale i melodii.
,,ty mě budeš milovat, jak já budu chtít, ale vážný vztah nebudeme mít, už jako dřív”
,,byla krásná jak letní sníh……a pár něžných slov ti říct, jak té mám rád”
Jedná se o muže.
Kdysi dávno jsem ji našel na YouTube při prezentaci smutným příběhu.
PSK - admin píše:
Pátek 25.08.2023 13:31
Dobrý den,
pokoušeli jsme se píseň nalézt zadáváním uvedených slov a jejich kombinací do internetového vyhledávače, digitální knihovny a písničkových portálů, ale nenašli jsme píseň, která by uvedenému textu plně odpovídala.
Podobný text jsme nalezli jenom ve sbírce starých písní a říkadel:
-ERBEN, Karel Jaromír. Prostonárodní české písně a říkadla. Praha: J. Pospíšil, 1864, s. 318. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:444863f4-b17b-491b-9a0f-09e05aac4410
-https://lidoveprameny.cz/pisen/E%20svat-0065%5B2%5D
K vyhledávání písniček Vám jinak můžeme kromě běžných internetových vyhledávačů doporučit písničkový portál „Karaoketexty“ (https://www.karaoketexty.cz/). Můžete případně zkusit vyhledávání písně pomocí různých aplikací, více informací naleznete zde: https://www.atlaso.cz/[…]/. Pokud byste píseň slyšeli v rádiu, můžete se pokusit dohledat její název zpětně podle playlistů jednotlivých rádií, které naleznete zde: https://onlineradiobox.com/cz/?cs=cz.hitrdio.
Petr píše:
Středa 06.09.2023 11:56
Hledám písni, nějaký starší film ?
Ten kdo se směje, ten má lidí rád
nevím, snad to bylo slovensky ?
Ten kto sa smeje, ten má ľudí rad ?
Děkuji 👍
PSK - admin píše:
Úterý 12.09.2023 10:29
Dobý den,
je nám to upřímně líto, ale hledanou píseň se nám nepodařilo dohledat. Hledali jsme na volném internetu přesně podle Vašeho zadání.
Filip píše:
Pondělí 25.09.2023 13:24
https://youtu.be/o0VPO-doSuQ?si=G3zKI5XZqhElBgoc 26:55
Krasny den, mam prosbu.
Ve videu (viz. nahore) ve 26:55 hraje na Country radio pisnicka. Co jsem pochytil, zpiva se v ni " mam a nechce se mi zpatky.. dusi mam a tenhle zivot kratky.. mam a nechce se mi domu.. dusi mam a padam z korun stromu. Kdybyste vedeli, byl bych extra stastnej :) dekuji a krasny den
PSK - admin píše:
Středa 27.09.2023 17:26
Dobrý den,
s největší pravděpodobností se jedná o píseň s názvem "Vinen" Ladislava Vodičky. Píseň pochází z roku 1970, český text na původně zahraniční píseň od Alexe Zanetise složil Jiří Grossmann.
Níže uvádíme odkazy na text písně a nahrávku:
https://www.karaoketexty.cz/[…]/vinen-776241
https://www.youtube.com/watch?v=RdAs-RxvuR0
Nick píše:
Čtvrtek 28.09.2023 21:34
Dobrý den,hľadám pesničku kde sa spieva "Baby podej mi ruku ať vim
Že nejsem sám
Nejsem sám já vim
Chtěl bych letět na měsíc"
Ďakujem moc
PSK - admin píše:
Pondělí 02.10.2023 14:51
Dobrý den,
je nám líto, ale hledanou písničku se nám nepodařilo nalézt. Kombinovali jsme jednotlivá slova a zadávali do vyhledavače Google, ale bezvýsledně.
Také jsme zkoušeli píseň nalézt prostřednictvím vyhledavače Karaoke, https://www.karaoketexty.cz/, ale nepodařilo se. Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání umožňovaly či usnadňovaly.
Michal píše:
Čtvrtek 28.09.2023 23:22
Dobrý den,
hledám píseň u které nejspíše nebyl ani publikován text, protože nelze vyhledat. Ani přes Google, Shazam či umělou inteligenci jsem neuspěl, proto doufám, že zde někdo skladbu bude znát...
Jedná se pravděpodobně o českou, dětskou skladbu, řekl bych kolem roku 2000, ve které se zpívá o vesmíru.
Zde jsou nějaké hlavní části z textu, které jsem pochytil:
Merkur, Saturn, Jupiter, teď se jména dozvíte...
... Galaxie stále žije, zvěrokruhy bez obsluhy, supernova zas a znova, mléčná dráha rovnováha, polovina moje vina, temná hmota bez života, plno zázraků vím, tak se mnou opakuj...
Předem děkuji za odpověď.
PSK - admin píše:
Pondělí 02.10.2023 08:34
Dobrý den,
bohužel dětskou píseň se zmíněnými slovy se nám nepodařilo dohledat. Podle všeho jste již vy prošel dostupné zdroje a nezbývá doufat, že se najde někdo, kdo píseň zná.
S pozdravem
Služba PSK
Ivo Brož píše:
Pátek 29.09.2023 23:35
Dobrý den, hledám song, který je použít v seriálu Tělo v ohni 5.díl kousek před koncem. Díky
PSK - admin píše:
Středa 04.10.2023 10:00
Dobrý den,
na několika webových stránkách (odkazy uvádíme níže) jsme našli přehled písní, které v seriálu v jednotlivých epizodách zazní. Pokud jsou seznamy kompletní mohlo by se jednat o píseň Afuera od Lawd Ito - https://www.youtube.com/watch?v=xEJOVTzRFrY. Jelikož je seriál dostupný přes placenou platformu Netflix, nemáme bohužel možnost tuto informaci ověřit.
https://www.soundtrackfind.com/[…]/
https://www.dodmagazine.es/[…]/
https://masdecibelios.es/el-cuerpo-en-llamas-bso-canciones/
Veronika píše:
Středa 01.11.2023 08:24
Dobrý den,
dnes jsem slyšela píseň z rádia, mladý ženský hlas a nemohu to dle části textu nalézt. Ještě jsem tu píseň nikdy předtím neslyšela. Mám dvě spojení, která tam zazněla, ale bohužel víc ne. Myslíte, že byste to dohledali?
"chci dělat, co se nesmí", "bud mou odměnou"
Díky Verča
PSK - admin píše:
Středa 01.11.2023 11:04
Dobrý den,
pokoušeli jsme se píseň nalézt zadáváním uvedených slov a jejich kombinací do internetového vyhledávače, digitální knihovny a písničkových portálů, ale nenašli jsme píseň, která by uvedenému textu odpovídala. Nemáme bohužel k dispozici nějakou databázi, která by úspěšné nalezení písničky dle textu zaručovala. K vyhledávání můžeme doporučit například písničkové portály Karaoketexty (https://www.karaoketexty.cz/) a Velký zpěvník (https://www.velkyzpevnik.cz/). Pokud byste píseň slyšeli v rádiu, můžete se pokusit dohledat její název zpětně podle playlistů jednotlivých rádií, které naleznete zde: https://onlineradiobox.com/cz/?cs=cz.hitrdio.
Jindřich píše:
Neděle 12.11.2023 20:13
..tisknul jsem ti ruce na náměstí kubánké revoluce..
Obsahoval text písně
PSK - admin píše:
Pondělí 13.11.2023 12:30
Dobrý den,
písničku s textem, "...tisknul jsem ti ruce na náměstí Kubánské revoluce...", který uvádíte, se nám bohužel najít nepodařilo.
Zkuste některý z chatů, které jsou na internetu a zúčastnění chatující si tam vyměňují svoje 'postřehy' k písním. Třeba budete mít štěstí a uspějete.
Pavla píše:
Pátek 24.11.2023 11:14
Dobrý den, dnes jsem slyšela písničku Jana Nedvěda, velmi krásnou, ale nevím její název. Zachytila jsem pár slov : .......řekneš jméno STAN.......pozdravíš.....zvony.....
PSK - admin píše:
Pondělí 27.11.2023 11:15
Dobrý den,
zadáváním Vámi zmíněných úryvků z textu písně se nám nepodařilo píseň dohledat. K zodpovězení dotazu využíváme zdroje volně dostupné na internetu, např. https://www.yousongs.cz/int[…]_medium=&utm_campaign=, https://www.karaoketexty.cz/[…]/kohout-751506. Zkuste být konkrétnější a uvést další příklady. Velice se Vám omlouváme.
Adéla píše:
Sobota 16.12.2023 21:30
Krásný den, chtěla bych poprosit, jestli je možné rozeznat skladbu podle následujících indicií. Jedná se o rockovou skladbu, kterou zpívá mužský hlas a jsou tam slova: "no tak dávej, dávej" mající sestupnou intonaci. Moc díky ;-)
PSK - admin píše:
Pondělí 18.12.2023 10:32
Dobrý den,
nalezli jsme dvě písně, které v textu obsahují obdobnou frázi:
https://www.karaoketexty.cz/[…]/davej-ber-3546
https://www.karaoketexty.cz/[…]/davej-dej-558696
Pro vyhledávání písniček Vám jinak můžeme doporučit například písničkové portály Karaoketexty (https://www.karaoketexty.cz/) a Velký zpěvník (https://www.velkyzpevnik.cz/). Pokud byste píseň slyšeli v rádiu, můžete se pokusit dohledat její název zpětně podle playlistů jednotlivých rádií, které naleznete zde: https://onlineradiobox.com/cz/?cs=cz.hitrdio.
Honza pirner píše:
Pátek 22.12.2023 12:07
Dobrý den, v rádio jsem nedávno zaslechl písničku, ve které bylo pořád opakováno “vupa vup” hádám že to byl nějaký mladý zpěvák
PSK - admin píše:
Pátek 22.12.2023 13:19
Dobrý den,
bohužel jenom podle uvedeného fragmentu textu se nám nepovedlo píseň dohledat. Pokud byste píseň opět slyšeli v rádiu, můžete se pokusit dohledat její název zpětně podle playlistů jednotlivých rádií, které naleznete zde: https://onlineradiobox.com/cz/?cs=cz.hitrdio. Můžete případně zkusit vyhledávání písně pomocí různých aplikací, více informací naleznete zde: https://www.atlaso.cz/[…]/.
Martin píše:
Sobota 23.12.2023 22:32
Dobrý den, potřeboval bych pomoct jak se jmenuje písnička, kde se zpívá ,,málo nám je, málo nám je..” hrají ji dost často na rádiu beat, ale bohužel se mi nepodařilo ji najít :(
PSK - admin píše:
Středa 27.12.2023 12:17
Dobrý den,
hledání na volném internetu a na písničkových portálech (https://www.karaoketexty.cz/, https://www.velkyzpevnik.cz/) bohužel nepřineslo relevantní výsledky a píseň jsme nenalezli. Pokud ale budete píseň opět slyšet v rádiu, můžete si její název a interpreta zpětně vyhledat podle playlistu zde: https://onlineradiobox.com/cz/beat/playlist/.
Martin píše:
Úterý 23.01.2024 13:24
Dobrý den.
V rozhlase v UniHobby jsem nedávno zaslechl písničku, ze které si vybavuji pouze část refrénu, kde se zpívá "Do pekla, do nebe", chvilku melodie a znovu "do pekla, do nebe". Zpěvačka mi podle hlasu trochu připomínala Anetu Langerovou, ale při vyhledávání na Gůglu mě to stále odkazuje na skupinu Kabát. Předem díky!
PSK - admin píše:
Čtvrtek 25.01.2024 14:29
Dobrý den, odpověď jsme Vám odeslali na e-mail. Služba PSK
Jan Jelínek píše:
Středa 24.01.2024 09:40
Hezký den. Sháním píseň, která má v textu: "Dali opici injekci, nemohla křičet já nechci a tak pod kůži drobnou kaluži jedu dostala." Myslím, že je to od Skoumala nebo podobného dětského písničkáře. Dotaz i zní, zda toto album nemáte v půjčovně. Děkuji.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 25.01.2024 08:36
Dobrý den, odpověď jsme Vám odeslali na e-mail. Služba PSK
Petra píše:
Úterý 23.04.2024 16:32
Dobrý den, hledám stejnou písničku, jak byl prosím tedy autor? Moc vám děkuji a přeji pěkný den
PSK - admin píše:
Středa 24.04.2024 10:44
Dobrý den,
odpověď jsme Vám zaslali na Vaši e-mailovou adresu. Služba PSK
Daniela píše:
Sobota 17.02.2024 22:43
Dobrý deň, hľadám pieseň o starom pánovi. Na začiatku piesne sa spieva asi Nad malou dedinkou domček stojí; niekde v priebehu piesne sa spieva Dnes je deň, čo zvuk mení na pieseň, sviatok tvoj je toho príčinou. Už tri roky sa mi túto pieseň nedarí nájsť. Ďakujem za pomoc
PSK - admin píše:
Úterý 20.02.2024 08:27
Dobrý den,
je nám líto, ale hledanou písničku se nám nepodařilo nalézt. Kombinovali jsme jednotlivá slova a zadávali do vyhledavače Google, Digitální knihovny Kramerius (https://ndk.cz/), ale bezvýsledně.
Také jsme zkoušeli píseň nalézt prostřednictvím vyhledavače Karaoke, https://www.karaoketexty.cz/, ale nepodařilo se.
Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání umožňovaly či usnadňovaly.
Lea píše:
Neděle 03.03.2024 23:11
Dobrý den,
snad v roce 1992 jsem v rádiu v Nočním proudu slyšela píseň. Nevím,které duo ji zpívalo,myslela jsem už tehdy,že snad paní Simonová s panem Chladilem. Žádala jsem po mnoha letech i do rádia,zda by dle slov nenalezli píseň, v níž se zpívá takto:
Už začlo se dnít,kos cvičí se v notách.
Je čas domů jít,večer tak dost se protáh´
...
Kdo odprodá nám hodin pár,tomu dám,co si ždá.
Čase stůj,dej si říct.Spěcháš víc,než se zdá,
já svou modlitbou tě připoutám stěží...
Ani v rádiu nevěděli.
Pouštím v počítači všechno možné ze starých časů, z 60.let a podobně,ale tuto písničku ne a ne objevit.
Byla bych Vám vděčná :-)
Tak či tak děkuji.
PSK - admin píše:
Úterý 05.03.2024 16:27
Dobrý den,
píseň jsme se snažili nalézt zadáním jednotlivých slov do vyhledavače Google, na serveru YouTube a také prostřednictvím vyhledavače Karaoke, https://www.karaoketexty.cz/, ale nepodařilo se jí nalézt.
Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání umožňovaly či usnadňovaly, jsme odkázáni na stejné zdroje jako vy.
Daja píše:
Úterý 07.05.2024 13:29
Dobrý den,
marně hledám celý text básně. Můžete mi pomoci podle úryvků? (Možná nejsou zcela přesné)
"Procházel mnou celý svět
i ty jsi vstoupit chtěla
a tak jsem chvíli zůstal stát
a vstoupila jsi celá.
A dýchala jsi mými ústy
a viděla jsi mýma očima
a když mě zranil šlahoun trní
to tvá krev z rány tekla....
PSK - admin píše:
Pátek 10.05.2024 08:24
Dobrý den,
báseň se ani nám nepodařilo najít. Možná by pomohlo, kdybyste mohla svůj dotaz nějak upřesnit (např. z jaké doby asi je, kde jste ji slyšela nebo se o ní dověděla apod.). Pokusíme se ještě hledat.
Veronika píše:
Čtvrtek 06.06.2024 10:17
Dobrý den, hledám píseň kterou zpívá Česká zpěvačka. Je to starší hit, ja ho znám, ale teď si nemůžu vzpomenout ani na jméno Zpěvačky, ani název písně 🤦
Jediné co si pamatuji, že zpívá o svém mladí, jak ji táta nikam nepustil a na konci zpívá svému synovi, že až se objeví nějaká slečna, vytáhne kulovnici (brokovnici) a taky ho nikam nepustí.
PSK - admin píše:
Pátek 07.06.2024 10:59
Dobrý den,
píseň se jmenuje Žádný party a zpívá ji Lucie Bílá.
https://pisnicky-akordy.cz/lucie-bila/zadny-party
Veronika píše:
Pondělí 10.06.2024 12:54
Dobrý den, potřebovala bych poradit s identifikací interpreta tohoto textu písně, pokud je vůbec znám, hledala jsem i sama na internetu,
zadávala části textu a nic. Omlouvám se, že v jedné části textu jsou otazníky, slovům nejde moc dobře rozumět, ale i tak se mi podařilo
odposlouchat velkou část. Budu ráda, když mi pomůžete s rozluštěním. Děkuji.
Kroky zní už v dáli, kroky zní už prázdný zřejmě nečekej, návrat
Psal ti, že tě shání a psal ti, že se stává, že tak najednou, tě má rád
Bylo by to fajn mít zájem, bylo by to fajn o nás
Jo, bylo by to fajn nic neskrývat a spát
Zas čekám, že toužíš, vracívás se zpátky pocit krásný, ze svých snů
Někdy bývá závist příčinou všech svárů znám i souhy svých dnů
Bylo by to fajn mít zájem, bylo by to fajn o nás
Jo, bylo fajn, nic neskrývat a lhát
???? ???? na to mám
On míval tě rád
A byl ???? ???? ????
Sám na to mám
On míval tě rád
? ??? ???? ??? ???
Mával svou láskou pouhou náručí svých díků
Bylo by to fajn jen se smát
Sám na to mám
On míval tě rád
PSK - admin píše:
Úterý 11.06.2024 08:53
Dobrý den,
písničku jsme bohužel podle Vašeho zadání nenašli. Spíš by asi v tomto případě pomohla melodie; text, který uvádíte, se moc melodický nezdá. Mohla byste zkusit upřesnit, ze které doby cca písnička je, zpívá ji, jak předpokládáme, muž, kde jste ji slyšela apod. Kdyby Vás ještě nějaké upřesnění napadlo, napište.
Stanislav píše:
Sobota 22.06.2024 23:25
Dobrý den.
Hledám nahrávku, nebo text písně, kde se zpívá:
JEDNOU, JEDNOU SE VRÁTÍ,
TEN PÁN, CO S NÁMI PIL,
NÁPĚV HRÁVAL PÍSNĚ ZNÁMÝ....."
Je to na melodii originálu "I WILL" od The Beatles.
V sedmdesátých letec to hrával přerovský ACADEMIC JAZZ BAND, možná i SYNKOPA.
PSK - admin píše:
Pondělí 24.06.2024 14:49
Dobrý den,
písničku se nám najít nepodařilo. Speciální zdroje na hledání písní podle kousku textu bohužel nemáme. Píseň se neobjevuje ani na stránkách věnovaných českým nebo slovenským verzím písní Beatles -https://web.archive.org/[…]/289-eske-a-slovenske-verze-pisni-beatles nebo na přehledu coververzí zahraničních písní na Wikipedii -https://cs.wikipedia.org/wi[…]ani%C4%8Dn%C3%ADch_skladeb.
Doporučujeme obrátit se přímo na Academic jazz band, viz odkaz https://www.ajbprerov.cz/[…]/seznam-skladeb-hranych-ajb.html
Nahrávka originální písně: https://www.youtube.com/watch?v=p-abNGP1BK4
Služba PSK
Anežka píše:
Pátek 28.06.2024 14:45
dobrý den hledám českou rockovou písničku a jediný co vím je "hojta ta ta hojta hojta hojta hoj" nebo něco takového. Bylo by úžasné kdyby mi někdo pomohl
PSK - admin píše:
Pondělí 01.07.2024 09:19
Dobrý den,
pravděpodobně se jedná o píseň skupiny Totální nasazení "BalkánSKA", celý text je dostupný ve webových databázích textů písní, např. https://supermusic.cz/skupina.php?idpiesne=557682&sid=, https://supermusic.cz/skupina.php?idpiesne=557682&sid= aj. Skladba je pak volně k poslechu například na platformě YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=J8-iK1bkqgM).
S pozdravem
služba PSK
Míša píše:
Pondělí 22.07.2024 21:55
Dobrý den,
Hledám písničku od českého zpěváka (muž), kterou napsal po/o smrti své manželky, kdy zůstal sám s dítětem, nebo i to dítě zemřelo. Byla to krásná smutná písnička, jen bohužel nevím zpěváka ani úryvek nebo název písně.
Moc děkuji.
PSK - admin píše:
Středa 24.07.2024 10:59
Dobrý den,
najít píseň, o které jen víme, že byla krásná a smutná, není jednoduché. O to větší je to pro nás výzva. Tady ale nejsme bohužel úspěšní. Kdyby Vás napadlo nějaké upřesnění (kdy asi píseň vznikla, kde jste ji slyšela apod.), napište, třeba by to v hledání pomohlo.
Nabízí se, viz níže, ale tu nezpívá muž…
https://www.yousongs.cz/pis[…]m_medium=&utm_campaign=
https://www.karaoketexty.cz/[…]/trudova-zena-418363
Aurewen Híne píše:
Sobota 27.07.2024 20:58
Dobrý den,
prosím o pomoc při hledání písně, ze které si pamatuji jen fragmenty a nemohu ji najít. Snad si pamatuji dobře : "nikdy už řeku neuvidí a k růži nepřivoní....nikdo jim už nic nezávidí a.......sbohem a nikdy nashledanou, ....kdo jednou prošel touto branou.....
Netuším ani kdo to zpíval, ani zda to nebylo v nějaké pohádce nebo filmu.Prosím, pomůžete mi?
Děkuji!
PSK - admin píše:
Pondělí 29.07.2024 12:41
Dobrý den,
píseň jsme se pokoušeli nalézt pomocí uvedených slov a jejich kombinací na písničkových portálech, na síti YouTube i v běžném internetovém prohlížeči. Píseň se nám ale nepovedlo najít. Kromě uvedených možností nemáme k dispozici jiné zdroje, které by úspěšné dohledání písně zaručovali.
K dohledání písní můžete využívat písničkové portály, jako například Karaoketexty ( https://www.karaoketexty.cz/ ) a Velký zpěvník ( https://www.velkyzpevnik.cz/ ). Pokud byste píseň slyšeli v rádiu, můžete se pokusit dohledat její název zpětně podle playlistů jednotlivých rádií, které naleznete zde: https://onlineradiobox.com/cz/?cs=cz.hitrdio . Můžete případně zkusit vyhledávání písně pomocí různých aplikací, více informací naleznete zde: https://www.atlaso.cz/[…]/ .
DJ píše:
Neděle 04.08.2024 11:20
Neznáte chybějící slova do Vitaj jar od tanečnic z Lúčnice? Ten text asi nezpívají jenom ony, ale nemohu se dopátrat
Jar, jar, jar, daj nám slnka, daj!
Daj vetríčka i daždíčka,
chvíle, chvíle na tri míle,
daj, daj, daj, daj nám slnka, daj!
Daj, daj, daj, daj ..............(?)
..(?).. co žiadame a o čo ťa tak prosíme
daj, daj, daj, daj ..............(?)
PSK - admin píše:
Úterý 13.08.2024 11:14
Dobrý den,
omlouváme se, hledaný text se nám nepodařilo dohledat. Pokud budete chtít, můžete zkusit pokračovat v našem pátrání v knihách:
https://aleph.nkp.cz/F/?fun[…]lidov%C3%A9+p%C3%ADsn%C4%9B &local_base=NKC.
Následně si výslede seřaďte časově. Prošli jsme záznamy do záznamu 300. Sledovali jsme buď naskenovaný obsah, anebo jsme si půjčili knihu. Pokud budete pokračovat a mít tip, který nemůžete prolistovat, napište nám. Rádi ho prostudujeme za Vás a napíšeme, zda jsme byli v hledání úspěšní.
Mosquitch píše:
Pondělí 05.08.2024 21:35
Dobry den,
Hledam text k pisnicce, kterou jsem slychala na skautskem tabore jako dite, je o potapejici se lodi. Bohuzel se mi ji nedari najit a jedine co si pamatuji je, ze v patrne v refrenu se zpiva: “vzdyt jeste neni, vzdyt neni vecer”. To je bohuzel vse co vim:).
PSK - admin píše:
Čtvrtek 08.08.2024 12:20
Dobrý den,
dle Vašeho zadání se nám píseň ve zdrojích dostupných Národní knihovně ČR nepodařilo najít. Na téma lodi co se potápí existuje mnoho písní, ale v žádné se neobjevují slova o večeru, která citujete.
Karolina píše:
Pátek 09.08.2024 23:24
Dobrý den, hledám skladbu, meditacni uklidňující hudba. V slovenském textu se opakuje odpušťám sebe, odpušťám tebe, děkuji za život. Víc si bohužel nepamatuji. Moc děkuji a přeji hezky den.
PSK - admin píše:
Středa 14.08.2024 12:49
Dobrý den,
mohlo by se jednat o tuto meditační skladbu, viz https://soundcloud.com/vlad[…]adzanie-procesom-odpustenia .
Josef píše:
Neděle 18.08.2024 19:36
Dobrý den hledám tuhle písničku . Známá ale nemůžu si vzpomenout odkud ...
https://www.facebook.com/[…]/
PSK - admin píše:
Pondělí 19.08.2024 14:32
Dobrý den,
jedná se o píseň s názvem „Banda HSK“ od uskupení HSK, které působilo na Trutnovsku. Více informací včetně celého textu písně se dočtete v níže uvedených zdrojích.
Zdroje:
https://bouda.nafoceno.cz/Texty-pisni.html
https://zibr-hsk.g6.cz/index.html
Lucie píše:
Pondělí 19.08.2024 16:16
Dobrý den, píseň je pomalá. Muž a žena si loupou z obličeje vosk a po ním mají další obličej. V textu je i wanna cry for you, i wanna die for you... nějak takto. mnohokrát děkuji za pomoc. LP
PSK - admin píše:
Úterý 20.08.2024 11:42
Dobrý den,
pokoušeli jsme se píseň nalézt podle uvedených úryvků z textu i podle popisu klipu písně, ale naše vyhledávání nebylo úspěšné. Používáme běžný internetový vyhledávač, síť YouTube nebo písničkový portál Karaoketexty, jinak nemáme k dispozici nějakou písničkovou databázi, která by dohledání písničky zjednodušovala.
Pokud byste píseň slyšeli v rádiu, můžete se pokusit dohledat její název zpětně podle playlistů jednotlivých rádií, které naleznete zde: https://onlineradiobox.com/cz/?cs=cz.hitrdio . Můžete případně zkusit vyhledávání písně pomocí různých aplikací, více informací naleznete zde: https://www.atlaso.cz/[…]/ .
Michaela píše:
Neděle 25.08.2024 14:33
Karel Kryl vydal sbírku básní Špalek písní českých. Není to moc známá kniha.
Měla by obsahovat báseň
Stařičký šaman jde
na rande,
na moje okno zírá:
"Ach, panna ......
asi je zklamána,
že vrátka neotvírá..."
Nešťastný šaman dlí
za mandlí,
z vilnosti neuzdraven.
Haž se mi zamane,
můj milej šamane,
snad vyjdu ze žudra ven.
Pořád na tu básničku myslím, jaké je slovo za Ach, panna ???
PSK - admin píše:
Pondělí 26.08.2024 11:12
Dobrý den,
báseň se jmenuje Nešťastný šamanův dvoreček.
,,Ach, panna Romana“ pokračuje verš, tedy Romana je slovo, které hledáte.
A první verš druhé sloky není ,, Nešťastný šaman dlí“, ale ,,Senilní šaman dlí“, podle níže uvedeného vydání.
KRYL, Karel. Básně. Praha: Torst, 1997, s. 322. ISBN 80-7215-030-8.
Jana píše:
Pátek 06.09.2024 15:54
Dobrý den,
prosím, nedaří se mi nikde dohledat píseň a autora, kde se zpívá:
Léto v údolí,
toulky do polí,
týdny báječných přání.
Lůžko dostanem
v trávě pod stanem,
to je príma byt. Jé, to je zkrátka hit
Předem děkuji za pomoc.
Jana
PSK - admin píše:
Středa 11.09.2024 14:33
Dobrý den,
prošli jsme všechny digitální knihovny dostupné na následujícím odkazu: https://www.digitalniknihovna.cz/ , ale Vámi citovaný text jsme nenašli. Na volném internetu se sice tento text objevil, ale bez informace o názvu a autorovi.
Pavel Čermák píše:
Úterý 08.10.2024 17:45
Dávej a blíž jdi k lidem blíž sem k nám ... myslím od Brontosaurů. Mám slova a akordy, ale neznám melodii.
PSK - admin píše:
Pátek 11.10.2024 12:32
Dobrý den,
na základě uvedeného textu jsme nenašli, o jakou píseň se jedná a nenašli jsme ani odkaz na audio nebo video-nahrávku, která by melodii písně zaznamenávala. Můžete ještě zkusit poslouchat nahrávky kapely zveřejněné na síti YouTube (https://www.youtube.com/), jestli je některá z nich ta, kterou hledáte.
Anonym píše:
Středa 30.10.2024 21:36
Já hledám něco jako "co se stalo stalo se, odestát se nemůže" od Iva Jahelky
PSK - admin píše:
Čtvrtek 31.10.2024 13:31
Dobrý den,
některá Vámi uvedená slovní spojení jsme nalezli ve skladbě „Černá kněžna“ od písničkáře Tomáše Kočka, viz např. databáze https://www.karaoketexty.cz/[…]/cerna-knezna-539898 , a dále pak v písni Pavlíny Jíšové „To dá se dát“, viz https://www.jisova.cz/zpevnik/ . V textech písní I. Jahelky (dostupných v databázích) jsme daná slovní spojení nenalezli. Jestliže si vzpomenete na přesnější znění písně, můžete vyhledávat ve volně dostupných databázích textů písní, např. https://www.velkyzpevnik.cz/jahelka-ivo , https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/ivo-jahelka-10470 ; https://pisnicky-akordy.cz/ivo-jahelka , anebo na platformách typu YouTube či Spotify.
S pozdravem
služba PSK
Ll píše:
Pondělí 04.11.2024 20:18
Část.......neviem čo je láska a neviem čo ma vysiela.......díky
PSK - admin píše:
Úterý 05.11.2024 13:09
Dobrý den,
prostřednictvím písničkového portálu Karaoketexty (https://www.karaoketexty.cz/) jsme nalezli dvě slovenské písně, které v textu obsahují verš „neviem čo je láska“. Celý texty naleznete zde:
Dave White – Tvoja Tvár: https://www.karaoketexty.cz/[…]/tvoja-tvar-1080072
Suvereno – Pozitívna optika feat. Kali: https://www.karaoketexty.cz/[…]/pozitivna-optika-feat-kali-418849
Můžete případně zkusit vyhledávání písně pomocí různých aplikací, více informací naleznete zde: https://www.atlaso.cz/[…]/ . Pokud byste píseň slyšeli v rádiu, můžete se pokusit dohledat její název zpětně podle playlistů jednotlivých rádií, které naleznete zde: https://onlineradiobox.com/cz/?cs=cz.hitrdio .
Hanka píše:
Úterý 19.11.2024 16:12
Krásný den,
kdysi jsem na koncertu Kapitána Kida (Jaroslav Velinský) slyšela písničku o požáru. Obsahovala verš "Náš malý domek do dýmu se noří. No, není divu, vždyť nám tu hoří." Byla vtipná a nejspíš nekorektní a nikde se mi ji nepodařilo dohledat.
Předem děkuji za jakýkoli tip, jak text najít.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 21.11.2024 11:33
Dobrý den,
píseň jsme dle uvedeného textu nedohledali. Vzhledem k tomu, že jste ji slyšela na koncertu, mohlo se jednat například o modifikovaná slova jiné skladby. Můžete projít texty skladeb Kapitána Kida, které jsou dostupné v online databázích textů, případně si poslechnout ukázky skladeb na jednotlivých albech – třeba mezi nimi naleznete píseň, kterou hledáte.
Vydaná alba Kapitána Kida s ukázkami: https://www.supraphonline.cz/umelec/293492-kapitan-kid
Databáze textů: https://pisnicky-akordy.cz/kapitan-kid; https://www.velkyzpevnik.cz/kid-kapitan; https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/kapitan-kid-14977
Služba PSK
PM píše:
Úterý 19.11.2024 22:23
Prosim, hledam pisnicku z obdobi kolem roku 1985. Zacinala "K ranu potkala me touha" "usvit (?) prosel kolem nas". Spojuji si ji se Spartakiadou. Zpival jeden z tehdy popularnich zpevaku. Melodie je "ukradena" z tradicni zidovske pisne. Dekuji.
PSK - admin píše:
Středa 20.11.2024 09:33
Dobrý den,
mělo by jít o píseň s názvem Snad od skupiny Lorien. Celý text i videonahrávku naleznete zde: https://www.karaoketexty.cz/[…]/snad-911979 .
PM píše:
Středa 20.11.2024 13:21
Vidim, ze jsem se o sedm let zmylil, ale je to tak. Tuto pisen jsem 30 let hledal. Moc Vam dekuji!
PM píše:
Středa 20.11.2024 16:20
Jeste bych rad dodal, ta tradicni zidovska pisen ze ktere je melodie je v ceskem prostredi znama pod nazvem "Pred sobotou". Dekuji Vam.
Marcel píše:
Neděle 24.11.2024 07:41
"Můj drahý příteli! Víme, že nesmíme zapomenout v novém světě žít. Vzpomínky jsou dobré i zlé…a touží po míru a lásce" znel recitatív v anglickej piesni v r. 1968 asi na Hlase Ameriky. Neviem tú pieseň nájsť, hoci so ju mal na mgf páske. Pomôžete mi s tým?
PSK - admin píše:
Úterý 26.11.2024 15:37
Dobrý den,
píseň jsme se snažili nalézt zadáním kombinace jednotlivých slov do vyhledavače Google, na serveru YouTube, Digitální knihovny Kramerius 5 a také prostřednictvím vyhledavače Karaoke (https://www.karaoketexty.cz/), text písně se nám nepodařilo nalézt.
Ondřej Šťastník píše:
Neděle 01.12.2024 13:48
Hledám starou píseň se slovy: "chtěl bych slyšet trampů zpěv" Mohli byste mi prosím pomoci?
PSK - admin píše:
Čtvrtek 05.12.2024 10:40
Dobrý den,
píseň jsme se snažili nalézt zadáním kombinace jednotlivých slov do vyhledavače Google, na serveru YouTube, v Národní digitální knihovně (https://ndk.cz/) a také prostřednictvím vyhledavače Karaoke (https://www.karaoketexty.cz/), text písně se nám ale nepodařilo nalézt.
Neexistují totiž žádné databáze či rejstříky, které by vyhledávání umožňovaly či usnadňovaly, jsme odkázáni na stejné zdroje jako Vy.
Monika píše:
Úterý 17.12.2024 13:44
píseň kde je text: prachy mu voní
PSK - admin píše:
Čtvrtek 19.12.2024 13:06
Dobrý den,
píseň jsme hledali dle uvedených slov v běžném internetovém prohlížeči i na písničkovém portálu Karaoketexty (https://www.karaoketexty.cz/), naše hledání ale bohužel nebylo úspěšné.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu